Pyetje per Mjekun Popullor.

liza

Primus registratum
pershendejte mjekut-kam vajzen 9 vjeqe para 1 muaji me i eshte lajmeruar kepurdha ne gishtin e madh te dores ju ka deformu thoni, pastaj ne koke afer veshit ju ka bere si perut i rrumbulaksuar (kore), me pastaj edhe disa lisha te vogla neper trup si nerqethese.. e kam pas tej mjeku i ka preferu nje mast( terbonile)te perdoret nje kohe te gjate, 1 muje jan bere por ska ndonje shenje pozitive ..pres pergjigjen qfare me rekomandoni

Sabaudin

Primus registratum
I nderuar Zoteri, me lejoni t'ju drejtohem juve per nje keshille mjekesore.Se pari kemi rastin e nje njeriu te familjes e cila vuan nga devijimi i shtylles kurrizore, konkretisht ruaza e 4-6 ka devijuar dhe ka sjelle devijimin nga qendra te kollones.Ne rastin konkret nuk kemi te bejme me herje diskale, sipas mjekeve por me nje rast qe patjeter kerkohet nderhyrje kirugjikale per ta sjelle ne qender. Kete na kane keshilluar mjeket mbasi eshte bere rezonanca.Nuk e di.Neqoftese marin rastin e operimit se cfare reziqesh ka operimi neqeftese e bejme operimin dhe a mund te permiresohet pa operim dhe cilat jane reziqet..Ju lutemi jemi ne pritje te nje keshille mjekesore nga ana Juaj.
Me nderime dhe faleminderit.
Sabaudini

T

THE

Guest
Re: Pyetje per Mjekun Popullor.

Migrena luftohet me sukses nese perdoret caji i perfituar nga bima kualitative dhe e shendosh Barishumefletesh (Barimijfletesh) ne perzierje me bimen kualitative dhe te shendoshe Fare e Zeze, 1:1/3 dhe kjo nga tre caja per cdo dite derisa te eliminohet semurja.

Sinoziti nuk po e kuptoi cka eshte, mundsisht ma thoni dijagnozen e plot ne latinisht.

esma

Primus registratum
pershendetje doktor! un jam shtatezan problemi qendron se un kam nga ato kribat e vegjel (livriza)po me shkaktojn kruatje gjat gjith nates.ju lutem me thoni si mund ti eliminoj.me respekt esma

Tole

Primus registratum
Pershendetje doktor,lexova shumë dhe mendova se ndoshta edhe mua mundesh mem ndihmu sado pak. Kam probleme qe 3 vite jetoj ne finland dhe osht shumë e veshtir kerkujt si intereson mem ndihmu osht shumë vshtir me shku te mjeku i lëkures ,isha shtatzaën dhe ne at kohë isha te mjeku i lëkuren por më tha se je shtatzën edhe smundesh me perdor kurgju,kisha nje lekurë te holl dhe të bardh tgjith ma kishin lakmi ,tash qe 3 vite më skuqet shumë duhet sikur ndonje alergji nen lëkure por vetem neper faqet po kam perdor antibiotik kunder alergjis dhe smë kan ndihmuar nuk edi qka mund te kem jam shumë ne stres,më rrok si temperatur dhe me skuqet fytyra ju lutem qka mund te kem simbas ksaj qka tregova une¨te lutem me ktheni pergjigje! Ju pershendes shumë!

V

vloora

Guest

Psoriaza eshte smundje e sherueshme, ne fakt, nese perdoren bimet mjeksore te caktuara do nevoiten 6 jave per mjekim re suksesshem, e kete e verteton pervoja ime konkrete me pacient te shumt...

pershendetje mjeku popullor
vuaj nga psoriaza qe 4-5 vite po tash me jan perhapur ne te gjitha pjeset e trupit...kom perdor krema te ndryshme.Deshta ta di se cilat jan ato bime mjekesore qe nevojiten per sherim te suksesshem ju lus te ma ktheni pergjigjen.Flm per mirekuptim

M

muhamed

Guest
pershendetje kame problem me duart ne plasin siper me thone se ke majasin nuk kame len asnje loj ilaci pa prdor desh te dije mendimin tuaje se qka munte te perdori. edhe ne fytyre kame disa plufka te bardha por jane mbrenda me lekure po jane disi te fotra si munde ti hek edhe aty nese ka mundesi pergjigjje

Fadil

Primus registratum
Përshëndetje mjeku popullor! Unë kam një pyetje lidhur me nervat.d.m.th.
Prej katër ditësh kam problem me syrin e djathtë(nuk mund ta mbyll) dhe me buzët(d.m.th më lakohen kah ana e majtë).
Jam në moshën 11 vjeçare dhe me peshë 40 kilogram.
Këto ditë jam duke përdorur një llambë dhe terapi barnash të ndryshëm por deri tani nuk ka asnjë efekt.
Kërkoj prej jush të më jepni një përgjigje sa më të shpejtë...
Ju faleminderit.

