Re: Zot qe gabon ?
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
E ku e paske pare kete lloj vullneti te lire ti mor daje?
PO keshtu eshte e ndertuar gjithe bota. Polici sigurisht do te te fuse ne burg po vrave, por jo vetem kaq, nese te sheh qe je duke vrare dike, as nuk te le ta besh kete. te kap dhe te rras ne burg per vrasje ne tentative.
Sipas teje mos duhet qe njeriu te beje cfrare ti teket ne kete jete, te vrase e te prese, te vjedhe dhe te mashtroje, dhe te mos jape hesap perpara Atij qe e krijoi, e solli ne kete jete, i dha edhe te gjitha mundesite per te jetuar, dhe ai ia kthen me mosmirenjohje dhe me shkaterrime dhe mizori ndaj te tjereve?
Diktature?
Po ta zeme se eshte edhe keshtu (ti ke probleme me fjalet fillimisht). Ajo qe ka rendesi eshte se kjo eshte forma me e mire se si funksionon bota. Cdo rend, mund te jete diktature, ne kuptimin qe ti i jep kesaj fjale. Demokracia, ne kete kuptim, i bie te jete diktatura e popullit (apo diktature e proletariatit, sic pretendonte te ishte komunizmi).
Nese do t'ia kishe ndopak haberin, filozofise, sociologjise apo jurisprudences do te duhet te dije qe forma me e madhe e lirise nuk eshte ajo ku robi bo ca ti dete trapi. Perkundrazi, liria arrihet kur ajo garantohet nga ligjet, kur ajo kontrollohet dhe orientohet ne formen me te mire. Kur ajo udhehiqet nga arsyeja, nga qellimsia, nga virtyti.
[/ QUOTE ]
Ke bere nje sallate ketu se e ke nderlikuar kot muhabetin. Une nuk them qe "fjala e Zotit" eshte e keqe dhe s`eshte e mire. POR mos thoni kot "vullnet i lire". Eshte "vullnet" por JO I LIRE. Sepse une MUND (dmth varet nga une) ta kundershtoj Kurani apo Biblen POR do ndeshkohem me pas (sipas Kuranit apo Bibles). Mos ngaterroni "vullnetin" me "vullnetin e lire". Vullneti eshte i lire atehere kur nuk ndeshkohet.
Vete njeriut. Kujt tjeter?
[/ QUOTE ]
Me fal eee. Zoti e di cfare do bej une. Dmth e di ku do perfundoj une (ne ferr ne rastin tim dmth /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe perseri me le mua "te lire" te vras kot njerez apo me keq akoma te diskutoj mbi vertetsine e Tij dhe te fjaleve te TIJ? OK. Po me duket pak si pa pike kuptimi qe kjo Bote te jete krijuar thjesht qe t`u provoje njerezve te ndershem...qe ata jane vertet te ndershem, dhe qe t`u provoje njerezve te keqij qe ata jane vertet mekatare.
Sipas kesaj llgjike kot qe vuajne ne kete bote njerezit e mire se megjithese Zoti e di qe ata MERITOJNE te shkoje ne Parajse prape i sorrollat te vuajne kot se koti ne kete Bote.
Sprova dhe eksperimenti nuk jane e njejta gje! Mos i ngaterro gjerat!
Sipas kesaj, i bie qe edhe kkur ti jep nje provim ne shkolle, te jesh kavie! /pf/images/graemlins/shrug.gif
[/ QUOTE ]
Plako profesori im nuk e di sa kam mesuar une. Po ta dinte cfare note do meritoja une nuk dfo harxhonte kot kohen me hartime dhe korrigjime pyetjesh.
Nuk e di se si i merr ti librat (ne menyre te fjale per fjaleshme?! /pf/images/graemlins/confused.gif), por kjo qe po thua eshte thjesht nje lloj hamendesimi nga ana jote. Ky eshte perfundim qe ti mund ta japesh ne koken tende, por qe nuk vlen, per sa kohe qe nuk mund ta provosh dhe per sa kohe qe eshte thjesht pergjithesues, i percipte etj. Ky eshte nje nga ato pohimet e shpeshta qe bejne ateistet, me te cilat vetem sa i bien shkurt. Ky eshte perfundim i rrjedhur nga indiferenca!
UNe, si dhe miliarda njerez te tjere ne kete bote nuk mendojme keshtu. Nuk po merrem tani me perrallat e Top Chanel-it se nuk ia vlen, vetem po them se Top Kanali nuk eshte forme e mire kulturimi! /pf/images/graemlins/wink.gif
[/ QUOTE ]
Ke pjeserisht te drejte. Por pjeserisht ama. Une te them qe i merr fjale per fjale sepse une i marr krejt ndryshe. Sepse nqs ti lexon ne Kuran "Mos u bej zullumqar se do shkosh ne Xhehenem" ti e merr qe do shkosh ne ferr nqs nuk ndjek porosite e Zotit. Kjo do te thote ta marresh fjale per fjale. Une e kuptoj qe mos bej vepra te keqija se nuk eshte mire. Dhe qe te fusi cike friken shkton edhe ate pjesen e Xhehenemit.
P.S. Une nuk thashe "keshtu tha Top Channel" thashe keshtu tha nje Profesor ne nje emision ne Top Channel.