Zot qe gabon ?

i_own_u

Primus registratum
Re: Zot qe gabon ?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
mos me zmerilos prostaten mua me llaka llaka.

[/ QUOTE ]

atq /pf/images/graemlins/laugh.gif

zoti po tregohet i pa meshirshem me Shiperin... ajo qe me vjen n'men esht Sali Berisha
qe per mendimin tim ket pluri halabak e kemi dhurat nga zoti... ja ashtu per qef te vuajm /pf/images/graemlins/shrug.gif

dusho

Primus registratum

E ke degjuar valle humorin e Fadil Hases:ku nje person shkoj tek ai(Fadili,qe gjoja punonte ne komitet)per te kerkuar shtepi dhe ky i thot se edhe ti si te tjeret do te marresh "LESH"......

E di qe do thuash po clidhje ka kjo me temen?????!!!!!

Ja se po ta spjegoj me holle.......edhe ti ne koken tende "LESH" ke dhe asgje tjeter me vlere.

Tani po hidhem ne teme(e kjo lidhet me cfare thashe me lart):nese Zoti gabon ose ka gabuar qofte edhe nje here ateher ai gabim i Tij je ti.

cacol

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/lol.gif

Ti dusho qenke i papam /pf/images/graemlins/laugh.gif, me shkrive me shume sesa Fadil Hasa /pf/images/graemlins/lol.gif

cacol

Forumium maestatis

Ndonje argument per te kundershtuar ate qe pohoj une a ke mor bir ? Nqs jo, atehere pse shkruan gjera boshe ? /pf/images/graemlins/shrug.gif

dusho

Primus registratum

Nuk shoh ndonje pohim ne shkrimet e tuja.
Te miat mund te jen boshe po ne esencen e tyre kane rrespektin per Krijuesin.
Te jem i sinqerte nuk jam aq fetare,nuk kam lexuar libra te shenjte e nuk mund te argumentoj asgje me fakte po ama kjo s do te thote se duhet te mohoj ekzistencen e Zotit e te mos e rrespektoj ate se gjoja na qenkeshka nje fare mOsTwAnTeD qe bertet cirret me force duke thene se "Zoti gabon".

Me duket se tallesh me veten.

ased

Primus registratum

Zoti nuk gabon .
e as nuk ka gabuar . I ka krijuar njerezit dhe i ka sjelle ne kete bote per ti sprovuar me te mira dhe me te keqija . Kush i bindet urdherave te Tij fitoi dhe kush nuk i bindet e humbi gjithcka .
Cdo gje eshte prone e Tij keshtu qe nuk ka si te kete xhelozi per dicka qe e ka te Tijen Vete e krijoi si deshi . Vet ia dha njeriut mendjen . E jo sic thua ti qe njeriu u be i ndergjegjshem kur hengri mollen .
Ai cdo gje e vepron me dijen dhe urtesine e Tij . Mendja e njeriut nuk mund ta kapi dot urtesine e Tij . Mund te me thuash si eshte Zoti . Bile dicka me te thjeshte mund te me thuash cka mbas murit ? Njeriu nuk mund ta konceptoje dot dhe as ta gjykoje Zotin .
Njeriu ngelet goje hapur para nje prej krijesave te Zotit dhe akoma nuk i ka zbuluar te gjitha fshehtesite e saj . Do thuash kush eshte kjo krijese ? Jemi ne njerezit .
Gjithe ky krijim i persosur i njeriut ( flas per ata qe dine ) e gjithe universi me kete sistem te persosur tregojne per madheshtine dhe dijen e pafund te Zotit te Madheruar .
Kur ti si njeri nuk mund te konceptosh dot e as te njohesh thelbesisht nje krijese te Zotit si mund te njohesh Zotin per me shume ta gjykosh ate . Kush je ti ? Cfare pjese e ketij universi je ti .
I gjithe universi eshte krijimi i Tij e Mbi gjithcka ndodhet AI . Krijimi i Tij eshte vetem me nje fjale : behu
A e kupton per ke po flet ?
Kush je ti qe te gjykosh Zotin . Sa dije ke ti rreth gjithesise ne cdo fushe . Si mund te thuash qe Zoti eshte i padrejte sepse nuk i perputhet atyre permasave te tua injorante mendjelehta . Po te them edhe nje here . Kush je ti ?
Nese deshiron ta njohesh Zotin me te vertete njih veten tende . Une te siguroj qe ti nuk e njeh veten tende .
Zoti te krijoi i dha meshire nenes tende ne zemer per ty qe te kujdeset per ty deri sa u bere kaq sa je . Te dha gjithe ato miresi a nuk i sheh . Kaq i verber tregohesh dhe kaq mosmirnjohes ndaj Atij qe ti dha dhe flet me kaq mllef ndaj Tij sikur keto miresi te jene prona jote . Mos harro se mund te ti marri ne cdo moment .
Ndersa per te tjeret nuk te takon ty ti fusesh hundet ne krijesat e Zotit nuk jane prona jote qe i kerkon Zotit te mbaje drejtesi . Jane prona e Tij e mgjth po te them se Zoti eshte shume i urte cdo gje e ben me dijen dhe urtesine e tij . nuk eshte kusht ta kuptojme ne ku eshte qellimi i kesaj apo asja gjeje sepse kjo ne radhe te pare ka te beje me dijen gje qe njeriu se ka . Dija qe ka njeriu eshte teper teper e vogel . Se dyti ne pushtetin e TIj nuk pyetet se cfare ben . Nuk e ka per detyre te ta shpjegoje ty pse e beri kete apo ate gje . Une di qe Zoti cdo gje e ben me dijen dhe urtesine e Tij . SA per dijeni urtesia dmth vendosja e gjerave ne vendin e vet .
Si me ardh tek inxhinjeri e me i dhene mesim jo vetem kaq por ti thuash ti aj fute kot qe vure kete hejur ketu . OSe me shku tek mjeku kur eshte duke i prere kemben nje te semuri e ti thuash ti je i pa meshirshem si ja pret kemben ketij njeriu ? !
Normale se injoranti i mat gjerat me injorancen e vet . I duket qe cdo gje bardhe e zi .
Sic thote nje poet i huaj ( vargu me kuptim )
" jo cdo gje qe eshte e bardhe eshte dhjam dhe as cdo gje qe eshte e zeze eshte qymyr "

