Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

rhcp

Primus registratum
Re: Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

Friedrich Nietzsche ka thene: Zoti ka vdekur! Krishterimi eshte vesi me i keq i njeriut. Sepse predikon dhembshurine, dobesine dhe rrjedhimisht e con njeriun drejt humbjes se fuqise... jetes.
Cfare ju duhet me shume se kaq!???????

jimmy84

Primus registratum

Ke te drejte. Neve na duhet Nicja qe na iluminon qe "armiku me i keq eshte vellai jot".
Heil Nietzche!

Admir

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Friedrich Nietzsche ka thene: Zoti ka vdekur! Krishterimi eshte vesi me i keq i njeriut. Sepse predikon dhembshurine, dobesine dhe rrjedhimisht e con njeriun drejt humbjes se fuqise... jetes.
Cfare ju duhet me shume se kaq!???????

[/ QUOTE ]

Cfare nxorre ne drite me kete ti? Se faktikisht po ndjej pak dhembshuri per ty ne kete moment, por po pres per pergjigjen para se te te shaj e te ul poshte fare.

hawk

Primus registratum

Avash,ti sikur ishe per variantin e shqiptarise si fe....
Ke per te "sha","ul poshte fare" nje shqiptar....

rhcp

Primus registratum

Ej, po c'eshte gjith ky racizem ketu ne forum. Aq me teper brenda per brenda shqiptareve. Gjithsesi, nuk eshte e re, sepse shqiptari kunder shqiptarit gjithnje ka luftuar.
Sa per ate cfare kam cituar me lart nga Fridrih Niçe, e konfirmoj perseri sepse ai eshte edhe mendimi im. Cfare thone te tjeret s'me intereson, pervecse faktit qe ballafaqoj arsyet e mija me te tjera. Per sharje dhe fyerje nuk jam, por nuk dp t'ia pertoja askujt nese eshte ai qe fillon i pari. Nuk mund te bej si "Jezusi" (ne thonjeza sepse dyshoj se ai ehste vec nje mit a legjende): "Kur dikush te gjuan ne njeren faqe, ktheji dhe tjetren". Ky eshte budallalleku me i madh. Kjo eshte dobesia e Krishterimit. Te tjerat nuk kane rendesi! Mbeçi me shendet.

Admir

Forumium maestatis

Avash,ti sikur ishe per variantin e shqiptarise si fe....
Ke per te "sha","ul poshte fare" nje shqiptar....

[/ QUOTE ]

Isha dhe jam, por lexo mire se c'kam shkruajtur.

Per te mos e ulur poshte ate mendim te deshtuar te personit, u shpreha me dhembshuri se po te ishte Nicja apo nje si ai do ta kishte sulmuar deri ne poshterim. Por si Shqiptar, nuk e bera dhe nuk do ta bej. Pra, dhembshuria nuk eshte aq e keqe ne fund te fundit.

The_Meditator

Primus registratum

o gyso per cfar jeton ti mer daj?!
kur e di qe gjithcka esht e "shkrojtur" ateher pse nuk shkon e vret veten sepse e di qe po ta besh ateher ajo do te ket qen e "shkrojtur".dhe meqe zoti di gjithcka ateher ai sdo zemerohet me ty,pasi ti ke ber thjesht ate qe te ka then ai te besh.ti ke luajtur skenarin e tij.ateher cdo gje qe ne do te bejm do ta bejm te sakte,cdo gje qe ne te bejm zoti nuk ka per tu nevrikosur sepse ne po bejm thjesht ate qe do ai(sepse nuk paskemi mundesi te tjera),ateher per cfar existon ferri kur ne te gjith do te shkojm ne parajse???????!!!!!!!ateher sipas filozofis tende,jepi nje arsye njerzve pse duhet te jetojne!!!!

[/ QUOTE ]

zoti di gjithcka ,por ama na ka lene 'te lire' 'free will'.kjo na ben te jetojme dhe i jep 'purpose' jetes sone.

por nga ana tjeter nqs ai s'ekziston [si thon ateistet], ateher dalim tek nje filozofi tjeter qe quhet 'gene myth' ose 'Genetic determinism' qe genes kontrollojne sjelljen dhe fizikun tend.nqs ti ben nje veper te keqe me pak fjale ateher ske faj ti por esht thjesht nje loje genes .je programuar nga genet ti me qen i tille.

me thuaj ti mua tani,pse duhet te jetosh me shembullin e dyte [ateisteve] qe un dhashe?

cacol

Forumium maestatis

Ti dhe nje shembull idiot, qe nuk qendron as ne qiell as ne toke! Edhe ata qe ndjekin zotin, si puna jote, me tru e bejne kete gje, me mendje, e jo me zemer, se zemra eshte organ i rendomte, njesoj si stomaku apo si vagina. Pra Vinke, sido qe ta kthesh ti, cdo gje behet me dhe ne mendje!

