Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

S6T6N6

Forumium maestatis
Re: Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

Nga ndryshon ti nga teistet Satan? Sepse ti nuk beson ne Zotin e njerit apo tjetrit mendon se nuk beson ne Zot? Ti beson ne Zotin e rastesise, te hicit, te egos, te mendjes tende! Sipas fese tende, ti je Zoti! Lavazhi i trurit varet nga materiali qe e lan ate! Per mua eshte Bibla, per ty eshte Frojdi, Nice, Marksi, dhe mbi te gjitha Egoja jote! Dmth s'ka person pa lavazh truri, perndryshe truri do kishte vdekur. Ceshtja eshte me cfare e lan ate!

Cfare te ben ty te besosh se lavazhi yt qendron mbi ate te te tjereve? Kush eshte baza paragjykuese? Truri yt? Po sikur te ishe gabim? Nga do e dije kete?

<u>Ajo mor bir qe me ben mua te mbeshtetem tek logjika e atyre burrave qe ti me lart ke permendur eshte arsyeja e paster. Ti rekomandoj dhe ty per ti lexuar arsyetimet e tyre pasi mund te te ndihmojne te shpetosh nga perrallat e best sellerit me te njohur ne bote "bibles". Njekohesisht dua dhe te te pergezoj pasi kuptove thelbin e temes sime. Pra une ne piken e trete te kesaj teme une parashtroj pikerisht pyetjen nese duhet te ekzistojne apo jo ne te ardhmen lavatricet qe centrifugojne trute njerezore duke i lene njerezit si puna jote, me teper ne ajer se sa ne toke.</u>

Gysi

Primus registratum

Dmth Satan logjika jote mbeshtetet ne Frojdin Nicen dhe Marksin?

Imagjino se cfare miksi ka ne koken tende!!!

Imagjinoni se c'mund te beje mbinjeriu q behet proletar dhe i atashohet turmave dhe qe tenton te beje revolucion ne emer te impulseve seksuale dhe sadiste, te ndrydhura te femijerise!!!!
/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif

i_own_u

Primus registratum

nese Zoti egziston, at'her un them qe.. Zoti esht treguar i pameshirshem me Shqiperin.. per faktin qe na dhuroj Sali Berishen.. ja pse po me iken nga dita n'dit besimi ndaj Zotit..

S6T6N6

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Dmth Satan logjika jote mbeshtetet ne Frojdin Nicen dhe Marksin?

Imagjino se cfare miksi ka ne koken tende!!!

Imagjinoni se c'mund te beje mbinjeriu q behet proletar dhe i atashohet turmave dhe qe tenton te beje revolucion ne emer te impulseve seksuale dhe sadiste, te ndrydhura te femijerise!!!!
/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif

[/ QUOTE ]

te shpetoje njerezimi nga njerez si ty eshte gje shume e madhe edhe pse ne pamje te pare ju dukeni si te pafajshem, si te mjere, sikur keni punen tuaj, boten tuaj, por ne fakt ju jeni cibani i njerezimit qe rrjedh qelb. Nje palge e cila ne momentin qe do sherohet do shpetoje "organizmin" tone te brishte.

PS. Persa i perket revolucionit seksual, sadist, te ndrydhur te femijerise, te kujtoj se ate e filloi idhulli yt shpirteror Muhamedi kur u martua me dy vogelushe, njera 9 dhe tjetra 13 vjecare /pf/images/graemlins/winkwink.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Gysi, aty qendron SHKOLLA E DYSHIMIT -e "kerkimit" , mund te shtoja une.
Zoti esht kerkimi i pafund...
-dikush kerkon vet-veten,
-dikush nje TOTEM.

Te çposh nen konkluzjon me nje fraz traplliko-thjeshtsore nuk del mire ne llogjik ti i pari.
"imagin there's no heaven...it's easy if you try!"

S6T6N6

Forumium maestatis

o goce!

ai qe beson ne dicka qe nuk eshte, ka nje mungese te theksuar logjike, eshte psikikisht jo i afte per te menduar pak me shtruar. Keta thone Zoti eshte dhe pike, nderkohe qe kontradikta eshte serish e tyre ne momentin kur thone se "cdo gje per te ekzistuar ka nevoje te krijohet: /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

e keqja tende, ose mungesa e plote e argumentit, eshte qe ti (si dhe gjithe ateistet) jeton ne nje bote ku shumica beson ne nje zot te dhene.

po te jetonit ne hene, fare vetem, do te ishte shume kollaj edhe per ju, por edhe per te tjeret, mbi realitetin e gjerave ose per ti dhene pergjigjen pyetjes qe tek kjo teme (qe ka kohe qe eshte bere boze e qe hapet e diskutohet ne çdo forum) eshte shtruar gabim.

ngaqe njeriu njihet shkencerisht qe eshte i paafte te lexoje mbi te ardhmen : çfare do te ndodh neser, pas nje viti, pas nje mije vjetesh. a ka zot, si eshte ky, ku jeton, me çfare merret, etj.

pyetjet e shtruara ne kete forme nuk ja vlen te diskutohen, ngaqe ka veç harxhim fjalesh.

pyetja e drejte duhej te shtrohej keshtu : per njeriun zoti ( ose besimi ne te, cilido te jet ky) a eshte i domosdoshem, apo jo ?

ketu po, mendoj qe mund te diskutohej KONKRETISHT.

ps; ndersa diskutimet tuaja te deritanishme nuk e kalojne dot planin moral (une mendoj mire, ndersa ti mendon keq). ato rrjedhimisht jane relative. bile debati pa kufi midis gysit e s6t6n6, na tregon ne te tjereve, se kemi te bejme me dy persona te pa kenaqur me ate te cilen kan arrit deri tani, e qe (per momentin) s'bejne tjeter veçse terheqin te njejtin fill pasi qe e mbajne shtrenguar ne dy cepat e tij.

moisiu

Primus registratum

nga debati i parashtruar jam i detyruar te them: "Zoti paste meshire per gysin" /pf/images/graemlins/laugh.gif

oxymorons

Primus registratum

Ajo mor bir qe me ben mua te mbeshtetem tek logjika e atyre burrave qe ti me lart ke permendur eshte arsyeja e paster. Ti rekomandoj dhe ty per ti lexuar arsyetimet e tyre pasi mund te te ndihmojne te shpetosh nga perrallat e best sellerit me te njohur ne bote "bibles". Njekohesisht dua dhe te te pergezoj pasi kuptove thelbin e temes sime. Pra une ne piken e trete te kesaj teme une parashtroj pikerisht pyetjen nese duhet te ekzistojne apo jo ne te ardhmen lavatricet qe centrifugojne trute njerezore duke i lene njerezit si puna jote, me teper ne ajer se sa ne toke.

[/ QUOTE ]

E pra, sic e pranon vet Zoti yt jane njerez si ata qe permenda dhe ti e pranon nje gje te tille. Ti thua se ata kishin ARSYE TE PASTER!!! Me inkurajon mua te lexoj veprat e tyre (i kam lexuar meqe ra fjala dhe kane po aq vlere sa nje top me pleh) dhe ti nuk njeh jeten e tyre!!!

Te gjithe ata vuanin nga sindroma e bibliofobise! Te gjithe, pa perjashtim!

Pergezime ne Zotin tend! E di ku do te coje ai Zot? Ne ate vend qe i coi edhe ata, dhe cdo njeri qe ndoqi ata, ne varr dhe ferr!

A duhet te ekzistojne lavatricet qe lajne trute njerezore? Une mendoj qe jo, atehere filloje ti i pari dhe hiqe lavatricen dhe perballu me realitetin jo me enderrat e filozofeve qe ti adhuron duke mohuar realitetin e fryteve qe sjellin ato lloj filozofish.

Sic duket qarte ti je plotesisht i pamundur te sjellesh nje shembull REAL nga jeta REALE qe nje komb/shoqeri qe ka ndjekur ato parime te kete gjetur hajer ne ndonje gje!

Besim verberak driteshkruter fantastiko-shkencor alucinacionues tymues!!! (ne emer te shkences dhe progresit, padyshim).

oxymorons

Primus registratum

oxymorous, me ler te marr vesh dicka : ti mezi pret qe ti bashkohesh Zotit tend, apo ke qejf te jetosh sa me gjate ? Ti nqs humb jeten nje njeriu yt, deshperohesh sepse e humbe, apo gezohesh sepse shkoi tek Zoti yt ? Kur semuresh, kurohesh apo lutesh ?

[/ QUOTE ]

Te dyja ne te gjitha pyetjet e tua. Ku e sheh ti kontradikten midis tyre? Ku thote Bibla qe keto qe thua ti jane kontradikta???

Do me pelqente te vertetoja nqs je koherent me Biblen tende, dhe nqs pretendon te jesh, duhet te jesh TERESISHT, kshq bej gati faqen tjeter...

Te gjithe HIPOKRITE jeni, edhe Papa eshte i tille, edhe Papet e tjere, te gjithe, kane qene te tille. I vetmi njeri qe ka qene vertete besnik ndaj ketij besimi, quhej Shen Francesk, e perseris, i VETMI!

[/ QUOTE ]

Mire lal ti do shkosh ne ferr sepse te tjeret jane hipokrite??? Me kete do mbrohesh para Zotit ti? Ti nuk bashkohesh me asnje njeri hipokrit, apo jo? shkon ne shkolle ti, pune, dyqan, stadium, bar, kafe??? S'ka hipokrite atje? Ky eshte justifikimi me i dobet.

E verteta nuk qendron ne sa veta e besojne apo jetojne ate?

Toka rrotullohet rreth vetes dhe Diellit, pavaresisht se sa veta e besojne ate, apo jetojne ne baze te kesaj te vertete!!! Hipokrizia e tyre s'ka asnje efekt mbi te verteten. Do ishte mire te mendoje si do i pergjigjeshe Zotit kur te dalesh para Tij, sesa te kapesh pas justifikimeve femijerore.

Ti pyet per nje shtet qe ka bere perpara pa patur ndonje besim fetar... dhe une te pyes : me thuaj nje shtet qe ne saj te besimit fetar, pra VETEM per merite te besimit ne Zot, ka bere perpara, vetem 1 dua te di une.
Te gjitha shtetet qe jane sot te zhvilluar i dashur oxymorous, jane ne saj te SHKENCES dhe jo te Zotit, cilido apo ciletdo qofshin...

[/ QUOTE ]

Nuk tha njeri besim fetar, thashe besimin tek Zoti i Bibles. S'po flet njeri per fete ketu. Shembuj ka nese do t'i shohesh:

1. Izraeli ne mbretin David dhe Salomon (te gjithe mbreterit e botes vinin dhe mrekulloheshin nga lavdia e tyre)

2. Anglia nga vitet 1500-1800 kur nen drejtimin e Bibles u bene superfuqia e pare ne bote.

3. Amerika nga vitet 1700-1900 kur nen drejtimin e Bibles (jo evolucionit, Darvinit, Marksit, apo Frojdit) u be drejtuesi dhe dominuesi i botes.

Ka qene ndikimi i Bibles ne vendet e Evropes Perendimore qe i coi perpara ato vende, dhe jo i shkences sipas teje. C'i pengoi vendet e tjera ne bote te benin shkence??? Pse s'u bene Afrikanet shkencetare? Rastesi ishte kjo?

Zoti eshte nje parti, zhaner muzikor, skuader futbolli, ideal, koncept, apo abstraktizem, idealizem, irrealizem... zgjidh ti. ( Duke mos harruar qe te gjitha keto gjera qe permenda, jane pjese te karakterit human, qe prej zhvillimit te Homo Sapiens )

[/ QUOTE ]

Per cilin Zot po flet? Per tendin? Per Darvinizmin qe ti adhuron? Per ate Zot po, ke te drejte qe flet ashtu.

S6T6N6

Forumium maestatis

Ajo mor bir qe me ben mua te mbeshtetem tek logjika e atyre burrave qe ti me lart ke permendur eshte arsyeja e paster. Ti rekomandoj dhe ty per ti lexuar arsyetimet e tyre pasi mund te te ndihmojne te shpetosh nga perrallat e best sellerit me te njohur ne bote "bibles". Njekohesisht dua dhe te te pergezoj pasi kuptove thelbin e temes sime. Pra une ne piken e trete te kesaj teme une parashtroj pikerisht pyetjen nese duhet te ekzistojne apo jo ne te ardhmen lavatricet qe centrifugojne trute njerezore duke i lene njerezit si puna jote, me teper ne ajer se sa ne toke.

[/ QUOTE ]

E pra, sic e pranon vet Zoti yt jane njerez si ata qe permenda dhe ti e pranon nje gje te tille. Ti thua se ata kishin ARSYE TE PASTER!!! Me inkurajon mua te lexoj veprat e tyre (i kam lexuar meqe ra fjala dhe kane po aq vlere sa nje top me pleh) dhe ti nuk njeh jeten e tyre!!!

Te gjithe ata vuanin nga sindroma e bibliofobise! Te gjithe, pa perjashtim!

Pergezime ne Zotin tend! E di ku do te coje ai Zot? Ne ate vend qe i coi edhe ata, dhe cdo njeri qe ndoqi ata, ne varr dhe ferr!

A duhet te ekzistojne lavatricet qe lajne trute njerezore? Une mendoj qe jo, atehere filloje ti i pari dhe hiqe lavatricen dhe perballu me realitetin jo me enderrat e filozofeve qe ti adhuron duke mohuar realitetin e fryteve qe sjellin ato lloj filozofish.

Sic duket qarte ti je plotesisht i pamundur te sjellesh nje shembull REAL nga jeta REALE qe nje komb/shoqeri qe ka ndjekur ato parime te kete gjetur hajer ne ndonje gje!

Besim verberak driteshkruter fantastiko-shkencor alucinacionues tymues!!! (ne emer te shkences dhe progresit, padyshim).

[/ QUOTE ]

oh i shkreti ti sa rende qe qeke! me rende se gysi! Eh pra miq te dashur nje tjeter shembull i cili na jep qarte vizionin e cmendurise njerezore, e injorances te theksuar nga frika, mungeses se kultures e dijes.

Ca me keq per ty djalosh kur thua qe i kam lexuar veprat e filozofeve te medhenj, sepse ne kete rast pervec te tjerash ti tregon se je i paafte per te pranuar realitetin dhe per tu perballur me te.

PS. kujdes me ferrin dhe me flaket se do filloj te mendoj se Zoti punon ne rosticeri /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

ndersa mu ai si dhe gysi me duken si prifterinj (ose studente te teollogjise). eshte e vertete qe po s'paten lidhje me direkte me fene, si funksionare te saj, e po ti referohen per çdo ZGJIDHJE vetem librave te shenjte (kuranit e bibles), nuk jane tipa normale.

por kjo gje mund te thuhet edhe per ty qe luften kundra bestytnive fetare e ke bere si kale lufte tendin. dukesh si komisar politik i enverit. pra si vegel qorre ose instument partiak.

oxymorons

Primus registratum

oh i shkreti ti sa rende qe qeke! me rende se gysi! Eh pra miq te dashur nje tjeter shembull i cili na jep qarte vizionin e cmendurise njerezore, e injorances te theksuar nga frika, mungeses se kultures e dijes.

Ca me keq per ty djalosh kur thua qe i kam lexuar veprat e filozofeve te medhenj, sepse ne kete rast pervec te tjerash ti tregon se je i paafte per te pranuar realitetin dhe per tu perballur me te.

PS. kujdes me ferrin dhe me flaket se do filloj te mendoj se Zoti punon ne rosticeri

[/ QUOTE ]

Pergjigje tipike e bigotizmit ateist! Filozofet e medhenj te cileve ti u referohesh dhe adhuron s'dinin asgje me siguri per vete! Shembulli tipik eshte misherimi i injorances dhe pasigurise ne thenien e Aristotelit "E vetmja gje qe di me siguri eshte qe s'di asgje me siguri"!

Fatkeqesi te kalosh disa vjet duke lexuar kokembedhenj si puna e tij dhe ne fund te arrish ne perfundimin qe s'di asgje me siguri! Hajde, filozof hajde! Ja ke ndjek ti dhe me quan mua te verber!

Kur s'arrin dot te flasesh REALISHT me argumenta, biseda kthehet ne paragjykime personale, pa e ditur fare me ke po flet apo cfare botkuptimi kane. E vetmja gje qe di eshte qe po sulmohet Zoti yt dhe bigotizmi s'te le te shohesh cfare thuhet apo te gjykosh racionalisht.

Korrigjim: Zoti s'punon me roticeri por me shenjteri!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

nje kritik personale duhet ta pertypesh dhe ti...sepse po terheq fillin vet.

Bigotizmi esht plot i joti me kte arroganc qe flet : ai biri i Zotit(i vetquajtur S3T3N3 /pf/images/graemlins/smash.gif),te flet TY personalisht,ti si perfaqsues i pergjithshem flet plot frymarrje dhe ben rolin e Gjykatsit. Perfaqso veten t'tate dhe mbro,degjo,kritiko tjetrin ne mendimet e tij dhe jo ne teori abstrakte,duke kritikuar filozof e me rradh! E me ç'guxim jer?! Kush je ti askushi?!
Une jam askushja dhe te kritikoj ty,kok-boshi,sepse dhe ti je askushi...ti s'sheh nen rreshta ç'thuhet, me ç'kritik,me ç'ironi,me ç'deshperim.
Ti,ç'far din? te korrigjosh nje fjali? S'ke kuptuar esencen akoma...ke ndaluar,dhe gabon.

Filozofi nuk do te thot vetem dashuri per njohurin por edhe nje "mik"(-fil) i drites/dituris,ai qe te tregon rrugen,te shoqeron...te shtyn te njohesh vet-veten me vjolenc. Aty ku njeh vet-veten,shikon dhe te tjeret,i kupton dhe buzqesh...
Ti s'ke kuptuar,dhe s'je aspak simpatik ne ato qe shkruan. Don te flasesh dhe per nje te "MADH"...duhet kurajo,vertet!

oxymorons

Primus registratum

nje kritik personale duhet ta pertypesh dhe ti...sepse po terheq fillin vet.

Bigotizmi esht plot i joti me kte arroganc qe flet : ai biri i Zotit(i vetquajtur S3T3N3 /pf/images/graemlins/smash.gif),te flet TY personalisht,ti si perfaqsues i pergjithshem flet plot frymarrje dhe ben rolin e Gjykatsit. Perfaqso veten t'tate dhe mbro,degjo,kritiko tjetrin ne mendimet e tij dhe jo ne teori abstrakte,duke kritikuar filozof e me rradh! E me ç'guxim jer?! Kush je ti askushi?!
Une jam askushja dhe te kritikoj ty,kok-boshi,sepse dhe ti je askushi...ti s'sheh nen rreshta ç'thuhet, me ç'kritik,me ç'ironi,me ç'deshperim.
Ti,ç'far din? te korrigjosh nje fjali? S'ke kuptuar esencen akoma...ke ndaluar,dhe gabon.

Filozofi nuk do te thot vetem dashuri per njohurin por edhe nje "mik"(-fil) i drites/dituris,ai qe te tregon rrugen,te shoqeron...te shtyn te njohesh vet-veten me vjolenc. Aty ku njeh vet-veten,shikon dhe te tjeret,i kupton dhe buzqesh...
Ti s'ke kuptuar,dhe s'je aspak simpatik ne ato qe shkruan. Don te flasesh dhe per nje te "MADH"...duhet kurajo,vertet!

[/ QUOTE ]

Aurora,

Nuk dua te replikoj per gjera personale. Nese s'te pelqen stili im i te shkruarit, nuk fyhem nga kjo gje, apo s'te gjykoj, por duhet ta dish qe nuk shkruaj per te qene "simpatik ne ato qe shkruaj".

