Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Aresyeja pse po e hap kete teme eshte sepse kam nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar.

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

Albert Zylyftari

Primus registratum
Re: Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

postuar nga aria:
i thashe njeres, qe po me ndihmon me gjet pune, qe jam shqiptare nuk e kishte kuptuar qe isha e huaj. nuk them qe u ndjeva krenare por as nuk me erdhi turp.

Pse ajo qe te ndihmon ty , kujton ti se eshte zoti.Ajo mezi ka gjet pune per vete.Ju se kuptoni akoma se s'do ta dije njeri se ç'fare jeni.Pse kujtoni ju se shqiptaret jane njerez qe te impresonojne!
Jemi si gjithe te tjeret rumunet, bullgaret,...
Te thosh jam shqiptar kur shqiptaret vuajne per te ngrene!!! s'me duket ndonje gje aq krenare.

zog

Primus registratum

krenaria dhe a je apo jo i tille eshte karakter personal, une mendoj se krenar lind e nuk behesh ose çbehesh dot.

mund te jesh TIP krenar e mund ta fshehesh qe je shqiptar. ndersa mund te mos jesh tip krenar hiç e mund te pellasesh gjithandej qe je shqiptar.

çifutet psh kurre nuk e kane fshehur identitetin, e s'jane nje popull krenar.

si dhe mendoj qe tek shqiptaret ka me shume individe krenare (te pajisur pra nga natyra me kete karakter) se ne popujt e tjere qe na rrethojne. e kete DUKURI te popullit tone e kane vene ne dukje edhe te huajt.

ardita

Primus registratum

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[qb] postuar nga aria:
i thashe njeres, qe po me ndihmon me gjet pune, qe jam shqiptare nuk e kishte kuptuar qe isha e huaj. nuk them qe u ndjeva krenare por as nuk me erdhi turp.

Pse ajo qe te ndihmon ty , kujton ti se eshte zoti.Ajo mezi ka gjet pune per vete.Ju se kuptoni akoma se s'do ta dije njeri se ç'fare jeni.Pse kujtoni ju se shqiptaret jane njerez qe te impresonojne!
Te thosh jam shqiptar kur shqiptaret vuajne per te ngrene!!! s'me duket ndonje gje aq krenare. [/qb]
me duket e cuditshme si flet me kaq kompetence kur nuk njef asnje njeri dhe se din fare situaten. as nuk thashe qe ajo eshte zoti....
nje gje qe nuk me pelqen eshte kur te tjeret gjykojne, "ju se kuptoni akoma".po ti je me i mencur se te tjeret qe ti ke kuptuar si funksionojne gjerat dhe ne te tjeret kemi ngel mbrapa. respekto mendimin e te tjereve...

Rambla

Primus registratum

[qb] postuar nga aria:

Te thosh jam shqiptar kur shqiptaret vuajne per te ngrene!!! s'me duket ndonje gje aq krenare. [/qb]
Sa bukur i perdor postimet per ta nxjerr muhabetin ku do ti. Ate tha dhe Aria (me fjale te tjera), dmth te thuash jam shqiptare nuk impresionon, ne fakt disa nga ne kuptohemi qe jemi te huaj vetem nga shqiptimi.

Persa i perket punes ne çdo vend te botes ashtu funksionon. ka nga ato qe e kane gati, sepse njohin njerezit e duhur (prinder, shoqeri...) dhe ka te tjere qe e fillojne duke u interesuar, duke pyetur njerez qe njohin, duke çuar cv etj etj, siç po thonte aria.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga rambla:
[qb]..............Ate tha dhe Aria (me fjale te tjera), dmth te thuash jam shqiptare nuk impresionon ..........[/qb]
varet nga personi (qe je), profesioni (qe ke), dhe ai te cilin bisedon, personi, profesioni tij, etj.

po te jesh simpatik dhe i NEVOJSHEM per tjetrin edhe sikur ky te jet armik i betuar i popullit tend, do te te respektoje bile do filloje te nderroje mendie edhe per bashkefshateret e tu.

por siç e thame mund te mos jete fare keshtu. varet nga personi, sa me me kulture te jete ky aq me i hapur dhe aq me te dobta i ka paragjykimet.

prandaj popujt e perbuzur si toni, qe te mos kene probleme integracioni duhet te synojne sa me lart te jete e mundur. aty do te gjejne edhe njerez me te vemendshem e me te hapur ndaj botes se huaj.

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb]
prandaj popujt e perbuzur si toni, qe te mos kene probleme integracioni duhet te synojne sa me lart te jete e mundur. aty do te gjejne edhe njerez me te vemendshem e me te hapur ndaj botes se huaj. [/QB]
pikerisht atje lart gjehen edhe ndyresirat me te medhaja, dhe afer vetes te aftet do i nxjerrin paaftesite ne pah, kshu qe nuk i nevojiten.

Le_Routard

Forumium maestatis

Varet nga veni ne situata, ne shpi psh thuhen haptazi fare shprehje te tipit 'ho mer shqiptar/e se me ty po flas', kurse kur je m'rruge flet n'gjuhe te jashme, dhe vetem noji t'shame tek-tuk e fut shqip.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Albert Zylyftari

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rozalina:
pikerisht atje lart gjehen edhe ndyresirat me te medhaja, dhe afer vetes te aftet do i nxjerrin paaftesite ne pah, kshu qe nuk i nevojiten.

C'fare inteligjence!
Njerzit e ngritur jane me te ulet - sipas teje!
S'eshte aspak e vertete.Po te takosh njerez me kulture dhe njofje te gjere, ata e vleresojne shume popullin shqiptar ne pergjithesi.Personalisht me ka qelluar te me kene shtrenguar doren 2-3 raste vetem kur kam thene qe vij nga Shqiperia.Po te flasesh me injorante qe s'dine ç'eshte jeta ose s'dine ku bie Shqiperia, eshte normale qe do pritesh keq.
Normalisht njerzit ne Evrope fillimisht sillen ose te presin shume keq, se keshtu jane mesuar. Duhet perdorur pak dipllomaci dhe iku muhabeti, i ben menjehere per vete, se jane edhe shume njerez mendje lehte.

Le_Routard

Forumium maestatis

Ne fakt jom shume dakort me Yllisin, racizmi eshte shenje injorance, kush eshte njeri i ngritur nga ana kulturore e qe e njeh boten nuk ka si te jete racist.

Ndersa Franca ben perjashtim n'Europe per ne shqiptaret, se na njofin me shume nga Ismail Kadareja sesa nga gazetat e perditeshme. Per mua e qena shqiptar ka qene teper pozitive dhe me ka ndihmuar ne shume raste.

Princesha

Primus registratum

[qb] Fillimisht postuar nga Rozalina:

C'fare inteligjence!
Njerzit e ngritur jane me te ulet - sipas teje!
S'eshte aspak e vertete.Po te takosh njerez me kulture dhe njofje te gjere, ata e vleresojne shume popullin shqiptar ne pergjithesi.Personalisht me ka qelluar te me kene shtrenguar doren 2-3 raste vetem kur kam thene qe vij nga Shqiperia.Po te flasesh me injorante qe s'dine ç'eshte jeta ose s'dine ku bie Shqiperia, eshte normale qe do pritesh keq.
Normalisht njerzit ne Evrope fillimisht sillen ose te presin shume keq, se keshtu jane mesuar. Duhet perdorur pak dipllomaci dhe iku muhabeti, i ben menjehere per vete, se jane edhe shume njerez mendje lehte. [/qb]
qite doren se po ta shtrengoj edhe un /pf/images/graemlins/laugh.gif

ti vet e hedh teorin tane posht, se pohove qe te gjithe menjeleht jane /pf/images/graemlins/wink.gif

per ca ta kan shtrengu doren, kishin noj interes te ti apo sa me ta ba qefin?

na ler mor cun me kto gjana se s'ja nin kujt per shqiptar a italian a gjerman, a ka interes ne mes, jo doren po edhe ca t'dush ti te shtrengon.
Kadal se dole menjeleht ti ne kyt rast. /pf/images/graemlins/smile.gif

