Lajme nga bota

Amerika ka ndërhyrë në zgjedhjet e 47 vendeve të botës.

Kanali televiziv CNN zbuloi se qeveria e Amerikës në periudhën nga vitit 1946 e deri në vitin 2000, ka ndërhyrë në 81 procese të zgjedhjeve në 47 vende të botës.
CNN në një raport të tij ka thënë se mediat e Amerikës për një periudhë të gjatë janë duke analizuar ndërhyrjen e Rusisë në zgjedhjet e Amerikës, mirëpo pyetja e cila shtrohet shumë rrallë në këto media, është kjo që a nuk ndërhyjnë qeveria e Amerikës në asnjë proces zgjedhor të vendeve të tjera botës? Daw Lujen, ekspert i institutit "Politika dhe Strategjia" në Universitetin Carnegie Mellon të Amerikës", në një intervistë me kanalin televiziv CNN, ka thënë se çështjen e ndërhyrjes së Amerikës në zgjedhjet e vendeve të tjera, e ka shqyrtuar nga vështrimi i shkencave shoqërore dhe në vazhdim deklaroi: "Amerika gjatë periudhës nga vitit 1946 e deri në vitin 2000, ka ndërhyrë në 81 procese të zgjedhjeve në 47 vende të botës". Ai për shembull, ka kujtuar ndërhyrjen e Amerikës në zgjedhjet e vitit 1948 të Italisë dhe tha: "Amerika ishte e shqetësuar që në zgjedhje mund të fitojë Partia Komuniste, prandaj ka shfrytëzuar të gjitha aftësitë dhe kapacitetet e saj për të penguar fitoren e Partisë Komuniste në këtë vend". Daw Lujen gjithashtu kujtoi ndërhyrjen e Amerikës në zgjedhjet e vendeve të tjera të botës si në Kili, Argjentinë, Japoni, Gjermaninë Perëndimore, Brazil, Indonezi, Liban, Malajzi dhe Iran gjatë dekadave të kaluara dhe theksoi: "Amerika në të shumtën e rasteve ka mbështetur grupet dhe kandidatët që ndjekin politikë në harmoni me qëndrimet e Uashingtonit. Dy e treta e rasteve të ndërhyrjes së Amerikës në zgjedhjet e vendeve të tjera, ishte sekrete dhe një e treta e tyre ishte ndërhyrje e hapur.

Shenimi IM: pa pranverat......mbas 2001-it.

Last edited by a moderator:

Airbourne

Papirus rex
Fußball-WM 2018 erhöht Russlands BIP um mehr als 10 Milliarden Euro – Experten.

Allein die Vorbereitung und Durchführung der Fußball-WM 2018 wird Russlands BIP um ein Prozent vergrößern. Insgesamt soll dies der Summe von 820 Milliarden Rubel (umgerechnet etwa 10,8 Milliarden Euro) entsprechen. Verweis auf eine Studie des Beratungsunternehmens „McKinsey“.

Der weitere Betrieb der Infrastruktur, die für die Durchführung des Turniers aufgebaut wurde, sowie der vergrößerte Touristenzufluss können nach Angeben der Experten die Investitionen um 80 bis 110 Milliarden Rubel (umgerechnet 1,05 bis 1,3 Milliarden Euro) pro Jahr steigern und das russische Bruttoinlandsprodukt im Laufe der fünf nächsten Jahre um 120 bis 180 Milliarden (1,58 bis 2,37 MIlliarden Euro) erhöhen.

Die Experten rechnen auch mit positiven Auswirkungen auf das Geschäftsleben schon während der WM: So könnten die Erträge der Vier- und Fünfsternehotels um 40 Prozent steigen. In den Restaurants könnte der Zuwachs der Besucherzahl und der Erlöse 25 bis 30 Prozent betragen.

Die größten Vorteile sollen das Gebiet Kaliningrad im Nordwesten des Landes und die autonome Republik Mordwinien in Zentralrussland bekommen (in der mordwinischen Hauptstadt Saransk sollen vier Spiele der Weltweisterschaft stattfinden — Anm. d. Red.). Dort soll das Wirtschaftswachstum innerhalb von fünf Jahren mehr als 15 Prozent betragen.

Nach offiziellen Angaben sollen 1,2 Billionen Rubel in die Vorbereitung der Fußball-WM investiert worden sein, vor allem in den Bau der Sportobjekte, in die Infrastruktur sowie Außengestaltung.

Shenimi IM: <fatkeqesisht> nuk ka hulumtime sa do kushtoje nje prostitute ne Rusi.Por mendoj qe me te <shtrenjta> se PUTANAT ne troje nuk mund te jene.

AproPO.....

Liderët e Kosovës më të pasurit në vend.

Agjencia Kundër Korrupsionit ka publikuar formularët e deklarimit të rregullt vjetor të pasurisë së zyrtarëve të lartë publik, raporton media kosovare KTV.

Më të pasurit vazhdojnë të mbeten krerët e institucioneve dhe kryetarët e partive, që kanë miliona pasuri. Afër një milion euro është vetëm pasuria e paluajtshme e kryeministrit Ramush Haradinaj, të cilën e ka deklaruar në Agjencinë Kundër Korrupsionit. Haradinaj aty ka deklaruar edhe para të gatshme prej 5 mijë eurosh, ndërsa nga të hyrat vjetore si kryeministër ai përfiton rreth 90 mijë euro. Aktualisht paga e tij është 1 mijë e 330 euro, të cilën pritet ta marrë dyfish më të madhe nga muaji i ardhshëm. Kryeministri merr edhe pension invalidor prej 2 mijë e 700 eurosh në vit. Veç kësaj, vetëm pak ditë para se të merrte udhëheqjen e qeverisë, Haradinaj kishte blerë banesë 213 metra katror, vlerën e së cilës e ka përcaktuar vetëm 70 mijë euro. Për dallim prej kryeministrit, i cili është pasuruar, presidenti Hashim Thaçi, në bazë të deklarimit të pasurisë, është varfëruar. Krahasuar me një vit më parë, kur presidenti në llogari të tij kishte para të gatshme në vlerë prej 500 mijë euro, tani ka vetëm 150 mijë. Në bazë të deklarimit, prej këtyre mjeteve, mbi 139 mijë euro janë të tijat, ndërkaq 10 mijë euro të djalit të tij, Endritit. Thaçi ka kredi në vlerë prej 100 mijë euro, të cilën e ka marrë për ndërtimin e shtëpisë në Çagllavicë. E pasuria e paluajtshme e të parit të shtetit arrin milionat. Ai të përbashkët ka një tokë bujqësore 7 hektarë në vlerë 180 mijë euro dhe po ashtu një shtëpi të përbashkët në vlerë prej 80 mijë eurosh. Në pasuri të luajtshme ka deklaruar një veturë të bashkëshortes në vlerë 15 mijë euro dhe një tjetër të përbashkët në vlerë prej 23 mijë eurove. Ndërkaq, pagë vjetore presidenti merr hiq më pak se 32 mijë euro e mëditje në vlerë prej 10 mijë eurosh. Me pasuri larg nuk është as ish-bashkëpartiaku i Thaçit, kryekuvendari Kadri Veseli. Përveç banesës në vlerë prej 97 mijë eurosh në qendër të Prishtinës, shtëpisë së trashëguar dhe tokës, Veseli është pasuruar në mars të këtij viti edhe me një lokal afarist, i blerë nga kursimet, kredia dhe shitja e një banese. Derisa Veseli ka deklaruar para të gatshme 37 mijë euro, bashkëshortja e tij ka më shumë para të gatshme sesa ai, të cilat arrijnë vlerën e afër 100 mijë eurove.

PERFUNDIMI: ndonje histori per uqk-ne,ja u le veteraneve.Po deshet simbole,dekorata,apo qmime....hajdeni KETU se ne treg te Shtunen jane lire.Ka gjermane,amerikane,ruse,kineze,angleze,franceze e mbase dhe te tjera.

Tungi tash se kush rri iq daret me DERRA.

Airbourne

Papirus rex

Pastaj..

Sea People, any of the groups of aggressive seafarers who invaded eastern Anatolia, Syria, Palestine, Cyprus, and Egypt toward the end of the Bronze Age, especially in the 13th century BCE. They are held responsible for the destruction of old powers such as the Hittite empire. Because of the abrupt break in ancient Middle Eastern records as a result of the invasions, the precise extent and origin of the upheavals remain uncertain. Principal but one-sided evidence for the Sea Peoples is based on Egyptian texts and illustrations; other important information comes from Hittite sources and from archaeological data. The Egyptians …(100 of 265 words).

WRITTEN BY: The Enciklopaedia Britanica.

Kush ma DESHIFRON????
Medinet_Habu_Ramses_III._Tempel_Nordostwand_Abzeichnung_01.jpg

Airbourne

Papirus rex
Dalngadal tue u zemrue,
flaku shkopin u drejtue...
Ska pleqni qe m`ndalon mue
krah me djemte due me luftue...
U......krye.

Airbourne

Papirus rex
Habe bereits sehr tolle Fussballfans aus der ganzen Welt kennen gelernt, die mit Begeisterung ihre Mannschaften anfeuern. Am ersten Tag bin ich mit einem Messie-Fan aus China, plus Spanier und Portugiesen, die für das Spiel gekommen sind, durch die Stadt gezogen. Es sind überhaupt viele begeisterte chinesische Fussballfans nach Russland angereist.
PS: nje i njohuri im nga Zvicra, KY qe ka SHKRUAR me siper.

Qfare BOMBASH keto FEMRAT e Rusise.

Shpresoj qe dhe ne trojet tona te fryje pakez ose te kete fllad.

FAZIT: Leckt mich mal an der Futt.

Shqip: fotot jane bere diku ne Rusi,
apo ne diten Spanje-Portugali.

Tschyss.
DSC01215.JPG DSC01218.JPG SochiOlympiaStadium.jpg

Airbourne

Papirus rex
MEK dhe ISIS bashkohen në Shqipëri për të sulmuar Irakun dhe Sirinë me mbështetjen e Amerikës.

Një institucion për hulumtime strategjike në Amerikë ka njoftuar për bashkimin e grupit terrorist MEK me grupin terrorist takfirist ISIS për kryerjen e operacioneve destruktive në Irak dhe Siri me mbështetjen e Amerikës.

Agjencia e lajmeve njoftoi se organizata strategjike kulturore e Amerikës në një raport të saj të publikuar të enjten në mediat irakiane, ka shkruar: "Shtetet anëtare të NATO-s që pretendojnë se po luftojnë kundër terrorizmit, grupeve terroriste si MEK i kanë dhënë këtë mundësi që të krijojnë disa baza tyre në disa vende si në Shqipëri, Francës dhe Kosovë. NATO gjithashtu e ka bindur Shqipërinë që të pranojë edhe një numër të konsiderueshëm të terroristëve të grupit të thyer dhe të dështuar ISIS në Irak dhe Siri të cilët janë dorëzuar pranë forcave perëndimore. Amerika dhe NATO gjithashtu e kanë ndihmuar grupin terrorist MEK që të ndërtojë një bazë nën mbrojtje të ashpër të forcave të sigurisë në Shqipëri në rajonin Manzë afër Durrësit".

Në këtë raport thuhet se nuk është fare për t'u çuditur që pjesëtarët e grupit terrorist MEK të jenë bashkuar me grupin terrorist ISIS në luftën kundër qeverive të Irakut dhe Sirisë, kjo është për arsye se nga pikëpamja e grupit terrorist MEK , ISIS konsiderohet një aleat natyror për të luftuar kundër Bagdadit dhe Damaskut dhe organizatat inteligjente të Perëndimit e dinë që mes ISIS dhe MEK ekziston një aleancë e rëndësishme. Amerika ka ushtruar presion mbi Shqipërinë që të lejojë të bashkohen pjesëtarët e këtyre të dy grupeve terrorist dhe raportet tregojnë se terroristët e ISIS dhe familjet e tyre janë transferuar në disa objekte në afërsi të Tiranës në të cilat kanë banuar edhe pjesëtarët e grupit terrorist MEK në mënyrë më pas edhe terroristët e ISIS të transferohen në kampin e Manzës. Terroristët e grupit MEK gjithashtu në mënyrë të lirë hyjnë në Kosovë dhe kanë edhe një bazë tjetër në "Bonstill" i cili në fakt i përket forcave amerikane. Ky raport gjithashtu tregon se disa gazetarë të cilat janë vendosur nën presionin dhe kërcënimin e qeverisë shqiptare, kanë zbuluar se terroristët e grupit MEK dhe mercenarët e ISIS që veprojnë në Lindjen e Mesme, aktualisht po marrin trajnime në këto dy baza ushtarake dhe po përgatiten për kryerjen e operacioneve destruktive në Irak dhe Siri.

Shenimi IM: NATYRISHT e BESOJ HULUMTIMIN,dhe shpresoj qe Tak nGjeli te kete te drejte.
Albania eshte bere....PROSTITUTE komb.
Mos u irritoni.

Airbourne

Papirus rex
Tsipras e Zaev vulosin emrin: Bashkë drejt Europës.

Aleksis Tsipras udhëtonte i qetë mëngjesin e së dielës drejt zonës greke të Prespës, ku do të takohej me homologun maqedonas, Zoran Zaev.
Kryeministri grek kishte marrë në xhep votëbesimin dhe njëherësh edhe mbështetjen e parlamentit vendas për emrin e ri të Maqedonisë, megjithëse nga opozita u quajt si tradhti.

Zoran Zaev nga ana tjetër do t’i duhet të kalojë pengesat, që s’janë të pakta. Fillimisht marrëveshja duhet të miratohet në Parlament dhe më pas të vuloset nga Presidenti vendas, Gjorge Ivanov. Ky i fundit ka paralajmëruar se do të vendosë veton për këtë marrëveshje dhe nuk përjashtohet edhe mundësia që të mbahet një referendum.

Megjithatë, Zaev dhe Tsipras u takuan në Prespë dhe hodhën të zezë mbi të bardhë ujdinë e arritur mes tyre thuajse një javë më parë, që e ndryshin emrin e Maqedonisë në Republika e Maqedonisë Veriore.

Në fjalën e mbajtur, Tsipras i mëshoi rëndësisë që ka pakti për qytetarët, jo për politikanët.

“Është një marrëveshje për përmirësimin e jetës së qytetarëve. E kemi për detyrë që të vazhdojmë këtë rrugë historike dhe jam i bindur e optimist se do ta realizojmë këtë, që të shndërrohemi në shembuj paqeje dhe miqësie për rajonin dhe botën”, tha ai.

Zoran Zaev nga ana tjetër tha se marrëveshja hedh pas krahëve 3 dekada ngërç, mosbesim dhe armiqësi dhe sheh nga e ardhmja.

“Së bashku me Greqinë të shtrojmë rrugën për një të ardhme më të mirë për qytetarët tanë. Së bashku do të ruajmë stabilitetin dhe sigurinë e të ndërtojmë ura bashkëpunimi në të gjitha fushat. Qytetarët tanë meritojnë paqen”, deklaroi ai.

Pati një mesazh edhe për kundërshtarët e ujdisë, që nuk janë të paktë si në Athinë, ashtu edhe në Shkup.

“Grekët, maqedonasit dhe gjithë europianët janë më të fortë se frika që mbjellin ata që janë kundër paqes, ata që janë ksenofobë dhe propagandues.

Në ceremoni morën pjesë edhe ndërmjetësuesi i OKB-së për çështjen e emrit, Methju Nimetz dhe përfaqësuesja e lartë e BE-së, Federica Mogherini.

Shenimi im personal: lexova nje shkrim te Muc Nanos per paqe me serbet....apo drejtuar njerit prej tyre.Si kuptova irritimet e atyre qe bejne skiponjat cdo dite brenda apo jashte trojeve.Ke ish Kapon e UCK-se qe ka bere homazhe tek shkinat....i thane,deshi,apo e beri per te ulur gjakrat pyesni Thaqin.Rrapushi eshte ne dite zije dhe nga ana ime ....ngushellime te sinqerta per fatkeqesine.
Apropo....do ish uqk-ISHNA na kenacin me historira, si DHE.....shqiptaret(NATYRSHIT jo te gjithe) jane me..............HIPOKRITET.
Naten e mire.

Airbourne

Papirus rex
Greqia ka dëbuar 3 mijë e 427 shqiptarë.

Greqia për pesë muaj me radhë ka dëbuar nga vendi 3 mijë e 427 shqiptarë.
Këtë e ka bërë të ditur policia greke me anë të një konference për media. Sipas planit të trajtimit të emigrantëve të parregullt, në muajin maj janë dëbuar edhe 1 mijë e 323 emigrantë të nacionaliteteve të ndryshme dhe janë kthyer në vendet nga kanë ardhur, shkruajnë mediat greke. Në janar nga Greqia janë dëbuar 628 shqiptarë, në shkurt 648, në mars 668 në prill 745 dhe në maj 738 shqiptarë.
Jun 15, 2018 06:47 Europe.

Apropo....

Cho ne do treva i thone.axh,gjagja apo emertohet nje i moshuar qe kur i thua.....afrohu ben te kunderten ose ka cepkqyrim tjaten.
GRANDE.
CHAPEAU sinanit ne Schweden.
U KRYE.
Ahhhhhhhhhhhh.....koha ne te ardhmen do punoi per na.Si perhere deri atehere....tundni flamuret.
Tungi.
4bpp9c3e5c766714wnj_800C450.jpg 16865000_1254232151334107_459735382719346190_n.jpg

Airbourne

Papirus rex
Avramopulos: Forcojmë kontrollet, jo kamp në Shqipëri.

Në një kohë kur emigracioni është kthyer në debatin kryesor në Europë, liderët e disa vendeve të BE-së do të diskutojnë të dielën mbi mundësitë e reformimit të mekanizmave që shërbejnë për menaxhimin e krizës së azil-kërkuesve.

Lajmi është konfirmuar nga Komisioni Evropian, ndërsa deri më tani konfirmohet se Presidenti Junker ka ftuar krerët e shteteve dhe qeverive nga Greqia, Italia, Gjermania, Bullgaria, Malta, Austria, Spanja dhe Franca. Deri më tani ka propozime të shumta nga vendet anëtare, por nuk dihet ende se çfarë plani do të ndiqet. Në tërësi, pritet të potencohet ideja e ndarjes së konceptit midis 'refugjatëve ekonomikë' dhe refugjatëve që kanë nevojë për mbrojtje. Gjithashtu do të forcohen mekanizmat e dërgimit të mesazhe për të mos ndërmarrë udhëtime të rrezikshme. Sa i përket Ballkanit, mendohet se do të ketë përpjekje për të forcuar masat e sigurisë në kufij si dhe shmangien e rikthimit të rajonit si një rrugë tranzit, pas uljes drastike të fluksit. Një ditë më parë, Komisioneri i Emigracionit dhe Çështjeve të Brendshme, Dimitris Avaramopulos, mblodhi në Bruksel Ministrat e Brendshëm të vendeve të Ballkanit Perëndimor. Gjatë konferencës për mediat, Avramopulos ju përgjigj prerë gazetarëve se nuk është diskutuar mbi idenë e ndërtimit të një kampi, as në Shqipëri dhe as në një vend tjetër." Asnjë iniciativë e tillë nuk u diskutua, as për Shqipërinë dhe as për ndonjë vend tjetër. Ajo për të cilën ne folëm, ishte mënyrat se si mund t'i kundërpërgjigjemi sfidave të emigracionit të jashtëligjshëm.

Jun 20, 2018 19:19 Europe.

Shenimi IM: shqiptaret ja speciet me QELBSE.

Naten e mire.....aproPO: po linde me GEN te prishur VDES para kohe.
Tungi.

Airbourne

Papirus rex
Rusia mirëpret tërheqjen e SHBA nga UNHRC.

Rusia ka mirëpritur tërheqjen e Shteteve të Bashkuara nga Këshilli i Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut (UNHRC), duke thënë se ky Këshill nuk ka humbur asgjë dhe mund të veprojë më lirisht tani.

Nuk mund të them se Këshilli ka humbur ndonjë gjë," tha të mërkurën përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë në zyrën e OKB dhe organizatave të tjera ndërkombëtare në Gjenevë, Gennady Gatilov. Për më tepër, unë shpresoj se pas largimit të Shteteve të Bashkuara nga Këshilli i Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut do të ketë më pak politizim, standarde të dyfishta dhe konfrontime, shtoi ai. Komentet e Gatilov erdhën një ditë pasi ambasadorja e SHBA në Kombet e Bashkuara, Nikki Haley dhe sekretari i shtetit i SHBA, Mike Pompeo njoftuan tërheqjen e Uashingtonit për atë që ata e quajtën paragjykimin e ngulitur të UNHRC kundër Izraelit. Administrata amerikane ka ushtruar presion mbi UNHRC për t'i dhënë fund shqyrtimit të shkeljeve të gjera të të drejtave të njeriut të Izraelit kundër palestinezëve. Në maj, Shefi i të Drejtave të Njeriut i OKB-së, Zeid Raad al-Husein tha se Izraeli i ka privuar sistematikisht palestinezët nga të drejtat e tyre njerëzore, me 1.9 milion njerëz në Gaza ,të mbyllur në një lagje toksike nga lindja deri në vdekje.

Shenimi IM: shkruesi nuk e di eshte lajm i mire apo i keq per keto qe thone ruset,por m.q-se jemi me problematiken e vershimit te ngjyrave te tjera ne troje!

White Deaths Exceed Births in a Majority of U.S. States!

Rogelio Sáenz is dean of the College of Public Policy and Mark G. Yudof Endowed Professor at the University of Texas at San Antonio.

Kenneth M. Johnson is a demographer and professor of sociology at the University of New Hampshire and is an Andrew Carnegie Fellow. Dr. Johnson is also a faculty affiliate of the Applied Population Lab at the University of Wisconsin-Madison. Acknowledgment.

PS: ka pasur perandori te moqme duke filluar nga pellazget,romaket,bizantinet e RESTI dhe jane......shuar apo HUPUR.
Ose LIGJI NATYRES; spermatozoidi qe prodhon me SHUME do MBIJETOJE.

USA-Geburten-Tode-Weiße.jpg

Kete STUDIMIN me FAKTE, nuk e kane bere LLAPAQENET FASHATARE nga trojet, e gjeni vete pasiqe jeni shume me iq flamurtare.

FAZIT........................

Qe i BIE: pasardhesit e juaj nuk do e dine.ose nuk do kene shance ta dine prejardhjen e GOREVE me....SORRA.

CHAPEA.....MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

Airbourne

Papirus rex
Majlinda Bregu: Basha si një folës i ardhur nga rruga. Zoti e ruajt PD-në.

Ish-ministrja e Integrimit, Majlinda Bregu, ka reaguar me anë të një statusi të gjatë në rrjetet sociale, sot pas deklaratave të kreut të PD-së, Lulzim Basha, në Parlament në lidhje me negociatat e Shqipërisë me BE-në.

Reagimi i plotë i Bregut.

“Shumekush e mban mend nje debat miqesor timin me Aldo Bumcin para 3 vitesh ne Parlament Europian teksa diskutohej per celjen e negociatave e anetaresimit te Shqiperise ne BE!

Shkaku i gjithe situates ishte qendrimi hipokrit i Lulzim Bashes. Nuk e ndante dot mendjen nese te votoje pro tekstit te PE ku perkrahej celja e negociatave, i jepte pike qeverise apo i hiqte pike opozites.

E njejta situate vazhdoi edhe keto vite. Pro apo kunder celjes se negociatave nuk mund te jete gjendja e ndermjetme mes gjumit dhe zgjimit te opozites se nga kjo dileme per tu percmuar, humbasin vetem shqiptaret.

Defaktorizimi i te vetmes garanci qe kane sot Shqiptaret, por edhe rajoni, – mosndaljen e perspektives te europianizimit te tyre,- eshte qasja me e rende per nje force politike, ne pushtet apo opozite qofte.

Nuk dua te merrem e t ‘i rikthehem qendrimeve te mia e konfliktit me Lulzim Bashen ndaj celjes se negociatave. Por, duke e pare dhe degjuar sot, m’u be me e veshtire se asnjehere te njihja partine ne qeverine e se ciles sherbeva shume vite me detyren e Ministrit te Integrimit Europian!

Me dukej si nje foles i ardhur nga rruga ne foltoren e Kuvendit! As nga rruga jo, se ne rruget e nje Shqiperie te 1000 halleve, zor se e gjen nje person qe te permbledhe tek vetja, kaq shume fodullek dhe kaq shume budallallek ne te njejten kohe!

Nuk dinte pse ishte aty. Nga vinte? Çfare thoshte? Kujt i fliste? Per cfare gezohej? Kujt i hidherohej? Per cfare ka lobuar e cfare po pret?!

Kryetari i Partise Demokratike te Shqiperise nuk mundet qe ne nje fjali me 10 fjale, tre i ka genjeshtra, dy i ka mashtrime, dy i ka sajesa dhe vetem tre i ka te verteta gazetash.

Nuk eshte normale per nje vend ku njerezit presin te shohin vizionin e te ardhmes tek opozita, qe kryetari i PD-se qe mbart historine dhe vizionin e asaj partie, qe edhe ne diten me te keqe s’ka qene asnje sekonde qesharake, si sot, te mos dije te ngrihet ne lartesine e shpreses se shqiptareve.

Edhe per mua qe nuk e kam vleresuar dot kurre Lulzim Bashen si te denje per te drejtuar PD,-ne, “allishverishi”i pandalur “tjeter ben e tjeter thua”,shto dhe shfaqjen e sotme ne parlament, eshte tallje e rendomte me te gjithe shqiptaret, qe edhe pse kombi nder me te vjetrit ne Ballkan ende i duhet te luftoje per te gjetur te ardhmen europiane kunder politikave anakronike e antihistorike qe thurin endrra me sulltanate.

Mbase e pashmangshme kjo qasje per nje personazh te shtatit te Lulzim Bashes, por jo per ata shqiptare qe i kane ende per zemer fatet e Shqiperise se vogel ne kete bote te trallisur.

Zoti e ruajt Partine Demokratike nga ambientim me idene se bufonada parlamentare e perjavshme e Lulzim Bashes, eshte opozitarizem i vertete!!!”

Burimi: LAPSI.al

PS: pd-istat jane FUNDERRINAT e ish sistemit komunist ose speciet me ordinere.

FAZIT: Die Opposition im eigenen Land, die konservative Demokratische Partei (DP), will – wie das auf dem Balkan so üblich ist – der Regierung keinen Erfolg gönnen und lobbyiert in der EU gegen den Beginn von Verhandlungen.

Pra QORRA,DASHAKEQES dhe HIPOKRITE te shkerdhyer me flamur.

Genc Pollo, seit mehr als 20 Jahren Abgeordneter der rechtsgerichteten Demokratischen Partei, ist prinzipiell für den EU-Beitritt. Alles andere würde "das Land isolieren und den Verbrechern zugutekommen", so Pollo. Viele in seiner Partei würden einen baldigen Verhandlungsstart unter Premier Rama aber gerne verhindern.

Ky te pakten eshte pro si .....<princip>.

Me behet qejfi shume, qe nuk po lexoj kohet e fundit qe..... USA-n nuk e kane zbuluar pellazget.

AIRBOURNE.

Airbourne

Papirus rex
Notice Regarding the Continuation of the National Emergency with Respect to North Korea.

On June 26, 2008, by Executive Order 13466, the President declared a national emergency with respect to North Korea pursuant to the International Emergency Economic Powers Act (50 U.S.C. 1701-1706) to deal with the unusual and extraordinary threat to the national security and foreign policy of the United States constituted by the existence and risk of proliferation of weapons-usable fissile material on the Korean Peninsula. The President also found that it was necessary to maintain certain restrictions with respect to North Korea that would otherwise have been lifted pursuant to Proclamation 8271 of June 26, 2008, which terminated the exercise of authorities under the Trading With the Enemy Act (50 U.S.C. App. 1-44) with respect to North Korea.

On August 30, 2010, the President signed Executive Order 13551, which expanded the scope of the national emergency declared in Executive Order 13466 to deal with the unusual and extraordinary threat to the national security, foreign policy, and economy of the United States posed by the continued actions and policies of the Government of North Korea, manifested by its unprovoked attack that resulted in the sinking of the Republic of Korea Navy ship Cheonan and the deaths of 46 sailors in March 2010; its announced test of a nuclear device and its missile launches in 2009; its actions in violation of United Nations Security Council Resolutions 1718 and 1874, including the procurement of luxury goods; and its illicit and deceptive activities in international markets through which it obtains financial and other support, including money laundering, the counterfeiting of goods and currency, bulk cash smuggling, and narcotics trafficking, which destabilize the Korean Peninsula and imperil United States Armed Forces, allies, and trading partners in the region.

On April 18, 2011, the President signed Executive Order 13570 to take additional steps to address the national emergency declared in Executive Order 13466 and expanded in Executive Order 13551 that would ensure the implementation of the import restrictions contained in United Nations Security Council Resolutions 1718 and 1874 and complement the import restrictions provided for in the Arms Export Control Act (22 U.S.C. 2751 et seq.).

On January 2, 2015, the President signed Executive Order 13687 to expand the scope of the national emergency declared in Executive Order 13466, expanded in Executive Order 13551, and addressed further in Executive Order 13570, to address the threat to the national security, foreign policy, and economy of the United States constituted by the provocative, destabilizing, and repressive actions and policies of the Government of North Korea, including its destructive, coercive cyber-related actions during November and December 2014, actions in violation of United Nations Security Council Resolutions 1718, 1874, 2087, and 2094, and commission of serious human rights abuses.

On March 15, 2016, the President signed Executive Order 13722 to take additional steps with respect to the national emergency declared in Executive Order 13466, as modified in scope and relied upon for additional steps in subsequent Executive Orders, to address the Government of North Korea’s continuing pursuit of its nuclear and missile programs, as evidenced by its February 7, 2016, launch using ballistic missile technology and its January 6, 2016, nuclear test in violation of its obligations pursuant to numerous United Nations Security Council Resolutions and in contravention of its commitments under the September 19, 2005, Joint Statement of the Six-Party Talks, that increasingly imperils the United States and its allies.

On September 20, 2017, the President signed Executive Order 13810 to take further steps with respect to the national emergency declared in Executive Order 13466, as modified in scope and relied upon for additional steps in subsequent Executive Orders, to address the provocative, destabilizing, and repressive actions and policies of the Government of North Korea, including its intercontinental ballistic missile launches of July 3 and July 28, 2017, and its nuclear test of September 2, 2017; its commission of serious human rights abuses; and its use of funds generated through international trade to support its nuclear and missile programs and weapons proliferation.

The existence and risk of proliferation of weapons-usable fissile material on the Korean Peninsula and the actions and policies of the Government of North Korea continue to pose an unusual and extraordinary threat to the national security, foreign policy, and economy of the United States. For this reason, the national emergency declared in Executive Order 13466, expanded in scope in Executive Order 13551, addressed further in Executive Order 13570, further expanded in scope in Executive Order 13687, and under which additional steps were taken in Executive Order 13722 and Executive Order 13810, and the measures taken to deal with that national emergency, must continue in effect beyond June 26, 2018. Therefore, in accordance with section 202(d) of the National Emergencies Act (50 U.S.C. 1622(d)), I am continuing for 1 year the national emergency with respect to North Korea declared in Executive Order 13466.

This notice shall be published in the Federal Register and transmitted to the Congress.

DONALD J. TRUMP

THE WHITE HOUSE,

June 22, 2018.

Shenimi IM: flokgjemi verior n.q-se nuk ka mesuar se cfar eshte BERE ne MONDIAL-i,do ja mesojne bojsat kur ta bejne....SHKRUMB e HI,se ka ndodhur ne....HISTORI,o skiptare HIPOKRITE me dele dhe DHI.

Airbourne

Papirus rex
Une se kuptoj perse keta...DARAT e KOQOves perzihen ne punet e Shqiperise???
Keni shtet dhe flamurin tuaj.
TERRORISTAT e PARE i ke ne...KOQOVO
ZDRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Airbourne

Papirus rex
Paris und Madrid für Flüchtlingszentren in Europa.

Frankreich und Spanien machten sich für geschlossene Flüchtlingszentren in Europa stark. Dafür müsse es europäische Solidarität und sofortige finanzielle Unterstützung geben, sagte der französische Staatspräsident Emmanuel Macron am Samstag in Paris nach einem Treffen mit dem neuen spanischen Regierungschef Pedro Sanchez.
Der Vorschlag Frankreichs und Spaniens sieht vor, dass sie in dem Land errichtet werden, "das dem Ankunftsort am nächsten liegt". "Das ist eine Lösung, die kooperativ ist und das Recht achtet", sagte Macron. "Wir müssen uns an unsere Prinzipien halten und dürfen uns nicht von den Extremen herumschubsen lassen.

Österreichs Kanzler Kurz auf die Frage, welches Land dazu bereit wäre, ein Auffangzentrum für Flüchtlinge einzurichten, sagte Kurz: Es ist eine Frage des Preises. Wenn wir glauben, dass die Länder das aus purer Nächstenliebe tun werden, dann irren wir. Aber natürlich gibt es Staaten in Afrika und auch auf unserem Kontinent, die dazu bereit wären.
Kurz äußerte sich auch zu Überlegungen, dass Albanien Flüchtlinge aus der EU aufnehmen könnte. Kurz sagte weiter: Ich werde jetzt kein Land nennen, aber richtig ist, dass wir unter anderem mit Dänemark bereits an Schutzzonen arbeiten, wo wir außerhalb der EU Schutz und Versorgung organisieren wollen.

PS apo shenimi im: principet apo morali vlen VETEM per kurvat e VJETRA me maske demokratike euLESHjane.Ndersa per teutonet centrale dhe vikingat veriore apo skandinavo jugore eshte vetem pune....QMIMI apo PAZARESH qe do te thote ne SHQIP....n.q-se qeveria aktuale skiptare flamurtare, bie DAKORD apo eshte e gatshme per ti pranuar te murrmit,nuk duhet te japi doreheqjen por duhet...ARRESTUAR.

Tashti persene e gjeni juve.

Nje dite te mbare motra dhe vellezer, nga Airbourne.
Jermanet fitune....gratuliere.
Ale.

Airbourne

Papirus rex
Gazeta gjermane Tagesspiegel: Nga kryengritës në President.

Gazeta më e madhe e Berlinit “Tagesspiegel”, ka botuar një rrëfimin emocional jetësor për Hashim Thaçin, të titulluar “Nga Kryengritës në President” – një biografi, siç e quan ajo, për heroin shumëngjyrësh evropian.

Gazetarja gjermane, Caroline Fetscher, e nis artikullin e saj për “Tagesspiegel” duke përshkruar statujën e Bill Klintonit në Prishtinë.

“Në bulevard, Bill Klinton përshëndet kalimtarët, duke buzëqeshur dhe me dorën e djathtë ngritur, në një përmendore tre metra të lartë të ish-presidentit amerikan. Do të duhej të ishte e vetmja e këtij soji, në një rrugë kryesore, në një vend ku shumica e banorëve janë myslimanë dhe ku mban emrin e një presidenti amerikan. Është një sinjal politiko-kulturor, të cilin Kryeqyteti i Kosovës, Prishtina, para nëntë vjetësh e ka dërguar. Me këtë, vendi dëshmon një shenjë falënderimi për angazhimin që Amerika dhe Evropa kishin treguar në vitin 1999, kur në luftën e fundit të procesit të shpërbërjes së Jugosllavisë, me përkrahjen e NATO-s dëshmuan që paqja mund të arrihet me shtyrjen e rezolutës së OKB-së drejt paqes. Në vitin 2008, ish-provinca serbe e jugut, Kosova, shpalli pavarësinë e saj. Serbia, Rusia dhe shtete të tjera, ende nuk e njohin statusin e ri të Kosovës dhe në zjarrin e shkriftë flakët e konfliktit janë ende të ndezura”, shkruan Tagesspiegel.

Me rastin e dhjetëvjetorit të pavarësisë, sipas gazetës gjermane, Roger Boyes, redaktor i gazetës londineze “Times” dhe dikur kolumnist i “Tagesspiegel”, së bashku me një kolegen e tij britanike, kanë botuar një biografi për një hero modern e evropian, një portret sikurse i bërë për një libër fotografish për një demokrat perëndimor.”

“Heroi quhet Hashim Thaçi. Nga viti 2008 deri në vitin 2014, ai ishte kryeministri i parë i shtetit të ri. Nga viti 2016, ai është president i vendit”, shkruan Tagesspiegel, përcjell televizioni publik.

