Qellimi i jetes !

jula

Primus registratum
Re: Qellimi i jetes !

Jeta NUK ka kurrfare qellimi.
Pastaj qe ne jemi shume etike dhe kryelarte per ta pranuar faktin, eshte dicka tjeter...
Dhe shpikim:
-dashuria ime;
-shtepiza ime;
-karriera ime;
-familja ime;
-idete e mija;
-pozicioni im shoqeror;
-lufta ime;
-atdheu im......

Ne fund ngelet vetem "une" dhe jeta nuk ka qellim tjeter vec jetes.

TEA

Forumium maestatis

Nuk dua te perpiqem te jetoj gjate , por te jetoj me te vertet. Ne fakt te jetoj gjate kete e vendos vetem Fati. Te jetosh me kuptimin e plote te fjales , kete e vendos vetem shpirti. Jeta eshte e gjate kur eshte e plote. Ajo do mbushet vetem kur shpirti te marre ne zoterim ate ç'ka atij i perket ( lumturin, dashuri, punen, shoqerin...) dhe le ta masim jeten jo me gjatesin por me plotesin e saj, dhe me ato ç'ka ne Jetojm

usta_Qima

Primus registratum

nji shoku im shkodran thote gjithmone ... ça po hekim me deke ...
spo i bej komente me teper /pf/images/graemlins/laugh.gif

Zgalemi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Djep mbi Barrikada:
[qb] Zgalemi thote "lumturia".
Po mire, a mond te me japesh nje perkufizim bindes per lumturine, ti i dashur zgalem? [/qb]
Nuk e thote Zgalemi, e kane thene te tere e do t'a thone.
Ai rasti i Morisonit eshte per gallate fare. Dijenia, hamendjet apo shpresat jane te ndryshme nga veprimet konkrete. Mos harro qe edhe sofistit Morrison i duhej te mbijetonte mes kesaj shoqerie pa u ndare prej saj. Ne momentin qe e realizoi dicka te tille ndjeu se duhej t'ia shkrepte vetes.

Perkufizim?
hahaha, e forte kjo. Po une s'te kam dhene ndonje parameter jokonstant si numra matematikore apo formula kimie. Filozofia nuk eshte hard science dhe lumturia nuk eshte nje parameter konstant pra, perkundrazi, ajo ndryshon forma, permasa dhe intensitet nga njeriu ne njeri, nga dita ne dite, nga ora ne ore, nga minuta ne minute.
Dhe kjo e fundit per arsye te vete natyres njerzore.

Djep

Forumium maestatis

Ore i nderuar zgalem. Kjo teme kerkon qellimin e jetes.
Ti me thua "lumturia". Pergjigjje kjo, teper fikse, qe nuk le vend per diskutim. (thua se ti e njef lumturine me renje e me dhemballe).
Bukur fort!

Une tani te pyes "ca eshte lumturia?" - ti me ngre syte ne qielli. Me ndrico o vlla ta di dhe une, dhe te tjeret; edhe ne duam te kemi nje qellim ne jete, edhe ne duam te behemi te lumtur.
"lumturia ndryshon nga njeriu ne njeri, kjo e fundit per arsye te vete natyres njerzore." - :eek: Hajde profet hajde!
...Dallendyshe bukuroshe, futja pordhes qoshe m'qoshe!

Jam i bindur qe po te te pyes une "c'nenkupton ti me 'lumturi'" prape s'do dish te me japesh nje pergjigjje sakllam. Dhe as nuk pres nga ty qe te me japesh ndonje pergjigjje sakllam (se ndryshe, qe sot do behesha dishepulli yt i pare).
Po leri te lutem kompetencat e teperta, dhe pergjigjjet-kapak. Perrallat me lumturine shko tregoja ndonje 5-vjecari. Per pyetje si tema ne fjale, shte me e zgjuar te thuash "nuk e di", sesa te nxjerresh veten kaqol duke u munduar te tregohesh i zgjuar.

saimir08

Primus registratum

jeta ne vetvete nuk eshte nje qellim
sepse asgje nuk eshte krijuar me nje qellim
qellimi i cdo gjeje eshte vete jeta e cila eshte ne konflikt relativ me kohen.

Zgalemi

Primus registratum

Une nuk e konceptoj dot shprehjen "Qellimi i Jetes".
Mund te konceptoj "qellimin e njeriut (qe jeton)" por jo te jetes.
Qellimi i njeriut eshte Lumturia. Ai eshte nje qellim i brendshem instiktual i cili s'ka te beje fare me qellime mendore. Lumturia eshte dicka shpirterore e cila eshte e pamundur te kalohet ne planin material duke perdorur llogjiken. Lumturia eshte ndienje dhe ndienjat varjojne nga personi ne person, si dhe nga sfondi ne sfon brepnda perbrenda dhe vete te njejtit individ.
Finalizimi i Jetes me sa dime eshte Vdekja, por qellimi as e kam idene. Nuk e konceptoj dot bile.
Sokrati tha "En eida oti oyden eida" por e kish fjalen per llogjiken racionale jo per ndienjat.
E ku perkufizohen ndienjat? Ato vec ndjehen.

Ema

Goddes

Behet fjale per ate qe dikush synon gjate hakrut kohor nga lindja deri ne vdekje dhe them se jo te gjithe synojne vetem lumturine /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Zgalemi

Primus registratum

Ok! Shoh qe qenkemi moskeqkuptuar /pf/images/graemlins/smile.gif .

Dikush qe mendon ndryshe te me rradhise disa synime te ndryshme nga lumturia dhe qe s'kane te bejne fare me te.

nike palkola

Primus registratum

Sipas asaj që kam lexuar, më se 96% e njerëzve e kanë të gabuar qëllimin e ekzistimit të tyre. Disa duan të jenë të pushtetshem, disa të famshëm disa të pasur, dhe disa edhe të gjitha këto. Të gjitha këto janë pengesa të mëdha për përparimin shpirtnor ose për përndritjen e shpirtit, ose për çlirimin nga robëria e materjes në të cilën gjendet shpirti. Qëllimi i të jetuarit është që të kthehemi atje nga kemi rrjedhur, në forcën kosmike, në Zotin, në parajsë, xhehnet, nirvana, samadi. Duhet mund për tu bërë të përsosur, për të shkuar atje.

sonida

Primus registratum

qellimi i jetes time esht shendeti dhe leku familja dhe te rralizoj deshirat e miacdo njeri jeton per te arrit qellimet e veta se per ndryshe jeta ska kuptim :smash: :smash: :smash:

durrsakja

Primus registratum

Mbi te gjitha jeta ka vlera, qellimet mund te mbeten vec endrra te kycyra apo iluzione qe i zvarrit ti ne koken tende.

gjekec

Primus registratum

Kot ja fusni te gjithe. Te gjithe e dini se cfare duhet te beni ne JETE.. fjal e bukur shum... Vetem me raste i bejme llafet realitet aman, indiferenca esht me te vertete armiku me i keq i unit.

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga HaRaP:
[qb] pergjigje interesante kjo. [/qb]
Te pelqeu ty re? Mos u identifiko me kafshet se na felliqe se jena ne shok bashk! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Qellimi i jetes, per menimin tem, osht me qillu ne kohen e duhur, ne venin e duhur me veglat e duhura me bo gjonat qe duhen ashtu sic do donim ti bonim.

Ps. Jom i cik i lodh sot po mos ma vini re. /pf/images/graemlins/laugh.gif

gjekec

Primus registratum

qellimi i jetes esht te mos e cash fare trapin nga idiotet si puna e disave (me perfshi dhe mu mos ki gajle.. p.k. TRAP