Zot qe gabon ?

Gysi

Primus registratum
Re: Zot qe gabon ?

Zoti ka krijuar qenie te tjera jomekatuese, sic jane p.sh. Engjejt.
Ne rastin e njeriut Zoti krijoi nje qenie qe do ti duhet te zgjedhe midis te mires dhe se keqes.
TI e shikon muhabetin krejtesisht ne nje plan qe nuk ka te beje fare me fene, dhe duke e lidhur me fene thjesht te ben mase mendimi.
Gjerat gjykohen per nga qellimi. Njeriu nuk eshte qenie e perkryer. Nuk ka perse te jete e tille. Njeriu eshte krijuar per ta njohur dhe pranuar Krijuesin, per t'u sprovuar ne kete. Pikerisht ajo cka njeriu ka ne zemer deshmohet nga qendrimi qe njeriu mban. Po keshtu njeriu eshte krijuar si mekembes, i Zotit ne toke. Ai eshte ai qe e miremban, e nderton dhe e shfrytezon token, duke u ndjere zot i saj. Pikerisht kjo lloj krijese eshte plotesisht e perkryer per te permbushur qellimin per te cilin eshte krijuar. Per me teper nuk ka perse te jete me i perkryer. Perkryeshmeria jone do te realizohet vetem ne parajse. Njeriu eshte ne nje proces plotesimi ne rrugen e tij drejt Zotit.

Kondrapedali

Kondrapedali

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Zoti ka krijuar qenie te tjera jomekatuese, sic jane p.sh. Engjejt.
Ne rastin e njeriut Zoti krijoi nje qenie qe do ti duhet te zgjedhe midis te mires dhe se keqes.
TI e shikon muhabetin krejtesisht ne nje plan qe nuk ka te beje fare me fene, dhe duke e lidhur me fene thjesht te ben mase mendimi.
Gjerat gjykohen per nga qellimi. Njeriu nuk eshte qenie e perkryer. Nuk ka perse te jete e tille. Njeriu eshte krijuar per ta njohur dhe pranuar Krijuesin, per t'u sprovuar ne kete. Pikerisht ajo cka njeriu ka ne zemer deshmohet nga qendrimi qe njeriu mban. Po keshtu njeriu eshte krijuar si mekembes, i Zotit ne toke. Ai eshte ai qe e miremban, e nderton dhe e shfrytezon token, duke u ndjere zot i saj. Pikerisht kjo lloj krijese eshte plotesisht e perkryer per te permbushur qellimin per te cilin eshte krijuar. Per me teper nuk ka perse te jete me i perkryer. Perkryeshmeria jone do te realizohet vetem ne parajse. Njeriu eshte ne nje proces plotesimi ne rrugen e tij drejt Zotit.

[/ QUOTE ]

Shejtani nuk është engjëll mëkatar?

Nuk është cekësi në gjykim Gysi por është mosbesim. Një që beson beson edhe se ka UFO apo se qumështi bëhet në fabrikë /pf/images/graemlins/shrug.gif

cacol

Forumium maestatis

E dinte dhe per Shejtanin Zoti ore... /pf/images/graemlins/tongue.gif

Shume njerezore me duket kjo Perendi...

cacol

Forumium maestatis

Ajo qe njerezit krijuan per te justifikuar vdekjen, dhe per te ngrene delet e te tjereve ne menyre qe ata te mos nxeheshin /pf/images/graemlins/lol.gif ( Me demek po ja bej kurban Zotit, por po i fus dhe nje te mbushur te fuqishme zorres... njerezillek hesapi /pf/images/graemlins/laugh.gif )

