Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Aresyeja pse po e hap kete teme eshte sepse kam nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar.

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

2celjan-fr3

Primus registratum
Re: Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Eshte e qarte se kjo eshte rezultat i asaj qe disa e thone fenomeni shkak-pasoje pasi duke u nisur nga paragjykimi per te huajt dhe ksenofobizmi nga disa shtresa me nivel te ulet kulturor dhe te tille ka shume ne bote dhe si pasoje ka ardhur ky reagim mbase edhe i gabuar qe te mohosh identitetin,origjinen,famliljen dhe veten tende sepse disa jane njerez problematik dhe krijojne kete absurditet duke detyruar ata shqiptare te mjere qe per nje cop buke nese nuk pranojne te quhen kosta,janaq apo Francesko, te falen ne kishe apo te jene greke dhe italian deret mbyllen dhe pa rrugedalje zgjedhin mohimin e identitetit per nje...
Fajtore vetem keta qe nuk jane keta por fajtoret jane ne Tirane dhe premtojne ligje te kafshates pafund, premtojne ligje antiduhan pafund, premrojne ligje te gjelberta pafund, premtojne energj nukleare pafund, premtojne,premtojne, premtojne hipokrizi pafund dhe ata "perendimoret" super te afte dhe superior, kur mendon se cfare te detyrojne te besh dhe te mohosh identitetin per nje... thua se sa kurrrrve eshte kjo jete!

OROSHI

Primus registratum

Ktu ku jetoj une,kur marrin vesht qe jam shqiptar,reagimi dhe opinioni i pare eshte:te gjithe kane frike nga ju....
me te thane te drejten ky opinion nuk me merzit aspak..;le te kene frike...biles le te dridhen nga tmerri,ky eshte problem i tyre,jo i yni.
Pastaj filloj e i sqaroj/tregoj kush jemi ne,nga vijme,si jemi,kodet e fjales/nderit/beses/mikpritjes/miqesise etjetj,fillojne e qiltersohen/buzeqeshin/lirohen/te rrahin shpatullat/duan te bejne miqesi.;te te bejne shok etj etj.

Mos tju vije turp per origjinen,mundohuni te hyni ne kontakt dhe t'i sqaroni mbi paqartesite qe kane ndaj nesh,nuk na njohin,mos harroni qe propaganda antishqiptare, ne te gjitha nivelet,eshte shume e forte.

nizzaboy

Primus registratum

Epo Malsia vazhdon te qese djem te mencur ne kete rast dua te duartrokas Oroshin per fjalet qe thote , dhe ka te drejte , nga menyra si e thote me len pershtypjen qe eshte ne irlande ose angli se atje te thojne te gjithe kane frike nga ju por kudo te jeni mos mohoni qe jeni Shqiptar se ne kemi namin jo vetem si horra por te forte trime besnike HAMSHOR te PADISKUTUESHEM ske Shqiptar si nuk din 4-5 gjuhe minimumi Shqiptari me i keq eshte per ta vene ne Shpine e Bardhe ne te tjera fjale jemi nisha

Mua kur me pyesin nga je une ju the Sono Albaneso e sono da Lac dhe nuk e kane problem fare qe jam Shqiptar ama sa ju them Lacian ubububububu tmerrohen dy fish ;-)

Vals

Primus registratum

Nuk mund te mohosh nga je sepse do te thote qe ke probleme identiteti, pavaresisht se si ndihesh ti me mendjen tende. Sa me rehat te ndihesh me origjinen, aq me mire e njeh veten dhe je pa komplekse. Per vete, megjitehse nuk dallohem kur flas nga vendalinjte, me tradheton emri sepse e kam shume shqiptar dhe te vecante dhe njerezit gjithmone me pyesin nga jam. Nuk e marr per keq t'ju pergjigjem dhe nuk e beje qender te bisedes, ne rast se kane interes dhe pyesin. Sa per friken e paragjykimit, s'e lodh mendjen fare me njerezit qe mund te me paragjykojne sepse s'ja u kam ngene/nevojen etj. Me mbajne krahet (dhe mendja) ime.

Gjithashtu njof shqiptare qe kane ardhur ketu 5-6 vjec dhe tani jane 18-19. Jane rritur ketu, edhe shqipen e flasin me strukture te huaj dhe theks te huaj, nuk mund ti dallosh nga moshataret e tyre te lindur ketu. Per ta Shqiperia eshte nje kujtim i larget dhe vend ne te cilin shkojne per pushime nje here ne sene dhe e shofin me te njejtin kuriozitet sic shofin c'do vend tjeter ku mund te shkojne per pushime, si me sy te huaj. Nuk jua ndjen per atdheun, politiken, ekonomine se s'jane rritur atje. Per ata qe kane emra shqiptare, kur i pyesin nga jane pergjigjen: prinderit e mi vijne nga Shqiperia.....me nje llaf ti kupto se ata vijne jo prej andej. A mund ti vesh faj dhe ti quash jo-shqiptar? Them se jo sepse ky eshte fati i brezit te dyte te emigranteve, lidhjet zbehen dhe nuk ka kuptim te flasesh per atdhetari ne kushte te tilla ku nevojat ekonomike kane marre prioritet dhe kane zhvendosur familjen apo fisin.