Me mate edhe inteligjencen teme pale /pf/images/graemlins/tongue.gif

Albert Zylyftari

Primus registratum

postuar nga rozalina
ti vet e hedh teorin tane posht, se pohove qe te gjithe menjeleht jane

Mondohu te lexosh me me shume vemendje qe te kuptosh ato qe shkruajne te tjeret!
Un vleresova njerzit qe kane njofje per rracen shqiptare dhe nenvleresova ata te tjeret (shumicen) qe sdin ku bie shqiperia.Po ta them edhe nje here tjeter qe mua nuk me intereson çfare mendojne te tjeret per mua, gjersa ata s'e njofin mire vendin tim.
Ata qe me kane shtrengu mu doren se kane bere ate per interes, i vetmi interes i tyre ishte te njifeshin me nje shqiptar.
Pastai ti mos u prek, un se vura ne dyshim inteligjencen tate, ishte thjesh nje shaka.

regele

Forumium maestatis

Une po i pergjigjem shkurt pyetjes qe ka hapur temen!

Ne 90% te rasteve e them haptaz dhe pa problem qe jam shqypo! Kur e do puna ose situata nuk ndjehem, por kur paraqes veten, e them pa ndruajtje!

Princesha

Primus registratum

[qb]
Mondohu te lexosh me me shume vemendje qe te kuptosh ato qe shkruajne te tjeret!
Un vleresova njerzit qe kane njofje per rracen shqiptare dhe nenvleresova ata te tjeret (shumicen) qe sdin ku bie shqiperia.Po ta them edhe nje here tjeter qe mua nuk me intereson çfare mendojne te tjeret per mua, gjersa ata s'e njofin mire vendin tim.
Ata qe me kane shtrengu mu doren se kane bere ate per interes, i vetmi interes i tyre ishte te njifeshin me nje shqiptar.
Pastai ti mos u prek, un se vura ne dyshim inteligjencen tate, ishte thjesh nje shaka. [/qb]
Un e kam lexu me shum vemendje, sidomos postimin tan /pf/images/graemlins/smile.gif

Kshu thuj ti, qe kan qen te interesum me te njoft. Edhe un ashtu them qe shumica jan injoranta se din se ku bie shqiperia, biles edhe ata ne postet e larta as qe duan t'ja dijn dhe jan te mbushur me paragjykime sepse na njohin sipas mediave qe nxjerr vetem te keqijat per te na ulur si vend.

zog

Primus registratum

e rendesishme eshte qe TJETRI kur te te ket para, te mos mendoje qe ti je i ndryshem nga ai.

ps: ne frengjisht te huajit i thone ETRANGER ndersa te çuditshmes ETRANGE.

Albert Zylyftari

Primus registratum

C'fare do ishte kjo bote pa diversitet? - mor ZOG
On ne peut pas plaire a tous le monde. Ketu eshte i gjithe sekreti, te rrish ai qe je.

olololol

Primus registratum

Mire qe se lexon nje i HUAJ kete temen se qellimi i temes bie ndesh me ca eshte postu
Nje gje kam konstatuar qe 8 muaj qe jam ketu , qe Shkodranet ose Pseudoshkodranet kapen perhere me TIRANEN .
sa te lexojne fjalen Tirane dhe direkt Shkodra kshu Shkodra ashtu , Zoterinj kur nuk arrini ta kuptoni dicka me mire mos postoni se dilni bllof.

Sa per Temen :

Shqiperia njihet pak nga Bota ska publicitetin e duhur ( Turizmi Psh), dhe na kane njohur pak a shume anen e keqe , pjesen "Guximtare MILIONERE brenda Muajit" dhe na ka dale nami per keq, POR s'kemi pse te jemi ne siklet per kete pasi secili mban pergjithsi faji/pergjithsia eshte individuale , nuk mund te pergjithsohemi te gjithe si TUTORE,Droge shites/eksportues/vrases !!!!