Gjykatesin nuk po e bej vetem une, por te gjithe. Perderisa ne gjykojme nje mendim, nje fjali, nje shprehje, atehere jemi gjykates.

Une i fola "Satanit" personalisht, sepse ai me foli personalisht, dhe ne vend qe te vazhdonte temen me argumenta me sulmoi personalisht me frazat e tij standarte.
Kaq, asgje me teper!

Per filozofet shpreha mendimin tim! Nese mendon ndryshe, s'ka problem per mua, por kjo teme (Zoti, c'ka qene, c'eshte dhe c'do te behet) nuk ka te beje me filozofet apo vlerat e tyre!

Une i permenda ata ne kontekstin e asaj qe po i thoja "Satanit", pasi ai po me fliste mua per lavazhin e trurit, kur ne te njejten kohe truri i tij s'eshte aspak me ndryshe, thjesht i "lavazhuar" nga filozofet e tij te preferuar.

Se sa vlere kane ata filozofe, mund ta diskutojme ne nje teme tjeter qe te mos dalim nga tema ketu.

deshmi

Primus registratum

Kjo pyetje nuk eshte shprehur sic duhet. Zoti nuk ndryshon. Ai nuk eshte si njerezit. Vetem mendimet tona ndryshojne, por Zoti mbetet i njejte.
Tani ne nuk e kemi me ne dore cfare kemi qene, por kemi ne dore cfare jemi dhe cfare do te behemi!
Zgjidhni...ne kete rast nuk ka pike neutrale. Sa per mua e kam bere zgjedhjen per Zotin dhe Jezusin birin e Tij te vetem lindur.

S6T6N6

Forumium maestatis

PS. kujdes me ferrin dhe me flaket se do filloj te mendoj se Zoti punon ne rosticeri

[/ QUOTE ]

Pergjigje tipike e bigotizmit ateist! Filozofet e medhenj te cileve ti u referohesh dhe adhuron s'dinin asgje me siguri per vete! Shembulli tipik eshte misherimi i injorances dhe pasigurise ne thenien e Aristotelit "E vetmja gje qe di me siguri eshte qe s'di asgje me siguri"!

Fatkeqesi te kalosh disa vjet duke lexuar kokembedhenj si puna e tij dhe ne fund te arrish ne perfundimin qe s'di asgje me siguri! Hajde, filozof hajde! Ja ke ndjek ti dhe me quan mua te verber!

Kur s'arrin dot te flasesh REALISHT me argumenta, biseda kthehet ne paragjykime personale, pa e ditur fare me ke po flet apo cfare botkuptimi kane. E vetmja gje qe di eshte qe po sulmohet Zoti yt dhe bigotizmi s'te le te shohesh cfare thuhet apo te gjykosh racionalisht.

Korrigjim: Zoti s'punon me roticeri por me shenjteri!

[/ QUOTE ]

Zoti eshte injoranca dhe restoja eshte shkenca djalosh.

Qysh ne momentin qe ti shprehesh se beson ne nje apo ne shume Zoter, botkuptimi yt gjendet i burgosur ne nje broshure perrallash dhe si rrjedhoje une nuk mund te diskutoj dot me ty! Edhe sikur ta beja ti nuk do me kuptoje sepse ti je vetem nje dele, dhe nje dele nuk mendon dot (fale Zotit).
Si mund te te marr seriozisht une ty mer zoteri kur ti zeron me nje fjale punen kolosale te qindra filozofeve dhe shkencetareve te nderuar ne shekuj dhe ngre ne piedestal kusaret dhe rrugacet qe nepermjet teologjise mundohen te bllokojne tek njerezit te gjithe receptoret e te menduarit.

Po e mbyll djalosh duke te thene se njerezit qe e kerkojne zgjidhjen nepermjet qiellit, sigurisht qe kane humbur rrugen ne toke!

PS. si ishte ajo puna e komunizmit zog?!

