PERSE NE SHOFERET SHQIPTARE NUK I RESPEKTOJNE RREGULLAT E RRUGES

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: PERSE NE SHOFERET SHQIPTARE NUK I RESPEKTOJNE RREGULLAT E RRUGES

Ate nuk e mor vesht as un jo :devil: .

Si përfundim a ka bo Lara aksident apo thjesht ka qenë shkaktare e aksidentit? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Ptuh ne gur e ne dru se o Shumakere dhe e eger shume ajo.. godisni tri here... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nazhi s'o faji im qe ke ne ka tabela, semafora dhe PULICA qe te tregojne se semafori u ka bo jeshil (si ti tashi qe ta bom' temen lomsh /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe mund te kalojne...

Kaq ishte detyra ime...shoferave shqiptare ju mungo etika se kjo londa nuk bohet ke auto-shkolat shqiptare, per fat te keq.

MLK

Primus registratum

lara:
[Big Grin] E lezecmja eshte qe te ulerijne nga makinat
-Ec aty Tirona

Lara po mire ata qe te thojshin hec aty Tirona i qellojshin gjo me kamzhij vetures tate ? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Mos ivej re se te kalosh ka pronar gomori ne pronar veture nuk osht e kollajshme /pf/images/graemlins/tongue.gif
Edhe nje gje tjeter makinat ne Shqiperi skane pse ti bejne me buton burite, me mire tja heqin butonin e ti lidhin direkt telat se shqiptari qe kur nez makinen ne 5 te mnjesin gjoja pare qe bo eshte ti bij burise me çu gjith lagjen ne kom /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Kam mbi 10 vjet qe i jap makines dhe kam qene ne disa aksidente. Te gjitha jane te frikshme, por si jam tmerruar ne Tirane kete pranvere, nje nate ku nuk i be aksident, por shpetuam per qime dhe po te ishte bere asnje nga ne ne makine nuk do ishim gjalle tani. Ishim 2 cifte dhe nje shok po i jepte makines, ishte afersisht 2 e nates dhe po ktheheshim nga nje klub. E mbaj mend qe ishte Pashka Katholike sepse kur po ktheheshim dhe pame njerez qe po dilnin nga Kisha Katholike e qendres, kerkova te shkonim ne kishe por shoket e mij insistuan qe JO, nejse, ngadalsuam shpejtesine ndersa po debatonim dhe kjo mendoj se na shpetoj jeten. Po vazhdonim normalisht tek unaza dhe morrem kthesen per tek blloku rruga ishte bosh fare kur po kalonim me makine, nuk kishte asnje STOP apo semafore, por dukej qe rruga ishte bosh, papritmas, kalon nje makine mbi 200 km/ore ne drejtim pingul me ne, aq afer sa te gjithe qe ishim brenda mbajtem frymen dhe na u desh disa minuta te kuptonim se cfare ishte pothuaj te ndodhte. Me shpejtesine qe ishte makina qe na kaloj pingul, nuk kam kurrfare dyshimi qe po te kishim kaluar 1 sekonde me pare do ishim nen dhe tani. Eshte frike ne Tirane, shoferet e atjeshem kam pershtypjen se duan te tregohen "cuba" dhe jane komplet te pakujdeshshem apo nuk i dine rregullat elementare te qarkullimit, mos te them qe gjendja e trafikut (semafore, shenja) jane ne gjendje deshperuese. :cry:
Zoti i shpetofte!

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Kam mbi 10 vjet qe i jap makines dhe kam qene ne disa aksidente. [/qb]
I'm AnaBlue and I'm an alcoholic :lol: ...

Ps. goce, jo se nuk na tmerrove me kte muhabet po I had to comment on the above :lol: !