Sa per ne te tjeret qe kemi ikur me te medhenj, nje cike krenari e semure na ka ngelur dhe besoj se do ta kemi gjithmone. Per sa kohe qe je rehat me origjinen tende dhe me faktin qe do marresh flake si pushka e jevgut sa here qe fillojne diskutimet mbi Ballkanin, je ne rregull.

pandi

Primus registratum

Te tregosh qe je shqiptar do te thote te izolosh veten. Mjafton qe bashkebiseduesi tat te bej nje kerkim te thjeshte ne Internet per te verifikuar qe Shqiperia eshte vendi me i varfer i Evropes. S'po diskutojme pastaj te kete erdhur vete nje i huaj ne Shqiperi te kete pare qe Tirana s'ka drita dhe uje, qe i ka rruget cop-cop e duhet te lyhesh me balte deri ne gjunje!

marina s.

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Epidamnus</div><div class="ubbcode-body">Shqiptar per jet mer lale. Se esht turp me ofendu buken e nenes.</div></div>

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/thumbsup.gif

Ka njerez te cilet nuk tregojne nga turpi,ka nga ata qe nuk tregojne sepse s'duan te kene kokecarje, ka nga ata qe kane frike, ka edhe nga ata qe e percmojne vendin e tyre...ka lloj lloj robsh.

Per sa me takon mua,nuk e kam problem te tregoj se nga jam...jo per gje por ngado te sorrollaten italiante me sharjet ndaj shqiptareve nuk na e dalin dot;jane te zhytur te m*t pervete aq sa s'ka ku te shkoje me.
Me te huaj joitaliane,kam pasur te bej, disa here, me amerikane e japoneze,por keta nuk kane reaguar ne ndonje menyre te veçante...nuk kane qene as te habitur,as ofendues.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fatkeqësisht populli identifikohet me vendin apo më keq akoma me përparimin e vendit duke harruar që gjithkush është një individ e në formimin e këtij individi një rol madhor ka luajtur edhe vendi nga vjen. Kjo duhet të bëjë që gjithkush të jetë krenar për prejardhjen e tij pasi edhe në rastin e kriminelit nuk është vendi që e ka prodhuar por kushte të veçanta dhe reagimi i tij ndaj këtyre kushteve. Prandaj kemi shqiptarë të ndershëm, të zotët në fushat përkatëse, mashtrues, hajdutë, vrasës, etj. ashtu siç i gjejmë edhe në vende të tjera.

Pranoj deri diku mohimin e vendit tënd kur jeton në një vend të huaj ksenofob ndaj shqiptarëve siç është Greqia e Italia por edhe në këtë rast të futësh kokën në rërë nuk shërben për ndonjë gjë të madhe pasi herët a vonë të gjithë do të respektojnë ose jo për atë që je. Me ata që nuk të njohin nuk ke pse e (shqiptarçe) rruan.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Une e them shume haptazi qe jam shqiptare...kuptohet nuk kam dale akoma ne rruge e mbuluar me flamur...por kur njerezit behen kurioze te dine prejardhjen time...se kam fshehur asnjehere...Kur nje person prezantohet...prezantohet si individ...nuk perfaqeson nje shtet...nuk perfaqeson as korrupsionin as varferine as bukurite e nje vendi...Nese njerezit qe interesohen me shume se per prejardhjen time...ose duan te dine me shume per vendin tim...s'kam genjyer asnjehere...
" Po, Shqiperia eshte vend ne zhvillim...po, Shqiperia ka qene vend komunist...po, Shqiperia eshte vend shume i vogel...mund te themi sa Belgjika...po, Shqiptaret kane bere zullume gjithandej...e çfare pastaj?!!! Po, Shqiptaret jane te zotet...po, Shqiptaret mund te kene poste te rendesishme edhe jashte shtetit...po, Shqiptaret qe jane jashte nuk e ndihmojne njeri-tjetrin...po, Shqiptaret jane njerez me dy kembe e me dy duar...si gjithe te tjeret...po, shqiptaret jane te bukur...doni te dini si thuhet "Miredita" ne shqip?"...zakonisht keto jane pergjigjet e mia...Nuk jam as krenare qe jam shqiptare as te fshihem s'kam arsye... Jam UNE dhe pike!

truth_hurts

Primus registratum

DAHLIA SI FILLIM ME PELQEN SHUME CFAR KE SHKRUAR SIPER...E DINI JU QE I KAM PIK TE DOBET KETO TEMA:p

PERSA I PERKET PJESES TJETER..ATE QE MOHON NGA ESHTE MUND TA PARALELIZOJ EDHE TI BEJ NJE ANALOGJI ME NJE INDIVID TE VARFER QE SKA LEK TE HAJ BUKE EDHE KUR NISET PER SHKOLL OSE PUNE TE HIQET TEK SHOQERIA SI BOSS NDRYSHE NGA C"ESHTE.NUK ESHTE TURP TE JESH I VARFER..TURP ESHTE TE HIQESH AI QE SJE SEPSE DUKESH QESHARAK TEK TE TJERET EDHE PSE TE GENJEN MENDJA SE NUK MERESH VESH!

NESE DIKUSH KA KULTUR EDEH PREZENC TE MIRE SKA TURP TE THOT QE ESHTE SHQIPTAR SEPSE NUK TE JEP RENDSI EMRI MBIEMRI VENDLINDJA POR MENYRA SA PESHON TI VET ME TRU EDHE ME SJELLJE..;)

Qerratai

Primus registratum

Per mua flasin te tjeret: "Ja ai alamet djali nga Shqiperia" - thone.

klaustra

Primus registratum

Do me vinte ndot nga vetja te mos e pranoja.Mbase nuk do e thoja pa me pyetur dhe pa qene teme diskutimi,por nese me pyesin te mohoj do me dukej e ulet,shume e ulet.Sido qe te jete:nje fakt qe na pelqen,qe nuk na pelqen,qe e kemi pranuar ose jo,eshte nje e drejte ose nje detyre qe na i ka impostuar gjeneracionet,fondamenti dhe gjithe baza te pandryshuemshme.Dhe kush nuk eshte krenar,le te fshihet..do te ndjehet me i percmuar kur te tjeret do dine se e ka mohuar te qenit shqiptar.I kam peshtire njerezit qe mundohen te vene perde mbi te verteta te pashmangshme.

2celjan-fr3

Primus registratum

Te tregosh qe je shqiptar do te thote te izolosh veten. Mjafton qe bashkebiseduesi tat te bej nje kerkim te thjeshte ne Internet per te verifikuar qe Shqiperia eshte vendi me i varfer i Evropes. S'po diskutojme pastaj te kete erdhur vete nje i huaj ne Shqiperi te kete pare qe Tirana s'ka drita dhe uje, qe i ka rruget cop-cop e duhet te lyhesh me balte deri ne gjunje!

Shqiperine une nuk e dua as sepse eshte e madhe as se eshte e pasur as se ka rruget me te mira ne evrope por sepse eshte vendi im sepse jam shqiptar dhe si i tille do ta dua cdo gje te sajen qofte edhe Pandin mik.

acid

Forumium praecox

am nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar

................
Mua me vjen turp qe per fatin tone te zi, kemi tipa si ky i mesipermi qe i vjen turp te tregoje qe eshte Shqipetar. Nuk i vje turp ti thote tjetrit nje genjeshter idiote si psh: jam grek, apo italian dhe i vje turp ti thoje shqipetar???!!!???
thjeshte qenka kokerr **** idioti.
Une jetoj ne Itali prej shume vitesh. Cdo personi i them se jam Shqipetar.

Mos ta harroje ai miku yt.
Kush nuk do vendin e ti nuk do doje asnje vend tjeter.
Dhe si pasoje do ngeli i huaj gjithmone kudo..

nizzaboy

Primus registratum

Ore te jesh Shqipetar sot eshte MODA
1-femrat marojn fare per Shqipetaret
2-policia na ka frike si lepuri ujkun
3-jemi rraca me e kulluar

Ai qe thote qe seshte Shqipetar injoron veten e tij
Pastaj ti qe thua qe kufizon veten po te thuash se je Shqipetar me fal por cm don ne kete forum nuk eshte se ne na pelqen dikush qe mohon se kush eshte qeke djale pa seder

D

Drejtesia

Guest

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

Jo fare perkundrazi ndihem shume mire qe jam shqiptare /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
dhe sa here me jepet mundesia e therras JAM SHQIPTARE.
Nuk e kuptoj c'fare fitojne disa persona qe e mohojne,thjesht mendoj se karakteri i tyre eshte shume i dobet.
Nejse sikush ka mendjen e tij por realitetit nuk i shmanget dot asnjeri sado qe duan te genjene veten(se ne kete rast vetem kete bejne)

M

Mortal

Guest

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Costa Azzura</div><div class="ubbcode-body">
3-jemi rraca me e kulluar
</div></div>

Me verte tani? Ah, po... hiri i zbardhte plackat. Apo terthorazi duartrokite Hitlon me qellimin e tija per te rimekembur krenarine e Zonjezes Gjermani duke ecur me cizme tek gjuri ne rruget me gjak?

Shume paranoid anetari qe ka hapur temen.

PetritKola

Primus registratum

Duaje veten! Duaje Shqiperine! Duaji bashkekombasit! Respektoje te huajin!

Pa keto nuk ke asnje vlere edhe atje ku pretendon se je integruar.

Une them qe jam shqiptar dhe kudo qe vete vendose nga je poster ku thuhet se Gonxhe Bojaxhi ishte ndoshta femra me famoze shqiptare.