cacol

Forumium maestatis

Kush jam une ? Une jam nje nga ata qe ti as nuk i koncepton dot, une jam njeriu i PERSOSUR, dhe si i tille kam nje vizion te plote mbi realitetin e gjerave /pf/images/graemlins/smile.gif ( A me beson ti mua kur them se une jam nje PROFET i ri ? ... i nje Zoti te ri ? Ne fund te fundit, ti zotin tend nepermjet librave e ke njohur, dhe librat jane shkruar per bemat e profeteve, tellalleve. Pra ti s'ke prekur ndonjehere qofte 1 gje hyjnore, vetem gjerat njerezore ke pare, jetuar, dhe ke imagjinuar si te shenjta. Budalla! ( Ketu aplikojme formulen Gysjane /pf/images/graemlins/lol.gif )

Mire me mua qe me paska dhene jeten, dhe ma paska bere kete te sigurte duke e bere nenen time te meshirshme qe te me rriste me mire, po me ata femijet ne Palestine e ne Irak ca ka bere ky Zot maskarai yt ? ( Ku e di ti qe une nuk jam nje Profet i ri ? I nje Zoti te ri mbase... ne fund te fundit, Zotin ti e ke njohur vetem nepermjet librave, se ty s'te ka bere ndonje te mire. Dhe librat jane shkruajtur per/prej profeteve, pra deri ketu, duhet te jesh dakord qe s'ka asgje hyjnore por te gjitha jane NJEREZORE )

Dhe ketu mbaron referimi im ndaj shkrimit tend.

Tani le ti rikthehemi temes. Nuk pashe qofte 1, 1 te vetem nga ju FILOZOTET /pf/images/graemlins/lol.gif qe te kundershtonte me FAKTE dhe me PROVA ate qe kam pohuar une ne fillim te temes. Ore kur them asnje, them ASNJE FARE. Ju dini vetem te vini ketu e te me thoni qe zoti eshte i madh, i plotfuqishem, i meshirshem, dhe qe e ka mbaruar universitetin me te gjitha 10 /pf/images/graemlins/lol.gif . A jeni ne gjendje te diskutoni si njerez dhe jo si dele, se me dukeni te gjithe si nje kor bretkosash qe vetem guak-guak dine te bejne. Apo ju djeg miza aq shume sa vini ketu e tentoni te beni rremuje ? Gysi, qe e ka patur zakon te beje romane ne cdo teme qe cikte Zotin, ketu ka ardhur vetem per te ofenduar, e nqs nuk ka gje per te thene ai, qe eshte me i kulturuari nga ju qorrat e tjere, atehere i bie qe edhe ai vete, mendon se pergjigja ndaj pyetjes se kesaj teme, eshte PO. Apo jo Gyske ? /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Atij poetit i lumte pena /pf/images/graemlins/wink.gif... se me dole ne shteg. Dua te analizoj ate vargun e atij : Jo cdo gje qe eshte e bardhe ( Zoti ne kete rast ) eshte dhjam, dhe jo cdo gje qe eshte e Zeze ( Djalli ) eshte qymyr. Kjo do te thote qe Zoti s'eshte aq i mire, dhe Djalli s'eshte aq i keq /pf/images/graemlins/wink.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Bile dicka me te thjeshte mund te me thuash cka mbas murit ?

