Qellimi i jetes !

ermir celanji

Primus registratum
Re: Qellimi i jetes !

Fillimisht postuar nga Simply _ Me:
[qb] :devil: S'mendoja se do te postoja ne oren 3.35 te mengjesit ne AF por po e bej nje perpjekje
Qellimi i jetes......veshtire se mund te permblidhet ne nje fjali apo fraze te thjeshte...
Me vjen ne mendje piramida e Maslowt, ose ndryshe piramida e nevojave......pak a shume kete do ta personifikoja edhe me qellimet ne jete ....keto smund te jene nje dhe unike, por vijne ne rritje dhe evoluojne me njeriun......
Ne faza te ndryshme te jetes i veme vetes qellime te caktuara dhe realizimi i njerit , na con ne nje deshire apo nevoje tjeter qe materializohet ne nje qellim te ri ....... [/qb]
jam shume dakort me ty,por mendoje qe sikurse ka cdo faze e jetes nje qellim te caktuar edhe jeta e plote ka nje qellim te caktuar i cili eshte baza e te gjitha fazave,hyn ne cdo qellim tjeter qe ti mund te kesh...dhe ky qellim pikerisht vendosi te shkuaren vendos te tashmen dhe te ardhmen tone,,kush eshte ky qellim?

Ramses

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga jimmy84:
[qb] QELLIMI I JETES SIME; TE JETOJ DHE PASTAJ TE VDES
Te jetoj kur eshte koha per te jetuar dhe te vdes kur te vije koha per te vdekur.
Pershtatje nga une e thenies se REMARKUT /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Me vjen keq per ty jimmy qe shkon pas thenieve te ngurtesuara te remarkut duke i marre tjeter per tjeter.Mundohu te kutposh ne ca kohe jetonte remarku dhe pasaj merri dhe pershtati shprehjet e tij.Per mua je shume i dobet si njeri sepse nuk mund te quash qellimin e jetes tende jeten qe tu dha per te vdekur.Jeta eshte si nje loje e madhe ty tu dha mundesia te luash tani mundohu te fitosh dicka sepse qellim nuk mund te jete dalja nga loja.Nejse...Qellimi tim eshte... :confused: O PrInCiPiel ca teme ke hapur mo plako na fute ne mendime /pf/images/graemlins/wink.gif Qellimi im"The world is yours"kam pare ne nje filmi meqe ishte muhabeti tek"theniet"ky eshte qellimi im ta bej kete bote timen de te ndihem me kete bote sa me mire.(nuk dua ta pushtoj me kuptoni)po njefare pjese e botes me perket dhe mua e dua ta bej timen e dua ta bej timen me shoqerine,familjen,dashurine,pushtetin dhe nqs arrij kete nje dite do mundohem te gjej ndonje tjeter qellim....Ndoshta te njoh vetveten;)

Ramses

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga JIM_MORRISON:
[qb]
te jetosh jeten per mua nuk eshte qellim,pasi je i detyruar ta jetosh ate sic je i detyruar te vdesesh,per mua qellimi i jetes eshte te kuptoj ate dhe dhuruesin e saj e me pas ta jetoj ate ashtu sikurse ai do. [/QB]
Ah Jim sa vjen e me shume mendoj se si mund ta kesh zgjedhur ti njeri i Zotit kete nick megjithate respektoj qellimin tend por ndoshta ai zoti tend qe te dhuroi jeten ndoshta kishte percaktuar per ty finalitete te tjera....Mendoju njehere me thelle......

moonlight

Primus registratum

Mua me duket me teper 'moto' personale thenia me lart.

Pyetja e temes me duket sa e thelle aq edhe e ceket. Them e thelle pasi te ben te mendosh dhe them e ceket pasi mendimi rrjedhoje i ngacmimit prej pyetjes te con ne shumllojshmeri enigmash pergjigjet e te cilave mund te sherbejne ne dhenie definicioni, por per vet emrin 'enigme' te cojne ne hic.