Ateistet Vinny konsiderojne njeriun si qenien superiore, hom ne t'mire hom ne t'keqe. Zoti ne fakt, nuk ben asgje, cdo gje e ben njeriu. Zotin nuk e ka pare askush, me Zotin nuk ka folur askush, Zoti s'ia ka dhene doren njeriu... pra fizikisht dhe ne natyre Zoti nuk ekziston. Ekziston nderkohe, ne mendjen e shume te semureve dhe te dobetve si puna jote. Ekziston gjithashtu ne teorite tirane dhe diktatoriale te disa te tjereve. Ka qene gjithnje keshtu, ne cdo epoke te jetes humane /pf/images/graemlins/wink.gif

Behu njeri, e sillu si i tille!

anabanana

Primus registratum

MW,
nje pietje: me sa siguri e ke qe Zoti nuk egziston dhe cfare prove ke mundesi te na japesh qe ai nuk egziston? Shume njerez akuzojne besimtaret qe besimi te Zoti eshte frut i mendjeve te tyre te semura dhe qe ata nuk kane prova qe Zoti egziston. Nje challenge per ty my friend: na jep nje fakt qe provon 100% mosegzistencen e Zotit!

cacol

Forumium maestatis

E ke pare ndonjehere Zotin ti bananushe ? Ia ke degjuar ndonjehere zerin ? Ti ka futur ndonjehere duart /pf/images/graemlins/laugh.gif ?

Ta zeme se une jam i pari qe deshiron qe te ekzistoje nje Zot, a ma jep ti nje prove 100% te sigurte per ekzistencen e tij ? ( Nuk ke pse te mos ma japesh kete prove, vetem " mire " do me beje... do ishe e meshirshme dhe e dashur ashtu zi Zoti yt /pf/images/graemlins/wink.gif ).

anabanana

Primus registratum

Mos ju pergjigj kerkeses time me nje kerkese tjeter! /pf/images/graemlins/wink.gif
Ja te te jap nje cliche: Ti je i bindur qe nena jote ose babai jot ose e dashura jote te do. Ajo dashuri nuk eshte dicka fizike qe ti mund ta shikosh, nuhatesh ose prekesh, po prape e beson. /pf/images/graemlins/smile.gif
Une kam patur dhe kam shume bekime ne jeten time qe me bejne ta ndjej prezencen e Zotit. Nqs ne do na duheshin prova fizike per egzistimin e Zotit, atehere pse do quheshe besim? Praktika e cdo feje nuk eshte aty qe ti mbuloje syte njerezve, po qe te perhape nje mesazh te mire tolerance, dashurie, mirekuptimi. (Te lutem mos sill shembuj extremiste se veprimet e nje njeriu ose nje grup njerezish, nuk perbejne ate te te gjithe asaj feje!) Megjithe keto te mira eshte nje cike e cuditshme ne fakt qe disa njerez jane kaq rezistente kundret ketij mesazhi. Ti per veten tende a ndjehesh me mire duke u zgjuar cdo mengjes pa asnjefare shprese apo besimi?

P.S. Akoma pres provat 100% dhe arsyet e tua te mosbesimit! Une te dhashe te miat. /pf/images/graemlins/smile.gif

cacol

Forumium maestatis

Ti dhe nje tum /pf/images/graemlins/wink.gif

Dashurine ti e shikon nepermjet gjerave qe prindrit bejne per ty. Nqs ty babai do te te perdhunonte pernate, e do zhdepte ne dru mamane tende, e do ju linte pa buke tere jeten, ti do thoje serish qe ai ju do ? ... Pavarsisht nga pergjigja, nqs do pyesje veten : Cfare ben Zoti per mua ? c'pergjigje do i ktheje vetes ?

anabanana

Primus registratum

Arsyet e mia jane arsyet e mia. Ti po te duash respektoji, po te duash mosperfilli dhe vazhdo me rrugen tende. Cfare do te thuash qe nqs nena jote nuk ngrihet ne mengjes te te beje buken, rrobat gati, te te laje, te te shpelaje, ti nuk e dije qe ajo te donte? Pfffff............. Jane keto standartet me te cilat masim dashurine ne keto dite? Pa dale nga tema: Zoti mua me jep shprese, gjalleri, inkurajim per te bere mire, me ndihmon te rri larg gjerave te keqija, dhe me jep force te perballoj jeten nga dita ne dite. Kam qene vetem 10 vjetet e fundit dhe me shume siguri po te them qe nqs nuk do ishte qene per besimin tim, shume gjera te cilat i gezoj tani nuk do te egzistonin. /pf/images/graemlins/smile.gif

cacol

Forumium maestatis

Me thuaj pak : Ne c'menyre ti jep zoti ty ato qe lartpermende ? Dhe tjetra : Sa ka te beje deshira jote ne kete mesele ?

