Qellimi i jetes !

Ema

Goddes
Re: Qellimi i jetes !

HomerS!
Mendon se une do thoja se ja vlen te jetosh me kesi qelimesh kaq te dobta?

bobo

marksist-enverist

/pf/images/graemlins/wink.gif , ta mshtes menimin /pf/images/graemlins/laugh.gif ! , por sjam mdakort me qellimin e tij!
te "dobet", apo te "shendosh"..., skemi per ta gjetur kurr-,cili, qellim, eshte apo do jete!
kjo eshte dhe arsya qe, njeriu filozofon mbi mete teme -qe nga krijim i tij... deri me sot.
...dhe?!!
ti mir qenke; se e paske "gjet", ose qenke ne rrug te drejt, per ta gjetur.
ne skemi per te dal jasht kornizave shabllone qe kemi krijuar-,te pakten "ne" si gjenerat!
, dhe kshu jemi bere kopje-,ose e vetvetes, ose e "nje" shembelltyre... diku!

ps.: ate me **, une e mora, thjasht, si shembull,ilustrimi-, nga qellimet e vogla, krijohen ato te "medhate"! :kiss:

Simpatikja.

Primus registratum

Ne lidhje me kete teme s'mund te jap nje mendim te percaktuar,apo konkret,pasi ne jete dalin shume qellime per t'u zbatuar,por tani per momentin ne mendje me vijne keto mendime;Ti uroj te gjitheve Shendet dhe Pare! :cool:

Anana

Primus registratum

Diku kam lexuar

Live your life so that when you die there will be many people around you, a dicka e tille, s'e mbaj mend mire tani.

Ema

Goddes

E vertete Homi se nga qellimet e vogla krijohen te medhate.

Nga natyra jam kerkimtare,kerkoj gjithmone shpjegime,shkaqe,arsye.Kerkoj te gjej qellim pas qellim,nga te voglat tek te medhate arsyet e verteta.
Nuk kerkoj e as imponoj qe te tjeret ti bien rruges per ne grope andej nga i bie une.Thjesht bej thirrje per mos-ndalje.
E tha edhe Guri diku:-"How deep the rabbit hole goes?"

Admir

Forumium maestatis

Qellimi i jetes eshte sprova, dhe qejfi. uppps dhe dasma.... :rockband:

bobo

marksist-enverist

Fillimisht postuar nga MisSeD:
[qb] E vertete Homi se nga qellimet e vogla krijohen te medhate.

Nga natyra jam kerkimtare,kerkoj gjithmone shpjegime,shkaqe,arsye.Kerkoj te gjej qellim pas qellim,nga te voglat tek te medhate arsyet e verteta.
Nuk kerkoj e as imponoj qe te tjeret ti bien rruges per ne grope andej nga i bie une.Thjesht bej thirrje per mos-ndalje.
E tha edhe Guri diku:-"How deep the rabbit hole goes?" [/qb]
...rruga, ose cdo rrug, do jet me gropo-,esht apo sesht ajo e jotja!!?
ideja eshte qe ; njeriu duhet te dale nga idhujt, ose kopjimet, vetem kshu mund te gjeje vetveten.
dhe ,patjeter ,ashtu sic thu dhe ti; mbetesh ne kerkimet e tua, dhe do gjesh dhe vehten.!
ne kete prizem, jemi vetem perserites!
por, tashi,ka ikur koha e "njeshit"!,"njeshi" mbetet vetem nje personazh, ose hero, por jo me teper...,sepse ka ikur koha e revolucionit, dhe revolucionar`ve.
ndoshta i kemi thene te gjitha!, per kete aresye mbetemi keshtu..., ose sjemi aq perpara sa te mendojm me teper: mbi qellimet, dhe formen e tyre.

mvjen mir qe je nkerkim te...,ose po jep mundimin -,te gjesh qellimin., e keqja me e madhe do jet ajo qe ; ti do jesh fajtore, ose fatlume, per ate qe do arrish., dhe kjo eshte vetem e jotja..., ngaqe eshte veshtire te besh "anetar" per vehte(mendimi im! /pf/images/graemlins/wink.gif )!,por kembngulja eshte nje virtyt, ne kerkim te personalitetit, ose krijimin e tij!
...ndoshta jemi seri numerike, me koeficent te ndryshem..., ishilla jemi rrites... /pf/images/graemlins/wink.gif (homerS)

