Qellimi i jetes !

Furor Aquila

Primus registratum
Re: Qellimi i jetes !

Fillimisht postuar nga Akus:
[qb] E lezecme kjo teme.Po ajo qe eshte me e lezecmja eshte se nqs i lihet ne dore njeriut te gjeje qellimin e jetes po na dilkan aq shume qellime saqe spo dime ku te orjentohemi.Une do ta shtroja ceshtjen ne kte menyre.Nqs dikush beson se ne u krijuam rastesisht atehere jeta jone nuk ka asnje lloj qellimi , eshte kot , pjelle e rastit dhe tani qe shkruaj me vjen te qesh sepse nqs njeiru ka ate besim , atehere me verte qe ngel si me gisht ne goje.Sdi cte mendoje , fillon te kerkoje qellimin e jetes e cila ne fakt po shkon diku shume e vendousr ne qellimin e saj , drejt vdekjes .......dhe njeriu i hutuar papritur perballet me vdekjen akoma duke kerkuar qellimin per te cilin jetonte ,por mbase aty do ta kuptoje .....por ce do teper vone........
Kjo pra ishte jeta dhe qellimi i njeriut qe beson se jeta erdhi pa dashje , pa qellim ......
Ndersa per ata njerez qe besojne se jeten e krijoi dikush normalisht drejtohen te krijuesi per te marre pergjigje .Meqe po flas per keta njerez po theksoj se une jam ne nga keta.Mbase nuk isha aq i zoti , mbase nuk kisha aq imagjinate dhe mencuri sa te zbuloja vete qellimin e jetes dhe u dorezova plotesisht .U dorezova perpara fakteve te pashmangshme te cilat jane kudo ,i shikojme i , ndjejme , i mendojme , i degjome ,e te cilat te cojne te perulur drejt krijueit tend per te marre pegjigjet qe aq shume na mundojne.
Gjithe te mirat [/qb]
E ke marre gje pergjigjet nga krijuesi...Po kujton se ti ka dhene pergjigjet mendoj se je gabuar sepse pergjigjja ka ardhur nga nje njeri tjeter(Kurani/Bibla qe eshte shkruar nga NJERIU) ose e ke "pjelle" ti... me mendimin se ta "mbolli" krijuesi. Persa i perket jetes pas vdekjes, mendoj se c'do njeri deshiron te jetoj pergjithmone i gezuar (besoj se ky eshte qellimi i jetes per ata qe besojne fene). Po pse te besoj une dicka e shkruajtur nga njeriu i cili eshte jo perfekt? Edhe une dua te jetoj pergjithmone i gezuar(pas vdekjes) por njekohesisht nuk dua te jetoj(ne kete jete) nje genjeshter(keshtu me duket mua se eshte jeta pas vdekjes). Besoj me shume ne jeten qe jetoj dhe jo ne jeten pas vdekjes sepse tani (ne kete jete) "jetoj"- shikoj, ndjej, shijoj, gezoj, qaj, mendoj. Pse pastaj te jetoj kete jete duke shpenzuar kohen me "jeten qe mund te jete". Kjo jete eshte reale; jeta pas vdekjes eshte ideale. Jeto ne realitet!!!!! Neqofte se do nje qellim ne jete nderto Shqiperine. Beheni qe te jemi krenar kur ti themi botes qe jemi shqiptare.

Admir

Forumium maestatis

Te jete qellimi i jetes, per nje itinerar te shkurter, arritja e lumturise nepermjet cdo menyre te mundshme dhe te pranuar nga te tjeret, dhe ndoshta nga Zoti? :confused:

Guest

nuk besoj se jeta ka qellim you just go with the flow ...

lorena

Primus registratum

kush i ve qellim jetes, humbet jeten duke ndjekur Qellimin... piu chiaro di cosi..

