Re: A ka martesa katolik/musliman ne Kosove??
Nuk do të ndikohem nga mendimet e tjera por po jap një informacion real nga ajo çfarë unë di, shoh dhe dëgjoj për këtë temë. Në Kosovë në proporcion me njëra - tjetrën besimi mysliman është në numër shumë më të madh se ai katolik, ortodoksë nuk ka fare (Shqiptarë) dhe duke qënë se regjimi i mëparshëm nuk ka ushtruar ndikim të madh në të, secili njeri që i përkiste njërit nga këto dy besime iu është përmbajtur rregullave strikte të besimit. E njëra prej tyre është edhe martesa me besimin tjetër, kjo do të thotë se: Më parë kanë marrë një boshnjake myslimane (shum kohë më parë) sesa një shqiptare katolike, por edhe katoliket nuk janë përzier shumë me besimin tjetër, ndoshta pse janë ndjerë minor në besim, nuk e di?! Një e vertetë e madhe është se hoxhallarët e asaj kohe janë paguar nga regjimi serbo-sllav për të mos përhapur dijen nder shqiptarët, dhe sot kë shumë femra të moshës 30-35-40-50 etj.. vjeçare që nuk kanë shkuar në shkollë vetëm nga ideja që është përhapur nga ata. Ndërsa sot, një lidhje midis një besimtari mysliman dhe një katolikeje nuk është kurëzuar akoma (unë jam në dijeni, kanë mbi 8 vjet që janë bashkë) vetëm për shkakun se as familja e djalit dhe as e vajzës nuk është pajtuar ende me lidhjen tyrte. Ata akoma takohen e vazhdojnë lidhjen por nuk po mund të martohen pa marrë bekimin e tyre, a do ta marrin nuk e di ata po presin, unë po pres(kuptohet për të ditur si do të përfundojnë). Ky është realiteti në Kosovë, shumë të rinj ngurojnë të lidhen më nj-tj, e përndryshe shumë vajza po martohen me të huaj(kuptohet që kjo është ajo shtresa e civilizuar, që po të dashurohej edhe me një katolik shqiptar do të martohej, "mendoj" ). Tung