PERSE NE SHOFERET SHQIPTARE NUK I RESPEKTOJNE RREGULLAT E RRUGES

MLK

Primus registratum
Re: PERSE NE SHOFERET SHQIPTARE NUK I RESPEKTOJNE RREGULLAT E RRUGES

Une per vete asnje aksident ne 12 vjet biles me kan dhon nje flamur trekonç "Sofer i dalluar" /pf/images/graemlins/laugh.gif
Masnej une sjam si puna Anes, sa sho i aksident qe afrohet tak iki se me ta kap aksidenti gjej vrime e futu :lol: Ti Ana i thithke si me mastiç ça engjelli thu ty te ruka ti paske mbledh gjith aksidentet e Bostonit ne e paske kenoj Policen e sigurimit te makines /pf/images/graemlins/tongue.gif
Ah ne nje keshille pas aksidentit mos rrefuzo kurre me shku ne spital e ta shenosh se ka raste qe dhe pas 5 vitesh mund te kesh pasoja per zhvendosje kockash psh apo vertebrash te shtylles kurrizore, e ne kete rast siguracioni nuk ti jep 1 milion dollaret e merituara /pf/images/graemlins/tongue.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Kam qene ne aksidente te vogla dhe pervec ca dhimbje te muskulatures se qafes dhe kurrizit nuk kam pasur gje - deri tani me ka shpetuar engjelli im /pf/images/graemlins/smile.gif por me vone me thane se po te kisha shkuar ne spital me urgjencen do kisha marre nje grusht te mire paresh nga insurance. Si puna e dhelpres me rrushin, them se nuk do ndihesha mire te merrja para ne rruge jo te ndershme /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Po ti ti kishe mar se ja jepnim qeverise te bente trenin me aletrik /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] Po ti ti kishe mar se ja jepnim qeverise te bente trenin me aletrik /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ho pra, ene kshu nuk i hypshin mo shqiptart kerrit ene nuk bojshin mo oksidente /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif .

AnaBlue

Forumium maestatis

Nuk osht cpik akoma treni elektrik qe puno me bateri dore, se elektriku n'Tirane vje si valet zhurmusit n'kohe te Dulles /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

:lol: :lol: jo po thone qe Fatosi me "Yllken" kan bo i marveshje me e mor ka amrikonet nje te ri fringo ne po dun me e mor me kiste /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Kalamoj të kqi nuk lat rob e gjo pa mor nëpër gojë. Nga shoferat dolëm ke Makinistat e ke kryeministrat. :smash: :tipsy:

Guest

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
[qb][/qb]
Për të kundërshtu içik Fantën tashti /pf/images/graemlins/tongue.gif :
Kondra:
O Ylli, po ai trimi që ja mështjellë rrugës plot me makina me 140 km/orë si me qenë nipi i Skënderbeut (jo Hamzai) pa e vra menien hiç edhe ai faji i qeverisë është?

Fanta:
Po Kondre,mungesa e ligjit eshte dhe ketu shkaku...Pse cfare kujton ti,se ketej, nuk ka te rinj (sidomos Italion e Turq), te cilet duan te mos e heqin kemben nga Gazi??
Por ata e dine,qe do shkunden mire nga xhepat,nese nuk zbatojne rregulloren..

Kondra:
Po ai tipi që e mban bencin me pare borxh e kur vjen puna me i rregullu frenat i len deri në atë pikë sa të ndalojë ke muri ke funi i rrugës edhe për këtë e ka fajin qeveria?

Fanta:
Nuk di si quhet ne shqip,por ketu cdo dy vjet Makina i nenshtrohet nje Kontrolli te hollesishem..(TÜV)..ku shihen jo vetem Motorri,Frenat,nderrimi i gomave (te dimrit me te veres)..por deri ne gjera fare elementare,gervishtje xhami etj..
Pra tek ne,nuk do t´ja dije njeri, se ti i jep nje Makine apo Traktori,e jo me te interesohet,per gjendjen e hollesishme te saj..

Kondra:
Mos të flas për atë tjetrin që del me makinë, përplaset e kur e pyesin se ku i kishte sytë thotë "Ke p...i" (më falni për gjuhën por më ka ndodhur vetë kjo :shrug: ). Edhe për këtë mendon se e ka fajin qeveria?

