Pjese nga Ditari qe nuk mbaj...

ermir celanji

Primus registratum
Re: Pjese nga Ditari qe nuk mbaj...

Dielli përqafon çdo ditë tokën me rrezet e tij. Jeta gjallon në rrjedhën e dritës.
Të zhytur në harmoninë e universit, ne notojmë për të arritur dyert e lumturisë.
Disa që nuk dijnë not, mbyten në dallgët e fatit, disa të tjerë janë krejt ndryshe, e mbysin fatin, e shtrëngojnë atë në kthetrat e tyre.
Një prej tyre ishte edhe ai, ai që e kam ngulitur tashmë në tru si simbol të skllavit të pasurisë. E kam të freskët në kujtesë atë rob të interesit. Edhe shpirtin e kishte të veshur me rroba të ngushta që i burgosnin ndjenjat e bujarisë.
Kthetrat e tij zgjateshin çdo ditë drejt synimeve të reja lakmuese, duke grisur fate dhe duke prishur e vrarë ëndërra.Kërkonte të bëhej zotërues i fatit, por nuk mbetej veçse një rob i mjerë i materies. Ditët rendin dhe ne rendim lidhur pas tyre.
Çdo gjë e kam të regjistruear në kujtesë. Koha, skulptori më i përpiktë skalit rreptas në pamjen e njerëzve moshën e tyre. Në fytyrën e robit të materies kishte gdhendur lakminë, lodhjen, streset dhe mundimet e mëdha shpirtërore. Verbërisht i bindur fatit të tij, hallet i ishin futur në brazdat e rrudhave të fytyrës.
Koha ecën dhe ai bashkë me të. I ashpër e skrupuloz skulptori ia skaliti shfytyrimin, të gjitha tiparet e moshës, “shpërblim” të kursimeve të tij. Vallë ku do ta gjejë tani ilaçin e tyre, në kozmetikë? Sa kushton? Ç’i solli pasuria e shtuar në rrugen e tij të zgjedhur?
S’mund të blinte tani rininë e humbur, të cilën as e shijoi fare. Me një shishe alkoli në dorë kërkon të harrojë realitetin e plakur dhe të gjejë fluturim tek ato çaste të bukura që i fsheh vetëm gjiri rinor.
Portat e dashurisë për të hapeshin vetëm me çelësin e parave, me atë çelës të fituar në rrugë të dyshimta. Para pak kohësh më thanë se kishte marrë të tatpjetën dhe pastaj kishte ikur.
Më erdhi keq. Për pak kohë qe shijues i kënaqësive të vogla të kësaj bote të vogël. Në fund mori mbi shpinë pasurinë e tij të vërtetë, u bë banor, si ata që mbajnë mbi supe dhè. Por edhe dheut të hedhur mbi të i vinte era interes. Ky e udhëhoqi në jetë sa qe gjallë dhe nyja e vetme që e lidhi me njerëzit.
Sa e gjerë qenka toka, sa shpirtmadhe! Sa gjykatëse e drejtë, që të gjithëve, të mire e të keqinj u jep vend të barabartë!

BISOU

Primus registratum

Sot nuk di me shume se cdija dje... por sot di si te veproje dhe se cfare dua....
une e bera timen tani eshte ne doren tende....
e cuditshme cfare lehtesimi.... kur e pergatis veten per dhe me te keqen, ndjej se mund ta kaloj... ashtu si kam kaluar shume gjera ne jete... e nganjehere me duket si nje fllucke sapuni...
e nga njehere si ajo lengata e njohur te cilen nuk dua te perseritet...edhe pse kam krijuar ate barrikaden e forte per te mos lenduar veten...ehhh
shpresoj te jete thjeshte nje fllucke sapuni te cilen nuk di ta frysh per ta eliminuar....

ladouce2005

Primus registratum

ditari qe mbaj dhe nuk mbaj...
te kam mbajtur per 15 vjet dhe te kam harruar keto dy-tre vitet e fundit...
ditar i dashur /pf/images/graemlins/smile.gif
ndoshta do rikthehem tek ti, te gezohem e qaj me ty, te ndajme bashke caste te rendesishme ose jo te diteve te mia.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
sot u ngrita heret. po behesha gati te beja nje kafe, por nuk munda, sepse u hutova duke lozur me beben time qe me buzeqeshte me dashuri nga kevati i vet. e ula ne karrigen e vet dhe bera nje dush te shpejte. sa te bukur aq dhe te bezdisur jane keto floket e gjate.
u vesha me shpejtesine e eres, sepse doja te luaja akoma me bebin tim...kur ra zilja dhe hyri personi qe merret me beben time...
vetem atehere e pashe qe ora kishte fluturuar pa e kuptuar dhe qe duhet te nisesha per ne pune. si gjithmone neper metro, neper korridoret e zhurmshme te metrove, me gazeten e perditshme ne dore, qe m'i nxin duart me plumbin e germave, me shishen e ujit qe me rendon canten, me aromat e ndryshme qe me ngacmojne hunden, etj etj vetem kur e gjej veten ulur ne tavolinen e punes.
jam kthyer ne nja makine. edhe pa e patur mendjen, zhytur neper paragrafet e gazetes, e di fare mire stacionin ku duhet te zbres. koha eshte mekanikisht e llogaritur ne koken time, dhe pa e kuptuar, zbres nga metroja, ngjis shkallet, marr ashensorin dhe futem ne zyren ku kaloj 40 ore nga jeta ime cdo jave...
:smash: :smash:

alinos

Forumium maestatis

Nje tjeter moment deshperimi dashuror...

Kam nje inat kryenec keto dite, qe do me beje te them gjera qe do clirojne shpirtin, por qe mund te me beje armik me shume persona.
Ato gjerat e kalbura, qe vjellin vrere pas dhe para kraheve te tu, jane bere jeshil nga inati keto dite. Jeshil me sy te kuq, qe vjellin zjarr e vrer nga gojet pa dhembe per te pertypur te vertetat. Jeshil me sy te kuq, qe jetojne brenda keshtjellave me rere genjeshtare qe i ngriten me duart e tyre per shume kohe, ... kohe qe mund te ishte shfrytezuar per te dale nga agonia, u shfrytezua per t'u mbytur brenda saj, per t'u njehsuar me mykun e zi, qe shumohet ne qoshe te erreta pa diell, pa jete, pa miresi.

It can't rain forever, por kur je i kalbur gjer ne palce, dielli as deshiron me ta pare me fytyren e rrudhur prej molusku.
Keshtu edhe une e dashur, nuk te dedikoj me shume se pak minuta inat, e shfryva dhe kaq! Mund te thuash e besh cfare te duash, s'eshte gje tjeter vec shprehje e agonise tende, e pafuqise tende per te me bere vertet keq, pavaresisht nga deshira e madhe qe te vjen nga brendesia e gjoksit te thare per perkedhelje. Keshtu pra, bjeri se i bie bukur!!!

Thus_I_spoke...

Primus registratum

keshtu u shpreh "Mbreteresha Kupe" kur e kuptoi se s'kishte se si te ndryshonte rrjedhen e Menopauzes; (pikerisht si me siper)!!!

