Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

Gysi

Primus registratum
Re: Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

Laboratoret satan jane fenomen teper i vone ne historine e njerezimit. Jane fenomen i shek. te XX produkt i te cilit je ti, sigurisht edhe atizmi yt.

Ne debatin e kote qe po bej me ty nuk ka asnje element teologjik, por krejtesisht filozofik. Me lart te fola per kapercimin e dimensioneve njerezore, dhe konkretisht dimensionet e kohes dhe hapesires. Dhe kjo eshte ceshtje qe ka te beje me thelbin e filozofise. Eshte nje ceshtje ekzistenciale. Ne qofte se ti e ngaterron kete me teologjine, eshte problem i yti qe vjen nga fakti qe ti nuk njeh as njeren as tjetren, pavaresisht se mendon se mund te japesh mend per te dyja.

Ne qofte se ti tenton dhe deshiron te flasesh per "te ardhmen e Zotit", mendoj se pikerisht, ne planin filozofik jam krejetesisht brenda temes. Zoti eshte jashte kohe dhe hapesire. E di qe ti nuk e kupton dot kete, pasi caqet e tua jane teper larg, por gjithsesi, nuk kam se si debatoj ne caqe kaq te ngushte sa ato qe mund te mberrije perceptimi yt.

Ps. Dy rruge ka per dy menyra te te besuarit:
E para te besosh ne nje ekzistence duke menduar dhe arsyetuar.
E dyta, te mosbesosh ne nje ekzistence duke menduar dhe arsyetuar.
E treta, te besosh ne nje ekzistence duke mos menduar dhe arsyetuar.
E katerta, te mosbesosh ne nje ekzistence duke mosmenduar dhe mosarsyetuar.

Fatkeqesisht ti ben pjese ne grupin e fundit, dhe je varianti me i pashprese i ketij grupi!

ana karenina

Primus registratum

Do ishte me vend qe diskutimi mos vazhdohej ne rrafshin personal. Ju faleminderit te dyve!

Gysi

Primus registratum

Une nuk kam asgje personale Geshtenjez, por nuk mund te rri edhe pa iu pergjigjur gericjeve shterpe te satanait qe, nuk mund ti marre ndryshe debatet pervec se ne planin personal.

tonce, per te treguar ekzistencen, e bejme, por ka nje teme tjeter per kete pune.
Ke temen bisede me ateistet, si dhe filozofi e do Zotin. Kam shkruar dhe kam debatuar jo pak ne keto tema.

Gysi

Primus registratum

Po pse, ti kujton se ke bindur ndonjerin?????

Debati lal, nuk behet per te bindur domosdoshmerisht njeri. Behet per te shkembyer ide mendime. Te pakten per te bere tjetrin te kuptoj qe gjithsekush ka idete e veta si dhe argumentet e veta. Per kete te pakten nje pjese e mire them se jane bindur, pervec ndokujt tek-tuk qe xhiron bosh.

Gysi

Primus registratum

Tani po qe po tregohesh i arsyeshem. Sic duket ti nevojen per seks e ke shfryre tek kallashi qe ke ne avtar.

Debati nuk ka domosdoshemirisht per qellim imponimin, po nejse, dhe nuk eshte e vertete qe une bej gjithmone debat. Une debat bej vetem me tipat qe kane ide fikse, dhe mbi te gjitha te gabuara.

Ndersa per sa i perket asaj qe edhe ti nuk ke bindur asnjerin desha te shpjegoj qe jo domosdoshmerisht fakti qe mjaft njerez nuk binden dtth qe teoria jote nuk ka baza. Edhe ti nuk ke bindur njeri, dhe po te jete ky kriter, kjo i bie te tregoj se edhe teoria jote nuk ka baza.

Gysi

Primus registratum

Ai qe ka krijuar gjithe boten dhe qe e sundon ate.