Guest

Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb] Po une qe skam si i behet? [/qb]
vidhja no njonit re...qyqja me ngel ti pa qellim!Jo per gjo po i ke dhomt e bukur /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Dott.essa:
[qb]
Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb] Po une qe skam si i behet? [/qb]
vidhja no njonit re...qyqja me ngel ti pa qellim!Jo per gjo po i ke dhomt e bukur /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Epo duhet me gjet nonji qe ka shume qellime se me vje keq me ja mor nonjonit qe ka vetem nji.

Meqe ra llafi e kom dhe hunden e bukur, jo vetem dhomin e florinit.

Guest

sa dhemb madh qe qenke L-R???!!!

vidh ore , sdi thote ky!

P.s se mos thote njeri se kam dal ka tema...jo per gjo po kjo o filozofia ime /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

filozofia osht pune *uti filozofi te mire ka hajduti! Mrena teme jemi po ho!

ishalla nuk ka verdallhone nonji ka kto meremedarat se do na i mshin te gjitha postimet.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

epo pse ja bo me ere filozofine hajdutit ti?

te vjedhesh nje qellim nuk je hajdut...je marres qellimi, merr nje qellim te vjeter dhe e bo te ri!

Le_Routard

Forumium maestatis

mire e ke, vetem duhet me i xhvendos qellimin nonjonit. /pf/images/graemlins/laugh.gif

edda

Primus registratum

Le te mendojme per nje moment qe jemi ne udhetim drejt nje vendi ku do kalojme pushimet...e vetmja gje qe na intereson eshte te arrijme ne det, te shtrihemi ne rere dhe te lahemi, udhetimi na duket shume i lodhshem, i tmerrshem ... ah, sikur te kishim harxhuar pak me teper para dhe te kishim kursyer gjithe kete kohe.

Por po te mos i kishim mjetet e duhura, do te shijonim bukurine e rrugeve, te fshatrave, te qyteteve, te kodrave, te fushave ...qe do te na shoqeronin gjate udhetimit. Te gjitha gjera qe nuk i verejme me sepse jemi te perqendruar vetem tek finalja...ajo finale qe na ka bere te humbasim qellimin.

Adami dhe Eva jetonin ne harmoni me çdo qenie tjeter, me natyren..ndoshta dhe qellimi i ardhjes sone ne jete eshte arritja e asaj harmonie ...
:wave:

genci#2

Primus registratum

i bukur ky argumentimi, edda. komplimente! :rockband: :smash: :wink: :rockband: :lol: :smash:

jim_albanian_morrison

Primus registratum

te jetosh do te thote te dish perse jeton nga jashte kjo pyetje duket pak e lehte por shume nga ne nuk dine perse jetojne me te vertete.jeta per mua ka shume qellime por kryesorja eshte qe ne jete njeriu te punoj per dicka qe do te vije mbas saj pra mbas vdekjes dhe me te vertete te kesh para,te kesh famije,te mbarosh shkolle jane qellime por jane qellime per nje periudhe te shkurter kohe se ne fund te fundit edhe ai qe si ka pasur edhe ai qe i ka pasur njesoj kane vajtur tek ai vendi te varri pra por midis dikujt qe ka menduar ne zot ka besuar ne zot dhe ka vepruar si thote zoti me dike qe ska vepruar keshtu do te jene shume ndryshe pra me pak fjale qellimi i jetes per mua eshte thjesht te arrij cdo gje ne toke dhe te ngrihem sa me larte tek zoti keshtu do te mund ti fitoj te dyja botet.

Florus

Forumium maestatis

Jeta nuk ka qellime por ka qellime ne jete!!!
Me kete dua te them se jeta nuk eshte bere per te arritur disa qellime. Perkundrazi, eshte njeriu qe i ve ca qellime jetes. Pikerisht nga kjo ndryshojne njerezit!
Njerezit pa qellime nuk perjashtohen nga kjo kategori. Ata thjesht kane vendosur te mos kene qellime dhe kaq. Eshte tipi i njeriut. :eek: :eek: