A ka martesa katolik/musliman ne Kosove??

balforum

Primus registratum
Re: A ka martesa katolik/musliman ne Kosove??

Ftkeqesisht skampa edhe ne qender te Tiranes ndodhin.Eshte angazhuar gjithe arabia e turqia ti veshi kok e kembe grate,motrat dhe nenat tona me carcaf (turqisht) e mos ta shohin driten e diellit as edhe nje sekonde.

alma lamcja

Primus registratum

Chaon dua të tregoj një histori të shkurtër. Kur kam qenë studente, i kam pasur dy shoqe (akoma i kam) njëra e besimit mysliman dhe njëra e besimit katolik. Shoqja e besimit katolik m.q.se një vëlla iu bë prift donte ose më saktë mendonte të bëhej murgeshë. Që të dyja ishin shumë fetare në kuptimin e mirëfilltë të fjalës, duke iu përmbajtur rregullave të forta fetare. Por unë me shoqen tjetër arritëm t'a bindim se njeriu mund të jetë pranë Zotit edhe pa u bërë murgeshë ose pa u veshur me veshjen muslimane. Dhe ajo hoqi dorë nga kjo ide. Në këndvështrimin e sotem unë mendoj se ajo duke shkuar çdo ditë në kishë filloi t'i largohej realitetit. Sepse atëherë vepronte në qytet një organizatë italiane nëse mund ta quaj kështu se nuk më kujtohet mire si quhej, që vepron edhe sot, që hapte ide të mëdha fetare. Por edhe ato të besimit mysliman nuk mbetën mbrapa. E dikush që nuk i ka rezistuar këtij tundimi idesh është mishëruar dhe është bërë pjesë e tyre. Unë të them edhe një fakt tjetër në Kosovë, ata të besimit katolik po hapin kurse të gjuhës angleze dhe orë fetare, ndersa shoqata arabe në emër të ndimes për Kosovën po i paguajnë vajzat që vishen me veshjen e tyre. Dua të them se të gjith të huajt po punojnë në këtë drejtim kush më shumë e kush më pak . Më fal se u zgjata shumë. Përshëndetje.

balforum

Primus registratum

Problemi nuk eshte cfare bejne femrat brenda murgjeve por eshte tek prezenca e jashtme e atyre njerzve ne jeten e tyre te perditshme pa patur as edhe nje funksion ne as edhe nje organizate fetare.Nuk do kisha edhe aq problem me fene muslymane sikur mos te paraqiteshin si ne mesjete megjithse nuk mu morren mend te behesha myslyman sepse ne castin qe une pranova nje zote ne jeten time une pranova ate cka kishin pranuar qe kur ishte krijuar besimi ne njerezim dhe ne racen tone te shqipetarit ate te krishtere.Dhe une ashtu sic duhej te vashdonte me besnikeri cdo shqiptar origjinen e dokeve dhe te zakoneve te te pareve tane jam nje njeri i thjesht me besimin tek Jezu Krishti si shpetimtari yne por nuk mbaj as mjekercjap e nuk hedh as jorgan mbi vete si lypes per te treguar qe une jam nje besimtar i denje.Une besoj dhe falem brenda vetes time dhe jam i mirepritur brenda asaj shoqerie te civilizuar ku jetoj si njeri jo extremist pavarsisht qe aty ku jetoj jo shume jan besimtar.
E keqja e shqiperise nuk eshte pse nje perqindje e vogel mbarten besimin mysliman te trasheguar me dhune ,cfarrosje dhe prerje nga armiku i shqipetareve dhe te mbare ballkanit per 500 vjet Turqise por influenca e organizatave ekstremiste islamiste qe gjeten nje pjese te popullit te vuajtur dhe injorant nga diktatura dhe u hodhen hi syve se gjasme islamizmi eshte ajo cka kane trasheguar dhe cka ata kane nevoje per te dalur nga prapapambetje.
O zot ca gallate ,shkruaj dhe me rrenqethet qimja kur mendoj qe mjekercjapet te mbuluar me jorgan dhe qe laqen nje here ne muaj premtojne per nxjerje nga prapambetje.E mjere fshataret e genjyer dhe pa toke thuaj.

OROSHI

Primus registratum

Skampa,ajo "organizate italiane"eshte KARITAS,dhe nuk eshte "organizate",mos i ngaterron me ata "organizatat" protestane??Ka nje ndryshim te madh ndermjet ketyre!!!

tananamera

Primus registratum

Chaon! Me sa di une nga Historia Iliret,pra te paret tane, kan qen Pagan. Apo mos po gaboj. :shrug:

OROSHI

Primus registratum

Tana,gabon shume,ishim nder te paret qe e perqafuam fene kristiane!!!E kemi thene me qindra here kete,dhe e kemi vertetuar,ndersa une them kete tjetren:me mire Pagane,sepse do ishim me te bashkuar!!!!duhet te dishe qe Iliria ka ekzistuar deri rreth vitit 1300,pra ne kishim plot 1200 vjet qe ishim kristiane!!!!

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Tana,gabon shume,ishim nder te paret qe e perqafuam fene kristiane!!!E kemi thene me qindra here kete,dhe e kemi vertetuar,ndersa une them kete tjetren:me mire Pagane,sepse do ishim me te bashkuar!!!!duhet te dishe qe Iliria ka ekzistuar deri rreth vitit 1300,pra ne kishim plot 1200 vjet qe ishim kristiane!!!! [/qb]
-------------------------------------------
orosho me qindra here kemi thene se shqiptaret e kane pranuar krishterizmin me dhune nga romaket ,dhe kjo eshte vertetuar nga shume historian,nese ka ngelur qe ti ta vertetosh te kunderten vaj halli per historine,kurse sa per paganizmin ,lirisht mund te kthehesh ,sepse edhe ashtu nuk ke shume dallim nga ata,kurse iliria nuk besoj qe te kete qene para Zotit i cili krijoi ADEMIN a.s. i cili ishte musliman e jo pagan e te mos bejme fjale per krishter /pf/images/graemlins/wink.gif ,besoj qe e ke te qarte

OROSHI

Primus registratum

Amar,ti je zhytur ne nje llum te zi qe vetem vetevrasja(me dinamit apo me tritol,zgjidhe vete)mund te te shpetoje!!!Ne kohen kur Iliret e perqafuan kristianizmin,Roma i varte ne mes te sheshit kristianet,mund te themi me plot krenari qe ishin Iliret dhe kontributi i tyre i madh,qe beri qe Romaket te perqafonin kristianizmin!!!

amar

Primus registratum

[qb] Amar,ti je zhytur ne nje llum te zi qe vetem vetevrasja(me dinamit apo me tritol,zgjidhe vete)mund te te shpetoje!!!Ne kohen kur Iliret e perqafuan kristianizmin,Roma i varte ne mes te sheshit kristianet,mund te themi me plot krenari qe ishin Iliret dhe kontributi i tyre i madh,qe beri qe Romaket te perqafonin kristianizmin!!! [/qb]
-----------------------------------------------
ti orosho cdo here mundohesh qe tjetrin ta nencmosh e veten ta ngritish larte,kjo eshte nje cilesi qe posedojne injorantet,pastaj orosho romaket nuk kane vrare krishtere ,por kane vrare dijetaret te cilet thonin se toka eshte e rrumbullaket ,kurse priftit (apo kisha romake)krishtere thonin se token e mban nje balene e madhe ,kur e leviz bishtin balena atehere shkon termet,kjo ishte nje nga shkaqet qe shqiptaret braktisen krishterizmin dhe pranuan islamin sepse ne islam ndodh e kunderta,lexo pak ma shume literature te dobishme e jo muhabete /pf/images/graemlins/wink.gif

BENI_PR

Primus registratum

o i ditur, keta student nuk do thot pse jan "te ditur" e kan mrrij boten sepse eshte vetem mendimi i tyre dhe sa i perket marteses un vet jam musliman,POR me deshire do martohesha me nje femer te fes se kundert e? !!!!!
[qb] Tana...Tema erdhi si rrjedhoje e disa pergjigjeve qe dhane STUDENTET :eek: e universiteteve te Kosoves,prandaj edhe merr nje rendesi me te madhe sesa pergjigja e njerezve te pashkolle.Une u befasova kur e lexova,nuk eshte teme "percarese"por eshte analizuese,le ta analizojme me gjakftohtesi kete teme dhe te japim mendimet tona pro/kunder.Nuk mund te shkojme ne Kine per te gjetur nuse,ndermjet shqiptareve duhet te kerkojme. :thumbsup: [/qb]