S6T6N6

Forumium maestatis

patjeter qe ka emer... pse them une qe gysi dhe gjithe "teologet" e tjere jane cmendur. Sepse i kan vene nje emer dhe kan subjektivizuar natyren.

gysi!

une besoj ne ekzistence, besoj shume me teper se sa ti sepse une e jetoj ekzistencen time deri ne fund duke mos e zvogeluar boten dhe duke dhe duke mos e humbur kohen sic ben ti.

oxymorons

Primus registratum

Satano,

Cfare ben ti tek kjo tema? Ti s'kontribon dot fare ketu meqe nuk beson. Cfare kontributi mund te japesh ti ketu (Zoti c'ka qene, c'eshte dhe c'do te behet) kur ti s'beson fare ne Zot?

Kam nje ide se cfare ben ketu, ne kundershtim me ate qe thua ti qe nuk e humb kohen kot (haha)! Ty mesa duket te torturon ideja se je gabim dhe se ne te vertete ka Zot, saqe nuk mundesh te mos perfshihesh dot ne diskutimet per Zotin, qe te shuash ndergjegjen qe te bucet dite e nate "ZOTI EKZISTON".

Gjithe te mirat, dhe mos e humb kohen me te "cmendurit", OK? Jetoje ekzistencen deri ne fund???, derisa te perballesh me nje fillim te ri qe s'ka me fund! Live it up! It's your world!

S6T6N6

Forumium maestatis

Une nuk besoj ne Zot dhe kjo eshte e verteta, por ama une jetoj ne nje planet ku besimi ne Zot ka ndikuar teper negativisht ne ecjen e njeriut perpara, ne zhvillimin e tij. Pra duke qene se eshte ecur gjithnje me frena dore mua me lind pyetja: "a ka ardhur momenti qe te shpetojme nga hija e besimit dhe te jetojme absoluten"?

oxymorons

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Une nuk besoj ne Zot dhe kjo eshte e verteta, por ama une jetoj ne nje planet ku besimi ne Zot ka ndikuar teper negativisht ne ecjen e njeriut perpara, ne zhvillimin e tij. Pra duke qene se eshte ecur gjithnje me frena dore mua me lind pyetja: "a ka ardhur momenti qe te shpetojme nga hija e besimit dhe te jetojme absoluten"?

[/ QUOTE ]

Nuk eshte besimi ne Zot ai qe ka ndikuar negativisht, eshte besimi NE FETE qe njerezit apo djalli i shpiken qe te ushtronin pushtet mbi njerezit.

POR ne keto fe, nuk perjashtohen as ATEIZMI, KOMUNIZMI, HUMANIZMI dhe EGOIZMI.

Te gjitha keto jane fe dhe i kane sjelle shume dem njerezimit.

Me thuaj nje shtet ateist qe ka gjetur hajer ne ndonje gje? E pra, nuk eshte vetem besimi ne Zot ne kuptimin qe ti e mendon se paska sjell dem njerezimit, por te gjitha fete e rreme.

Fakti qe keto abuzime kane ndodhur, vazhdojne te ndodhin, dhe do te vazhdojne edhe ne te ardhmen, s'ka asgje te beje me ekzistencen/mosekzistencen e Zotit.

S6T6N6

Forumium maestatis

[/ QUOTE ]

Nuk eshte besimi ne Zot ai qe ka ndikuar negativisht, eshte besimi NE FEVE qe njerezit apo djalli i shpiken qe te ushtronin pushtet mbi njerezit.

POR ne keto fe, nuk perjashtohen as ATEIZMI, KOMUNIZMI, HUMANIZMI dhe EGOIZMI.

Te gjitha keto jane fe dhe i kane sjelle shume dem njerezimit.

Me thuaj nje shtet ateist qe ka gjetur hajer ne ndonje gje? E pra, nuk eshte vetem besimi ne Zot ne kuptimin qe ti e mendon se paska sjell dem njerezimit, por te gjitha fete e rreme.

Fakti qe keto abuzime kane ndodhur, vazhdojne te ndodhin, dhe do te vazhdojne edhe ne te ardhmen, s'ka asgje te beje me ekzistencen/mosekzistencen e Zotit.

[/ QUOTE ]

Faktikisht eshte e vertete qe fete jane shkaktaret e tragjedise te madhe njerezore. jane ato qe ju bejne ju lavazhin e trurit, jane perrallat fetare ato qe na tregoni ju teistet edhe ketu ne AF. Pa mendo pak nese fete nuk do ekzistonin, A do ekzistonte Zoti?

