Re: Tirana-Nje kryeqyteti ri europian ?!!?
Personalisht ndodhesha ne sallen ku u be konkursi i famshem i qendres se Tiranes dhe mesa pashe vete mua mu duk projekti i hollandezeve si me i bukuri dhe qe i jepte pamjen me te bukur dhe funksionale kryeqytetit shqiptar.
Perse e fituan francezet, pervec ndonje pislliku qe une nuk jam ne dijeni akoma mesa une pashe atje 2 qene arsyet:
1. Prezantimi
2. Realizimi i projektit
Francezet qene me te miret ne prezantim dhe nje qe ka pak dijeni per konkurse te tille duhet te dije sa i rendesishem eshte prezantimi. Nuk di shume per gjermanet por preznatimi i tyre qe shume i dobet dhe pas nje fillozofie qe askush nuk ishte i interesuar ne salle. Hollandezet me te cilet edhe bisedova personalisht, qene dy cuna te rinj, qe u ishte dhene 2 jave kohe te pergatisnin cdo gje /pf/images/graemlins/frown.gif . Eshte marramendese te krijosh nje projekt te tille ne 2 jave (se kush e ka fajin per kete, ana shqiptare apo ajo hollandeze po jua le njerzve qe merren me te) por ata cunat kishin bere puna goxha te mire. Ata me shpjeguan personalisht projektin dhe do kishte qene nje mrekulli per Tiranen nqs do pranohej, dhe do clironte Tiranen nga trafiku marramendes. Sidoqofte ajo e tyre qe vetem nje skice ide por edhe pse ata shume pak njohuri kishin per kulturen shqiptare kombinimi i te rese me te vjetren qe ata benin ishte shume i bukur.
Francezet nga e tyre bene nje prezantim shume inteligjent gje qe dukej ne organizmin e tij. Per me shume plani i tyre dukej si me te realizueshme kur sillet ne terma paraje kohe dhe interesa te politikaneve shqiptare. Sidoqofte, personalisht do kisha zgjedhur ate hollandez.
Ne ate prezantim u tha gjithashtu qe projekti francez ishte vetem nje projekt ide, gje qe do te thote qe dhe ndryshime mund te behen ne te ardhmen. Sesa do realizohet eshte tjeter muhabet...
Le te shpresojme per nje Tirane me te mire, dhe nuk mendoj qe duhet te kemi kaq frike nga e reja, apo nga dika ndryshe... perkundrazi, koha ecen perpara..
Te mira
Une