A ka martesa katolik/musliman ne Kosove??

Legjionixx

Forumium maestatis
Re: A ka martesa katolik/musliman ne Kosove??

Ti na, qenke i semure mental,o Krisht i sapobere.Ta duash popullin dhe Kosoven,te jeshe Shqipetare,nuk do ti thuash keto fjale Primitive,vjellese,ti o Gomare nuk e don as Popullin tende me keto shkrimet e tua.Ti fyen shumicen e Popullit qe i takon asaj Feje.Marri

ere

Primus registratum

plasi ketu....
Une jam e pagezuar...jam katolike..po asnje nga familja ime nuk e ka problem fene e kundert..kam shume ne fis qe jane martuar me mysliman pa problem fare...nje zot eshte atje per te gjithe...kshu mendoj une..nga pikpamja ne shqiperi nuk eshte aq e theksuar feja megjisthese ka lloj lloj fesh perfshi cameri, musliman, katolik..
Nejse ketu qenka puna tek kosova ..me duket se atje shumica jane mysliman dhe nuk mendoj se eshte e njejta si ne shqiperi..po mbase me kalimin e kohes do mesojne nga ne dhe ata....
Sa per ate qe foli shkodranlover mesiperm eshte e vertet po do te shtoja qe te mesosh ritualet e fes tjeter nuk eshte ndonje problem po eshte dicka e mire te dish per kulturat e tjera.....
tani pacim e sdua replikime ketu..moret vesh /pf/images/graemlins/winkwink.gif

MLK

Primus registratum

Qyteti e ka pas gjithmone me te veshtire se fshati e zonat e humbura kane jetuar per syte e opinionit qe i rrethon, keshtu qe dhe problemi i fese ka qen me i madh per vendosjen e martesave.
Deri para 15 vitesh nuk donte me dit njeri se ça feje beson apo i perket, biles dhe me vone po e njeta gje ndodhi. Shqiptaret jane shume me pak praktikane te fese se pjesa tjeter e Evropes e me thene te drejten, per sa i perket tolerances fetare, eshte nga te paktat pika qe mund ti heqesh kapelen si popull.
Une vet jam i krishtere po me thene te drejten skam kulture fetare qe feja te influensoje ne zgjedhjet qe bej ne jete, keshtu qe asnje lloj problemi qe te kem ne krah dike te fese tjeter. Sigurisht me kusht qe liria ne jeten time te mos cenohet nga feja e personit qe kam ne krah.

kameleoni

Primus registratum

Te gjithe KOSOVARET JANE SERBE DHE U DUHET NDALUAR HYRJA NE SHQIPERI

hawk

Primus registratum

Mire Turku me shpate te paska kthyere parardhesit(per te cilen ti nuk ke fakte) po ato qe po kthehen ne kohet tona per nje pune,per nje pasaporte,per nje thes miell !?!?Ti sa ke marre??
Ah ma Orosh...thu qe nuk ka pase probleme per martesat mikse ne Shqiperi,kur diku tjeter thu se eshte e veshtire bashkejetesa ne nje cift te tille....

kokeakulli

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
O i biri shkaut,

[/ QUOTE ]
vegla e paguar e Koshtunices dhe e Drashkoviqit me mire thuaji.

rvd

Primus registratum

Keto jane mendime sporadike dhe jo shume fetare sepse ne fene islame eshte e lejueshme te martohesh me krishter ose ortodoks.mos merrni mendimin e 4 vetave por shikoni dhe pak rrotull ....

Marathonman

Primus registratum

"rvd" ke plotesisht gabim kur thua se lejohet martesa tek mislimunat me pjesetar te feve tjera,
feja mislimune i lejon mislimunat te martohen me pjestare te feve tjera atehere kure ky individ e pranon fene mislimune, pra nese je krishtere DUHET te behesh mislimun per tu martuar me nje mislimun.
Per mua kjo eshte tradheti ndaj Kombit, tradheti ndaj Gjergj Kastriotit, dhe nadj zotit.

MLK

Primus registratum

Maratona,
Eshte e vertete qe nje mysluman te martohet me nje fe tjeter eshte e lejuar vetem me kusht qe ky person te konvertohet ne fene myslimane.
Problemi eshte se nuk duhet ngaterruar kjo gje me tradhetine ndaj kombit! Edhe fene katolike apo ortodokse, ne shqiptaret se kemi tonen por te importuar nga romaket keshtu qe me llogjiken tende i bie qe ata qe adaptuan fene e krishtere ne ate periudhe te ken qe po aq tradhetare sa dhe ata qe adoptuan fene e krishtere!
Feja ka te beje me besimin individual te çdo shtetasi, por jo me dashurine qe ka ai per kombin.
Nuk gjykohet patriotizmi apo dashuria per kombin nga feja qe ti beson se skane lidhje me njera tjetren.
Katoliçizmi e ka qendren ne Vatikan e jo ne Tirane e as ne Prishtine pra eshte ideologji apo teologji nderkombetare e jo kombetare e si perket nje kombi.

Marathonman

Primus registratum

MLK je ne gabim
Krishterizmin e pranuam sie jemi Evropian, por mislimanizmin u detyruam ta pranojm, prandaj lexoje edhe nje here historine e popullit tend ore ARNAUT, BÉRLLOG I ATATURKUT

Princesha

Primus registratum

/pf/images/graemlins/lol.gif

mlk, romaket u bene katolikë mbas nesh
o francez /pf/images/graemlins/laugh.gif

hawk

Primus registratum

O marathonman o njeri i shpellave o ti qe ke ardh ne kete bote nje dite pas majmunit,se mos me fyhet majmuni.Po ta kishte Is Boletini internetin do kishte vra veten nga marrezirat tuja.Ti mor djal nuk di tjeter vetem tradhetare,turk,i krishtere.Mire se familja jote ishte e prapambetur nga turqit dhe nuk ti mesoi normat e edukates,po ti qe sheh nga perendimi i qyteteruar ku e ke civilizimin tend!?A e din se perendimi mbeshtetet ne lirine e fjales,mendimit,besimit,dhe mbi te gjitha ne rrespektin e tjetri??Ti vetem fyen,flet me arrogance.
Kur t'ja kalosh majmunit eja ne forum....

Marathonman

Primus registratum

kur lexoj shkrimet e "HAWK-ucit" nuk befasohem se pse dhe kush i rrémbeu vajzat e Shqiprisé dhe i detyroi té mirren me prostitucion né Itali. Turpin e paske léné matan detit ore REBEL i Shqipérisé.
Ah po té ishte baba-Enver né jeté.....

rvd

Primus registratum

ti e ke gabim dhe jo une.Mjafton qe mos te jete ateiste.

Lenko

Primus registratum

Jame Shqiptare Musliman Kosovare.Dhe i Di me shume se 10 raste martese te feve te ndryshme veq ne qytetin e Prizrenit!Une nuk jame kunder mirpo deshira ime kishte me qen te martohen qe kane fe te njellojet.Sepse doemos kure Linde femija ne te ardhmen do te ndodhine ca Probleme Bashkshortore.

gangsterja

Primus registratum
Ketu tek ne nuk ekziston nje problem i tille,kosovaret i dine vete punet e tyre.Nuk perben feja nje problem mes dy te dashuruarve,por ndoshta eshte edhe mentaliteti i tille.