Re: Tirana-Nje kryeqyteti ri europian ?!!?
O Blendo
pse o shpirt s'ha pyka une.
tirana, tirana, tirana. jo o zemer duhet me thene shqiperia, shqiperia, shqiperia. lexo i cik se ca bohet ne shqiperi. te thashe i here.
njerzit, njerzit, njerzit, jo pallatet, pemet, e budalliqe te tjera. pallatet i ndertojme vete ne, ene pemet dime me i mjelle po si tia bejme ketyne halleve qe te shkruj une me poshte.
Mungojnë ilaçet në spital, pacientët i blejnë vetë
Kujtim Boriçi
ELBASAN- Ilaçet mungojnë në spitalin e Elbasanit, kështu që dhjetëra pacientëve u duhet që t’i sigurojnë vetë ato. Së paku prej tre muajsh, për shkak të mosfurnizimit nga qendra, thonë mjekë të këtij spitali, në kirurgji mungojnë deri dhe medikamentet më elementare, ndërsa ne vihemi në pozitë të vështirë kur plotësojmë recetat dhe ua japim ato të afërmëve që t'i blejnë nëpër farmaci. Mjekë që nuk duan të identifikohen shtojnë se në spitalin kirurgjik mungojnë ilaçe të domosdoshme si serumet, flagyl, adrenalinë, analginë valium, papaverinë, voltaren, të cilat përdoren tek 90% e të shtruarve në këtë qëndër shëndetësore. “Kam shtruar këtu xhaxhanë, por ilaçet që i duhen nuk i gjejmë në spital. Jam i detyruar që t’i blej në farmaci”, thotë K.Metani, i afërm i një pacienti në kirurgjinë e Elbasanit. Pacientë dhe të afërm të tyre që i takuam dje në mjediset e spitalit, shtojnë se ilaçet që nuk i gjen në pavionet e këtij spitali, mund t'i gjesh privatisht dhe në kioskat rreth këtij institucioni, apo tek ambulantë që shpesh shëtisin në korridore. Vështirësi paraqesin rastet e aksidenteve të rënda automobilistike, djegie apo aksidente në punë, të cilat i gjejnë pacientët dhe të afërmit e tyre të papërgatitur. Sipas konfirmimeve për gazetën, situatë e njëjtë është dhe në urgjencën e spitalit kirurgjik. Mungesa e ilaçeve, sipas drejtuesve të shëndetit në Elbasan, lidhet me vonesat e sjelljes në kohë të medikamenteve nga firmat furnizuese kontratuese. Por anomalitë në këtë drejtim kanë krijuar një nga situatat më të rënda në këtë qendër shëndetësore, gjatë 10-vjeçarit të fundit.
27/04/2004
KATEGORIA: Kronikë nga rrethet