Gysi

Primus registratum

O Zog, une nuk e di se ku e ke pare ti qe une po bazohem tek Bibla apo Kurani per keto qe po them, dhe me vjen keq qe s'e paske kuptu fare Muhabetin (sepse ky qe po bejme ne nuk mund te quhet debat), ndermjet meje dhe satanushit.

Ajo qe une ia kam vene perhere ne dukje ka te beje me faktin qe ai nuk sjell kurre argumente. Normalisht, as une nuk kam sjelle, pasi argumenti nuk hidhet ne veshe te shurdhert si ato te tij. Normalisht ti kesh veshet e gjate si disa kafshe krejt te sinqerta pune nuk do te thote se degjon mire.
Me satanin, une thjesht po ve gurin e peshes se barabarte ne anen tjeter te peshores, duke u perpjekur te tregoj se bota nuk eshte aq e definuar sa c'kujton mendja e tij e vogel.
Nese ke qene i vemendshem, mund do te kishe vene re qe kam aq minimum kthielltesie sa ti pranoj argumentet e ateisteve, te cilat, ne fakt Satanai nuk po i sjell aspak (pasi nuk i njeh).

Por une po kundershtoj revolucionarizmat alla marksiste qe ai hedh lidhur me shpetimin e botes, ku shkarpa nen rrote qenkam une!

oxymorons

Primus registratum

Zoti eshte injoranca dhe restoja eshte shkenca djalosh.

[/ QUOTE ]

Cila shkence? Cfare di ti nga shkenca? E hedh poshte shkenca Zotin? Ti qe ketu po shfaq injorancen tende, per te mbrojtur Zotin tend, dmth trute e tu, ndjenjat e tua, filozofet te cilet i adhuron! Ky eshte Zoti yt! Dhe flet me bigotizem per shkencen! Cfare thote shkenca???

Qysh ne momentin qe ti shprehesh se beson ne nje apo ne shume Zoter, botkuptimi yt gjendet i burgosur ne nje broshure perrallash dhe si rrjedhoje une nuk mund te diskutoj dot me ty! Edhe sikur ta beja ti nuk do me kuptoje sepse ti je vetem nje dele, dhe nje dele nuk mendon dot (fale Zotit).

[/ QUOTE ]

Botkuptimi yt tregohet qarte nga kjo qe thua. Disa nga njerezit me te zgjuar te kesaj bote besonin/besojne ne Zot. Pastaj, ti dukesh sikur ose nuk lexon cfare po shkruhet ose e mendjen top fare dhe s'do t'ja dish apo te reagosh. Ti mos valle nuk beson ne Zot? Pergjigju Satan! Nuk beson? Nga erdhi bota? Do na thuash pak? Me shkence mundesisht!!! Mos valle ti nuk qenke nje dele qe ndjek verberisht mesimet e atyre qe urrejne Zotin dhe kane ndertuar Zotin e tyre ne baze te imagjinates se tyre te semure??? Dele je edhe ti!

Si mund te te marr seriozisht une ty mer zoteri kur ti zeron me nje fjale punen kolosale te qindra filozofeve dhe shkencetareve te nderuar ne shekuj dhe ngre ne piedestal kusaret dhe rrugacet qe nepermjet teologjise mundohen te bllokojne tek njerezit te gjithe receptoret e te menduarit.

[/ QUOTE ]

Manipulim i ulet i asaj qe kam thene! Cilet jane keta shkencetare te cileve u referohesh? Ku i permenda une ata? Fol ME FAKTE jo me perralla apo manipulime te atyre qe thashe!

Per filozofet, te lutem me thuaj cfare kane kontribuar ata ne problemet kryesore te njerezimit???

Ne 6000 vjet filozofi, cfare zgjidhjesh REALE kane dhene filozofet per keto probleme:

1. Vdekja
2. Semundjet
3. Luftrat
4. Uria
5. Varferia

He Satan, fol! Cili prej tyre ka gjetur zgjidhjen e nje prej ketyre probleme kryesore te njerezimit?

Ti i di zgjidhjet? Thuaji, cilat jane! Shprehu, po te degjojme!