Thenje filozofike.

Hektor12

Locus omnem
  1. Dituria njerëzore është prind i dyshimit. – Fluke Greville
  2. Dituria është burimi më demokratik i fuqisë. – Alvin Toffler
  3. E gjithë dituria jonë na sjell më afër injorancës sonë. – T. S. Eliot
  4. Dituria rritet në mënyrë eksponenciale. Sa më shumë që dimë, është më e madhe aftësia jonë për të mësuar dhe më shpejtë zgjerojmë bazën e diturisë sonë. – Dan Brown
  5. Shumë dituri nuk bën për vendime të thjeshta. – Frank Herbert
  6. Sa më pak që dimë, më i gjatë sqarimi. – Brian Herbert
    libra.png
  7. Informacioni është llaç që edhe ngritë dhe shkatërron perandoritë. – Tobsha Learner
  8. Çfarë njeriu nuk kupton, ai nuk e posedon. Goethe
  9. E gjithë dituria dhemb. - Cassandra Clare
  10. E gjithë dituria jonë është pjellë e perceptimeve tona. – Leonardo da Vinci
  11. Dituria pa arsim është padrejtësi e armatosur. – Horaci
  12. Vetëm dashuria hyjnore jep çelësat e diturisë. – Arthur Rimbaud
  13. Dituria është sikur paraja: sa më shumë të marrësh, aq më shumë dëshiron. – Josh Billings
  14. Çdo shtim i diturisë së vërtetë është shtim i fuqisë njerëzore. – Horace Mann
  15. Dituri e vërtetë është të dish shkallën e injorancës së tjetrit. – Konfuçi
  16. Kur din diç, të tregosh që e din, dhe kur nuk din diç, të tregosh që nuk e din – kjo është dituri. – Konfuçi
  17. Dituria e pakët në veprim është pafundësisht më e vlefshme se dituria e shumtë që ruhet. – Khalil Gibran
  18. Besimi është dituri në zemër, përtej shtrirjes së dëshmisë. – Khalil Gibran
  19. Hutimi është fillimi i diturisë. – Khalil Gibran
  20. Dituria kultivon farën tuaj dhe nuk ngjallet në farën tuaj. – Khalil Gibran
  21. Të gjithë njerëzit nga natyra dëshirojë dituri. – - Aristotle
  22. Dituria flet, por urtësia dëgjon. - Jimi Hendrix
  23. Mendimi është mesi në mes të diturisë dhe injorancës. – Platoni
  24. Dituria është mendim i vërtetë. – Platoni
  25. Dituria është dashuri dhe dritë dhe vizion. – Helen Keller
  26. Ku ka britmë nuk ka dituri të vërtetë. – Leonardo da Vinci
  27. Dyshimi rritet me diturinë. – Goethe
  28. Të dish dhe të mos veprosh është të mos dish. – Proverbë.
  29. Dituria është ushqimi i shpirtit. – Platoni
  30. Metoda e vërtetë e diturisë është eksperimenti. – William Blake
  31. Aftësia e të bërit bëhet nga të bërit. – Ralph Waldo Emerson
  32. Nuk jam mjaft i ri të di çdo gjë . – James Matthew Barrie
  33. Dituria është fuqi. – Francis Bacon
  34. Duhet dituri e konsiderueshme vetëm sa për të kuptuar shtrirjen e injorancës suaj. – Thomas Sowell
  35. Përfundimi i madhi jetës nuk është dituria por veprimi. – Francis Bacon
  36. Dituria dhe fuqia njerëzore janë sinonime. – Francis Bacon
  37. Nuk duhet të pyesësh pa dituri. – W. Edwards Deming
  38. Mungesë diturie… ky është problem. – W. Edwards Deming
  39. Kërkimi krijon dituri të re. – Nil Armstrong
  40. E vetmja e mire është dituria, dhe e vetmja e keqe është injoranca. – Herodoti
  41. Dituria vije, por mençuria mbetet. – Alfred Lord Tennyson
  42. Shkenca është nëna e diturisë, por opinion ushqen injorancën. – Hippocrates
  43. Dituria është si paraja: për të pasur vlerë duhet qarkulluar, dhe në qarkullim mund të rritet në sasi dhe, me shpresë, edhe në cilësi. – Louis L’Amour
  44. Mençuria është dituri që është bërë pjesë e njeriut. – Orison Swett Marden