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Furor Aquila:
[qb]
Fillimisht postuar nga Akus:
[qb] E lezecme kjo teme.Po ajo qe eshte me e lezecmja eshte se nqs i lihet ne dore njeriut te gjeje qellimin e jetes po na dilkan aq shume qellime saqe spo dime ku te orjentohemi.Une do ta shtroja ceshtjen ne kte menyre.Nqs dikush beson se ne u krijuam rastesisht atehere jeta jone nuk ka asnje lloj qellimi , eshte kot , pjelle e rastit dhe tani qe shkruaj me vjen te qesh sepse nqs njeiru ka ate besim , atehere me verte qe ngel si me gisht ne goje.Sdi cte mendoje , fillon te kerkoje qellimin e jetes e cila ne fakt po shkon diku shume e vendousr ne qellimin e saj , drejt vdekjes .......dhe njeriu i hutuar papritur perballet me vdekjen akoma duke kerkuar qellimin per te cilin jetonte ,por mbase aty do ta kuptoje .....por ce do teper vone........
Kjo pra ishte jeta dhe qellimi i njeriut qe beson se jeta erdhi pa dashje , pa qellim ......
Ndersa per ata njerez qe besojne se jeten e krijoi dikush normalisht drejtohen te krijuesi per te marre pergjigje .Meqe po flas per keta njerez po theksoj se une jam ne nga keta.Mbase nuk isha aq i zoti , mbase nuk kisha aq imagjinate dhe mencuri sa te zbuloja vete qellimin e jetes dhe u dorezova plotesisht .U dorezova perpara fakteve te pashmangshme te cilat jane kudo ,i shikojme i , ndjejme , i mendojme , i degjome ,e te cilat te cojne te perulur drejt krijueit tend per te marre pegjigjet qe aq shume na mundojne.
Gjithe te mirat [/qb]
E ke marre gje pergjigjet nga krijuesi...Po kujton se ti ka dhene pergjigjet mendoj se je gabuar sepse pergjigjja ka ardhur nga nje njeri tjeter(Kurani/Bibla qe eshte shkruar nga NJERIU) ose e ke "pjelle" ti... me mendimin se ta "mbolli" krijuesi. Persa i perket jetes pas vdekjes, mendoj se c'do njeri deshiron te jetoj pergjithmone i gezuar (besoj se ky eshte qellimi i jetes per ata qe besojne fene). Po pse te besoj une dicka e shkruajtur nga njeriu i cili eshte jo perfekt? Edhe une dua te jetoj pergjithmone i gezuar(pas vdekjes) por njekohesisht nuk dua te jetoj(ne kete jete) nje genjeshter(keshtu me duket mua se eshte jeta pas vdekjes). Besoj me shume ne jeten qe jetoj dhe jo ne jeten pas vdekjes sepse tani (ne kete jete) "jetoj"- shikoj, ndjej, shijoj, gezoj, qaj, mendoj. Pse pastaj te jetoj kete jete duke shpenzuar kohen me "jeten qe mund te jete". Kjo jete eshte reale; jeta pas vdekjes eshte ideale. Jeto ne realitet!!!!! Neqofte se do nje qellim ne jete nderto Shqiperine. Beheni qe te jemi krenar kur ti themi botes qe jemi shqiptare. [/qb]
dukesh qe je djale i zgjuar por ate zgjuarsine tende e harxhon ne gjera te kota,ti je pergjigjur ashtu si mendon dhe ke bere mire se krijuesi ta ka dhene kete mundesi,por qellimin tend nuk na e ke treguar,dhe me vjen vertet keq qe flet keshtu pa u munduar duke i pasur mundesite per tu pergjigjur me mire,dhe njeriu qellimin e ka te hapur dhe te vendosur prej krijuesit ashtu sic ka te vendosura edhe shume gjera te tjera qe mund te hasi kudo shume pyetje qe mund ti bej vetes perdite si a kam pasur deshire une ta kem emrin filan apo dikush tjeter?a kam pasur deshire une te jem shqiptare apo dikush tjeter?a kam pasur deshire une te jem djal apo dikush tjeter?a kam pasur deshire une te jetoj apo dikush tjeter?a kam pasur deshire une ti kem floket e zi apo dikush tjeter?a kam pasur deshire une te semurem apo dikush tjeter?e keshtu e keshtu ke me mijra pyetje dhe ne e shohim veten te pafuqishem per tju pergjigjur dhe dorezohemi se ka shume gjera qe behen jasht deshires sone e atehere kur ti kupton keto pyetje sheh,kupton ,degjon,ndjen qe je i krijuar dhe duke qene i krijuar je i detyruar te besh cka ka thene krijuesi jot.dhe si thua ti krijuesi na ka krijuar ne keshtu pa asnje qellim te jetojme sot dhe mbas vdekjes te marrim fund e ckuptim do te kishte me vone per ne.prandaj mendohuni mire o njerez se me te vertete jeta eshte me vlere per ne nuk mund ta hedhim ashtu kot.

platinumvl2000@yahoo.co.u

Primus registratum

Cdo njeri lind ne jete per nje qellim??(ta jetosh ate)dhe me vone nje njeri i ve vetes shume qellime "personale" te cilat me aftesit e tij mund ti harrij apo jo.

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mr. Love:
[qb] Disa i Harrine disa te tjere nuk i Harrine. :devil: [/qb]
KA EDHE NGA ATA QE I HARRINE OSE ATA TE TJERET QE S'I HARRINE!!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Alanis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TEDI:
[qb]
Fillimisht postuar nga Mr. Love:
[qb] Disa i Harrine disa te tjere nuk i Harrine. :devil: [/qb]
vetem nqs NUk punon ti vete ... [/qb]
Punova sa me dolen djerse te ftohta dhe NUK e harrita. Si e shpjegon ti mjeshter?

Belinea

Primus registratum

Qellimi i jetes sime : Te martohem brenda 2005 ( po pati munci) me nje KING, te PASUR :cool: /pf/images/graemlins/wink.gifhehheheheh....

Trista

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Belinea:
[qb] Qellimi i jetes sime : Te martohem brenda 2005 ( po pati munci) me nje KING, te PASUR :cool: /pf/images/graemlins/wink.gif hehheheheh.... [/qb]
Un dua ftese lal :thumbsup:

babi

Primus registratum

[qb]
:book: Qellimi i jetes sime eshte qe ne fund te jetes te kuptoj qe nuk kam jetuar kot. :book: [/qb]

jimmy84

Primus registratum

Kam kohe qe e vras mendjen per kete.Kete them edhe une :pSE? Deri tani s`e kam gjetur.Shpresoj qe t`a gjej sa te jem akoma gjalle.Ishalla e gjej.
Amiiiiin. /pf/images/graemlins/laugh.gif

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jimmy84:
[qb] Kam kohe qe e vras mendjen per kete.Kete them edhe une :pSE? Deri tani s`e kam gjetur.Shpresoj qe t`a gjej sa te jem akoma gjalle.Ishalla e gjej.
Amiiiiin. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
mjafotn ta kerkosh sepse vetem keshtu mund tja hapesh rrugen vetes per ta gjetur dhe per kete te pergezoj pasi ka shume te tjere qe kane frike ta kerkojne dhe dorezohen me nje fjale qe eshte emri i dickaje qe nuk ekziston me fjalen rastesi pra por ne te vertet rastesia nuk ekziston ose gjithcka eshte rastesi rruge te mesme nuk ka,une per vete qenien time nuk e quaj rastesi pasi nuk bej gje tjeter vetem se ul pikerisht veten poshte asgje me shume,une jam krenar qe jam dhe jam krenar qe ardhja ima nuk eshte e rastesishme si nuk eshte per askend dhe asgje tjeter.