221178

Primus registratum

Qellimi i jetes eshte vete jeta.
Ndoshta do ishte me mire qe askush te mos drogonte veten dhe te tjeret me injeksione endrrash perjetesie.Por per cfare ju duhet perjetesia?! Pse nuk arrini t`a pranoni vdekjen?! Pasoja e kesaj eshte se rrezikoni te lini pa jetuar edhe ate jete qe keni.

ermir celanji

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Donnie_Brasco:
[qb]
Fillimisht postuar nga JIM_MORRISON:
[qb]
te jetosh jeten per mua nuk eshte qellim,pasi je i detyruar ta jetosh ate sic je i detyruar te vdesesh,per mua qellimi i jetes eshte te kuptoj ate dhe dhuruesin e saj e me pas ta jetoj ate ashtu sikurse ai do. [/qb]
Ah Jim sa vjen e me shume mendoj se si mund ta kesh zgjedhur ti njeri i Zotit kete nick megjithate respektoj qellimin tend por ndoshta ai zoti tend qe te dhuroi jeten ndoshta kishte percaktuar per ty finalitete te tjera....Mendoju njehere me thelle...... [/QB]
do te ndodhe ajo cka ai di dhe don asgje me teper......

S6T6N6

Forumium maestatis

Qellimi i jetes?! Ta jetosh sa me bukur dhe ne harmoni. Te gjesh brenda qellimit jete, qellime te te tjera qe perbejne ciklin e mbyllur te ekzistences...

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Bismilahi Errahmeni Errahjim
Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Qellimi i Jetes? Qe t'i pergjigjesh kesaj pyetje degjoni nje Histori:
Ne nje xhungel te nje fisi te izoluar nga pjesa e tjeter e botes gjindet nje gote kristali, edhe kjo gota i dukej si shume gje e bukur edhe e vyer atyre,sa ata pyesin veten se ca duhet te jete? Ata i vijne rreth e rrotull edhe hedhin disa supozime se duhet te jete keshtu ose ashtu....deri sa ne fund arrijne ne Konkluzion se kjo gote ka fuqi duhet te jete nje prej hyjnive (pagane) edhe ata fillojne ta adhurojne e t'i luten kesaj gote. Pas shume koheve shkel cilizimi edhe u shpjegon se ai qe e ka bere kete goten nuk e ka bere per tu adhuruar por per te pire uje.
Pra nqs se nuk marrim parasysh se qellimin e nje gjeje e di ai qe e ka krijuar ate gje, atehere ne do hyjme ne te njeten situate si te Njerezve te Xhungles, edhe duke u mahnitur nga bukuria do mendojme lloj lloj supozimesh qe jane shume larg se vertetes. E verteta eshte se te njohesh qellimin e nje gjeje, duhet te vije dija prej atij qe e ka krijuar ate gje. Psh. nje makine eshte per te udhetuar sa me shpejte edhe jo per te fluturua nga nje shkemb, Aeroplani eshte bere per te fluturuar edhe jo per te hyre ne thellesite e detit. Pra ai qe e krijon nje gje e di me mire qellimin... Si ashtu gota eshte bere per te pire edhe jo per tu Adhuruar edhe lutur. Tani vijme te jeta. Ketu njerezit po diskutojne Jeten edhe duke pasur nje jete te mire (me kushte normale) thone jeta eshte per te shijuar edhe ta shijojme sa me shume. Ndersa nje person tjeter qe jeton ne varferi edhe skamje thote "Kjo jete qenka mallkimi im", dhe rrezik ben edhe vetevrasje... Pra nqs se i lihet "TRIBUSE INJORANTE" gjykimi do luhatemi nga nje ekstremitet qellimi ne nje tjeter...te dyja shume larg se vertetes. Ja te marrim edhe nje shembull tjeter, nje femije shikon disa si pune karamele edhe i kapercen, edhe me vone vete ne spital. Keshtu eshte edhe me "NJEREZIT QE NUK KANE DIJE", shikojne dicka qe i mahnit edhe hedhin lloj lloj supozimesh pa pyetur pa u konsultuar me ate qe i ka krijuar ato gjera. Pra nqs se femija do kishte pyetur prinderit, do e kishte kuptuar se ato nuk ishin karamele, por ilace... Pra kush e di me mire qellimin e Jetes, ai qe e jeton apo Ai qe e ka KRIJUAR JETEN? Domosdo Ai qe e ka krijuar. Por kjo eshte e veshtire te pranohet nga nje qe beson se jeta rrjedh prej majmuneve, e thote "Ca Muajmunet e dine me mire se mua?", ose mendon se jeta vjen prej Disa Atomeve edhe thote "Atomet e dine me mire se mua?". NAtyrisht qe majmunet e atomet nuk dijne gje ashtu si nuk dine atomet e gotes (per historine qe thame me larte) gje fare se gota eshte per te pire. Po ky njeri ka hedhur nje supozim te madh. Edhe ky supozim do ishte me i vlefshem per Goten sesa per Jeten e Njeriua se po te perdorim probabilitetin me shume Mundesi ka qe nje gote te vije nga rasti se sa Njeriu. Por shume rralle shoh na nje njeri qe te pohoi se gota nuk eshte bere ne industri edhe me pajisje te specilizura, edhe sikur ta mohoja une kete do me thonin lloj lloj Nofkash "Ekstremist, Me te meta mendore, je kundra civilizimit, injorant". Kurse per Njeriu edhe Jeten te thuash po te njejten gje te thone "Shkencetar, Biologjist, Kimist, Fizikant, Njeri i Civilizuar, Humanist..etj etj". Po te vihet me kujdes eshte i njejti Pohim vetem se Gota eshte Zhvendesur nga Njeriu edhe Jeta. Edhe Keto lavderimet e fundit i takojne me shume Pohimit per Goten se sa i takojne sharrjet edhe fyerjet pohimit per Njeriut ne baze llogjike. Pra, njerezit jane te LIRE te ndjekin shembullin e "INJORANTEVE MES TRIBUSE" apo te ndjekin Njeriun e Ditur. Pra kush mund ta dije me mire qellimin e Jetes pervec Atij qe e ka krijuar kete Jete? Pra dini se Krijuesi e Shpallur qellimin e jetes, por shume prej njerezve nuk jane mirenjohes.

ana karenina

Primus registratum

Akoma me kete muhabet ti Dawa? /pf/images/graemlins/laugh.gif Ben tjetri te te lexoje, ti perdite te njejtat gjera, merr ca kthesa here pas here se nuk te ben keq jo /pf/images/graemlins/wink.gif

Fletrrufeja

Primus registratum

Ajo historia e gotes eshte me te vertete e lezetshme, por aman e shikoj nen nje kendveshtrim te kundert me ate te parafolesit.
Jeta me jep mundesine qe te shpalos dhe te prefeksionoj virtytet e mia me te mira.
Pra ky eshte qellimi im.
Sigurisht dhe tia kaloj ate qe kam mesuar brezit te ardhshem ne menyre qe jeta te euvoloj sic ka euvoluar deri tani.

moonlight

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Fletrrufeja:
[qb] Jeta me jep mundesine qe te shpalos dhe te prefeksionoj virtytet e mia me te mira.
[/qb]
Me pelqen kjo; thjesht dhe bukur. /pf/images/graemlins/smile.gif

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Fletrrufeja:
[qb] Jeta me jep mundesine qe te shpalos dhe te prefeksionoj virtytet e mia me te mira.
Pra ky eshte qellimi im.
Sigurisht dhe tia kaloj ate qe kam mesuar brezit te ardhshem ne menyre qe jeta te euvoloj sic ka euvoluar deri tani. [/qb]

Me lejon ta shtjelloje kete pergjigjen tende??? Nejse po e shtjellova gabim ma korrigjo pasta, mos ma merr per keq. Dmth ti duash te thuash se qellimi yt kryesor eshte qe te shpalosesh virtutet e tua te mira edhe ti perfeksionosh ato. Atehere kur te arrish moshen 80 vjecare (nqs se je me fat) ti do kesh perfeksionuar vitytet e tua te mira...e pastaj ca ndodh? Do vdesesh, dmth gjithe ajo pune e qellim i madh shkon ne nja dy metra nen toke? Dmth u perfeksionuan sa u perfeksionuan edhe me ne fund qe eshte me perfekte se snjehere tjeter, e groposin edhe fillon e kalbet. I japin edhe nje ceremoni edhe hane miqte ca dreke, thone nja dy fjale, edhe pas nja 2 vjetesh zorr se kujtohesh ose te permend njeri. Do tia kalosh edhe brezit qe vjen pas teje??? Dale ta marrim vesh kete gje...edhe po nqs se brezi i ardhshem i perbuz ato MESIMET e VIRTYTET e tua, ke shume raste per kete gje se ca konsiderohet si virtyt ne nje brez konsiderohet si prapambetje ne nje tjeter...edhe vazhdon keshtu...ca konsiderohet si moral, konsiderohet si fanatik e ekstremist. Atehere gjithe ajo jete e gjate edhe qellimin nuk e beri qe s'e beri, edhe u gropos , u harrua, edhe virtyti nuk ia le brezeve se e mohuan. Atehere ne kete rast jeta jote ngeli duke mos e mbushur qellimin e saj...me pak fjale..me te vertete mendon se Ky eshte qellimi i jetes??? E Kam seriozisht... Jeta te evuloje. Ta dish sa delikate e kam kete fjale "evuloj" se perdoret aty ketu edhe mendohet se kjo eshte PRINCIPI i JETES...dmth qellimi i Jetes se Majmuneve ishte qe te vinim ne Njerezit (kuptohet nqs se beson kesoj gjerash)... Por ti s'e kishe per kete ma ha mendja, se gjysh do ndikosh ti ne gjenin nga nje ane me virtyte...? Pra atehere mebetet rasti qe do ndikoje ne moralin edhe une e permenda me pare, edhe sikur ti hidhnin psohte vityyte e tua brezi tjeter, ca behet me Qellimin tend te Jetes???

Alba Palushi

Primus registratum

Qellimi i jetes Nuk e mbaj mend ku e kam degjuar... Jetoje jeten si te jete dita e fundit e saj....

S6T6N6

Forumium maestatis

Dawa a mund te me thuash cili eshte qellimi yt ne jete... jo pas vdekjes, pasi ne fjalet e tuaja gjej te nenkuptuar gjithnje gjykimin e Zotit dhe dokrra te ketij lloji.
A mund te me thuash me tre fjale ti per cfare jeton; kush eshte misioni yt mbi toke pervecse te hash, pish apo te lexosh trillera.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ka thene parafolesi:

Qellimi i jetes Nuk e mbaj mend ku e kam degjuar... Jetoje jeten si te jete dita e fundit e saj....

Dmth ti do te thuash se jeta eshte pa qellim, edhe nje gje pa qellim eshte gje e zbrazet, gje pa vlere, ne fund te dundit nuk ka ndonje sinjifikim....Ajo qe thua ti eshte thenie e "Mosbesimtarve", duke perdorur kete theni keta njerez qe mendojne se Kur ishin MAJMUNA i ra llotaria, po pra llotaria e u bene "NJERI"...keta mendojne se tani duhet te perdorin gjithe kohen qe kane veten per qefin e tyre...lloj lloj kenaqesie te shfrenuara, lloj lloj gjerash qe shkojne pas llogjikes edhe moralin sepse vete keta persona jane te DEMORALIZUAR, duke u endur ne Mosbesimin e tyre deshperohen si si do PLAKEN, Bukuria e rinise do vishket, do thinjen, edhe mezi do ecin, pra duke e ditur kete gje ME SIGURI, mendojne te jetojne sa me mire edhe te mbushin sa me shume epshe te shfrenuara qe kane. Prandaj dhe ne mesin e tyre veshtire se gjen na nje te sinqerte ose na nje qe mban fjalen, se ata veten sinqeritetin e kane ne epshet e tyre qe duan ti mbushin para se te vdesin. Edhe duke i mbushur epshet, prape nuk ngopen edhe lakmia e tyre rritet, edhe derisa te plaken edh jeta e tyre do i duket e shkurter, nje e treta gjume, nje e treta pune, edhe vetem nje e treta e tjeter do kene kohe per kenaqesite e tyre duke mos marre parasysh kohe te tjera humbje kohe. Pra nje person qe eshte 60 vjet vetem 20 vjet a me pak do mbaje mend nga jeta e tij...edhe duke marre parasyh hidherimet qe mund te zeje shumicen e kohen mbetet vec se 10 a me pak vjet gezimi...Ca do i harrojne nga mungesa e memorjes, edhe tani mbetemi vetem me me pak se 5 vjet gezim qe mban mend ky njeri. Kjo eshte gjendja e personave qe bejen epshet e tyre si zot.

A e ke parë ti (Muhammed) atë që duke e ditur, dëshirën e vet e respekton si zot të vetin, atë All-llahu e ka humbur, ia ka mbyllur të dëgjuarit dhe zenrën e tij, i ka vënë perde mbi të parit e tij, më thuaj, pos All-llahut, kush mund ta udhëzojë atë? A nuk merrni mësim? (Kur'an45:23)

Sa humbje e madhe te shkembesh Parajsen e Gezimin ku s'ka hidherim as vujatje me nja 5 vjet Gezim qe mbetet ne memorjen e Personit, nqs akoma i mbetet memorja...edhe nuk semuret.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ka thene Parafolesi:

Dawa a mund te me thuash cili eshte qellimi yt ne jete... jo pas vdekjes, pasi ne fjalet e tuaja gjej te nenkuptuar gjithnje gjykimin e Zotit dhe dokrra te ketij lloji.
A mund te me thuash me tre fjale ti per cfare jeton; kush eshte misioni yt mbi toke pervecse te hash, pish apo te lexosh trillera.

Qellimi Kryesor i njeriut edhe Xhindeve gjendet ne Fjalet e Allhut:

Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë.(Kur'an 51:56)

Te ngrenit edhe te piret nuk jane qellim, ose mision por jane Miresi edhe Begati...

Edhe misioni im ne jete gjendet ne keto fjale, te urdheroje per mire e te ndaloje per vepra te keqe midis njerezve.

Je jeni populli më i dobishëm, i ardhur për të mirën e njerëzve, të urdhëroni për mirë, të ndaloni nga veprat e këqia dhe të besoni në All-llahun. E sikur ithtarët e librit të besonin drejt, do të ishte shumë më e mirë për ta. Disa prej tyre janë besimtarë, por shumica e tyre janë larg rrugës së Zotit.(Kur'an 3:110)

Me duket se tu e be qarte tani pergjigja ime, edhe me duket se iu perrgjigja pyetjes tende...

tesoro

Primus registratum

po pertoj te lexoj gjithe ato faqe
dhe po mundohem te jap opinionin tim
ne rrezik qe mund te jejm gabim...

nejse, per mua vlen qe akoma nuk e kam gjetur qellimin e jetes mbas disa chaos prv...
besoj se dikur do me shfaqet dhe nuk dua te rri e te mendoj tere kohen per te..

njeriu ne caste te veshtira e pyet veten cfare qellimi ka kjo jete por normalisht nuk i dedikon kesaj pyetje shume kohe ose thoughts...

at least keshtu mendoj une