Qellimi i jetes !

Vis Elbasani

Forumium praecox
Re: Qellimi i jetes !

Sipas Frojdit, qellimi i jetes duhet te jete seksi...

Kurse Bonaparti shprehej: "Nga sublimja te qesharakja nuk na ndan vecse nje hap". Thenie e madhe per nje njeri qe kishte qellime te medha!

eM

Paper Moon

Qellimi i jetes !

Sic e thashe eshte PAQE po fatekeqesisht nese nuk ka paqe me veten si i behet per te pasur paqe me te tjeret???

eM

Kordelja

Valoris scriptorum

Qellimi i jetes eshte te besh gjithcka per tu ndjere i/e plotesuar dhe te jetosh ne harmoni me veten dhe shoqerine.

PrInCiPiEl

Primus registratum

“Mossuksesi i qytetërimit që me shkencën, fuqinë dhe pasurinë e vet të zgjidhë çështjen e lumturisë njerëzore, do të jetë fillimi i zgjimit dhe i rishqyrtimit të disa botëkuptimeve elementare, të pranuara nga të gjithë. Ndër paragjykimet e para që do të goditen, do të jetë paragjykimi i shkencës për njeriun, sepse, nëse shkenca nuk e zgjidh çështjen e lumturisë njerëzore, atëherë vizioni fetar për origjinën e njeriut është i vërtetë, kurse ai shkencor është i gënjeshtërt. “

Alia Izetbegoviq

Vis Elbasani

Forumium praecox

... sikur edhe qielli te donte te na zinte nen vete, do ta mbanim me majen e shtizave tona!

NAPOLEON

Neptune's Daughter

Primus registratum

Qellimi i jetes per mua eshte dhe kur eci me 120 m/h te mos mendoj per vdekjen lol.

Lumturia eshte te duash ate qe ke e jo te kesh ate qe do e si rrjedhim une nuk jam e lumtur.

uni20077

Primus registratum

-Qellimi i jetes asht ... m' at' aan-
St. Thomas Aquinas

-Verbo caro factus est- Evangelium secundum Ioannes.

Ela_001

Primus registratum

PERPJEKJA PER TE ARRITUR TE PAMUNDUREN QE REZULTON NE DISA RRUDHA E KEQARDHJE MBULUAR ME DY METRA DHE.

Gjeneral-Berdica

Primus registratum

c'do fenomen apo qenie ka nje arsye/qellim!
Qellimi i jetes njerezore eshte "Eksplorimi ose Hulumtimi e Vetjak" dhe "Perpjekja per te arritur kenaqsi perfekte ne UNIn personal".
Meqe asgje ne shoqerine njerezore nuk eshte perfekte, atehere ne perpiqemi gjithe jeten , per arritur perfeksionimin vetjak dhe i japim vetes kohe edhe pas vdekjes, pra arritjes se ketij programi i japim kohe infinite!

Me Respekt
Gjenerali!

Futbollisti

Forumium maestatis

Hmm, perseri, nqs ky eshte qellimi, prape nuk kuptoje ku eshte nevoja per kete? C'fare rendesie ka per nje njeri te arrij kete qellim kur ai do vdesi? (duke presupozuar qe pas vdekjes nuk ka asgje :confused: )

Une

PrInCiPiEl

Primus registratum

Qëllimi i jetës

Jeta jonë në këtë bote ka nje qellim specifik,dhe nuk eshte rezultat i akcidentit natyror ose denim per arsye te ngrenies se FRUTËS nga pema e ndaluar.
Ne jemi ketu NË PAJTIM ME planin e Krijuesit ,kjo jete ne kete bote eshte nje TEST , eshte nje mundesi qe te vertetojme se e meritojme jeten
E PËRJETSHËME dhe te HARESHME ne boten tjeter.
Krijuesi nuk na ka krijuar vetem per pak vite te kesaj bote !!!
Sikur te ishim krijuar vetem per jeten e kesaj bote do te rezultonte ne nje shaka te luajtur nga Krijuesi me qeniet njerezore.
Me perfundimin e kesaj bote , i gjithe njerezimi do te RINGJALLET dhe do te kerkohet llogaria e tyre per jeten e kaluar ne kete bote.
Jeta ne boten tjeter do te jete E PËRJETSHËME - E PËRHERSHËME.

PS. Ky ishte nje rifreskim i qëllimit të temës , për të ardhurit/at rishtazi , dhe ata/ato që do të vizitojnë temën më vonë .

PrInCiPiEl

karamel

Primus registratum

NUK E BESOJ ATE QE TI THUA!
VAZJA ME LULE QE E MBAJA TE DRITARJA IME, KISHTE KOHE QE NUK E KISHA UJITUR, KISHA HARRUAR, PER KATER DITE AJO U THA! NUK KA PER TE CELUR ME KURRE, ASHTU ESHTE DHE NJERIU...

KAM ARDHUR AKSIDENTALISHT, KUR E SHIKOJ SI ESHTE JETA IME, FALENDEROJ ZOTIN QE NUK HARROJ TE KRIJONTE VDEKJEN!

Vis Elbasani

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga EMINEM_D12:
[qb] NUK E BESOJ ATE QE TI THUA!
VAZJA ME LULE QE E MBAJA TE DRITARJA IME, KISHTE KOHE QE NUK E KISHA UJITUR, KISHA HARRUAR, PER KATER DITE AJO U THA! NUK KA PER TE CELUR ME KURRE, ASHTU ESHTE DHE NJERIU...

KAM ARDHUR AKSIDENTALISHT, KUR E SHIKOJ SI ESHTE JETA IME, FALENDEROJ ZOTIN QE NUK HARROJ TE KRIJONTE VDEKJEN! [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif ...Njesoj sikur te thuash: "Falenderoj dhenesin dhe marresin e jetes sime!" Prej ketej del se qellimi i jetes eshte t'i bindesh zotit, dhenesit e marresit te jetes tuaj...Përsiatuni njerez!

Vis Elbasani

Forumium praecox

E kam thene dhe e rithem: "Qellimi i jetes eshte vullneti per pushtet"

Nice mendon keshtu: "Vullneti per pushtet nuk eshte nje e tashme, nuk eshte nje e ardhme, por nje pathos, - eshte gjeja me elementare, nga e cila rrjedh nje e ardhme, nje menyre veprimi."

klevis2000

Primus registratum

Do deshiroja te tregoja dicka per te dhene nje pergjigje pyetjes tende. shiko pak cdo gje qe egziston i sherben njeriut uji ajri kafshet toka pemet dielli pra megjithese kane lidhje midis tyre qellimi i nderlidhjes se tyre eshte qe ti sherbejne njeriut.pra kur gjithe keto krijesa madheshtore dielli yjet toka ajri i sherbeken njeriut !!njeriu paska nje mision te madh ne kete toke kush eshte ky mision .Une kam arritur ta gjeje pergjigjen per vete .Ta falenderoje dhe ta adhuroje ZOTIN per gjithe keto te mira qe ai ka dhene.....

holtienka

Forumium praecox

Qellimi jetes time:
To finish 1 more year university and get a frigiin good job in california u know when u get 100 a year and
get my freaggin documents lol

aMoku

Primus registratum

klevis2000 me ke derguar dy Pm vetem per ate qe kam thene une sepse po ta dija qe tani rrjellen e jetes time do me dukej vetia i vdekur dhe ju me benit filozofira per zotin degjo qellimi im i jetes te bej jete te mire si te gjithe ja urojne vetes duke mare nje rruge te caktuar dhe nuk kuptoj ku eshte lidhja me zotin per ate qe kam thene une dhe une mendoj se po ta dija se kush do te ishte jeta ime nuk do te kisha me interes per te nuk do te kishte me emocion nuk do te quhej me jete po sikur po shikoje nje film ne video qe e ke pare edhe here te tjera nejse nuk po e zgjas une keshtu e mendoj te pakten
P.S. me falni qe dola nga tema .