A ka martesa katolik/musliman ne Kosove??

Mysterium

Primus registratum
Re: A ka martesa katolik/musliman ne Kosove??

o njerzim, pyetja eshte shume e thjeshte: po ka raste ne Kosove qe jane martuar mysliman me katolik, sic ka ne Shqiperi... dhe ne te gjitha vendet e botes. Populli shqiptar dallohet ne krahasim me popujt te tjere per Tolerance Fetare... keshtu qe mos beni "shume zhurme per asgje!"

Kombi eshte ne radhe te pare, pastaj vjen Feja!

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb] Shqiptare /pf/images/graemlins/frown.gif
jane me te vertete mendimet tuaja kto apo i thua sa per debat?! ne sa raste ke qene deshmitare kur nje cift shqiptar eshte ndare per pune feje?? vetem se njeri nga partneret nuk e ha hashuren dhe tjetri derrin do te thote se punet nuk shkojne mes tyre?? pastaj, akoma kaq rrenje te forte paska feja tek ne shqiptaret sa te na pengoje per ideale kaq te medhaja?!
kur pysin kokat e medhaja ne itali (vendi papes) qe nese do kishte problem sikur vajza e tyre te martonte nje mysliman, i pergjigjen thjesht me nje "s'ka asnje problem" /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Flobo, me duket qe ne fund te tekstit tim me larte e kam thene qe ai ka qene mendimi im, nuk kam pasur qellimin te dij qe dikush pajtohet apo mos te pajtohet me te, ndjehet ngushte, keq apo jo, thjeshte eshte mendimi im personal dhe mua me pelqen ai mendim dhe do veproj sipas tij gjithmone!
Sa i perket pyetjes tende te pare, te them te drejten ne vendin ku une jetoj te gjithe shqiptaret jane te nje feje (asaj muslimane).
E sa per me tej, te them te drejten, nese ne ketu neper tema grindemi, e them perseri, e lere me me u bo me u bashku njani me tjetrin me martesa!

Eshte me mire, e them serish, per nga aspekti social, tradicional qe martesat te ndodhin ne menyren sic thashe une! Une kryekeput e mbeshtes mendimin tim, per qellime paqesore dhe qetesie ne familje!

/pf/images/graemlins/wink.gif

P.S. Askujt nuk ia imponoj mendimin tim, ky eshte thjeshte i imi, dhe nuk jam ketu per debate, por vetem per te dhene mendimin tim apo edhe te them ate qe ndjej une!

StepbyAlbania

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb] Shqiptare /pf/images/graemlins/frown.gif
jane me te vertete mendimet tuaja kto apo i thua sa per debat?! ne sa raste ke qene deshmitare kur nje cift shqiptar eshte ndare per pune feje?? vetem se njeri nga partneret nuk e ha hashuren dhe tjetri derrin do te thote se punet nuk shkojne mes tyre?? pastaj, akoma kaq rrenje te forte paska feja tek ne shqiptaret sa te na pengoje per ideale kaq te medhaja?!
kur pysin kokat e medhaja ne itali (vendi papes) qe nese do kishte problem sikur vajza e tyre te martonte nje mysliman, i pergjigjen thjesht me nje "s'ka asnje problem" /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Or mik, mbase Shqiptarja prezantoi nje mendim ku i perfshin te gjithe muslimanet, dhe sthem se ky asht mendimi im, po i te gjith muslimanve.
Ndersa, ti flet se cthot italioni apo tjetri .. Pasi paske permend mishin e derrit, ta them un ty nje gjo; sbesoj se ndonje musliman do pranonte qe ne sofer te shoh mish derri. Dhe dicka; ktu besoj se po bohet fjale per ata qe verte ndjehen musliman. Me thuaj ti; sa martesa kane ndodh midis nje muslimani (jo vetem me emer) dhe te nje jomuslimani?

PS. mos e merr per tifozllek, por postimi yt ra n'kundershtim me realitetin

Mysterium

Primus registratum

mendimi im, mendimi yt, mendimi i atij... pra mendimi im -> plz ca jane keto Mesazhe!!!??

hapesi i Temes ka bere nje pyetje shume te thjeshte: une jam nga Kosova dhe kam shume miq dhe njoh shume raste neper Kosove se jane martuar besimtar te besimit katolik me mysliman dhe anasjelltas. Sa i perket numrave, statistikave.. nuk kam cfare te them, sepse nuk kemi statistika zyrtare te sakta.. nuk dime sa eshte numri i sakte i popullsise ne Kosove e lere me perqindja e perktesise se besimeve ne KS.