Sot mora pjese pasivisht ne nje kontrollim identifikimi dhe cante ne metro. Ligjerisht kontrollin nuk kane ndermend ta fillojne deri muajin tjeter, por sic duket bejne prova. Dhe shenjestren per "treinimin" e tyre e kishin gjetur te perkryer, terroristen me te rrezikshme te vagonit tone. Nje rrudhaqe-zgerlaqe, shpatullat e te ciles nga momenti ne moment mund te shembeshin e ta leshonin koken e thate te rrotullohej deri ne vagonin tjeter. E rrethuan te dy, njeri perpara kembeve, tjetri ne te majte, une rastesiht e ulur ne te djathte. Ai qe ishte afer meje dhe qe sic duket ishte shefi ma beri me sy, demek po beri ndonje hap plakushja ti asisto ne shpartallimin e saj. Po sikur te na shpetonte ne te treve, valle ku do shkonte? Do hante dyert e hekurta me dhembe e do flutoronte jashte trenit ne levizje? Nderkohe plaka e inatosur qe policet e kishin ndaluar sic duket ne ndonje pjese te nxehte nga romani i Daniel Steel (dhe dihet qe romanet e danjeles kane pjese te nxehta) filloi te nxirte nga canta e saj prej basme lloj lloj gjerash, nje manukyr ngjyre domate, nje pastrues protezash, nje kuti mbajtese protezash, nje krem duarsh, nje krem celuliti ( :confused: ), nje portofol me xixa, 12 lloje kuti ilacesh, nje pasqyre, nje qese te madhe me te shkoqura e plot gjera te tjera. Me ne fund e gjeti patenten dhe gjithe turfullim ja perplasi shefit ne dore. Ai pasi e vezhgoi mire, dhe pasi hapi te gjitha kutite e ilaceve (me siguri mos gjente ndonje bombe te mundshme) i kerkoi Esterit, te ciles tashme i kish mesuar emrin, ti jepte te kontrollonte librin. Sic dukej ketu e goditi sa s'mbante me, sepse plaka refuzoi kategorikisht. E shkundi librin sic shkundim ne qylymat ne shqiperi, po ne dore te policit se linte te binte. Ata nuk e zgjaten me zbriten ne stacionin tjeter, po mua me dolen syte nga vendi duke u munduar te lexoj c'kishte shkruar daniela tek libri qe plaka e mbronte me jeten e vet.

P.S.

Keshtu sic e kane nisur keta me kontrolle, sja mban me njeriu te marre hashish te pije ne pushimin e drekes. Duhet levizur nje ore e perpara ne rrethina.

alinos

Forumium maestatis

mendja s'eshte gje tjeter vec nje grusht me miza dhe kur keto miza fillojne te zihen me njera-tjetren dhe te ndahen ne grupe me kryetare shfaroses, s'mbetet gje tjeter vec me i than lamtumire mendjes se shendoshe...
Ne kerkim te pasqyrave? Me mire nje, me beso!

Ema

Goddes

Në stacionin e largët

Ne stacionin e largët në fushë,

Klithi sirena e trenit të fundit.

Mbi çatinë time, si jehonë iu përgjigj kukuvajka.

Kë pres unë sonte?

Kush mori rrugën në errësirë

Dhe i krrusur përmes shiut,

U nis për tek unë.

Më kot më shkon mendja

Tek ata që më deshën.

Më kot kujtoj sonte

Ata që i desha.

Asnjëri

S’do shkundë pika shiu

Në pragun e derës sime këtë natë.

Rrugën e ka mbuluar

Balta dhe nata

Dhe në errësirë

Askush nuk do niset për tek unë...

Ja, kështu do më rrjedhë tërë jeta,

Larg atyre që më deshën,

Larg atyre që i desha.

...

ladouce2005

Primus registratum

:lol: Nelka mos vdeksh kurre :lol:
une kam vendos te lexoj ditarin e Nelkes, cdo dite, sepse me sjell ne humor dhe me ben te qesh me gjithe shpirt :lol: :kiss:

ky ishte fillimi i dites time... /pf/images/graemlins/laugh.gif

ermir celanji

Primus registratum

nje klrisme u degjua e theu heshtjen,
heshtjen qe kish kohe qe mbizoteronte
heshtjen e rende.
prej asaj krisme u shpua nje popull
qe tashme po rridhte gjak.
anije u pane mes malesh
anije u pane kudo
anije qe deti nuk ja hapi kurre zemren.
kembesor te hardallosur qe nuk dinin se ku shkonin
por ecnin e ecnin pa mbarim.
nje epok e re po vinte.
nje toke u lagos m ne shpirt.
plaga e saj do te rejedh gjak pergjitmone.
oh sa e rende eshte kjo fjale,sa e rende.
mbi det,nen det kish njerez
dic kerkonin nuk e di!
por di qe nje komb po renohej
te pakten kete e kutova
e kuptova ate cast.
ne mendjei kam akoma syte plot lot te nenave
ne mendje i kam akoma shikimet e tyre te grira
zeri i tyre i mbytur dic me thoshte ate cast
por une renda pandalur mes turmes
paditur se cfare po fitoja
dhe cfare po humbja gjithashtu
une renda,rendapa e kthyer koken pas
renda,renda
renda per dicka te re.

