Pjese nga Ditari qe nuk mbaj...

Re: Pjese nga Ditari qe nuk mbaj...

She said with such certainty: "I don't need to understand it, in order to have an emotional connection to it". And I promptly responded with the same intensity of certainty, that the only way to feel the connection was if he read/recited it out loud on a stage. And i could see his eyes flipped down by a word, and his body quiver by another. Knowing my nature, i knew of my limitations, or of my patterns, i would as in other cases read it in prosaic silence with broken words, periodically, flying out of my half opened mouth. I would as i did try to decipher and put in logical order something that insisted on enticing the senses not the mind. Needles to say i became a little jelous of her ability to connect and feel satisfied without comprehending (perhaps without even trying), but i couldn't quite figure out whom did she connect to his poetry or him.

Either way we passed by the library, where people were certainly having sex by the stacks to meet the deadline, and i forgot all about the poetry.

Danae

Primus registratum

Nje mori njerezish,nje doze e forte jete,sensacione momentale,e pastaj...harresa?!
E pamundur lidhja me nje vend e mgjth si flladi freskues...me ka pelqyer perhere emri fllad,nejse kjo eshte histori tjeter...
Po thoja harresa?! as nuk ia kam idene ne fakt nuk eshte harrese eshte nje fenomen gjysmengrirje por jo i ftohte,dicka qe brenda teje shnderrohet ne nje lende e paprishur nga koha,e neser tek te shoh serish lenda merr jete deri ne diten qe nuk do takohemi prape.
E pamundur te shkruaj nje mail apo nje leter,gjithmone ne kerkim te intensitetit maksimal te perjetimit te momentit tjeter,te nje sensacioni te ri qe di se ku do i kufizohet shija.
kthyer ne faqe te pashtypura apo ne germa te pahedhura,apo ne kapituj te nje memoriali.
pershkrimet e takimeve,te karaktereve,te botekuptimeve,te kendveshtrimeve,te ngjarjeve,te sensacioneve,e perdite nje kerkim i ri nje etje qe shuhet e qe ringjallet ne burimin e gjithckaje.te jetuarit me deshiren per te shijuar me sense gjithcka,edhe me te voglin e perjetimeve,do kete nje arsye edhe kjo.gjithcka c'buron nga brenda ka patur arsyet e veta.
Jete ne krahet e senseve.

Ema

Goddes

Une jam debile.Pike.NUk mbush.Pike prape.Dite me diell qe plas derrin.Pike.Ca njerez mbushen 50 vjete ne forum e nuk msun me perdor tastieren.Pike(Ose Pikecuditese sipas pathosit).
Osht ul mali me dale Hona.Pike.Kane mush manat e eger rrugen per shtepi.Pike dhe reticense prapa.Mungojne fjalet.Pike.Mungojne veshet per te degjuar.Tre pikecuditese.

Pike.Pike.Pike.

/pf/images/graemlins/frown.gif

Rambla

Primus registratum

me pelqen kjo periudha, periudh ndryshimesh (wind of change). e kam pritur kaq shume saqe tani qe po e realizoj me kap ndonjehere frika :smash: , por nga ana tjeter jam e elektrizuar nga çdo gje e re...

:wub:

ladouce2005

Primus registratum

dhe prita qe ne mengjes e deri tani, ora gati 3 pasdite, dhe ajo akoma s'ka mbaruar punet e veta...dhe une jam e detyruar t'a pres, nese dua te marr prej saj cfare me intereson :smash: :smash:

Guest

Per here te pare nisa te te shkruaj nje leter...e cova ne gjysem se lotet nuk me linin te shkruaja.Tani me ka kapur edhe nje dhimbje koke.
Sot urrej edhe boten, boten time, me sakte boten qe me rrethon.Me mire me mire urrej ate cka perban bota qe me rrethon mua. Tani e kuptoj cdo te thote te urresh. Se kisha provuar ndonjehere kete ndjenje. Me sakte nuk ndjen asgje...eshte si mbivendosje ndjenjash dhe rezultantja eshte 0.
Po mendoj akoma per letren.E di, sdo ta dergoj kurre dhe ti sdo e marresh vesh kurre cfare po ndjej une sot.Si u ndjeva une kur me qortove. Si po ndjehesha une para qortimit... E kuptoj qe skam te drejte te kerkoj te me kuptosh...ske faj edhe durimi e ka nje fund. Madje, mendoja qe do kishte ardhur me kohe ky moment. Ama me ler te te them qe tani ndihesha me e sigurt se vjet. Ama, qortimi,me mire qortimi i sotem... me vrau.
Akoma po ...lere fare ska me kuptim...do dukem lot krokodili.

Danae

Primus registratum

mblodha librat e ne nje moment desha te rendja larg valixhes,si per te marre fryme thelle,edhe per nje here si te ish e fundit here.

loris37

Primus registratum

Sheh ne pasqyre,hijen e erret.Mendon ku eshte gjymtosur buzeqeshja.I gremitur ne rruzullin tend,i rrethuar nga dele.Kujtime qe gerryejne,imazhe qe ngrihen ne forma gjigande.Fibra te holla embelsish te shperndara ne çaste dhe vende te ndryshem te diteve gri.Vazhdon momenti "jo" do thonin qetesisht,me ate tonin acarues qe here-here me bon-sensin e verber e justifikoj.Pasqyrimin ne dritaren e autobusit qe niset te dy kepuceve te bardha,nje fundi te kuq,çantes qe shtregohej si kukull dhe buzeqeshjes se perkedhelur...

Prodigychild01

Primus registratum

How dare you, I ask? How dare you? How dare you wake me up from the lethargic relationship sleep? How dare you, casually contact me "just to say hi"?

You saying "hi" causes my feeling to start twirling uncontrollably and eventually storm through my heart and brain, until they destroy that little bit of relative order that I had managed to place over my life. It is amazing that after many months of incommunicado your word has that much power over me. I am not going to fight it, I accept it. I can't force myself to stop loving you...

loris37

Primus registratum

Ritme muzikore qe ngjyrosin çadrat e shezlonet,topa qe te vijne te kembet dhe presin tu a rikthesh.Gajasje,tallje,berrtitje,shishe qe derdhen e thyhen padashje,cigare qe merren e jepen po ka dhe nga ata qe s'te japin.Floket me xhel,me bluzet e modes se momentit,ndermjet diskutimeve per Euro2004,kuotat e basteve,femrave jobesnike dhe djemve qe tradhetohen.Kostume roze,jeshile,te zinj,qe kalojne me syze dielli dhe koka qe kthehen.Data provimesh qe kalojne dhe te tjera qe vijne.Kur i le per ne fund behet jeta me emocionante.Aforizma qe bien dhe qe zevendesohen.Snobizma inkurajues.Inkurajime te paefektshme.Akullore me shije pjepri dhe qershie.Makina te bukura qe ta bejne me sy,fotografi neper celulare,fishkellima habie dhe eufori qe s'bazohen gjekundi.Ndaloje dikush kohen,lereni te ardhmen te presi dhe ca,nuk po kafshojme buzet nga kurioziteti per te pare ne do i mbaje premtimet apo jo.Ta pime kete shishe birre,me kembet shtrire duke dhene mend...Ta shijojme momentin,dhe pastaj te shohim surprizat qe na kane rezervuar...

Danae

Primus registratum

prenotova kthimin...
ndjeva nje therje ne zemer,vertet...
isha kaq e gezuar pas prov,tashi po realizoj se mbaroi gjithcka,nuk mund te them se do jem njesoj ne kthim.

oneo

Forumium praecox

U takova sot me nje rob qe me beri pershtypje se ishte ne nje nivel mendimi qe me pelqeu e qe e kishte arritur ne kurriz te tij

shume i qarte ne disa ide megjithese fatkeqsisht nje erresire e kishte ne ato skajet e zemres se tij.

u takuam ne dore dhe e ndjeva veten ne sintoni me kete rob.

shoku im qe me thote se ky rob kishte pasur nja ca probleme psiqike e pohuar nga robi duke thene:" Shoqeria, familja, motra me kane bere qe per 3 vjet te mos flas hic"

Megjithate interesante...

BISOU

Primus registratum

po ja si cdo gje tjeter dhe kjo do gjej rrugen e vet... them ta provokoj por se bej sepse nuk dua te shtyj me, po pres te me shtyjne...
ne mendje me shkojne e vijne fjalet pa kuptim... boshe.... e pse valle duhet harxhuar koha me to.... me mire preferoj te pres.....
jam e qarte me veten deri ne nje pike ... kur nuk gjej pergjigje per ate qe pres ose pyes.. acarohem dhe flas une deri ne perfundim e keshtu gjerat kalojne ne prizmin tjeter... nuk marr pergjigjen... tani do pres qetesisht per te ditur exaktesisht se ku qendron problemi....
perse gjerat komplikohen kaq shume pa qene nevoja!!!!
eshte si te te shtyjne gati ne majen e shkembit te gremines per te te terhequr prape mbrapa...
ndoshta dhe hidhem sepse ndoshta keshtu eshte e thene!!!!
ehh asgje nuk dihet... ndoshta sot do te dije me shume.....

S6T6N6

Forumium maestatis

C'mrekulli! Kishte fituar bileten per parajse! 22 vjecari qe s'i permbahej dot lumturise, uluriste nga gezimi, bertiste nga lumturia, do arratisej nga e tashmja, do vallezonte mbi te ardhmen...

...STOP Jo jo jo, nuk mundej, ai u kujtua per dicka, ai u kujtua se kishte menyra, forma dhe mundesi te rimerrte ate qe mendonte se i perkiste, dhe te qendronte nen ritmin e saj serisht. Ndenji dhe qau prap mbi qumeshtin e derdhur, duke u bindur perdite se asgje nuk vinte me... dhe kur u bind se kish jetuar kaq gjate brenda kurthit te iluzionit, se ajo per te cilen... nuk ishte gjithcka, ngriti koken per te pare drejte parajses qe ai braktisi dhe dalloi diku larg trenin e pishmanit, trenin qe ai vete e humbi, qe largohej dhe linte pas tymin qe do i mjegullonte reston.

true confidental

Forumium maestatis

.............E di qe jam paksa ne erresire , e di qe perseri ka rreze drite, .......po e mbaj frymemarrjen. ...............Fjalet bejne qe kraharori te hidhet perpjete. Its ok. Kjo eshte ajo qe dua....... te di kur vjen eklipsi, ta le te rreshkase??? ....dhe kur vjen nje pike qe rruget nuk kryqezohen dhe e di qe ti do shkosh djathtas dhe une majtas , perseri ka nje slight chance .......we never know ........

ermir celanji

Primus registratum

Në muret e padepërtueshme të dhomës shket drita e zbehtë. Llamba, në abazhurin e vjetëruar, duket sikur do të shuhet nga çasti në çast. Rrezet e mekura s'kanë fuqi të hyjnë e të ndriçojnë shpirtin tim. Qëndroj i heshtur në zhurmësinë e shurdhët të jetës. Një brengë, thellë ndërgjegjes së ndjenjave më ka kufizuar lëvizjet.
Edhe frymë s'marr dot lirisht, sikur më mungon ajri dhe jeta.
I ulur në karrige, me sytë ngulur në murin plot merimanga, meditoj i ngarkuar me barrën e meditimit. Persias për atë të çmuarën, që kur e kisha pranë, nuk e vlerësova.
Në vorbullën e ankthit, mbi hallet e jetës ngrys orët e vona të natës, që zvarriten ngadalë.
Përtej xhamit të dritares vështroj botën, në natën e gjatë. Lëvizjet e rralla të njerëzve e të makinava prishin heshtjen mortore.
Rrahjet e zemrës së hedhur dheut të huaj shtohen tek sa mendoj për ty. Shpirti më qetësohet e shkrimi më qartësohet, trupi prehet në parajsën e luleve e të aromave. Mendimi pulson e puth i lumtur qiejt e tu, thyen çdo pengesë e hyn në qelizat e tua, në jetën tënde. Hallet, tundimet ditëgrisura më bën të të kthej shpinën. Dëshira për më mirë, intriga dhe joshja e pafund më ngulën si gurë mermeri këtu, në këtë dhomë të ftohtë.
Dremis ëndrashumë dhe s'dua të dal nga deti i kujtimeve të kënaqshme që ti më dhuron.
Fluturoj mes ëndrrash, mbi vendin tim, mbi qytetin tim, lagjen, rrugicën e mbi vatrën e gëzimeve të përjetuara dikur.
Gëzohem kur shoh strofkullën time të ngrohtë, ku çapita së pari, ku u rrëzova dhe u ngrita shumë herë. Ja, nëna dhe babai flokë thinjur, ja miqtë e shokët tek pragu qëndrojne në pritje lidhur si vargu në valle. Askush nuk mungon, veç unë s'jam aty. Nuk dëgjoj fjalë dashurie. Smoku më ka trullosur. Dhimbja e ankthi më shoqërojnë.
Pse kaq e rëndë kjo jeta ime?
Plot përtesë hap dritaren të ngopem me frymë. Zëra të panjohur, në gjuhë të huaj, më vrasin veshin. Sërish mbyll dritaren e gatitem të shtrij eshtrat e lodhura në shtrat.
Koha rrjedh shpejt. Shkoi vonë. Nesër kam punë. Pasi përpëlitem, gjumi më kaplon, qepallat më puthiten. Lumturohem se ndoshta do të shoh në endërr ty, toka ime, vendi im i shtrenjtë.
Kam mall. S'të harroj, o kohë e fëmijërisë. Gjeta një udhëzë në ftohtësirën e akullit. Unë i vetmuar, me faj, do të notoj në mirazhe e do të kotem në mrekulli.
O njerëz, m'i shihni buzët që më dridhen dhe lotët e malit të djegur. Më gjykoni, por me bujari, më ruani boshllekut të harrimit.