anabanana

Primus registratum

Zoti ato mi jep nepermjet besimit tim. Sa here qe jam e tentuar te bej nje gje qe nuk duhet te behet, nuk e bej per respekt ndaj Zotit. Sa here qe ndihem keq, kam shprese te besimi im te Zoti dhe qe ai nuk do me lere vetem. Kjo prape nuk eshte pune deshire, eshte pune besimi. Une nuk deshiroj qe Zoti te me ndihmoje, une kam besim se ai eshte gjithmone atje te me ndihmoje. /pf/images/graemlins/smile.gif
Pse jeni kaq te ngutur te nxirrni ne pah te metat e fese? Do te doja te kishit te njejten mase ngutjeje drejt nenvizimit te te mirave gjithashtu. /pf/images/graemlins/wink.gif

P.S. Une vazhdoj te te pergjigjem ty, po ti as pergjigje, as prova nuk me ke dhene.

cacol

Forumium maestatis

Pra ekzistenca e Zotit, varet nga ti vete /pf/images/graemlins/wink.gif

Uroj qe te mos semuresh me kancer anabanana, sepse aty do i lutesh shkences dhe jo Zotit. Dhe uroj qe mos te te vdese njeri, sepse dhe ne kete rast, besoj se do te te qaje shpirti se humbe nje te dashurin tend, e nuk do jesh e gezuar se ai person shkoi tek Zoti yt /pf/images/graemlins/wink.gif

Nje fakt per mosekzistencen e Zotit ? Historia e njerezimit Ana, eshte prova me e forte /pf/images/graemlins/wink.gif. Nqs do zbrisja ne detaje do me duhej te te permendja 1 miliard fakte.

A e purifikoi Zoti rracen njerezore nepermjet Arkes se Noes ? PO. Atehere si eshte e mundur qe prej atij momenti, bota u be akoma me e poshter dhe e veshtire ??? ...

Hap syte vajze, se pluhur do behesh dhe ti, edhe ty do te te hane krimbat ( nqs nuk zgjedh kremimin kuptohet )!

anabanana

Primus registratum

Perkundrazi, fakti qe njeriu im do te shkonte te Zoti me ben me te qete dhe me te forte ta perballoj ate fatkeqesi. /pf/images/graemlins/smile.gif Degjova njehere ne nje film dhe me pelqeu shume kjo fjali: Science can only go so far, and then comes God. Ju i kujtoni besimtaret si ata Neanderthalet ne kohen e gurit qe nuk shpjegojne dot zjarrin dhe thone erdhi nga Perendia. Zoti na ka dhene te gjitha mjetet dhe nepermjet shkences dhe shkencetareve na ka dhene menyra dhe mundesi per ti perdorur te gjitha keto mjete.

Fakti qe familja e Noah's ishte e mire, nuk garanton qe te gjithe pasardhesit e Noah's do ishin te mire. Ne fakt Zoti ka shkaterruar shume me teper se aq me shpresen e permiresimit te krijeses se tij. Mekati origjinal prape qendron. Dhe me se fundi beri sakrificen me te larte duke dhene te birin qe te gjitha ata qe besojne ne te, te mos humbasin po te gjejne rrugen te Zoti ndermjet tij.

P.S. Nuk dua 1 miliard fakte, vetem 1 te forte. /pf/images/graemlins/smile.gif
P.S.S. Ma thuaj neser se mbeta pa pune. Smooches! /pf/images/graemlins/kiss.gif

jimmy84

Primus registratum

zoti di gjithcka ,por ama na ka lene 'te lire' 'free will'.kjo na ben te jetojme dhe i jep 'purpose' jetes sone.

por nga ana tjeter nqs ai s'ekziston [si thon ateistet], ateher dalim tek nje filozofi tjeter qe quhet 'gene myth' ose 'Genetic determinism' qe genes kontrollojne sjelljen dhe fizikun tend.nqs ti ben nje veper te keqe me pak fjale ateher ske faj ti por esht thjesht nje loje genes .je programuar nga genet ti me qen i tille.

me thuaj ti mua tani,pse duhet te jetosh me shembullin e dyte [ateisteve] qe un dhashe?

[/ QUOTE ]
Ti a i merr vendimet ne baze te trurit? A e ke zgjedhur gje kete tru? Dhe a nuk varet truri jot nga ADN-ja jote?
Kjo eshte pse njerezit ndryshojne nga njeri-tjetri jo vetem nga pamja po edhe nga MENDJA (idete, mendimet dhe biles edhe menyra e arsyetimit). Keshtu pra ajo ideja qe "genet jane vendimtare" eshte teper e sakte. Persa i perket "pafajesise" kjo eshte paksa me e nderlikuar dhe o zgjatej shume debati pastaj.

Bamir Topi

Primus registratum

S6t6n6 byrazer keta kane devijuar nga tema!Me sa kemi biseduar nje here behet fjale per zotin virtual pra per zotin ne mendjet e njerezve.