Kisha katolike nuk ndalon qe besimtaret katolik te mos martohen me besimtar te besimeve te tjera jo te krishtera... por lind pyetja besimi mysliman a pranon qe ata te martohen me besimtar te besimit te krishtere!?

hajt shnet,
Mysterium

>>> Thuaj ate qe mendon dhe mendo ate qe duhet!

StepbyAlbania

Primus registratum

Mysterium,

lol "hapesi i temes" OROSHI (ylli i forumit /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ka thon ndryshe;

Sipas nje interviste te revistes Kosovarja me disa studenta te Kosoves,gati te gjithe te intervistuarit ishin kundra nje martese me njerez te feve te ndryshme,packa se keta njerez ishin shqiptare

/pf/images/graemlins/wink.gif

Pjesa tjeter se; A lejon institucioni fetar apo jo, ne Islam nuk qendron, po osht nje problem tjeter; "a mund te arrihen qellimet e verteta te jetes martesore". Kete gje DUHET menduar ...

:shrug:

Florus

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Step by Albania:
[qb]
Fillimisht postuar nga Nadia81:
[qb] Kam degjuar shume shqiptare qe jetojne jashte Shqiperise (Kosovare, Dibrane, Ulqinake) [/qb]
Kosova, Dibra e Ulqini, cfar vende qenkan?
[/qb]
o bosso, mos u kap mas gjojnave te kota :shrug: shoqja po te thote per krahinat jashte "shtetit shqiptar". Kosoven, Ulqinin (mal i zi) dhe Dibren e madhe (maqedoni). Nadia ka te drejte kur thote se njerezit nga keto vende preferojne qe martesat t'i bejne mes tyre. arsyet kryesore jane traditat e bukura dhe vlerat morale qe ata kane. tani, pse duhet medoemos qe traditat dhe vlerat e njerezve t'i lidhim me fene?!

Shqiptare, une te kuptoj shume mire dhe e di qe realiteti eshte ai qe thua ti. Nuk ka tendenca per lidhje mes njerezish me fe te ndryshme ama pasi jane lidhur un nuk di te kene perfunduar keq.

vlera

Primus registratum

Shqiptarja mendon se grindjet jane me te pakta nuk te dy kane (pra cifti i dashuruar i martuar, apo i fejuar) te njeten fe, une me kete nuk pajtohem, sepse nje familje ka mosmarrveshje mospajtime grindje pa marre parasysh besimin fetar, apo gjendjen fizike materiale etj.
Une mendoj se kur ne mes dy njerezve lind dashurija atehere ata do e pranojne njeri tjetrin ashtu sic jane, e ne kete rast edhe besimi fetar, dhe doemos me deshire pranon edhe festat e tij/saj. Kur bie fjala tek festat secili i deshiron /pf/images/graemlins/smile.gif , dhe mendoj se keta njerez jane shume me tolerat dhe me shume e kuptojn dhe respektojne njeri tjetrin se sa ne e paramendojm dhe ekziston nje lidhje apo nje dashuri edhe me e forte. ( e kam has kete disa here edhe ne jeten time te perditshme dhe jam bindur)

OROSHI

Primus registratum

Une flas nga pervoja ime ne Shqiperi.
Kurr nuk ka pas probleme ne martesat ndermjet njerezve te feve te ndryshme!!
Hidhini nje sy andej nga Sheiket apo Mbreterit Arabe,te gjithe(gati) te martuar me femra kristiane!Duke filluar nga Arafati/Abdullai&i Jati(Jordani) e sa e sa te tjere.Pse nuk ishte nje problem ky per keta njerez te shtepive fisnike?Apo problem eshte vetem per njerezit e thjeshte!
Kush e ka me te veshtire te pershtatet,vajza katolike tek muslimani apo muslimanja tek katoliku??

Ne Shkoder,kur asht martu nji vajz muslimane tek nji katolik,muslimant kan thane:paska ra rehat!!

