PERSE NE SHOFERET SHQIPTARE NUK I RESPEKTOJNE RREGULLAT E RRUGES

RediRock

Primus registratum
Re: PERSE NE SHOFERET SHQIPTARE NUK I RESPEKTOJNE RREGULLAT E RRUGES

pse si respektojme rregullat...

sepse populli eshte dhe do te jete gjithmone nje mase qe udhehiqet nga koka e vet (ne kete rast qeveria). cfare rregullash te respektojme kur rregullat nuk ekzistojne. si mundet te mos e shkelesh vizen dyshe kur rruga nuk ka vize dyshe fare. si mundet te mos parakalosh kur makina para teje eshte fertele, i del tymi nga 5 drejtime dhe ecen me 5 km ne ore por dikush ja kaloi inspektimin dhe e la te jete ne rruge. qe te respektohen rregullat, duhen vene rregullat. gjithashtu duhen pergjegjsuar autoritetet qe perforcojne rregullat. dikush me siper tha qe ja vejme fajin qeverise kot se jeta jone do humbase. nqs na dhemb kaq shume jeta, dhe eshte kaq e nevojshme ti japim makines, atehere hajde te mblidhemi dhe ta kapim qeverine per b0lesh qe ti rregulloje rregullat, rruget, shenjat e cdo gje tjeter...

Kondrapedali

Kondrapedali

Makinat që qarkullojnë më shumë në Shqipëri janë Mercedes Benz dhe kjo ka një arsye në vetvete! Me sa shoferë keni biseduar të cilët ju kanë thënë që Benci o makin për s'mari, s'do me ja dit, s'e gje gjo etj. Këta katuanrë që nga gomari ja hipën makinës, kujtojnë se makina është tank. Shumica e atyre që i kanë shpëtuar një aksidenti të rëndë nuk janë më aq trima sa të futen në parakalim dhe ta detyrojnë makinën që vjen përballë të dalë me dy rrota jashtë rruge.
Megjithatë arsyet janë të shumta:
1) injoranca mbi qarkullimin rrugor
2) infrastruktura skandaloze që fillon me gropat në rrugë e përfundon me vijat e bardha që s'duken gjëkundi!
3) natyra "trime" (trupeshk) e shqiptarit që kërkon të tregohet si mo i bukri
4) gjendja teknike e makinës që për mua vjen e fundit pasi është e influencuar nga të tjerat më lart.

xhoni

Primus registratum

Kjo rakia bukuroshe,cpo na hudh qoshe me qoshe :rockband:

anny

Primus registratum

si pse mo:se patenten e merr kush do edhe pa bere ndonje kurse per kete jep ca leke,edhe pastaj del ne rruge me eksperience te madhe dhe jua hypen shtyllave ,njerzve,koshave(qe nuk ekzistojne pothuajse)
se policet nuk ju intereson nqs ndodhin te tilla ,rendesi kane leket nen dore(mgjths kur vajata ne behare ne shqiperi,jashte sr ne rruge,na ndalun policat dhe na thane te vendosim rrypin e sigurimit :eek: e cuditshme por e vertete)
se nuk ekzistojne tabela,jane te pakta,se nuk ekzistojne vizat e bardha,per semafor ne sr(qe nuk eshte metropol)as qe behet fjale,nuk ka
edhe ketu jam dakort me kondre,se eshte natyra shiptarit per ta bere gjoksin grope,une edhe ska me

soni2

Primus registratum

ai qe beri aksidentin ishte nje shofer qe nuk njifte rrugen dhe si pasoje u be aksidenti

kush tha qe shqiptaret nuk dine ti japin makines dhe nuk rrespektojne rregullat ku ne shqiperi te vene rregulla dhe kushte pastaj flasim mos te kritikojme njerezit kur nuk kane mundsi per ti vene ne gjendje ato makina se ato te shkretat kane dhe o kondra mos quaj katnare njerezit qe vlersojne benzin sepse nuk e marrin per tank por ato tip benzash qe perdoren ne shqiperi nuk kerkojne nivel te larte mbajtjeje te themi te kushtueshem .
po marr rastin tim vetem kete muaj makina me kushtoi 1000 euro me riparime ne garazh
Peugeot 806 TI
po te kisha nje E 250 D apo TD( makina me e preferuar nga shqiptaret)nuk do me kishte vajtuar edhe aq arsyet jane thjesht teknike dhe jetoj ne france ku prodhohen keto te shkreta peugeot dhe kurre me sdo blej franceze .
rruget jane skandaloze makinat me goma fushe pa frena pa amortizatore me keto kushte distanca e frenimit shumezohet per 6 te mos flasim per shpejtesine marramendese qe kane makinat ne pseudoautostraden shqiptare .
une i kam dhene makines ne shqiperi dhe pa patente per dy tre vjet se pastaj ika .
por pranoj me mire bordellin e trafikut te romes parisit e milanos bashke se sa te tiranes arsyet ma merr mendja kush ka patente i di dhe kush ka patente nuk dote thote qe eshte shofer ne shqiptaret asocjojme fjalen shofer me aftesine e drejtimit te nje mjeti ne kushte ekstreme bore shi balte rruge te veshtira pa freksion pa frena etj etj

kam pershtypjen se 98% e ketyre qe kritikuan shoferat shqiptar nuk e dine se ç'eshte freksioni jo me te ecin pa te ashtu siç ecnin shoferat e parqeve kur skodave ju prishte se ato te shkreta skoda kishim .
shoferat shqiptar jane ne me te zotet nga te gjithe duke i vene ne te njejta kushte sepse ketej shoferat jane mesuar te ecin me kushte dhe jo si ne pa kushte .

ska shume qe nje shok i imi(turk) ishte ne shqiperi me vellain tim dhe kur u kthye me tha sa keq me vjen per gjith ato makina te mira ne ato rruge cope cope .

RediRock

Primus registratum

jam dakort me shumicen e postimit te mesiperm pervec nje fakti, popullata e shofereve ne shqiperi ka ndryshuar shume ne 10vjecarin e fundit. me pare vetem shoferat qe ishin shofera (ato qe permend to57 ishin ne rruge me makina per shumicen e kohes) kurse tani kush ka leke ka makine, kush ka makine eshte bere shofer. eshte raport normal i natyres, rritja e sasise sjell uljen e cilesise...

Kondrapedali

Kondrapedali

to57, për punën e Bencit tank etj, e kisha për një kategori njerëzish (shoferësh). Sigurisht që nuk janë të gjithë sepse edhe unë vetë para Fiat apo Peugeot do preferoja Mercedesin. Çështja shtrohet në mentalitet dhe jo në aftësi drejtimi! është e vërtetë që një shofer shqiptar në situata të ndryshme të vështira sidomos është tepër i aftë (një pjesë e madhe) por ai është tepër i paaftë në kushte normale. Shumica e shoferëve shqiptarë kujtojnë se duhet të bëjnë garë dhe po s'patën rrugë do e hapin me forcë. E keqja më e madhe është se gjithkush kërkon të dali i pari, të kthehet para se të kalojë ai që po vjen vërdallë, të kalojë para se të kalojë këmbësori..... Ka një mungesë të madhe tek shoferët shqiptar, quhet DURIM dhe kjo mungesë vjen si pasojë e mos-gjykimit!
Për ta mbyllur tani to57, të kujtoj që mercedesi është makinë luksoze dhe me cilindratë të madhe, si e tillë një Mercedes kushton më shumë në konsum dhe në riparime! Krahasimin mos e bëj me një Peugeot por me një VW, Toyota, Honda, Mazda, Renault (nuk jam i sigurt) apo shumë të tjera që kushtojnë shumë më pak! Sigurisht duhen konsideruar edhe vitet e makinës. E vërteta është se shqiptari ka PORDHË dhe e do makinën sa më të mirë që t'i bëjë karshillik komshiut. Vetëm në Shqipëri kam parë Mercedes Elegance të përdoret si taksi ordinere.

WiLd^-_-^BoY

Primus registratum

nuk i rrespektojn se patenten e kan ble me leke /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Renea88

Primus registratum

gjysma jan katunar qe kan zbrit nga mali dhe nga gomori e mushka rane ne mercedes.....si tha Teto Ollga:kane shitur gomeret te blene bicikleta.....

xhoni

Primus registratum

hahahahahahaaa
po jo mer lal,se hyn ene ke klubi qy n'pik t'mjezit.

Ne shqiperi eshte edukate alkoli lale

/pf/images/graemlins/tongue.gif Si cdo fillim ,nuk mund te jete perfekt ,por shoferet kane filluar te ndergjegjesohen .. /pf/images/graemlins/wink.gif ,po ashtu dhe kembesoret .
Ju qe nuk jetoni ne Shqiperi... :confused: pse me duket se shikoni vetem anet e keqia ??? :smash: Te pakten mos e ekzagjeroni.. :angel:

xhoni

Primus registratum

sepse nuk shofim asnje te mire.te del bicikleta perpara dhe katunari nuk i ven lopes sinjale :smash: /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif epo qenka faji yt atehere ,cdo ti tek rruga me kthesa ee... :smash: ??

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] to57, për punën e Bencit tank etj, e kisha për një kategori njerëzish (shoferësh). Sigurisht që nuk janë të gjithë sepse edhe unë vetë para Fiat apo Peugeot do preferoja Mercedesin. Çështja shtrohet në mentalitet dhe jo në aftësi drejtimi! është e vërtetë që një shofer shqiptar në situata të ndryshme të vështira sidomos është tepër i aftë (një pjesë e madhe) por ai është tepër i paaftë në kushte normale. Shumica e shoferëve shqiptarë kujtojnë se duhet të bëjnë garë dhe po s'patën rrugë do e hapin me forcë. E keqja më e madhe është se gjithkush kërkon të dali i pari, të kthehet para se të kalojë ai që po vjen vërdallë, të kalojë para se të kalojë këmbësori..... Ka një mungesë të madhe tek shoferët shqiptar, quhet DURIM dhe kjo mungesë vjen si pasojë e mos-gjykimit!
Për ta mbyllur tani to57, të kujtoj që mercedesi është makinë luksoze dhe me cilindratë të madhe, si e tillë një Mercedes kushton më shumë në konsum dhe në riparime! Krahasimin mos e bëj me një Peugeot por me një VW, Toyota, Honda, Mazda, Renault (nuk jam i sigurt) apo shumë të tjera që kushtojnë shumë më pak! Sigurisht duhen konsideruar edhe vitet e makinës. E vërteta është se shqiptari ka PORDHË dhe e do makinën sa më të mirë që t'i bëjë karshillik komshiut. Vetëm në Shqipëri kam parë Mercedes Elegance të përdoret si taksi ordinere. [/qb]
shume dakort me ate qe benzi eshte makine lluksoze por ne mbajtje benzat e vjeter kane frekuenca riparimesh me te zgjeruara sesa makinat e tjera .dhe fakti qe ne shqiperi 80% e pjesve mercedes jane fallco prodhim turk apo kinez.
isha ne fillim te 2002 ne shqiperi dhe solla nje w124 200d te 89 atje mu prish freksioni me la me merrte ajer nuk e di nga e kishte ika ne mekanik dhe ai me tha e ka pompa e freksionit
ngaqe nuk kisha kohe te meresha i thashe ik dhe bleje dhe vere te paguaj kur te kthehem ta marr
ika dhe kur u ktheva makina ma beri ate problem dhe pashe kartonin e pompes nuk kishte asnje shenje mercedezi per me teper kur e e hoqa ate pompe se ja ktheva e pashe se nuk kishte asnje numer serie qe per çdo lloj benzi fillon me modelin e tij per timin w124 dhe kartoni e ka original teile me vule siper.
alkoli ka te beje
mosnjojtja e rrugve
eksperienca inekzistente
etj

dhe o kondra nuk e di çfare taksish ka ne kanada por ne qytetin(Metz) ku une rri me iku truri pashe edhe S 400 cdi 2004 taksi ate qe ne e quajme regina(mbreteresha e benzave)
te mos flas per s 320 cdi qe ka nja kater a pese
taksia qe ka bere me shume kilometra eshte nje 250d i 87 dhe ka bere 4 milion km
nje 240d me 2.8 milion
ndersa me nga nje milion ka me shume se 10 ne europe.
preferenca ime ngelet RS6
dhe vazhdoj ti konsideroj shqiptaret ne europe se shoferat me te mire .

Renea88

Primus registratum

gjeja me e keqe e jona eshte qe kemi pa shum filma me kauboj :smash:

Kondrapedali

Kondrapedali

to57, edhe në Kanada ka Mercedes taxi mër daj po jo 98% e taksive.
Mblidhe menien shqiptarët janë shoferët më të këqij në Europë dhe kjo jo për mungesë aftësish drejtuese!
Sa nga shoferat e rinj e kanë zakon të kontrollojnë makinën para se të nisen për diku? Sa nga shoferat e rinj kanë durim që të lejojnë shoferin tjetër të heci me shpejtësinë që ai dëshiron apo që të parakalojnë aty ku është e lejuar dhe e mundur? Sa nga shoferat e rinj pyesin se cili është ndryshimi mes një palë frenash që kushtojnë 50 mijë lek e një pale tjetër që kushton 250 mijë lek?
Kështu mund të zgjatem deri nesër dhe mund të themi që fajet janë edhe të shtetit por problemi është se shteti nuk e hyp kokën e vet në makinë :shrug: !

xhoni

Primus registratum

o cuna mos e zgjeroni problemin kot.ne e kemi per pordhalitet hecjen me shpejtesi.ne dum me i tregu shokut se bejme gara dhe aty ku smundesh dhe kujtojme se maqina eshte loder.

para disa ditesh isha tek nje restorant nja 30-40 km jashte qytetit.pas darkes dhe ca shisheve vere te mira,ja rrasa dhe nja tre tekila keshtu qe u taposa pak si shume.e mora rrugen e kthimit me kasetofon ne maksimum dhe vallaj desh dola nja dy here nga rruga.nderkohe me thote e fejuara.
hec me avash te lutem.zemra,une e di qe je shofer keshtu qe pse ta prishim harene tani ne fund,te na kapi ndonje polici apo te biem gjekundi si filani(dhe me tha emrin e njerit qe kishte cof nga nje aksident me makine)
ktheju zakonit tend,me tha,qe kur pi hecen shume ngadale.
keto gjera mi tha me lezet se nuk i dihet sesi i marr llafet kur jam i pire.nejse,shkurt muhabeti e ula vllai jot shpejtesine fare dhe fillum tuj knu per qejf.
ne shqiperi aksidentet me te medha behen ngaqe ne rrime gjithe diten ne klub dhe kemi "seder"te semure kur hipim ne makine.
pastaj po te fillojme jo rruget jo sigurimi teknik arrijme qe fajin e ka shteti bile dhe evropa /pf/images/graemlins/laugh.gif

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga xhoni:
[qb] o cuna mos e zgjeroni problemin kot.ne e kemi per pordhalitet hecjen me shpejtesi.ne dum me i tregu shokut se bejme gara dhe aty ku smundesh dhe kujtojme se maqina eshte loder.

para disa ditesh isha tek nje restorant nja 30-40 km jashte qytetit.pas darkes dhe ca shisheve vere te mira,ja rrasa dhe nja tre tekila keshtu qe u taposa pak si shume.e mora rrugen e kthimit me kasetofon ne maksimum dhe vallaj desh dola nja dy here nga rruga.nderkohe me thote e fejuara.
hec me avash te lutem.zemra,une e di qe je shofer keshtu qe pse ta prishim harene tani ne fund,te na kapi ndonje polici apo te biem gjekundi si filani(dhe me tha emrin e njerit qe kishte cof nga nje aksident me makine)
ktheju zakonit tend,me tha,qe kur pi hecen shume ngadale.
keto gjera mi tha me lezet se nuk i dihet sesi i marr llafet kur jam i pire.nejse,shkurt muhabeti e ula vllai jot shpejtesine fare dhe fillum tuj knu per qejf.
ne shqiperi aksidentet me te medha behen ngaqe ne rrime gjithe diten ne klub dhe kemi "seder"te semure kur hipim ne makine.
pastaj po te fillojme jo rruget jo sigurimi teknik arrijme qe fajin e ka shteti bile dhe evropa /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ke te drejte o xhon
po kur nuk pine keta shofera si ja bejne sepse aksidente bejne prape.
ene ti ne itali ta mban te ecesh me alkol
jo vlaje se si ne itali france gjermani e kudo patenta o me pike ene piket flutrojne shpejt ngel robi me hik prape ne autoshkolle(si une)apo duke i dhene me patente fallco shqiptare .
eshte ene ajo e hapmja bythesh jo une e bera per kaq jo e kam bere per kaq jo ju ngjita dajtit kshu e jo e zbrita ashtu .
edhe une qe i ruhem(kam bo nja 9 aksidente)duke zbrit nga dajti ne korrik(te ketij viti)me hori içike sepse po me rrinte nje bmw ngjit dhe me parakaloi kshu si eger.
ju vuna mrapa jo te parakalume po e lashe nja dy tre kthesa mrapa .
mu bo qejfi per momentin por kur e menoj sa gomar u bona si er ti hec robi ne ato dysheza e kthesa me gropa me karroca furgona e bageti thjesht duke bo gara.hajde gomarllik hajde
e pranoj ..
po sa shtyhen kshu perdite dhe nuk i kane makinat ne gjendje dhe nuk jane as vete ne gjendje te mire teknike.
pse policia nuk merr alkoltest dhe tju a beje shoferave .
pse nuk i paguajme policet mire qe te mos i kemi te korruptuar te bejne punen mire.
pse kontrolli teknik(kolaudimi)bohet me leke ne shqiperi e jo me gjendje makine.
faktore ka shume por tradita e inkosiences dhe e ekzagjerimit eshte shume e thelle tek ne.
edhe faktori ekonomik luan nje rrol te madh
zbritem ne nga skoda e zizi e op ne benz e bmw me rruget e xhaxhit se as nanua as saliu nuk e vune i rryp rruge.

Ne ketu ne Shqiper nuk kemi shofera te pazote dhe qe nuk i zbatojne rregullat e qarkullimit .I kemi cuar neper europe edhe ato pak kokrra qe te edukohen atje... /pf/images/graemlins/laugh.gif

xhoni

Primus registratum

per mua alkoli ngelet shkaku kryesor ne aksidente /pf/images/graemlins/frown.gif