Nuk jemi njerez te eger , kemi dhe ne me ca mburremi,ska kush tju gjykoje te keni goje me ju fol ,me ju kthy pergjigje.
Sa te keqija ju kane bere popujve te vegjel,te varfer Spanja,Italia,Anglia,Franca,Gjermania,Usa etj gje te cilen ta bejne dhe sot te vrasin me miliona, e 100te zezat akoma e ksaj dite, jepini shembuj qe ti mbyllni gojen.
Vertet leme dhe name ne disa gjera , gje te cilen e kane bere me kohe EVROPIANET a kushdo qofshin.
Ju mqns po diskutoni ketu jepni shembullin tuaj ne vendet ku jetoni , tregoni me shume per Shqiperine , historine , traditat, kulturen tone /pf/images/graemlins/smile.gif

Barcalete: <font color="blue">takohen dy shoqe gjermane , ku ke qene gjithe keto kohe se me mori malli, ?
-Isha me pushime ne ITALI , ah sa jam kenaqur italianet jane dashnoret me te Mire ne Bote
-VERTET ? ma thuaj ku ishe te shkoj dhe une ta provoj
-Po do shkosh ne filan hotel atje eshte ky tipi /pf/images/graemlins/smile.gif
-Po si quhet ???
BASHKIM, BASHKIM e ka /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif</font>

<font color="red">Ne mbledhjen e fundit te BE-se ne Finlande, Romano Prodi kritikoj kryemin rus V.Putin per vrasjen e gazetares dhe Putin ju pergjigj :
-Nuk mund te me kerkoni ju llogari , ju jeni krijuesit e mafjes , nuk mund te me beni ju moral se sjeni vet te tille. </font> /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

<font color="red">oooooooooooooo Sa mire me qene Shqiptar oleeeeeeeeee </font>

dhe i dopjo t'lutmi /pf/images/graemlins/lol.gif

VoGeLuShI

Primus registratum

titull teme me idot s'me kan zen syte deri me sot /pf/images/graemlins/lol.gif

epidamnus

Primus registratum

Mod: Nje paragaraf i hequr sepse jo vetem ishte jashte teme por ishte fjale boshe ne drejtim te nje anetari tjeter dhe te tera cfare ishin shkruar s'kane asnje vlere.

Per sa i perket temes:
Une jetoj ne Itali dhe me sakte ne Milano. Nuk jane aspak tolerante me SHQIPTARET (me namin qe kemi ne). Po mbasi punojn me mu mbas njefare kohe thone: Ah sikur te ishin te gjith shqiptaret si ty.
Pergjigja: Nuk jane shqiptaret e keqinj. Po jeni ju qe nuk respektoni veten ne shtepine tuaj. Ligjet jane. Zbatojini e do shikoni qe nuk do kete shqiptare apo ku ta di une cfare te keqinj.
Shqiptar per jet mer lale. Se esht turp me ofendu buken e nenes.
Shnet, respekt e dinjitet.

brunia_22

Primus registratum

kam 3 vjet qe jetoj ne itali,por nuk kam pasur kurre problem te them se nga jam dhe se keta italianet sado te sjellshem te duken i duket ne fytyre qe nuk na durojne dot.....por nejse mua nuk me intereson aspak se as une nuk i duroj , 'perkundrazi i percmoj

truth_hurts

Primus registratum

jam shume krenare qe jam shqiptare..vendi qe ka nje gjuhe te tijen atnike qe flitet vetem ne shqiperi...vendi qe ka nje origjine teper te lashte en ballkan..vendi me rivieren e mrekullueshme bregdetare..vendi nga ku kane dale shume koka shteti qe na nderojn edhe jashte...e shume e shume te tjera...

E THEM 100%HAPTAZI QE JAM SHQIPETARE PA FRIK EDHE PSE MUND TE EM PERBUZIN...ESHTE AFTESIA IME TI BIND SE JO GJTIH SHQIPTARET MEREN ME PROSTITUTA,JO GJITH SHQIPTARET VRASIN ,JO GJITHE SHQIPTARET VJEDHIN BUKE EN SUPERMARKETE...OK?