  45. Dituria e të mundshmes është fillimi i lumturisë. – George Santayana
  46. Dituria jonë mund të jetë e fundme. Përderisa injoranca jonë në domosdoshmëri duhet të jetë e pafund. – Karl Popper
  47. Jeta e mire është e inspiruar nda dashuria dhe e udhëhequr nga dituria. - Bertrand Russell
  48. Dituria ngadalë ngritë atë që injoranca brenda një ore rrënon. – George Eliot
  49. Funksioni i diturisë është të tejkalojë përvojën njerëzore, jo të zhytë atë. – Susan Hubbard
  50. Pakica mund të tregojnë çfarë dine gjithashtu pa treguar çfarë nuk dine. Ivan Panin
  51. Duhet të jetosh vërtetë për t’i njohur gjërat. – Dan Simmons
  52. Dituria e gjërave të dobishme është një çantë e humbur rrallë. – Edward Counsel
  53. Ne jemi trajnuar të besojmë dhe të mos dimë. – Brian Herbert
  54. Dituria e vërtetë qëndron në të diturit se nuk dini asgjë. – Sokrati
  55. Të dish, është ta dish se s’di asgjë. Kjo është domethënia e diturisë së vërtetë. – Sokrati
  56. Dituri është të diturit se ne nuk mund të dimë. – Ralph Waldo Emerson
  57. Të gjithë njerëzit kanë lindur me një hundë dhe dhjetë gishta, por asnjëri nuk ka lindur me diturinë e Zotit. – Volteri
  58. Ku është e tërë dituria që humbëm me informacionet? – T. S. Eliot
  59. Tërë diturinë që kam secili mund të e përvetësojë, por zemra ime është vetëm e imja. – Johann Wolfgang von Goethe
  60. Shkenca është mënyrë e të menduarit shumë më shumë se sa trup i diturisë. – Carl Sagan
  61. Më mirë mos di asgjë se sa të dish shumë gjë ra në gjysmë . – Friedrich Nietzsche
  62. Ata që dinë , veprojnë . Ata që kuptojnë , i mësojnë të tjerët. – Aristoteli
  63. Dituria e askujt nuk mund të tejkalojë përvojën. – John Locke
  64. Dituria mbështetet jo vetëm mbi të vërtetën, por edhe mbi gabimin. – Carl Jung
  65. Me zgjerimin e fushës së diturisë ne rrisim horizontin e injorancës. – Henry Miller
  66. Shkenca është dituri e organizuar. Mençuria është jetë e organizuar. – Immanuel Kant
  67. Nuk ka dëshirë më të madhe natyrore se sa dëshira për dituri. – Michel de Montaigne
  68. Mund të bëhemi më të ditur me diturinë e tjetrit, por nuk mund të jemi më të mençur me mençurinë e tjetrit. – Michel de Montaigne
  69. Mund të përvetësosh shumë dituri pa shkuar ndonjëherë në shkollë. – William Glasser
  70. Ne nuk përqendrohemi aq shumë në shkolla në diturinë edukative që kërkon të menduar dhe aplikim, sa bëjmë në përvetësimin e fakteve. – William Glasser
  71. Mendoj se edukimi është shfrytëzim dhe përmirësim i diturisë dhe kjo ndryshon fotografinë e tërë. – William Glasser
  72. Të pyeturit e vetes është dëshira për dituri. – Thomas Aquinas

Hektor12

Locus omnem
Kur goditet fort zemra e njeriut,pa tjeter do te dalin lot prej saj…c’ka tregon se sa e mbushur eshte ne te vertet natyra me trishtim…dhe se sa llum ne buzet tona e sa turbullire ne syte tane nxjerr prej saj ajo c’ka e ngacmon ate!...

Hektor12

Locus omnem
Muzika dhe poezia nuk jane vecse,si te thuash,temat,mbi te cila secili qendis ndjenjat e tij,aty ushqehen pa u ngopur,si populli,me te njetin tregim e me te njejten kenge per shekuj….

Hektor12

Locus omnem
Dinjiteti eshte dicka qe nuk preket !
Dinjiteti eshte pjesa me e Shenjte ke cdonjerit nga ne...
Dinjiteti na lejon te ecim me koken lart mes miliona njerezve
dhe na lejon te shohim ne sy ke kemi perballe...!