LivingHistory

Primus registratum

Jam nga Kosova por jetoj jashte Kosoves. Mendimi i ceket i kosovareve se nuk duhet te perzihemi me fe te tjera, siq thone shqiptaret e Shqiperise "ma shpife". T'iu them nje gje, dashurin time te pare e kam pasur nga Shqiperia dhe ai ka qene ortodoks. Ai mashkull me ka bere femren me te lumtur ne bote. Megjithese jam ndare me te, ai prape mbetet pjesa me e bukur e jetes sime. Sot, jam e martuar me nje te krishter. Cfare medoni per mua kosovare? Une jam nga Kosova. Heh, ma thuani, cfare? Marrezi, turp t'iu vie. Heh mbase kam gjak Gjergj Kastrioti. Once open a time si qe katolike dhe te gjithe ne ishim. Reality is calling, wake up Kosova. :rockband:

-MATTEO-

Primus registratum

Edhe une jam me ty LIVING_HISTORI. i kane fajet moderatoret qe lejojne kesoj temash dhe nga ana ime tju vije turp atyre qe diskutojne ne kete teme

ketu po fillon percarja mes shqiptareve. shikojeni realitetin se ku po shkojme IRLANDE-ANGLI, PROTESTANT DHE KATOLIKE( LUFTA E IRA-s)

WAKE UP KOSOVE DHE SHQIPERI :rockband:

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga amar:
[qb]
[qb] Amar,ti je zhytur ne nje llum te zi qe vetem vetevrasja(me dinamit apo me tritol,zgjidhe vete)mund te te shpetoje!!!Ne kohen kur Iliret e perqafuan kristianizmin,Roma i varte ne mes te sheshit kristianet,mund te themi me plot krenari qe ishin Iliret dhe kontributi i tyre i madh,qe beri qe Romaket te perqafonin kristianizmin!!! [/qb]
-----------------------------------------------
ti orosho cdo here mundohesh qe tjetrin ta nencmosh e veten ta ngritish larte,kjo eshte nje cilesi qe posedojne injorantet,pastaj orosho romaket nuk kane vrare krishtere ,por kane vrare dijetaret te cilet thonin se toka eshte e rrumbullaket ,kurse priftit (apo kisha romake)krishtere thonin se token e mban nje balene e madhe ,kur e leviz bishtin balena atehere shkon termet,kjo ishte nje nga shkaqet qe shqiptaret braktisen krishterizmin dhe pranuan islamin sepse ne islam ndodh e kunderta,lexo pak ma shume literature te dobishme e jo muhabete /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
amar me kete pergjigje ja vure temes vulen hajde rob hajde nga vje ti pash zotin
po si i paska var roma heretiket ne te njejten kohe roma e atehershme nuk ishte fare katolike ajo u be shume me vone dhe pasi u be katolike presioni i kishes beri te digjeshin heretiket kjo ka ndodhur shume vone ne krahasim me kristianizimin e romes .
dhe arsyet qe shqiptaret u bene myslymane nuk ishin asnjera nga ato qe evokove ti perkundrazi ato ishin shume me te thella sesa problemi i fese (se kshu thote njera e kshu tjetra )
me sa duket ju myslymanet keni marre fushate çkombtarizimi si greket duke hedhur balte mbi identitetin shqiptar dhe historine e tij thjesht kjo per te perqafuar/perkrahur fene qe disa osmallinj ju a imponuan me taksa dhe fushata antishqiptare .
ato qe ishin katolik iken ne jug te italise (pjesa me e madhe e asajt qe mund ta kualifikojme si aristokracia e asajt epoke Familja Kastrioti bente pjese ne ate eksod )
ndersa ata qe nuk pranuan ta perqafonin ate fene dhe ngelen katolik e shqiptar diten ta trashegonin me shekuj dhe pushtete duke mos i shkare aspak kauzes se shqiperise te madhe dhe te bashkuar .
kam pershtypje te mire per ato myslymanet e kosoves dhe te maqedonise se perpara fese vune dhe vene kombin.
ndersa ne te shqiperise sa dolem nga komunizmi vrap ne xhamija e ne arabi se duhet te blejme gjynahet qe kishim bere .
turp per te gjithe ata qe vine e flasin e vene muhametin ne balle se kur turqit serbet e italianet plaçkiten shqiperine erdhi ai e i ndihmoi .
turp te qenurit shqiptar ikni dhe me mire tju therrasin zagare se do te kini me pak turp .

eis

Primus registratum

Ca asht ba ktu lufte mysliman e katolik apo po diskutoni se ca thojne 3-4 vete kosovar??A mundeni me ma shpjegu pak ,si ka mundesi qe vetem tema pune fejet hape ky Oroshi??Therrisni mendjes mar njerez se jena ne vitin 2005 dhe ju prap bani muhabete fenash e merreni me thashe-e-theme.Ju ne vend me i hek ata dallime ,ju me kshi temash po i vene ne dukje ma shume,dhe po filloni percarje ne milet.Ka ardh koha ku njerezit tash martohen tane simas deshiresh se tyre(duke perjashtu nje pakice) dhe nuk e cajne kryt ma se ca fejet asht,dashnia spyt ta marrsha te keqen,dhe ta dini se kosovaret jane si na shqiptaret,tane nje gjak kena dhe masandej ne tane boten asht pak ai dallimi mysliman e katolik qe per mu asht idiotsia ma e madhe e ketij shekulli,tu fillu me Ameriken e tane me rradhe........ :confused:
Njeriu nuk shikohet as nga paraqitja e jashtme as nga feja por shikohet nga shpirti i tij dhe tane ata shqiptare,kosovare etj etj qe ala jane me kete mentalitet per mu jane tane IDIOTA(me falni brutalitetin po jam nxe i tesh me keto lloj temash "fetare")
Tash ia kalofshi sa ma mire dhe shendet.
Me rrespekt
Vajze_Shkodrane /pf/images/graemlins/smile.gif

ardi2005

Primus registratum

Unë nuk ju kuptoj ju Oroshi.

Unë njof shumë katolik në perëndim që nuk kanë të drejtë të martohen me protstant.¨

Kurse në Kosovë populli nuk ka jetuar shumë me katolik. Ka shumë pak katolik në Kosovë, dhe shumica e tyre preferojnë që të martohen me katolik. Një herë një fqinjë i imi katolik , pasi që vajza ju kishte martuar me shqiptar musliman, më tha: "Më mirë të ishte martuar me serb"

Marjeta

Primus registratum

Secila fe ka t'mirat dhe t'keqijat e saja, dhe perkatesia fetare nuk duhet ti percaj njerzit, ngase dikur nuk ka ekzistu fare feja...e m'pastaj vete njeriu e formoi ate.

Pyetja ishte ne kosove a ka martesa katolik e mysliman??- po ka. Zakonisht keto lidhje ne fillim kane mospajtime ....po me rezultimin e nje lidhje te shendosh, me plot harmoni,dashuri edhe ato mospajtime (mendoj nga familjet e partnerve) zhduken, keshtu qe Make Love…don’t worry /pf/images/graemlins/wink.gif :kiss:

Florus

Forumium maestatis

Bravo king_u! me pelqeve vertet /pf/images/graemlins/smile.gif

Te thuash qe nuk martohen per diference feje eshte si me thene qe nuk martohen per pun politike :smash:

Rrnofte feja e Shqiptaris dhe njerezit qe besojne ne te!

klocari1

Primus registratum

[qb] Sipas nje interviste te revistes Kosovarja me disa studenta te Kosoves,gati te gjithe te intervistuarit ishin kundra nje martese me njerez te feve te ndryshme,packa se keta njerez ishin shqiptare. :book: [/qb]
Me vjen keq qe ta them por ajo reviste qe ke lexuar ti nuk i ka aspak te verteta, e kam lexuar disa here ate reviste dhe kam pare se nuk ka asgje interesante te gjitha genjeshtara jane :smash:
Dhe nuk besoj se eshte e vertete se nuk jane te gjithe njerezit njesoj, pastaj njeriu nuk njihet nga feja por nga mendja, me sa kam vene re ne Shqiperi atje njerezit nuk i kushtojne shume rendesi se c'fare feje i beson, mbi te gjitha zgjedhin njerine.

OROSHI

Primus registratum

Klocari,nqs e ke lexuar me te vertete Kosovaren e asaj jave do kishe vene re gjithashtu edhe fotot e atyre studenteve(e ardhmja e Kosoves).
Megjithate kjo eshte nje teme e vjeter,shumica ketu u "martuan" edhe me njerez te feve te tjera /pf/images/graemlins/wink.gif

b.k.

Primus registratum

ne kosoven qe njoh une (nje pjese e vogel) njerezit kane filluar te shprehen ne menyre me tolerante, por prakitkisht eshte ende e veshtire.