ameba

Forumium maestatis

Mosto njerezimi qe ne Paleolit e ndoshta qekur arriti ne piken kulminante te evoluimit, pra pak a shume qe diten e pare qe shkencetaret i vune emrin Homo Sapiens ka pasur nevoje per nje qenie supreme te ciles ti vishte karakteristika te mbi natyrshme dhe qe ishin jashte kontrollit te tyre...
Egjiptasit, Atzteket, Babilonasit, Greket, Romaket dhe te gjithe kulturat e tjera para Kristjane kishin nevoje per me shume se nje Perendi per te arsyetuar ate qe ju ndodhte perdite dhe qe nuk i jepnin dot nje shpjegim shkencor. Krishterimi dhe Myslimanizmi sollen vetem nje ndryshim ne besimet antike keto dy fe i veshen te gjitha karakteristikat e shperndara nder shume Zoter ne nje Perndi Krijues, te Plotfuqijshem, te Gjithdijshem, etj, etj.
Pra si perfundim llogjik Zoti nuk ka gabuar por kane gabuar njerezit qe kane nisur keto besime. Tani nga ky pohim tek ajo qe ti te quash shkrimet dhe perndine (BESIMIN) e dikujt tjetri qesharak duhet goxha kurajo...
Ti si njeri pare nga pikpamja e nje besimtari ke te drejten te refuzosh urdheresat e Perendise por nuk ke te drejten te fyesh besimin e tij. Mos harro se ide te tilla jane pikenisja e mendimeve radikale per te mbrojtur Besimin...

cacol

Forumium maestatis

Une nuk thashe qesharak, thashe humoristik. Sapo deshmove qe ti nuk lexon...

ameba

Forumium maestatis

Per mua eshte e njejta gje. Nuk mund te quash Shkrimin e Shenjte humoristik ....
Mendo nga pak qe ne kete forum ka njerez qe ne jeten reale e marrin Besimin shume seriozisht dhe qe e kane pjese te pandare te dites se tyre, njesoj sic kam une kafen e mengjesit dhe cigaren....

cacol

Forumium maestatis

E kush jam une qe te luhas BESIMIN e tyre ? ...

HUMOR m.

2. Gjendja shpirtërore e njeriut për një farë kohe
pak a shumë të gjatë. Në humor të mirë (të keq).
Është në humor. Ia prishi humorin. I iku humori.

Nqs te them qe je qesharak, ti do mendosh se ke humor... apo jo ?

Dhe e fundit : nga e di ti qe per mua nuk eshte e SHENJTE e drejta per te dhene nje opinion objektiv mbi ato novela te perzgjedhura ???

ameba

Forumium maestatis

E drejta jote per te dhene nje opinion ESHTE E SHENJTE, ketu jam me ty vetem mu duk pak ofenduese menyra si e kishe trajtuar ate moment specifik /pf/images/graemlins/shrug.gif
Per shume kohe une kam qene nje prej atyre qe nuk dilnin nga shtepia pa lexuar Shkrimet e Shenjta dhe kam mesuar si mendojne ata dhe si ti respektoj mendimet e tyre...
Me falni qe dola pak nga tema...
P.S: Mosto per komente te tjera personale dhe qe mund te dalin nga kjo teme specifike me co PM vlla se nuk besoj se kane nerva te tjeret te na lexojne ne qe grindemi per ceshtje te tipit "E lagu apo se lagu..."

Gysi

Primus registratum

Shejtani nuk është engjëll mëkatar?

Nuk është cekësi në gjykim Gysi por është mosbesim. Një që beson beson edhe se ka UFO apo se qumështi bëhet në fabrikë

[/ QUOTE ]

Jo, shejtani nuk eshte engjell Kontra! Te pakten sipas asaj qe une njoh per te vertete.

Une nuk gjykoj besimin apo mosbesimin, por cektesi ne gjykim eshte ne momentin kur dikush kujton se po hedh poshte me keshtu lloj argumentesh besimin e tjetrit! /pf/images/graemlins/shrug.gif

Gysi

Primus registratum

Une nuk thashe qesharak, thashe humoristik. Sapo deshmove qe ti nuk lexon...

[/ QUOTE ]

Te ngaterrosh dicka te vogel ne shkrimin e dikujt, dtth pikerisht se lexon.
Deshmi e faktit qe nuk lexon eshte pikerisht kur shikon menyren se si ti tenton te kundershtosh me argumente naive si keto qe sjell!

cacol

Forumium maestatis

Si more nuk na paskesh qene engjell Satanai ? Ka qene tesktualisht " Engjelli me i bukur " ! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Te te vije turp : ose sepse nuk dije kete qe te thashe, ose sepse qellimisht e fshehe faktin qe e dije se ai ka qene engjell /pf/images/graemlins/wink.gif

cacol

Forumium maestatis

Nje pyetje e thjeshte : cfare duhet te bente Zoti qe te mos etiketohej si mizor, xheloz, pra qe te mos gabonte(duke ju referuar titullit te temes) ??

[/ QUOTE ]

Mos harroni qe jeni pasardhes te Kainit e jo te Adamit /pf/images/graemlins/wink.gif

Edhe per ate ARKEN E NOES akoma s'ka thene gje njeri... beni sikur nuk lexoni apo s'keni ca te thoni ?

Cfare duhet te bente ? Duhet : te mos ishte mizor, xheloz e te mos bente gabime /pf/images/graemlins/laugh.gif

PS : te korigjova dhe postimin se ishte plot me GABIME /pf/images/graemlins/laugh.gif ( A thua valle te kesh ndonje gje hyjnore brenda ti ? Kushedi se ku e ke brenda... )

hawk

Primus registratum

Konkretisht si duhet te vepronte ne ate rast qe te mos ishte mizor,xheloz...etj etj ??
Pyetje e thjeshte,nuk e kuptoj perse i bie unazes e me ben ironi.

hawk

Primus registratum

Nuk krijonte dot Zoti nje qenie tjeter jo mekatuese ? Nqs jo, atehere Zoti eshte mizor, sepse eshte njesoj sikur nje shkencetar, te krijoje nje makineri apo aparat difektoz /pf/images/graemlins/winkwink.gif

[/ QUOTE ]

Jo mekatare jane engjejt.
Ja pra shkencetari me nje aparat perfekt.
Superioriteti i njeriut qendron tek aftesia per te zgjedhur.

Poseidon

Primus registratum

1- Arriti dot ky Zoti te parashikonte qe Eva do kafshonte mollen ? ( U be xheloz sepse njeriu arriti te perftonte ARSYEN )

[/ QUOTE ]

Nuk kishte nevoje per parashikim per nje gje qe AI e dinte...
nuk ka pse nje qenie e gjithpushtetshme te behet xheloz per "krijimin e tij", kur kete krijim me lehtesi e zhduk nga ekzistenca dhe sjell nje qenie te bindur si nje kafshe shtepiake...
** sill ndonje shembull konkret citimi ku i mbeshtet pyetjet qe ke bere siper.

2- Arriti dot te parashikonte qe Kaini do te kishte vrare te vellane, Abelin ?

[/ QUOTE ]
une them PO nese ti ke ndonje mendje per JO sill ndonje gje cfare ke lexuar qe ke ate mendje...

3- Meqe lexojme se cilesimi i pare i ketij Zoti, eshte " I MESHIRSHMI " , si ka mundesi qe iu desh nje kataklizme boterore per te purifikuar Token ? ( Rikujtoni Arken e Noes ).

[/ QUOTE ]

sa per kete pike ka nje parregullsi... nuk e di ku mbeshtetesh se ka permbysje boterore...

Meshira e Zotit nuk ka te beje me konceptin e kesaj jete, qe ne cdo kendveshtrim fetar mbetet e perkohshme po me jeten e pas dites se gjykimit, ate dite do jete e vlefshme fjala Meshire...

Poseidon

Primus registratum

Si more nuk na paskesh qene engjell Satanai ? Ka qene tesktualisht " Engjelli me i bukur " ! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Te te vije turp : ose sepse nuk dije kete qe te thashe, ose sepse qellimisht e fshehe faktin qe e dije se ai ka qene engjell /pf/images/graemlins/wink.gif

[/ QUOTE ]

nuk ka pse te vij turp asnjerit nese meson gjera te reja... ashtu sikur po meson dhe nje gje te re edhe ti tani:
satanai nuk ka qen engjell...

Kondrapedali

Kondrapedali

Në ça katekizmi e ke msu kte ti Pose?

Po t'lexosh anej nga Fillesa do e gjejsh edhe venin se ku thuhet që Satanai (faktikisht nuk ka lidhje fare si emër apo figurë me atë që përfaqëson) ka qen engjëll dhe madje i preferuari i Zotit si dhe më i bukri ndër engjëjt.

Kte normalisht duhet ta gjesh edhe ke myslimont se o pjesa e përbashkët e tre feve, judaizmit, krishterizmit ne muhamedanizmit /pf/images/graemlins/winkwink.gif.

Poseidon

Primus registratum

jo kondre nuk eshte tamam sic e ke then, kane shume ndryshime midis tyre... kerko se do gjesh, per njerin sa po u fol

plus ke dhe disa fjale te tjera qe nuk jane korrekte ne shprehjen qe ke perdor, por nejse