M

meli nga germania

Guest
deshta te pys per melqin nenes time ika than mjeku eki te lendune qka do te thot ajo

D

doni pr

Guest

============================================= ====

Qe nga puberteti e deri te ndrrimi i viteve mitra pregaditet per te pranuar faren ne njeren veze (kur femra jet shtatzene).

Nese kjo nuk ndodh, vjen deri te gjakderdhja mujore (cikli mujor apo menstruacioni) qe me rregull zgjat 3 deri ne 5 dite, Ne realitet nje proces i natyrshem dhe me rregull pa probleme.
Mirepo tek shume femra kjo gjakderdhje e natyrshme qe drejtohet nga hormonet, mund te filloi disa dite para kohe duke ndikuar negativisht ne ndjenjat e femres, sic jan: molisja, nervoziteti etj.
Gjithashtu edhe gjat ciklit te gjakderdhjes shume femra ankohen ne: ndjenja jo te mira ne gjoks, crregullime ne lukth, zorre, dhimbje koke, dhe shpine gjera keto qe femren e bejne shume me te pa aft per pune se sa ajo ne realitet eshte.
Faktor te shumte dhe te ndryshem si p.sh. gjendja jo e mire ekonomike (standardi i ulet) si dhe gjendja jo stabile psiqike mund te ndikojn ne ciklin mujor.
Gjat kesaj kohe ndjenjat e dhimbjeve jan gjithnji te ndryshme qe len te kuptoi se asnje femer nuk I ka dhimbjet e njejta me tjetren (qe ka probleme rreth dhe gjat ciklit mujor).
Ne keto raste rekomandoi cajat nga bimet e shendosha dhe qualitative sic vijon:

- Hitheri (nese gjakderdhja eshte e madhe, per te luftuar me sukses te shkelqyer pagjaksine)

- Bime Mali (nese mungon dukshem fuqia)

- Barishumfletesh (kur eshte ftofja ne pergjithsi e sidomos ne gjoks,koke, veze)

S

sebastjan

Guest

Alright, ate do bej. Te nesermen do marr mjekun ne tel dhe do le takim.

Mjeku, kam edhe nja dy pyetje te tjera. Nje shoqja ime sapo ka lindur, dmth ka nja 4 muaj gati dhe tani po i bien floket me grushta. Cfare te beje ajo qe te ndaloje kete renie te madhe flokesh?

Plus, mami im ka kohe, ndoshta me shume se 10 vjet qe vuan nga hemongioma ne koke. Me duket se jane hemongioma. Ka kater xhunga te medhaja te cilat i jane rritur shume dhe i dhembin. Njera prej tyre duket sikur ne maje ka qelb...Jam e shqetesuar pasi hemongiomat zakonisht jane shenja kanceri me duket. Te lutem, me thuaj pak me shume per kete dhe si mund te bej research mbi to pasi nuk ua di emrin ne anglisht. Si i thuhet hemongiomes ne anglisht?

Falimenderit per gjithcka,

Odea

B

Blertadrini

Guest

Psh ,kam nje semundje qe e vuaj per gati 17 vjet, ajo e ka emrin PSORIAZE, kam perdorur kremera te ndryshem , kam perdorur rreze ultra se vetem ato te benin mire, me kane thene qe te mos haj veze dhe hudra, dhe kur vjen vera po te shkoj ne plazh behem mire fare, kurse ne dimer me perhapen, me kane thene qe ka nevoje per rreze dielli, kur isha i vogel kisha ne te gjithe trupin, por kur perdora rreze ne spital dhe vitamina b12 dhe kaspula tigason mu hoqen 90 % por me ngelen vetem ne kembe poshte ne pjesen poshte gjurit te te dyja kembet, nuk eshte se jane shume por em shqetesojne, te lutem me ndihmo nqs di ndonje kure, por kam jetuar edhe ne uk dhe atje e kishin me shume se 600.000 vete, dhe atje me dhane thejsht kremera , te lutem me ndihmo se mos ka ndonje sherim popullor.

S

sabrije

Guest

Majasili mund te jet ne pjese te ndryshme te trupit dhe nuk egziston nje ilaq qe e sheron cdo njerin prej tyre.
Ne Mjeksi Popullore me Baroja bima apo perzierja e bimeve nuk ndikon njejt ne cdo pjese te trupit te semur, prandaj eshte ma se e domosdoshme te spjegoni problemin me konkretisht.
Perndryshi cdo lloj i majasilit eshte i lidhur drejtpersedrejti apo indirekt me melqine. Kjo len te kuptoi se pacienti me majasil nuk guxon me ngrene asgje qe mund ta ngacmon melqine si p.sh. acidet e ndryshme qe i gjejme tek lengjet e pemeve apo bimeve te cilave me rastin e prodhimeve te tyre gjithnji iu eshte shtuar dicka "kemikale" e kjo nga shkaku qe pijet te mund te qendrojn me gjat pa u prishur nese ato nuk shiten shpejt neper shitore...

Pra pacienti ne kete rast duhet te ket kujdes ne ushqim dhe pije.
Lejohet ushqimi i prodhimeve te qumshtit por jo me yndyre shume(duhet hjek yndyren apo mazen) si dhe pirja e lengut te molles ben shume mire per melqin.

A

aritaa

Guest

Majasili mund te jet ne pjese te ndryshme te trupit dhe nuk egziston nje ilaq qe e sheron cdo njerin prej tyre.
Ne Mjeksi Popullore me Baroja bima apo perzierja e bimeve nuk ndikon njejt ne cdo pjese te trupit te semur, prandaj eshte ma se e domosdoshme te spjegoni problemin me konkretisht.
Perndryshi cdo lloj i majasilit eshte i lidhur drejtpersedrejti apo indirekt me melqine. Kjo len te kuptoi se pacienti me majasil nuk guxon me ngrene asgje qe mund ta ngacmon melqine si p.sh. acidet e ndryshme qe i gjejme tek lengjet e pemeve apo bimeve te cilave me rastin e prodhimeve te tyre gjithnji iu eshte shtuar dicka "kemikale" e kjo nga shkaku qe pijet te mund te qendrojn me gjat pa u prishur nese ato nuk shiten shpejt neper shitore...

Pra pacienti ne kete rast duhet te ket kujdes ne ushqim dhe pije.
Lejohet ushqimi i prodhimeve te qumshtit por jo me yndyre shume(duhet hjek yndyren apo mazen) si dhe pirja e lengut te molles ben shume mire per melqin.

N

nine

Guest

O doktor, t'kishte qen kaq e thjesht, robt qe jeton n'tropik nuk do kishin ethe neper buze.

Ethet jan virale dhe s'dun me ja dit bo ftofet apo ngrofet. Veji ca te dush, kamomil, isklla, gjethe fiku ...do iki kur ti teket ..zakonisht per nja 7-10 dit. Veji edhe Abreva (ilac per ethet) ...ta ul nja 2 dit agonin ..po s'te sheron per fare. [/qb]

O sapun... ethet jan pasoj e virusve qe shkaktojn te ftofurit ne organizmin e njeriut dhe me mjeksi popullore me baroja (Une e prodhoi nje ilaq per kete problem) ethet eliminohen brenda minutash, kurse semurja sherohet ne pergjithesi brenda me se shumti 10 ditesh.

Sa i perket eliminimit te plaseritjeve te buzeve, Une rekomandova me lart cka duhet bere, si dhe sa i perket eliminimit te semurjes ne pergjithsi, gjithashtu tregova cka duhet bere, e nese ti ke agument te me demantosh per kete problem urdhro dhe me demanto, e nese vetem mendon se ke dituri te mjaftueshme dhe ne baze te knimit qe ke po tenton te me demantosh, mund te te them se e ke gabim.
Sapuno... Une mirrem me kurimin e semurjeve ku shkenca me bashkohore me metoda me bashkekohore nuk ka fare suksese...per kete jam duke bere nje film dokumentar te cilin me mban shpresa se
do ta perfundoi me sukses deri ne fund te ketij viti dhe natyrisht do ti shpalli rezultatet per opinion dhe nuk do te mundet ti demantoi asnje shkenctar i medicines sepse analizat e pacienteve i ka bere mu kjo shkence me bashkekohere per gjendjen e pacienteve ne fillim te semurjes si dhe me pas...[/quote]

splajdi pestas

Primus registratum
Pershendetje doktor , kam 3 vjet qe vuaj nga rufe , dhe gelbaza gjate 3 vjeteve gjate gjith kohes . jam vizituar per ftohje dhe me kan thene qe mushkrite i kam shum mire dhe nuk kam ftohje . cfare mund te me sygjerosh pervec cajrave , se kam provuar shum carja por nuk kan bere efekt ? faleminderit