Santiago

Primus registratum

[qb] ..... nuk kishte asnje STOP apo semafore, por dukej qe rruga ishte bosh, papritmas, kalon nje makine mbi 200 km/ore ne drejtim pingul me ne, [/qb]
Si qeke per kronika te zeza ti Ana... :rockband:

Nejse....
Shyqyr qe pakse shpetu /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps. je e sigurte qe makina ishte me 200 km/h... :confused:

MLK

Primus registratum

Ti Ana jo vete qe je blue po duhet te kesh ne syte blue se sa here shifke ndonje shofer e merke m'sysh ne boka aksident ai /pf/images/graemlins/laugh.gif Megjithe keto aksidente qe paske pa ti goce i bi te kesh punu shefe rajoni :lol:
Nejse tani qeshim se ka kohe qe te ka ndodh keshtu qe sja vle me qajt mo /pf/images/graemlins/tongue.gif
Per kuriozitet me ça makine ke qen ne 2 te nates ti se une çoku e kam zakon me bredh noten me 200 km/h /pf/images/graemlins/laugh.gif

Albert Zylyftari

Primus registratum

ishte afersisht 2 e nates dhe po ktheheshim nga nje klub. E mbaj mend qe ishte Pashka Katholike sepse kur po ktheheshim dhe pame njerez qe po dilnin nga Kisha Katholike e qendres, kerkova te shkonim ne kishe por shoket e mij insistuan qe JO, nejse

MLK

Primus registratum

Ah ne nje gje, ne Shqiperi me kedo qe te hypesh ne makine e sidomos ne taksi te thote kam 30 vjet shofer :lol: :lol: :lol: 500 makina ka pas gjithe Shqiperia laj e thaj /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Kane nga 30 vjet me patente ZIZI ne xhep,por nuk kane ngare makinen asnjehere /pf/images/graemlins/laugh.gif .

AnaBlue,keshtu eshte kur nuk ndalesh 10 minuta te kisha katolike /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Nje ça t'gje kur do me tregu histori personale /pf/images/graemlins/laugh.gif . Dojsha me e tregu nji po ndrrova menie /pf/images/graemlins/tongue.gif .

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Nje ça t'gje kur do me tregu histori personale /pf/images/graemlins/laugh.gif . Dojsha me e tregu nji po ndrrova menie /pf/images/graemlins/tongue.gif . [/qb]
...tregoje ne ta mbajte /pf/images/graemlins/laugh.gif

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Nje ça t'gje kur do me tregu histori personale /pf/images/graemlins/laugh.gif . Dojsha me e tregu nji po ndrrova menie /pf/images/graemlins/tongue.gif . [/qb]
Kondra .. /pf/images/graemlins/wink.gif ti e tregove nje histori interesante ,por une nuk i dhashe "Bum" /pf/images/graemlins/laugh.gif se do mbeteshe keq... :tipsy:
Sidoqofte nje shofer i mire tregon dhe patenta.. /pf/images/graemlins/tongue.gif 6 vjet

Guest

Une them numri i aksidenteve,kane si shkaktar kryesor,ligjin dhe si rrjedhoje,fajtore Qeverine.
Jemi nje shtet Evropian dhe fare mire mund te mesojme nga shtetet e zhvilluara.
Marrja e nje Patente ne Gjermani kushton shume dhe as qe, diskutohet, marrja pa e merituar.

Gjithashtu,pas marrjes se patentes,per 2 vjet rresht, je ne nje "Kohe prove" (Probe Zeit) :shrug: /pf/images/graemlins/wink.gif gjate se ciles,per gabimet me te vogla,i rikthehesh perseri Kursit te patentes..(ben ore shtese)..
(Kjo persa i perket marrjes se patentes..)
Ndersa, pasi e merr ate,jane ligje te forta, qe e mbajne trafikun nen kontroll..dhe minimizojne aksidentet..(pasi dhe ketej ka aksidente, as qe diskutohet)..

Tek ne,ne Shqiperi mungojne..
-Kufizimet e shpejtesise, neper rruge..
-Semaforet
-Vijezimet e rrugeve..
(Ne Tirane,tek Universiteti,beheshin 6 rradhe,pothuajse sa autostradat ketej..)
-Tabelat apo shenjat neper rruge..
-Mungojne vendet per Parkime automjetesh..

Gjeja kryesore, qe te ben pershtypje ne Tirane, mungesa e nje Parkimi..
Tirana,nje kryeqytet,i cili po rindertohet dhe modernizohet, pa nje Parkim afer qendres..... :eek: (dicka elementare)..
(Per Parkim me kate,e kam fjalen,jo neper rruge.)
Si rrjedhoje,kemi parkime ne rruge,qe do sjellin dhe ngushtimin e tyre..
Nese keto qe permenda,do te ekzistonin,mmbase do ish ndryshe..
Plus..
- Policia rrugore, nuk funksionon..
-Kontrolli i alkolit...(kryesore)
-Gjobat,per moslidhje,per Parkim ne vend te palejuar,per kalim shpejtesie..etj nuk praktikohen..
-Radare,per kontroll shpejtesie..neper kryqezime..

Vertete nje i ri,ka deshire ti jape shpejt makines,por nese ai denohet me ulje Pikesh, si dhe gjobe ne Leke,duke iu bere presion per heqje patente,detyrimisht do te vihet para pergjegjesise dhe nuk do te kemi perseritje gabimesh..
Rruget, jane Skandal..

Une i adhuroj shoferet shqiptare.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Me duken te zote..qe arrijne i japin Makines ne ate trafik..sidomos Femrat..(qe ishin shtuar shume)..
Nje Shqiptar nuk e ka problem ti jape Makines ne nje vend te huaj,perkundrazi i duket fushe me lule..
Ndersa nje i huaj,ose dikush qe e ka marre patenten jashte,nuk mund ti jape dot makines ne Shqiperi,ose me sakte dridhet kur i jep,i duket Trimeri..

Ketu dal ne perfundimin,qe nuk jane shoferet shqiptare skandaloze,por Qeveria Shqiptare eshte skandaloze.. :idea:

Nje permbledhje nga Fantazia* /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga Moira:
[qb] Kondra .. /pf/images/graemlins/wink.gif ti e tregove nje histori interesante ,por une nuk i dhashe "Bum" /pf/images/graemlins/laugh.gif se do mbeteshe keq... :tipsy:
Sidoqofte nje shofer i mire tregon dhe patenta.. /pf/images/graemlins/tongue.gif 6 vjet [/qb]
Ça fol ti ëre. Un kam 12 vjet me patent ëre /pf/images/graemlins/laugh.gif (seriozisht kjo).
Për të kundërshtu içik Fantën tashti /pf/images/graemlins/tongue.gif :

O Ylli, po ai trimi që ja mështjellë rrugës plot me makina me 140 km/orë si me qenë nipi i Skënderbeut (jo Hamzai) pa e vra menien hiç edhe ai faji i qeverisë është?
Po ai tipi që e mban bencin me pare borxh e kur vjen puna me i rregullu frenat i len deri në atë pikë sa të ndalojë ke muri ke funi i rrugës edhe për këtë e ka fajin qeveria?
Mos të flas për atë tjetrin që del me makinë, përplaset e kur e pyesin se ku i kishte sytë thotë "Ke p...i" (më falni për gjuhën por më ka ndodhur vetë kjo :shrug: ). Edhe për këtë mendon se e ka fajin qeveria?

unë e di që me masa herkuliane qeveria mund të rregullojë këto probleme por sikur t'ja varim të gjitha qeverisë në qafë si vargje me qepë, e shkreta qeveri do përkulet nga pesha e qepëve. Ne e kemi në majë të gjuhës që qeveria e ka fajin.

Qeveria është lokomotiva që udhëheq popullin por po qe se vagonat nuk rreshtohen prapa saj ... :shrug:

Dolores

Primus registratum

Kur pyeta nji shofer taksie ne Tirane( shofer i vjeter ne moshe) se si mund te niste makine ai pa vija te bardha e pa semafor te larte e te dukshem ...ai me tha: Ne i kemi kto ne mendje jeni ju te rinjte qe vini andej qe na prishni pune se ju i doni te piktuara rruget edhe s dini te manovroni mire /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nejse une e hengra vet kur isha ne Shqiperi aksidentin kthesave te Ballshit /pf/images/graemlins/frown.gif ....problemi qendron se makina atje eshte akoma mjet qejfi jo shume e nevojshme per te levizur brenda per brenda qytetit ...meshkujt duhet te ecin me shume se kan zene dhjamin e dynjas...edhe normalisht qejfi konceptohet cik perseprapthi atje...rakia edhe nisja e makines nuk konsiderohen jashte rregullit..rripat nuk vihen normalisht kur udheton jashte qytetit...keshtu qe nisja e makines nuk eshte pergjegjesi, por qejf :shrug:

p.s pershendetje idealistave /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] Megjithe keto aksidente qe paske pa ti goce i bi te kesh punu shefe rajoni :lol:
[/qb]
Nuk kam pare por kam qene pjese e aksidenteve. Meqe Kondra nuk po hap gojen te na tregoje histori personale, po vazhdoj una /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kjo qe me ndodhi ne Shqiperi nuk ishte aksident por ishte nje moment qe dhe tipat si une qe nuk besojne fillojne te mendojne se duhet te egzistoj nje engjell shpetimtar ne ate moment /pf/images/graemlins/smile.gif Nje aksident para saj isha duke i dhene makines mire e bukur ne zonen e Bostonit dhe kisha ndaluar ne semafor dhe po prisja duke pire kafe rehat, kur ndiej nje tronditje alla-termeti qe u tmerrova dhe kafja mu plas neper turinj. Kisha rripin e sigurimit ndryshe do kisha perfunduar me koke ne xham. Nje grua qe po i jepte nje jeep-it te bardhe nuk pa semafor fare dhe me shpejtesi po vazhdonte rrugen kur me perplasi dhe beri makinen time cope dhe mua qe nuk me ulej adrenalina per ca ore. Ajo i tha policit qe ishte shume e stresuar dhe nuk pa gje se nuk e kishte mendjen e une me turinjte dhe floket e perlyer me kafe mezi po merrja vehten. Me sollen ambulancen dhe insistuan te me cojne ne spital por une ngula kembe se isha OK. Tani qe ka ikur kjo pune me vjen te qesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Aksidente ndodhi gjithandej, por ne Shqiperi jane shume kushte te favorshme qe te ndodhin me shpesh dhe te jene shume me fatale per shkak te shtetit qe nuk merret me rregullimin e rrugeve dhe shenjave si dhe me gjoba per kundrashkelesit, si the shofereve qe nuk kane kujdesi ne duhur. Une nuk i jap dot makines ne Tirane, harrojeni! :idea:

Kondrapedali

Kondrapedali

Frikanjose /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy:

AnaBlue

Forumium maestatis

Po pres historite e tua te aksidenteve. Hajt tani, mos do nje gote vere te fillosh te hapesh gojen? Nuk e ke vetem per te nxjerre vrer :devil:

Kondrapedali

Kondrapedali

Iiiii, nuk ma kishte thënë njeri këtë /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif .
Unë nuk flas se fillojn e tallen këta të tjerët duke fillu nga Izi /pf/images/graemlins/laugh.gif .

I kom bo ene un nja 7-8 aksidente por nga këto vetëm 3 të rëndësishme. I pari i rëndësishëm ishte mu në mes të bulevardit mbrapa Muzeut kombëtar në Tiranë. Po vija nga treni drejt xhiros (tu shku për ke gruja) kur ja fut njoni që po vite nga xhiro drejt trenit, të kthymes direkte me dal mrapa muzeut. As nuk pa gjo hiç (se ja zete pamjen i fuoristradë) ene mori kthesën vllai si me qen nai pilot vdekje. Po gamori mir që u kthy po shkopi ene frenoi se po kalojshin rrugën njerëz. Me i llaf u bo tamom kamikaz. Rezultati, zorrët e Golfit tim përjashta ene dera e Benzit për ke plenat. Po keni pa juve që ai xhaxhi kishte 2 ditë që kishte dal prej burgut ene ishte me Kallsh me vete? Merreni me men se kush doli fajtor aty :smash: :smash: . U detyrova me i ble ene derën e Benzit aty në moment. Por nuk është kjo e rëndësishme. E rëndësishme është mentaliteti i atij tipit të çuditshëm që shyqyr ndaloi për këmbësorët (ishte një grua me karrocë). Nuk donte me ja dit hiç vllai.

P.S. Se kush përmeni që shoferat shqiptar e bojn me kronometër për sa e bojn Dajtin apo Durrsin /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Rekordet e mia janë: Dajt (Resto-Bar Panorama) universiteti i Tiranës (korpusi) 18 min

Tiranë-Durrës (rruga e Ndroqit) 18 min

Të dy këto arritje i kom bo me i Golf 82 1.6 Diesel!

Në daçi besoni e në daçi mos besoni :tipsy: .