TDSH

Primus registratum

Miku im vdiq. Vdiq te shtunen, atehere kur edhe hena nuk di cte veshe. Vdiq dhe dje e varrosen. Vdiq nga deshira e dikujt per te pire e per te ngare me 100 milje ne ore, me syte qe i zgurdulloheshin nga gjumi dhe dritat e nje semafori te kuq qe nuk i pa as kur goditi makinen -aty ku miku im vdiq dhe shoket e puthen ne faqe duke i mbyllur syckat. Miku im vdiq te shtunen ne oret e para te mengjesit. Vdiq dhe bota nuk rreshti se rrotulluari.

He died and we never said goodbye...!

ermir celanji

Primus registratum

e cte flasesh per kete bote,smjaftojne fjalet,smjafton fryma,ne luajme mes dallgeve te saj dhe kur uji na ka mbuluar hunden kerkojme ndihme,bej sikur kuptoj qe edhe ne kemi gabuar,
ah sikur te kisha mesuar nga gabimet e te tjereve,arrim te dalim serisht ne breg,forca e mbijeteses nuk na le te mbytemi,por mos prania e ujit mbi hundet tona na shtyn ne pasivitet,na shtyme te harrojme gabimin ose te mendojme qe une sjam i vetmi qe gaboj,nuk jetoj dot pa gabuar,po gabova serisht patjeter do te kerkoj falje,gjithmone vetes i japim nje mundesi te zgjidh gabimet e saj,i japim gjithmone kohe te kerkoj falje,por po nuk ndodhi keshtu,po ne qoftese koha nuk mjafton...................
atehere une kisha qellim te kerkoja falje...........

S6T6N6

Forumium maestatis

Te dyert e hapsires

Te mpire, te ftohte pregatitem nje anije
Ngjitur me ne
Anija lot me naten
Ah keta thonjte me manikyr te nates
Mbi shpinat tona.
Mbi shpinat tona lotet e detit
Lotet e shpresave ku u varrosen marinaret e forte.
Ndal, ku shkon!
Eshte vdekja e ngrire ne shpinat tona
Ndal!
Renkon nje plak prane meje:
E ku ndalet koha?
Thyhen renkimet e veshtrimet
Ujit te turbullt
Ne tryezen e braktisur nga dielli.
Kujdes nate mos na rrezosh anijen
Ajo vendos thonjte e saj lyer me manikyr
Ne shpinen e perjeteshme.
Kujdes nate
Kujdes, ne anijen tone te rende
Si hallet tona.

loris37

Primus registratum

Siç ndodh gjithmone ditet e fundit,kur i mban ne krahe per ti çuar ne dhome,kundermojne era vodke,te perqafojne ne mes te rruges,duke qare dhe duke qeshur."Do ti vras te gjithe?A do ta mar ta bie ktu?A do te vete dhe ti them...".Jane te dehur."Do e ngreme nje dolli ne Tirane,do e ngreme".
"Bastard Inside" bluza e kuqe e panairit ekspozohet kenaqshem ne premieren e saj ne festen e lamtumires te dy spanjolleve.Tonaliteti i trishte i fytyres kishte çaste qe s'ishte i shtirur,kur shihje nje grup qe perqafoheshin e qanin duke kercyer me veshtrime qe shkruanin:"Ku do e gjejme prape ate qe lame ktu".Krenaria "alla shqiptare" qe te mban ne distance te presesh qe te vijne te te sjellin per te pire,te te lusin,te te pergjerohen,te te terheqin,te dalin foto me ty,te te rrefehen dhe mundsisht ne fund te te japin dhe ndonje lek."Oh ti je ai qe..."-Po une jam".Pohon me koke bindje e mendime,largon tentacione,josh deshira.Deri sa vjen ajo qe pritej...Do ishte banale te pershkruhej me fjale."Ky,s'jep me!Ta çojme ne shpi se po na ben ndonje zarar"

Ema

Goddes

Dakord,e leme sonte per ne kinema.Ne djall planet dhe llogarite.E zeme se une jam bere flutur me kohe e jo krimb qe zvarris ngushellime.
Te hapa koken me justifikimet.E di se s'do t'ja degjosh me eren fjales po s'di se si te ngushelloj ndryshe.Ne fakt s'kam ditur kurre te brockullis fjale mbeshtetese.Maksimumi qe une di te bej eshte te perqafoj.

E gjete dje!Qeshja se isha e palumtur.
Po kjo ka pak rendesi tani qe te dhashe keshillen me idiote te botes:
"Duaje ne fshehtesi!Aq thelle fshihe sa edhe vete ta kesh veshtire ta shohesh ne sy ndjenjen!"
(Me siguri endrrat me peshqit ornamentale qe duan te me kafshojne gishtat e kembeve s'kane lidhje me ty,ose me gjithe boten femerore qe me rrethon e lenduar.)

Une dua vetem qe ti jepet nje rruge te gjithave.Dua qe une te kem krahet,ti fjalet,te tjeret buze per te puthur...
Mos me thuaj se ky eshte rreth vicioz dhe se kufinjte e kuq fshihen nga e zeza qe ka brenda.Kurre nje fallxhore s'me ka genjyer kaq keq.Ti vete thua se une s'dua ta degjoj te verteten.

-Te mund te duash
eshte me shume se dashuria,
te jete e mundur,
e mundur...

E di se vargjet e te cmendures te mbeten edhe ty fort ne koke.Medoemos te eshte ngulur si pikepyetje brenda trurit ai Hici mrekulloz i perkryerjes.

Une kam marre arratine.Jam aq larg prej teje sa nuk e ke idene.Prej njerezve qe do doja te me degjonin jam larg,dhe eshte cudi qe s'i shkruaj ditarit por nje femre se ciles i besoj pergjithesisht...

Me kujton veten ne pritje te pushtimit.Nuk te sjell ters une,por vetja e gatuar keq.Nuk eshte kohe per te folur kjo.Eshte kohe per brymje,per te gatuar pilaf me mish gjel deti dhe djathra.Eshte kohe leshi,nuk pikojne as yje per te shprehur deshirat.

Dhe pyetja nuk gremiset brenda meje:po sikur athere,atehere ne kohen X,athere kur do gjindesh,do gjendem,do jemi larg,por te plotesuara...te jete vone?!?
(te mos jete e mundur) ???

E merr me mend c'imagjinate te tmerrshme ka tragjedia?

loris37

Primus registratum

Gjithmone kur jam i merzitur flas per femra.Kur jam ne qejf flas per vende,takime dhe ngjarje.Kur nuk jam as ne qejf as i merzitur flas per futboll.

Rambla

Primus registratum

bezdia ime me e madhe ka qene kur njerezit donin te me jipnin mend, asnjehere s'me ka pelqyer..dhe shoh qe prap eshte nje nga gjerat qe s'duroj dot

:sleep: :sleep:

Rambla

Primus registratum

po shkruaj perseri..

se sot ka qene dite shume interesante...sepse ne ***** sigurisht qe sheh vetem austriak, apo gjerman, ose rini italiane..kujt do ti shkonte ne mendje qe mund te takoja nje plak shqiptar, por jo nje i zakont, por nje poet. po po, brez dhe shok me ismail kadaren dhe dritero agollin (dhe disa te tjere qe une njihja me pak). "ismali -thonte- ishte kapadai, mendjemadh dhe kurrnac, por shkruante poezi qe ta hiqnin kafken (me beri per te qesh kjo e fundit), dhe donte qe tia lexoja une, sepse dinte ti shkruante bukur por jo ti recitonte po aq bukur dhe me ndjenje. kurse driteroi ishte njeri i mrekullueshem, me i afert me miqte..". mbante mend permenç poezite e pushkinit (me recitoi nje ne rusisht, qe une normalisht nuk e kuptova), te bajronit..pastaj me recitoi nje poezi te veten..iu mbushen syte me lote...

nje dite qe me la mbresa!

ladouce2005

Primus registratum

duhet festuar ne nje menyre dita e sotme...po atij as nuk i pelqen te festoje rastet e veta...
sidoqofte, gezuar shpirt :kiss: