Re: E verteta
Ok, Logos. E kuptoj ku e ke fjalen. Ndryshimi midis mendimeve tona eshte se une i ve shume rendesi menyres qe ne e perceptojme. Ti e ke fjalen ne menyre filozofike, ndersa une e kam fjalen per njeriun. Njeriu kurre nuk ka per te pare ndonje te vertete, sepse ndryshe do te pengohej krijueshmeria e tij. Po te ishim ne gjendje te dinim te Verteten, nuk do te kishim as deshiren, as kureshtjen dhe as mundesine per te krijuar SHKENCEN. Une nga shkencetaret kam mesuar se shkenca eshte patjeter nje lloj KONSTRUKTI mendor. Askush nuk ka pare atomin me elektronin, protonet dhe quarksat e tij' eshte thjesht nje model mendimi.
Nqs pranojme se ka nje te vertete (per njeriun), atehere kemi arritur ne fe, ne dogme. Njerezit mendjehapur gjithmone lene vend per dyshim, per nje menyre tjeter te menduari te gjerave.
Persa i perket bambuse, mundet qe te gjendemi ne nje fije bambuje dhe te mendojme se ndodhemi ne hapesire. Per ne fija e bambuse ku ndodhemi perceptohet si hapesire. Pra, e 'verteta' jone eshte e cunguar, eshte relative.
Nuk mund te debatojme per te verteten, kur nuk kemi mundesite ta vertetojme ekzistencen e saj. Ne te kunderten, kthehemi ne mesjete.