Fanta:
Kultura ,eshte dicka tjeter..
Une do te permendja perseri, nje rast krahasimi me Boten..
Nese ne Bote, ndodh nje perplasje apo aksident..personat, qe kane bere aksidentin dhe ju jane demtuar Makinat,nuk vendosin vete mbi fajtorin e aksidentit..(si ne Shqiperi..qe fillojne e shahen,sepse nuk dine ne cfare menyre do gjejne se cili do te paguaje demet..)..
Jo!
Do te vije Polizia,do beje fotografimet..deshmimtaret etj etj..dhe shkaketaret e aksidenteve,nuk kane pse zihen me njeri tjetrin,pasi jane te SIGURUAR..
Pra ne paguajme, cdo muaj edhe pse nuk mund te bejme asnjehere nje aksident ne Jete..
Po ne Shqiperi??Ku jane ligjet??

Kondra:
unë e di që me masa herkuliane qeveria mund të rregullojë këto probleme por sikur t'ja varim të gjitha qeverisë në qafë si vargje me qepë, e shkreta qeveri do përkulet nga pesha e qepëve. Ne e kemi në majë të gjuhës që qeveria e ka fajin.
Qeveria është lokomotiva që udhëheq popullin por po qe se vagonat nuk rreshtohen prapa saj ... :shrug: [/qb]
Fanta:
Ti thua qe Qeveria, eshte Lokomotiva, qe terheq popullin,dhe populli jane Vagonat..
Por nese "Lokomotiva" ben vetem zhurme dhe nuk ecen,atehere cdo pritet nga "Vagonat"??
Natyrisht,qe do rrine ne vend numero..

P.s Si te komentoj "o dreq"...si me qene Naimi.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

klocari1

Primus registratum

me pak fjale, shteti e ka ligjin ne dore, dhe ligji e mban shtetin, gje e cila per fat te keq ne Shqiperi nuk egziston :shrug:

blendiys

Primus registratum

Mendoj qe qeveria eshte fajtore per probleme te tjera si psh,mos piketimi i rrugeve me rrezikshmeri te larte,apo mos perdorimi i fondeve te caktuara per infrastrukturen e rugeve,ndreqjen e semaforeve apo trajnimin e duhur te policise perkatese.
Nese ti ngjit 'qafen e Llogarase' me 90/kmh nuk eshte me faji i shtetit.
Kur ti futesh me drite te kuqe ne vend qe te presesh,nuk eshte ma faji i shtetit.
Kur ti i hipen makines ne pike te mengjesit,pas disa dopjove,perseri nuk eshte me faji i shtetit.

Ketej pjesa me e madhe e aksidenteve behet ne fundjave dhe si pasoje dhe viktimat jane rrelativisht te nje moshe te re.
Pjesa tjeter i perket 'javes se punes' si pasoje e mos zbatimit te rregullave te qarkullimit nga persona qe nxitojne,shtepi-pune dhe anasjelltas.

së pari është vështirë të ndalësh Shumakerin me gjoba (kom mor sa jom shkep po si rob i papjek nuk vej men).
Ky eshte faji i shtetit ,ne vend qe shteti ti bllokoje makinen Kondres e mbyt me gjoba /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

[qb]Nese ti ngjit 'qafen e Llogarase' me 90/kmh nuk eshte me faji i shtetit.

Kur ti futesh me drite te kuqe ne vend qe te presesh,nuk eshte ma faji i shtetit.

Kur ti i hipen makines ne pike te mengjesit,pas disa dopjove,perseri nuk eshte me faji i shtetit.
[/qb]
Per ate ngjitjen e LLogarase s´di c´te them..
Mbase ka von ndonje bast ai robi.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ndersa per pijaneca mengjesi s´kam degju..
Por prape...
Ke degjuar ndonjehere ti,tek ne, per kontroll pijeje?? :shrug:
Ose per masa ndeshkuese,per shofere te alkolizuar??

Dhe mos resektimi i Semaforeve..me Ligjin ka te beje..
Ka Metoda te ndryshme,nese do te gjesh,per uljen e ketyre rasteve..
"BLITZET",(foto rrufe),jane fotografimet qe te behen kur kalon shpejtesine e lejuar ose hyrje, me te kuqe..
Dhe thuj jo, po deshe..(S´isha une) /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pra kudo, ka pasur probleme, si keto qe jane aktuale ne shqiperi,por eshte menduar per te gjetur nje zgjidhje..

blendiys

Primus registratum

Une po diskutoja ne baze te standarteve teknollogjike qe perdor policia shqiptare! Mesa di une,nuk eshte instaluar ndonje kamera e tille neper rruget tona.
Po te fillosh te mendosh qe,te perdoresh 'diktaturen' ne qarkullim (jo diktaturen politike),i bie te vesh nga nje patrrule policie c'do kryqzim :shrug:

Guest

Pikerisht,ato standarte teknologjike tek ne, jane te prapambetura..
Ndaj une them, qe jane ligjet dhe shteti,shkaktaret kryesore...

Ku e gjete kete fjale "Diktature ne qarkullim"..
Mjafton, icik, presion ne qarkullim dhe do kish permiresime..
Te merr patenten polici ne mengjes (per shpejtesi apo ku di une cfare), dhe shkon e merr mbasdite, pasi ke paguar shefin e policise..

MLK

Primus registratum

Nuk mendoj qe duhet patrulle policie ne çdo kryqezim per te rregulluar qarkullimin e evituar aksidentet dhe shkeljen e rregullave.
Principi "frika ruan vreshtin" eshte teper efikas nese ato rregulla qe jane aplikohen dhe nese shoferet e ndjejne qe rregullorja zbatohet pa tolerime atehere dhe sjellje e tyre ndryshon ne funksion te saj.
Duhet pak imagjinate per te rritur efikasitetin e policise rrugore dhe nuk ka nevoje per investime dhjetra milion dollare.
Polici nuk ka per detyre te zevendesoje semaforin por te "bindi" shoferet ta respektojne e per kete ligji i ka dhene mendesine e ndeshkimit.
Pra nese fillojne ndeshkimet ne menyre sistematike nepermjet gjobave per ata qe shkelin rregullat dhe menyra e ngarjes se makines do te ndryshoje pasi te portofoli i dhemb te gjitheve /pf/images/graemlins/wink.gif
Qe polici te zbatoje rregullat dhe te mos pranoje parate ne dore bakshish ne vend te gjobes ka metoda shume te thjeshta e efikase e me kosto shume te ulet. Thjesht nje fushate e vogel me makina civilesh te dalin per kontroll duke provokuar shkeljen e rregullave e ne vend te gjobes te propozojne bakshish policit. Nese i pranon ndeshkim sipas ligjit dhe ta publikojne ne media e po morren vesh policet qe ka civil per kontroll do ti duken te gjitha makinat qe ndalojne si kontrolle e nuk ja mban me njeriu te pranoi parae do duan te fitojne 10% mbi gjoben qe u propozohet aktualisht zyrtarisht /pf/images/graemlins/wink.gif

blendiys

Primus registratum

Amen /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sapo u ktheva nga autostrada.. :shrug: per mua vazhdojne te mbeten Shqiptaret e ardhur nga jashte qe abuzojne me shpejtesine dhe me rregolloren ..
Vjet ne vere me erdhi cudi sesi parakalonin ne krahun e kundert ...ngaqe ishin te paduruar....dhe sa shume u shtuan pjeset e kembimit neper varreza ... :idea: :shrug: shumica me targa te huaja...

MLK

Primus registratum

Une them qe emigrantet jane pa pike edukate dhe nuk duhet te pranohen ti japin me patanta te huja makines ne Shqiperi se ka mundesi ti ken fallco /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif Bravo...Fallco kane dhe shenjterimin e tyre ne kete teme..... :tipsy:

MLK

Primus registratum

Rendesi ka iluzioni qe krijojme e jo çfare jemi me te vertete, pasi ne vertete vijme nga hiçi e shkojme ne hiç /pf/images/graemlins/wink.gif

Po,po fut dhe filozofine ketu ti,dhe te ikin ne hic para kohe keta.. /pf/images/graemlins/laugh.gif