Re: E verteta
Fillimisht postuar nga Logos:
[qb]Nuk e di cfare kuptoni ju kur thoni se e Verteta eshte Relative, por them se eshte nje pohim i rrezikshem. Kjo shprehje le koklavitur shume pyetje rreth ekzistences sone. Ja disa te Verteta qe NUK jane relative ne kete periudhe kohe, ne kete hapesire:
1. Une jam njeri.
2. Une mendoj.
3. Une shikoj, degjoj, nuhas, shijoj. prek.
4. Une flas.
5. Une nuk pi duhan.
6. etj etj etj
Keto jane te verteta absolute ne kete moment, ne kete hapesire. Asnjeri nuk mund ti kundershtoje. Po te mos kishte "te vereta" atehere ne jetonim ne terr, ku nuk i dihet fillimi as mbarimi. Nuk e besoj te jete keshtu. Morali, vlerat, dhe virtytet marrin format e tyre, bazuar ne keto "te verteta" qe ekzistojne ne shpirtin e njeriut.
Shembull: Nje mik apo mikeshe vendos te kryeje vetvrasje, dhe eshte i/e bindur se ky veprim eshte gjeja me e mire qe ai/ajo mund te beje. C'do te benit? C'do ti thonit? Ja ku e ke thiken. Do ndihme? Apo do ta ndalonit padiskutimisht nga ky veprim makaber? Nese e verteta eshte relative, d.m.th qe ndryshon, atehere do te mendonit se kjo eshte nje zgjidhje e lire e njeriut. Por ne besoni ne te vertete absolute do te benit cdo gje qe keni ne dore per ta ndaluar duke besuar ne te Verteten qe Jeta eshte e cmuar, dhe duhet mbrojtur.
Shpresoj te me keni kuptuar. /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Logos me qe e ke pseudonimin arsye perpiqu ta vendosesh ate ne pune kur shkruan-
"Te verteta mund te kete shume e drejta eshte nje dhe e vetme"
me duket se nen kete arsuyetim vihet ne kete teme
Po une do vija ne diskutim edhe ato qe ti ke proklamuar si te verteta ne kete kohe dhe kete hapesire
!Une jam njeri!!!ti mund te thuash une jam por nga e di ti se ti je njeri
Shikoj,degjoj,nuhas,prek-kush te tha se ti ben keto a e di ti anen tieter-por sikur ti tekeh syze te padukshme qe te japin tere kete version shume dimensional ireal Apo me sakte po sikur ne qeniet ketu te jemi nen te njejtat kondita dhe realisht ne jetojme ne iluzione cili eshte kunderargumenti qe ti ofron per te bere te besueshem tere ato qe thua.
A e ke pare Matriksin logos?-ti ke kapwerdire kapsulen"blu" dhe je dhe perjetohesh keshtu si shprehesh por ne se ti do kishe pire "te kuqen"ku do ishe?si do ishe?Une pyes A e jeti?
Jeta eshte e cmuar dhe duhet mbrojtur?
Kush tha ne te gjallet-Po cndodh me Shpirtin,me jeten kur ne mendojme se ajo seshte,Kush ka zbritur te na tregoje se cka pas asaj-A mos valle fakti qe ata szbresin do te thote atje eshte kaq brilante sa sia vlen per tu kthyer dhe treguar neve ketu per ce pret shpirtin tone me pas ?Pse ne duhet ta"mbrojme"jeten e tieterit,po sikur ne te jemi duke bere nje krim pse po vonojme shkuarjen e tij atje ku dhe ideja e kohes eshte e vlefshme!!!!!!!!?
Per sa kohe ne sdime anen tieter sna takon te pranojme te vertete" Pershtypjen2 qe kemi krijuar bashkesisht.
Nga ta di une se ai po vret veten apo po i ben te keqe vetes,po sikur ai te jete me afer idese se vertee dhe zbulimit te madh??????