Nëse lexohet parafjala e politikanit amerikan Bob Dole: “Udhëtimi i Thaçit është udhëtimi i Kosovës”, sipas gazetës gjermane, atëherë është fytyra optimiste dhe pushtetshme e njeriut me tehe, sinonim për vendin e tij.

“I lindur në prill të vitit 1968, në rajonin rural dhe të varfër të luginës së Drenicës në Kosovën qendrore, Thaçi studioi në Prishtinë “Histori dhe Filozofi”. Serbia e Millosheviqit e shtypte Kosovën, shtëpinë e varfër të Jugosllavisë, duke e shndërruar në një lloj sistemi aparteidi dhe kjo ishte për Thaçin një përjetim kyç. Të drejtat qytetare të shqiptarëve të Kosovës u prenë, gjuha e tyre u ndalua, 900.000 libra në gjuhën shqipe të bibliotekave u çregjistruan nga ana e regjimit të Millosheviqit. Thaçi iu bashkua studentëve kryengritës, u përndoq dhe kaloi në ekzil. Pa sukses përpiqej atë kohë “Gandi i Kosovës”, Ibrahim Rugova, për paqe pa dhunë. Por, të rinjtë e humbën durimin, para së gjithash vetë Thaçi. Në vitin 1993, ai ishte një prej themeluesve të trupave guerile të UÇK-së, Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”, shkruan Tagesspiegel.

Më tej, gazeta më e madhe e Berlinit shkruan edhe për ngjashmëritë mes përmendores së Klintonit në Prishtinë edhe Hashim Thaçit.

“Akuzat që Hashim Thaçi është pjesëmarrës në transport armësh dhe korrupsion, nuk janë dëshmuar kurrë. Edhe kjo biografi për heroin rreth supozimeve në fjalë mbetet e mjegulluar. Me shkëlqim, në anën tjetër, jepen meritat më së të dëshmuara të kryengritësit të shndërruar në shef shteti, në avokat të Kushtetutës demokratike, me të drejta për pakicat dhe prerje të qartë sekulare. Pos kësaj, a mashtron perceptimi apo mban përmendorja e Bill Klintonit në Prishtinë pjesërisht edhe vija të Hashim Thaçit?”, shkruan ky medium gjerman.

Në ndërkohë, sipas kësaj gazete,, Kosova ka hapur 46 përfaqësi diplomatike në tërë botën, e më të madhen e ka në Berlin, sepse në Gjermani jetojnë rreth 400.000 shqiptarë nga Kosova, kurse në vetë Kosovën jetojnë rreth dy milionë.

Tagesspiegel shkruan fjalë të mira edhe për ambasadorin e ri të Kosovës në Gjermani, shkrimtarin kosovaro-gjerman Beqë Cufaj.

Sipas kësaj gazete gjermane, Cufaj është i njohur me esetë e tij në “FAZ” dhe “Neue Zürcher Zeitung” apo romanet si “Shkëlqimi i huaj” apo “projekt@party”, duke shërbyer më herët edhe si ambasador kulture.

Mediumi gjerman shkruan se moto e lexuesit kosmpolit dhe demokratit të zgjuar është: “Të bashkohen njerëzit dhe Kosova të sillet në Evropë”. Derisa vende të tjera si Hungaria apo Polonia vazhdojnë të tjetërsohen nga BE-ja, sipas saj, dalin miq të ri, të cilët me plot shpresë trokasin në derë, në Shqipëri apo Kosovë.

“Në vendin e Hashim Thaçit, fjala Evropë do të thotë vetëm një gjë: premtim. Kërkohet durim, derisa ky të përmbushet”, shkruan Tagesspiegel.

PS: shqiptaret kane do proverba qe jane...

1-prite gomare te mbije bar
2-trimi i mire me companieros much

dhe e treta eshte...

Siper reve ka pellasge dhe no alien problem.

U krye.....me vone do novosti te mladic
4bk472fe292c8c5suv_800C450.jpg

Airbourne

Papirus rex
Seconda parte SORRELLE e FRATelli-al....flamuri nuk quhet.

Nesër takimi Thaçi- Vuçiq, diskutohet demarkacioni me Serbinë.

Me ftesë të Përfaqësueses së Lartë për Politikë të Jashtme dhe për Siguri të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, presidenti Hashim Thaçi ka udhëtuar për në Bruksel.

Me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian, Thaçi nesër do të zhvillojë takim edhe me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në kuadër të fazës së fundit të dialogut për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet dy shteteve, thuhet në njoftimin e zyrës së Presidentit. Lidhur me udhëtimin e tij në Bruksel, Thaçi ka njoftuar para disa ditësh, duke thënë se një nga temat që do të diskutohen në këtë takim është edhe demarkacioni me Serbinë."Ne do të kemi çështjen me demarkacionin me Serbinë rreth 400 km, ju e dini se çfarë situate kemi kaluar me Malin e Zi, tri vite pritje. Prandaj, ne duhet të bëjmë të gjithë se bashku ekipin që do të punojë për demarkacion me Serbinë. Nuk lejojmë të cenohet asnjë centimetër i territorit të Kosovës”, është shprehur ai. Ndërkaq, opozita në Kosovë nuk po pajtohet që dialogu final të ketë për krye-negociator Presidentin Thaçi, duke e kundërshtuar vazhdimisht.

Jun 23, 2018 19:37 Europe.

Shenimi im: veteranet i kan MARRE dinaret apo jan euro TASH????

PS: me vone kemi lajme nga....Qeqenia.

4bn1c9c665089ev0ul_800C450.jpg

Airbourne

Papirus rex
The First Battle of Grozny was the Russian Army's invasion and subsequent conquest of the Chechen capital, Grozny, during the early months of the First Chechen War. The attack lasted from December 1994 to March 1995, resulted in the military occupation of the city by the Russian Army and rallied most of the Chechen nation around the separatist government of Dzhokhar Dudayev.

The initial assault resulted in very high Russian Army casualties and an almost complete breakdown of morale in the Russian forces. It took them another two months of heavy fighting, and a change in their tactics, before they were able to capture Grozny. The battle caused enormous destruction and casualties amongst the civilian population and saw the heaviest bombing campaign in Europe since the end of World War II. Chechen separatist forces recaptured the city in August 1996, ending the war.

Sorry....qeka e vjeter
after-war-chechnya.gov-750w-750x410.jpg

Airbourne

Papirus rex
Te reja te reja, apo Ultime NOVITA....ahhhhhhhhhhhhhhhhh

Il leader ceceno ai nemici Russia: «non ripetete gli errori di Hitler»

Nell’anniversario dell’attacco lanciato dalla Germania nazista contro l’Unione Sovietica, il leader ceceno Ramzan Kadyrov, attraverso il suo canale Telegram, lancia un monito ai nemici della Russia.

L’invito alle nazioni straniere è a non ripetere l’errore di Hitler e non pensare di poterla conquistare senza aver appreso la storia di tutti i fallimenti occorsi in tal senso.

«È vero che in tempo di guerra le divisioni tedesche si avvicinarono direttamente a Mosca, Leningrado e Stalingrado. Ma Hitler non parlava russo e non conosceva la storia russa. Altrimenti ci avrebbe pensato due volte a prendere la strada già battuta in precedenza da francesi, svedesi, polacchi e altri. Terminata nello stesso modo disgraziato per tutti gli aggressori».

"Hitler aveva pianificato di ridurre la Russia in ginocchio in pochi mesi e realizzare una parata militare sulla Piazza Rossa, ma si sbagliava quando credeva che il suo compito principale fosse raggiungere Mosca", ha scritto Kadyrov.

PS: HISTORI ...KJO.Se te ishte per qeqenet do hashin BARE tere ZIVOT.
Qe thua JUVE.
maxresdefault.jpg Screenshot_20.jpg

Airbourne

Papirus rex
Gërmohet në varrezat e Kamenicës, kërkohet për thesare.

Në fshatin Zhujë të Kamenicës një ankues ka njoftuar se persona të pa njohur kishin groposur në VARREZA te VJETRA

Dyshohet se në VARREZA kanë kërkuar gjera me vlerë.

Njësitet relevante(uauhhhhhhhhhhhh) kanë dalë në vendin e ngjarjes. Nuk raportohet për të arrestuar

Njoftimi i plotë:

Fsh. Zhujë, Kamenicë 22.06.2018 - 15:00. Ankuesi mashkull K/Shqiptar ka njoftuar se persona të pa njohur kishin groposur në varreza të vjetra në të cilat dyshohet se kanë kërkuar gjera me vlerë. Njësit relevante(ah te QIFSHA ROBT) kanë dalë në vendin e ngjarjes. Nuk raportohet për të arrestuar.

Burimi...alBEU.

Airbourne

Papirus rex
Rusia paralajmëron nëpunësit: Mos shkoni me pushime në këto vende; Në listë edhe Shqipëria.

Në një shkrim të postuar në “Tourdom.ru” Rusia njofton zyrtarët dhe nëpunësit rusë të mos shkojnë me pushime në vendet që u rreshtuan kundër Moskës, pas kërkesës së bërë nga Britania e Madhe që u pasua me largimin e diplomatëve të saj.

Ne shtojmë se aktualisht në këtë listë janë destinacione turistike të njohura si Bullgaria, Mali i Zi, si dhe Shqipëria, Zvicra, Franca, Gjermania, Britania e Madhe, Estonia dhe Letonia.

Me iniciativën për të futur një ndalim të tillë për nëpunësit civilë, ata iu drejtuan shoqatës së sipërmarrësve dhe për këtë është njoftuar kreu i organizatës Rahman Yansukov.

“Shumë nëpunës civilë tashmë planifikojnë një pushim veror, duke përfshirë edhe jashtë vendit. Është e nevojshme që menjëherë të shqyrtohen ndryshimet e propozuara “, thekson folësi i Dumës së Shtetit dhe Këshilli i Federatës.

Zyrtarët duhet të jenë një model për sjelljen e të gjithë qytetarëve – si në jetën profesionale ashtu edhe në jetën personale. Kjo është arsyeja pse është e papranueshme kur kalojnë pushimet e tyre në vende që vendosin sanksione kundër Rusisë, tha z. Yansukov.

Publikuar më 24.05.2018 nga Eno Shkëmbi

Shenimi IM: pse jane kaq PSIKOPATE te SEMURE kto mediat e LESHIT me (H)al(E).

AproPO...

The new charter line to Albania will appear on the Russian market.

“From June 21, 2018 charter flights from Moscow to the capital of Albania - Tirana will be launched. The frequency of flights will be once a week”, - informed the press service of Space Travel company. While the tour operator does not disclose the information which airline will transport the tourists. However, the type of the liner is already known: it is A321, the capacity of which is 210 passengers. Prices now are also calculated - in the online booking system of Space Travel the cost of a one-week tour for two with accommodation in a 3-stars hotel starts from 62 000 Rubles (qe i bie 900 euro per nji jave me hotel 3 yje LESHI)

"We have been working with this direction for about two years. Recently in neighboring Montenegro there has been a shortage of rooms and in Albania we see an opposite picture", - said Deputy General Director Olga Balandina.

According to travel agents, without investing in advertising it will not be easy to fill the air boards - even taking into account the fact that Space Travel plans to do it together with other market players.

PS....nje koment i dy femrave ruse

Здорово! Отличная страна для туризма. Чистейшее море, чистейшие продукты, памятники истории, дешево,сервис выше чем в Черногории , много современных торговых центров недорогих. Языковой барьер, чаще знают итальянский или никакого,кроме своего,который не похож ни на какой язык. Хорошо,если будет меню на английском. В туристической зоне бывает меню на русском. Иногда встречаются люди,которые изучали русский язык в школе-он был раньше обязательным. Очень своеобразная страна.

Svetlana Shovikova

Очень хорошо! Читала об этой стране и хотелось бы посетить. И конечно же опять будет только из Москвы а вот из Сибири?

Valentina Gorenkova.

Shenimi IM: kur BRSS ne vitet 60-te nuk pushtoi vendin e skiponjave,SOT nuk ka SHANCE.....por kur je peoples i TRULLOSUR kqyr vetem....FANTAZMA.

Qe mos te harroj....me 900 euro PROGRAM i PLOTE dhe me MASAZHE EROTIKE diku ne Azi.
Por ruset jane KLLUFA,ndersa keto femrat do jene agjente....pa diskutim.

KAQ.

Shtese: keni FAT te beni FLIRTE me femra ruse,ju kaptinLOQET patriotike.