[/ QUOTE ]

Pjesa e pasme e murit.

Kur Zoti sipas librave të shenjtë din gjithçka mbi ç'ka ndodhur, çka ndodh e çdo të ndodhë, përse nevojitet kalimi mbi tokë? Ai e din se çdo ndodhë e si do zgjedhë secili prej nesh, madje edhe nëse do pendohemi në fund ose jo /pf/images/graemlins/rolleyes.gif.

S

Scorpion

Guest

"Ska gabime, i tille eshte shkruar skenari, perfundimi s'dihet..."

ased

Primus registratum

Most wanted . Isha i sigurt per dicka por ti ma shtove me shume sigurine . Per faktin qe ti je injorant ne katror .
Kohe me pare nej dijetar ka thene : Njerezit jane kater lloje : 1 AI qe di dhe e di qe di mesoni prej tij . 2 Ai qe di dhe nuk e di qe nuk di kete zgjojeni . 3 Ai qe nuk di dhe e di qe nuk di kete mesojeni 4 . Ai qe nuk di dhe nuk e di qe nuk di prej ketij largohuni .
ti je ky i katerti .Pr eshte e kote me fol me ty .

ameba

Forumium maestatis

Po me vika keq qe te gjithe jeni munduar te beni Mostwanted te nderroje mendje me gjera nga bagazhi juaj teologjik kur fare mire mund te kishit bere te njejten gje si ai, ti drejtoheshit "shkrimit te shenjte" dhe ti pergjigjeshit me te njejten monedhe... Mostwanted...
Zoti, Perendia, Krijuesi, (etj,etj). Nuk gabon dhe nuk ka gabuar kurre, sepse Ai kur krijoi Adamin dhe Even e dinte fare mire qe kishte krijuar 2 qenie kurioze dhe e dinte qe do ta meritoni ndeshkimin e tij dikur. E dinte gjithcka qe do te ndodhte ne Eden dhe ne histori, prandaj ju dha njerezeve (ty, mua, te gjitheve) te drejten e zgjedhjes ate qe njihet si <u>Libero Arbitrio</u>, dhe mori zotimin qe nuk do te nderhynte ne kete LIRI qe Ai vete u dha njerezve...
Por cdo "baba" e ndeshkon "femijen" e tij kur gabon!!!

/pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/booki.gif
Peace Bro.

ameba

Forumium maestatis

Nuk te kam cituar asgje eshte nje permbledhje ne vija shume te trasha te asaj qe predikojne shkrimet e shenjta...
E vetmja gje per te cilen une jam i bindur eshte se si do qe te veje ti (ne te gjithe)ke te drejten e zgjedhjes dhe kete nuk mund ta nderroje askush, as vete Perendia i Gjithepushteteshmi sepse eshte nje koncension per ty dhe Perndia nuk eshte nga ata qe behet pishman per fjalen e dhene...

dimir

Forumium praecox

Natyra ka ligjet e saj te pathyeshme, teresia materiale dhe jomateriale eshte natyra. Nese ligjet e saj do te thyheshin atehere vete natyra do te shkaterrohej, prandaj dhe ajo ka ligje te cilat e mbrojne ate. Ajo eshte e gati te sakrifikoj çdo gje ne mbrojtje te vetevtes. Qenia njerezore eshte e gatuar si krijuesi (natyra), por me nje ndryshim se qenia njerezore eshte nje therrmij microskopike ne teresine e gjithesise. Po te vini re "prindi" sakrifikohet per femijen e tij, ndersa e kunderta nuk ndodh gjithmone. (ketu flitet per njerez normal te cilet nuk kane devijanca).
Teresia e materies dhe jomateries nuk ka pasardhes. Me krijimin e nje pasardhesi ajo do te shkaterrohet, mundesia e te paturit nje pasardhes (gjithesi tjeter), kjo do te shkaterrohet dhe se bashku me te te gjithe pjesezat e tjera per te ardhur ne nje forme tjeter.

