Qellimi i jetes !

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: Qellimi i jetes !

...Eshte pare si nje 'psychiatric disorders' i karakterizuar nga ndjenja te kenaqesise sexuale ose gratification kur dhunon vehten tende, ndryshe quajtur: Masochism. Nje forme tjeter e tija eshte dhe Sadism

Perse nuk thua ti qe une qenkam psikollogjikisht i corejentuar e paskam ndjenja te fshehura sado/mazokiste. Jo se dhunohem ose dhunoj seksualisht por sepse shkoj ne palester e vuaj 1 ore per tu ndjere i kenaqur deri diten e neserme. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Ajo qe me shqeteson me teper eshte fakti qe qenkam i rethuar nga sad-mazikista/e nuk e kam vene re dicka te tille. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Thone qe lumturia e mirefillt arihet kur njeriu arin gjendjen e Nirvanes, pra i shkeputur nga cdo lidhje tokesore e shpirterore, por ne kur shkruajm i kemi kembet mbeshtetur ne toke, pra po flasim per nje lumturi racjonale.

Dhe qellimi i jetes se njeriut eshte qellimi i jetes qe ai jeton me kembe ne toke e jo te asaj jete me kembe te kthyera nga dielli. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Ps. Te mos ngatarohet shprehja ´kembet e kthyera nga dielli´ me ´kembet per terrmo´ se jane dy shprehje te ndryshme qe nenkuptojn dy gjendje fiziko-shpirterore te ndryshme. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Se mos ka nxjerre gje ne ndrite ndonje njeri i lumtur. Biles ata qe jane te lumtur duhen zhdukur fare se jane hajvana /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/cool.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Hahahahahaa, edhe kete nuk e kisha degjuar ndonjeher!. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Hmmm, nuk i ke mire punet me duket mua kshu me te lexume.

Mio cheri, jam ne top form. Lumturia eshte nje gjendje tranzitore e te qenit, biles as ndienje nuk do ta quaja, por nje mekanizem qe i shtyn robte drejt qellimit te vertet te jetes, perfeksionimit te formes. P.sh. nje femer qe ka lakmuar nje pale kepuce eshte e lumtur vetem ne momentin qe i arrin (kur paguan), biles te njejten gje ben dhe me mashkullin, eshte vertet e lumtur ne momentin qe e arrin pastaj preokupohet jo me te por me lidhjen. Ata qe jane te lumtur jane gjithmone me marshin e pare, hajvanet duhet ti ngreme ne ne lartesite qe duhet per me hec perpara. Po pse mo taksixhinj do jemi gjithe jeten e? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/Eliterate.gif

zog

Primus registratum

vetem se nuk eshte filozofia qe merret me qellimet e njerzve ne jete, por shkenca te tjera si psh sociologjia ose psikollogjia. kur flitet ne filozofi cili eshte qellimi i jetes, nuk ka lidhje me qellimin tend si person ne jete, a do blesh kepuce apo do futesh ne dore dike, por me qellimin e jetes tende ku edhe TI perben vetem nje element te saj, dmth perpara teje me jeten e katragjyshit, stergjyshit, gjyshit, babait, pas vdekjes tende me femijen tend, femijen e femijes tend, e keshtu me rradhe. deri atehere nuk besoj te veshin njerezit gjithnje kepuce ose keto te quhen njesoj.

pra siç mund ta rrokesh ti e shumica ketu, qe diskutojne kodra pas bregut, filozofia rreket te kuptoje qe a ka jeta jone, e ketu futet jeta e gjithe njerzve mbi dhe, nje SENS, nje qellim UNIK (ketu futen tani t'gjithe ato qellimet e lezetet e vogla te jetes) apo hiç ajo eshte kot e forcat qe e shtyjne drejt fundit jane absurde.

Kungull (pumpkin) lexo kajhere se nuk eshte keq, kam thene qellimi i jetes eshte "perfeksionimi i formes", biles qe thu ti shembujt e mi me kepucet qe jane vene me e be temen me te kapshme jane me te mire se ai shembulli yt me komshie Jeten. Ik pilu tashi se i ke femrat ne kope me poshte, s'ke pse merresh me delen qe eshte ndare nga turma. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/mad.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devilchilli.gif

zog

Primus registratum

me ate perfeksionimin e formes nuk e ke keq. shembullin me kepucet ne vend ta forconte e prishte idene. pra nuk ishte zgjedh si duhej.

filozofet mendojne se qellimi jetes eshte kerkimi i "perfeksionit estetik". po te verrejme te gjitha civilizimet nga ato barbare e deri tek ato me te sofistikuara kete qellim kane ne baze ose edhe pas shuarjes se tyre kete na kane lene si te vetmin thesar por dhe deshmi te ekzistences. TE JESH SA ME I BUKUR eshte qellmi PRIMAR i çdo njeriu. perpar se te adlim ne rruge krihemi e shihemi ne pasqyre. keshtu veprojne e indigjenet e papuanise ose amazonise ndryshe te bardhet nuk do ti rrenin duke u dhene pasqyra prej teneqeje per tu marre floririn qe vinin per zbukurim ne qafe.

ndersa dostojevski e ka gjet per mendimin tim, ai ka thene : qellimi i jetes eshte kerkimi i zotit. ky e ka kap me shpirterisht sesa materialisht njeriun.

99999

Primus registratum

Po pse kerkojne njerezit te jene te bukur?
Kjo ka arsyen e vet.
Pastai ç'fare quan ti te bukur?

99999

Primus registratum

Shumica e njerezve kerkojne thjesht te mbijetojne. Ata kerkojne tnje strehe per te futur koken, kerkojne per te ngrene. Nga frika per te humbur kete strehe apo kete ushqim ata detyrohen te punojne. Jane te paket ata njerez qe punojne me kenaqesi ose bejne punen qe ata duan.
Qe ata te ruajne kete pune u duhet te (zbukurohen), per te dale tek llafi jot zog.

ALTIN

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: 99999</div><div class="ubbcode-body">Shumica e njerezve kerkojne thjesht te mbijetojne. Ata kerkojne tnje strehe per te futur koken, kerkojne per te ngrene. Nga frika per te humbur kete strehe apo kete ushqim ata detyrohen te punojne. Jane te paket ata njerez qe punojne me kenaqesi ose bejne punen qe ata duan.
Qe ata te ruajne kete pune u duhet te (zbukurohen), per te dale tek llafi jot zog.
</div></div>

Ti 99-co ke bere ndonje gje me shum per jeten /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif mos fol per te tjeret jep eksperiencen tende si ke bere ti qe ke ecur kaq shum /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif Nje mendje me zogun ke /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/Eliterate.gif

99999

Primus registratum

E ku qendron e keqja e zogut? Apo sepse atij i pelqeka te vishet bukur, i pelqeka pamja e jashtme e dikujt.
Ndersa mua me duket normale te jetosh dhe mendosh si gjithe te tjeret, te ndertosh nje strehe per te futur koken, te blesh nje makine, te dashurosh, te pishe nje birre, te lexosh gazeten....
Per disa nga ju nje gje e tille qenka ofenduse.
Ky eshte qellimi im sot per sot, sepse neser, nuk e di, qellimi mund te ndryshoje, kjo varet nga koha dhe vendi ku un mund te gjendem.
Por ne po flasim per qellimin e jetes se njerezve ne pergjithesi jo te secilit prej nesh.
Ndersa ti kukulla ndoshta nje dite do kesh si qellim te hidhesh nga kati i peste edhe pse ke me shume se 3 g tru.

tola77

Primus registratum

sikur te dije ti qellimin e jetes sime do ta kopioje menjehere, dhe sa per te diskutuar kot e per te vrare kohen po te them, mua jo vetem me pelqen por vishem bukur(me duket me se normale qe te vishem bukur jo se e kam qellim apo mendim si ty), kam me shume se nje strehe per te futur koken, kam nje shtepi te teren ne mes te nje qyteti evropian, qe eshte ne pronesi timen dhe e kam blere me mundin e punes time, te dashuroj nuk eshte qellim por nje veprim te cilin e bej natyralisht cdo sekonde te jetes sime, dhe megjithate nuk me duket qellim per jeten, te pi nje birre eshte nje gje mese normale, apo te lexoj, gazeten sic thua zoterote. meqe per ty qellimi jetes eshte ajo cka une e kam normale ketu e disa vjet me pare po te them se qellimi i jetes nuk eshte te kryesh veprime qe jane normale por te arish te kapesh te pa ariteshmen, te vesh ne zbatim endrrat, te gezosh jeten, te gezosh familjaret,personat qe te rethojne, e mbi te gjitha qellimi i jetes sime eshte te jem krenare per veten,dhe per aktet qe kam kryer, te jene krenare familja ime per pua pra qellimi i jetes eshte te jem e nderuar.

99999

Primus registratum

Ah, ça qellimesh paske edhe ti, un kujtova se prisje te niseshe per ne planetin Mars.

Admir

Forumium maestatis

Qellimi i vetem i njeriut ne jete eshte lumturia ose ndonje iluzion i ngjashem me te.

Anteria

Primus registratum

...te jesh i paditur
te mesosh me kalimin e kohes
te te shtohen problemet
te ju japesh zgjedhje atyre
te gezosh kur te arrish kete
te jesh gjithe jetes rruges duke kerkuar qe te arrish ate qe do qe gjithmone e me teper te largohet, dersa dikur behesh telef te lene forcat , e thu dashshje-padashje te arrija ketu ky ishte qellimi im...

M

Mortal

Guest

"...ishte qellimi jot"- C'fare ka ndryshuar nga e kaluara?

notorious

Primus registratum

shum pytje bo ti teta Shea...

ti per çafar rron...?

un rroje sepse m'kan thon qe nje dite do vdes...

d.m.th... pres t'me vi dita