Shqiptarja

Primus registratum

OROSH, e dime ne se e mbron, e don me kamngulesi fene tande, po na lejo ama edhe ne te tjereve ta duam tonen! Lol, ama pyetje parashtron ti, saqe edhe vet e din paraprakisht se cfare do te pergjigjesh, mirepo edhe ne te tjeret qe te njohim ty, e dime se si do te pergjigjesh ne pyetjet e tua qe ke parashtruar! /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Perkundrazi,une po mundohem te mbroj dashurine!!
Ndersa fene time skam nevoje ta mbroj,nuk i kam as mundesite intelektuale/teologjike /pf/images/graemlins/wink.gif per kte pune.Une te dhashe disa shembuj!
Kleriket tane nuk na thojne asnjeher qe te mos marrim vajza/djem muslimane!1

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Perkundrazi,une po mundohem te mbroj dashurine!!
Ndersa fene time skam nevoje ta mbroj,nuk i kam as mundesite intelektuale/teologjike /pf/images/graemlins/wink.gif per kte pune.Une te dhashe disa shembuj!
Kleriket tane nuk na thojne asnjeher qe te mos marrim vajza/djem muslimane!1 [/qb]
Orosh, e pra, une per vehte s'pyes hoxhallare per ate se si duhet vepruar, kur eshte feja ne pyetje, por mjafton qe njeriu te kete dituri mbi gjerat qe jane "per" dhe "kunder", sipas fese se tij/saj! Une te pakten per kete jam ne dijeni!

Edhe une jam per dashurine, mirepo jo dashurine me "sy mbyllur" e me "mendje ne hava"!
Sipas meje dhe PER MUA arsyeja dhe ndjenja duhet te shkojne ne menyre paralele ne dashurine! /pf/images/graemlins/wink.gif

Mysterium

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Ne Shkoder,kur asht martu nji vajz muslimane tek nji katolik,muslimant kan thane:paska ra rehat!! [/qb]
NO COMMENT! :eek:

Legjionixx

Forumium maestatis

Kjo teme me ra ne sy dhe u ofendova shume,se studentet e univerzitetit te Prishtines paskan dhene interviste,se nuk do te martohen me tjeter fe,mos harroni se ata studentet e po ketij univerzitei ngriten ne kembe jo europen por edhe boten,harruat se U.P, KA AFER 50.000 STUDENTE,harruat se U.P ESHTE BAROTI i europes,fundamenti i kosoves,dhe shtylla me e zgjuar qe ka Kosova dhe me gjere.per ju ketu pakica na qenka me e forte se shumica,propagande e felliqur,nencmim i UNIVERZITETIT Kreshnik,edhe nje sa here qe shkruhet .Historia Kosoves ne balle do te jene studentet e atij Univerziteti.Rrofte inteligjenca Shqipetare

LUANESHA

Primus registratum

Kur nji katolik martohet me nji myslimane ban sevape. /pf/images/graemlins/idea.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

Luaneshe ,me duket se ke nevoje per kurim mentel dhe psigjik sa i perkete religjionit

LUANESHA

Primus registratum

DETTO DA TE è UN COMPLIMENTO... /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

Flm per cmplimento,''kur nji katolik martohet me nji myslimane ban sevape'' une zjarrin e shuaj me zjarre,herave tjera mendohu dhe shkruaj

shkodranlover

Primus registratum

Tesh edhe krejt pa probleme nuk asht, un jam shkodran e me marr nje te fese tjeter, (ne rastin tem me marre nje myslimane), asht e vshtire, edhe per opinionin e kam fjalen, edhe per martesen ne vazhdimesi dmth nuk mjafton thjesht dashnia, por duhet rrethi, festat e perbashketa a respektohen nga te dy, etj... nuk di a me kuptoni.
Ai qe thote se nuk ka probleme e ka gabim sepse akoma nuk kena arrite me vendose krejtesisht ne kry tone pa pyt opinionin hic. Kjo vlen per te dyja palet. Ndoshta ne sy nuk te thote kush gja por dashje pa dashje bahesh objekt bisedet.
Ne Kosove duhet te jete me shume problem se ne Shqiperi, per mendimin tim sepse aty besimi asht me i theksuar te njerezit.

P.S. Luaneshe ma hoqe trunin me ate foton qe ke vu, shpresoj te jesh ti e jo E. Canalis. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Princesha

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kur nji katolik martohet me nji myslimane ban sevape. /pf/images/graemlins/idea.gif

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif

bravo naqe /pf/images/graemlins/laugh.gif

Marathonman

Primus registratum

Ata té ashtuquajturit Kosovaré-mislimuna, jané tradhétaré té fesé, kombit dhe zotit. Uné ish djali i hoxhes dje u béra i Krishteré dhe e kamé laré gjakun e téré fisit tim, te cilét u detyruan me shpaté né fyte ta pranojné fené e FÉLLIQUR té armikut turk.
Kété gjé sot e bejne shumé e shumé té rinjé ne Kosové, e déshira éshté té martohem me ndonjé vajzé Krishtere Shqiptare.
Nesér né Dardanin e liré , ne do ti shéndrojme gjamiat e mislimunave né TOALETE publike se vatém kéto na muingojné né Kosové sot.