Sa per ate qe quhet "Zot" dhe per ate qe shkruajne librat fetar jam pro deri ne piken logjike ku njeriu duhet te respektoj çdokend, ligjesite natyrore dhe rregullat per te mbijetuar.
Nese ti godet tavoline me nje force X, dhe ajo ushtron te njejten force mbi doren tende.
Nese Zoti eshte krijuesi i njerezve eshte e padiskutueshme qe ka bere pune te keqe.

The_Meditator

Primus registratum

ti mostwanted ke nje menyre jo racionale ne pjesemarrjen e ketij debati te hapur nga vete ti.tjeter gje qe ke ti esht qe je i pasjellshem rreth gjerave qe per ca njerez jan te shenjta. zgjedh nje menyre vulgare vlla.kur besimtaret thone qe zoti esht i gjithdijshmi dhe e ka lene njeriun te kete vullnet te lire 'free willing' cfare nenkutpon ti me kete gje?qe zoti duhet ta kishte parandaluar kafshimin e molles ?-po ateher bie ndesh me 'free willing' kjo gje .zoti na ka lene neve te lire per te vepruar gjithcka nen vezhgimin e tij.diten e gjykimit ti do gjykohesh per keto zgjedhje qe ti bere ne jete.qysh ta tha dhe hawks ,pa keto zgjedhje ti do kishe arsye diten e gjykimit .edhe per pyetjen e dyte ne lidhje me kabilin e njejta pergjigje aplikohet. kurse per noah qe purify tere token zoti per shkak te mekatit te robve ,kjo gje s'ekziston ne kuran.ne kuran thuhet vetem populli i noah u denua[jo toka].ti kondrapedali je shum banal ne ato mendimet e tua vlla. robte vijne ketu per te diskutuar dhe debatuar ne menyre paqesore ,e jo per te ofenduar nje grup njerezish qe e quajne veten besimtare. si esht e rendesishme per ty mosofendimi nga motra dhe nena ashtu esht edhe per ne besimtaret mosofendimi i zotit [qe per ne esht me i shenjte ne nena dhe motra].besoj se kupton ne kete pike .sa per ty dimer qe thua qe teresia e materies dhe jomateries ska pasardhes. shkencetaret thon qe bing-bang kur ndodhi ,ndodhi nga nje pike volumi zero [0],dmth 'out of nothing' .me krijimin e nje pasardhesi ajo do te shkaterrohet the. ligji i termodinamikes ne fizike pohon te njejten gje.faleminderit

cacol

Forumium maestatis

ViNNy, ndonje gje ne lidhje me temen ?

Flm qe le menjane zotin tend, dhe diskutove per MUA /pf/images/graemlins/laugh.gif

Persa i perket " lirise se veprimit ", ti harron qe pikerisht MOLLA e beri njeriun koshient ( perralla e, po hajt se po bejme sikur rrjedhim nga Adami ) per te miren dhe te keqen. Pra, liria e vendosjes apo e veprimit, ne mungese te konceptimit te se mires dhe se keqes ( kjo shqise lindi me kafshimin e molles ), nuk mund te ekzistoje. Atehere me sa pare mend mund te pohosh qe Zoti e la njeriun te lire ? E ke degjuar ndonjehere termin MOLLA E NDALUAR ? ( dije qe prejardhjen e ka nga perralla e Adamit ) Pra Zoti, ua ndaloi Adamit dhe Eves kafshimin e molles... kshq me thuaj pak, ku qendron Free Will-i ketu ? ...

Gysi

Primus registratum

Liria qendron pikerisht ne lirine e zgjedhjes.

Je i lire te zgjedhesh, ta kundershtosh urdherin e Zotit dhe te presesh pastaj gjykimin e tij, apo ta kundershtosh ate dhe te presesh shperblimin e tij.

cacol

Forumium maestatis

Or daje, a donte Zoti qe njerezit te mos e kafshonin mollen ? DONTE
A e dinte ai qe ata do ta kafshonin ate gjithesesi ? ( e zeme se ) E DINTE

Atehere, si ka mundesi qe ky Zoti te jete kaq kontradiktor ? Apo mos valle eshte mizor ? Apo mos valle eshte xheloz ?

cacol

Forumium maestatis

Liria qendron pikerisht ne lirine e zgjedhjes.

Je i lire te zgjedhesh, ta kundershtosh urdherin e Zotit dhe te presesh pastaj gjykimin e tij, apo ta kundershtosh ate dhe te presesh shperblimin e tij.

[/ QUOTE ]

E ca lesh Zoti qenka ky ? Kete mjaftoka ta KUNDERSHTOSH e ky ben si ti teket, ose te fal ose te denon.., keshtu Gyske Borobojka ?