Persa i perket pjeses se dyte te replikes tende ta lidh me nje shprehje te john most e cila thote: sa me shume fetar je, aq me shume beson; sa me shume beson, aq me pak di; sa me pak di, aq me injorant je;sa me shume injorant je, aq me i qeverisshem behesh.

ps. komunizmi e perdori ateizmin per te realizuar obiektivin e vet malinj: kthimin e vete komunizmit ne besim /pf/images/graemlins/wink.gif, ndersa egoizmi eshte thelbi i teizmit, i atyre qe nuk pranojne dot vdekjen /pf/images/graemlins/shrug.gif

oxymorons

Primus registratum

Faktikisht eshte e vertete qe fete jane shkaktaret e tragjedise te madhe njerezore. jane ato qe ju bejne ju lavazhin e trurit, jane perrallat fetare ato qe na tregoni ju teistet edhe ketu ne AF. Pa mendo pak nese fete nuk do ekzistonin, A do ekzistonte Zoti?

[/ QUOTE ]

Nga ndryshon ti nga teistet Satan? Sepse ti nuk beson ne Zotin e njerit apo tjetrit mendon se nuk beson ne Zot? Ti beson ne Zotin e rastesise, te hicit, te egos, te mendjes tende! Sipas fese tende, ti je Zoti! Lavazhi i trurit varet nga materiali qe e lan ate! Per mua eshte Bibla, per ty eshte Frojdi, Nice, Marksi, dhe mbi te gjitha Egoja jote! Dmth s'ka person pa lavazh truri, perndryshe truri do kishte vdekur. Ceshtja eshte me cfare e lan ate!

Cfare te ben ty te besosh se lavazhi yt qendron mbi ate te te tjereve? Kush eshte baza paragjykuese? Truri yt? Po sikur te ishe gabim? Nga do e dije kete?

Persa i perket pjeses se dyte te replikes tende ta lidh me nje shprehje te john most e cila thote: sa me shume fetar je, aq me shume beson; sa me shume beson, aq me pak di; sa me pak di, aq me injorant je;sa me shume injorant je, aq me i qeverisshem behesh.

[/ QUOTE ]

Amen! Ashtu eshte, kete po thosha dhe une! Ti je nje shembull tipik i ketij citimi! Ti kujton se kjo vlen vetem per ata qe i ti i quan fetar, dhe verberisht e perjashton veten nga ky perkufizim, kur e verteta eshte se ti me fetar se cdo njeri tjeter, dhe me i programuar sesa mund ta imagjinosh.

ps. komunizmi e perdori ateizmin per te realizuar obiektivin e vet malinj: kthimin e vete komunizmit ne besim , ndersa egoizmi eshte thelbi i teizmit, i atyre qe nuk pranojne dot vdekjen

[/ QUOTE ]

Nuk pranojne dot vdekjen? E bukur kjo! Ti je ai qe mendon se njeriu po shkon "larte me larte o shoke" dhe mendon se je mbi fuqine e vdekjes, realitetin e saj, asaj qe te pret pas saj.

Egoizmi eshte thelbi i teizmit? Vertete? Me teper sesa i ateizmit?

A ka me egoist sesa ti qe adhuron trute e tu deri ne qiell? Teisti i nenshtrohet arsyetimit te zbuleses se Zotit ne te cilin beson, konkretisht per mua Bibles, ku qendron egoizmi ketu? Kurse ti cdo fjali, mendim, shprese, e fillon me "UNE, UNE, UNE, UNE...".

Thelbi i ateizmit eshte egoizmi, jo i teizmit, e ke gabim! Ti adhuron trute e tu, apo te atyre qe mendojne si ti, qe ti i ndjek programisht pa e kuptuar, per te gjitha gjerat qe i sheh apo nuk i sheh dot.

Nuk me solle nje shembull nga jeta REALE (ateizmi merret me gjerat REALE, apo jo) qe nje komb, shoqeri, shtet, te kete gjetur hajer nga zbatimi i teorive ateiste/komuniste/sataniste!!! Ku qendron objektivizmi yt? Nuk me jep dot as nje shembull te vetem? Atehere, kush eshte besimtari ketu???