PERSE NE SHOFERET SHQIPTARE NUK I RESPEKTOJNE RREGULLAT E RRUGES

MLK

Primus registratum
Re: PERSE NE SHOFERET SHQIPTARE NUK I RESPEKTOJNE RREGULLAT E RRUGES

Ha ha ha mire e ke se po i turbullojme shofert me teper nga ç'jane e po na shtohen aksidentet /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Fillimisht postuar nga Moira:
[qb] Sapo u ktheva nga autostrada.. :shrug: per mua vazhdojne te mbeten Shqiptaret e ardhur nga jashte qe abuzojne me shpejtesine dhe me rregolloren ..[/qb]
I vetmi abuzim qe bej atje eshte, qe nuk lidhem..
Per ti dhen,s´ma mba.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
(me perjashtim te ndonje mengjesi, pa kom robi n´rruge..) /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Që të bohen gjith ato gjojnat që thoni juve shteti duhet me qen prefekt /pf/images/graemlins/laugh.gif (perfekt desha me thon). Duhet që t'funksionojn gjith hallkat e shtetit si duhet se bo vaki me ja fut polici kot gjobës duhet me e kundërshtu po jo ke ai komisioni i famshëm që tadyfisho gjobën e dhe kur nuk ke faj. Duhet sistemi gjyqësor të merret me këtë punë.
Por po e theksoj edhe njëherë që nuk duhet t'ja varim gjithë vargun e qepëve shtetit në qafë. Edhe ne vetë duhet të bëjmë pjesën tonë (ju d.m.th se unë gjithmonë shpejt do heci /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

P.S. Fanta, ta kisha thënë tek ajo pjesa e fundit që kërkohen përpjekje herkuliane nga ana e shtetit që të realizojë vendosjen e rregullit në qarkullim e kjo kërkon edhe kohë, ndërkohë shumë veta shkojnë në hiç sepse del një gomar me makinë në mes të rrugës!

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Që të bohen gjith ato gjojnat që thoni juve shteti duhet me qen prefekt /pf/images/graemlins/laugh.gif (perfekt desha me thon). Duhet që t'funksionojn gjith hallkat e shtetit si duhet se bo vaki me ja fut polici kot gjobës duhet me e kundërshtu po jo ke ai komisioni i famshëm që tadyfisho gjobën e dhe kur nuk ke faj. Duhet sistemi gjyqësor të merret me këtë punë.
Por po e theksoj edhe njëherë që nuk duhet t'ja varim gjithë vargun e qepëve shtetit në qafë. Edhe ne vetë duhet të bëjmë pjesën tonë (ju d.m.th se unë gjithmonë shpejt do heci /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

P.S. Fanta, ta kisha thënë tek ajo pjesa e fundit që kërkohen përpjekje herkuliane nga ana e shtetit që të realizojë vendosjen e rregullit në qarkullim e kjo kërkon edhe kohë, ndërkohë shumë veta shkojnë në hiç sepse del një gomar me makinë në mes të rrugës! [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif ......ndonje SHUMAKER,...thuaj :smash:

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga Moira:
[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif ......ndonje SHUMAKER,...thuaj :smash: [/qb]
Ç'pune ke me Shumakerin ti mi goc? Shumakri e gje vet rrugn e vet. Nuk kom bo deri m'sot as i oksident (për fajin tem) e nuk kom nërmen me bo. Jo se jom absolut në makinë (d.m.th jo vetëm ajo /pf/images/graemlins/laugh.gif ) por tregoj shumë kujdes dhe e kontrolloj gjithnjë situatën e makinën e kontrolloj shpesh /pf/images/graemlins/wink.gif . Pra nuk ka pse të ndodhi aksidenti kur i merr masat si duhet! :shrug:

P.S. Un veç mos ardhsha n'Tiron se ty kom me ta nxi jetën me makin /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy: .

SkenderbegaS

Primus registratum

na jena
a ma t'ZOT SE T TJERT /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga IRON MAN:
[qb] na jena
a ma t'ZOT SE T TJERT /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ça kujtove ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif Ja psh.une kujtoj se ti ia fut kot...S'ma merr mendja se di t'a besh makinen te kerceje sipas rritmit te muzikes ,e sa per shpejtesi....aman...ku di ti me ece ne rruget e Shqiperise .Une i shoh dhe skeletin atij katunarit qe eshte duke kalu 100 m larg,ja shoh dhe mekanizmin e trunit ...dhe di te frenoj kur jam me shpejtesi te madhe ,ne nje distance te shkurte...Hik o kondra me te mira ,se me vjen keq me t'bo me qa ne kete moshe... :lol:

MLK

Primus registratum

Ajo qe te duket si truri yt ty Moira quhet sitem detektimi i objekteve me infrakuqe e te ndihmon te shohesh jo vetem skeletin e katnarit po ne thongat e grus se katnarit qe hec 2 metra mrapa (keshtu e kan te hecmen ne çift katnaret /pf/images/graemlins/laugh.gif ). e kauri e ka bo te shfaqet pamja te xhomi makines e mos ta morresh vesh e ty te duket sikur vetem truni yt shef skeletin :rolleyes: Nejse ske faj ti se femer je :lol: :lol:

Kondrapedali

Kondrapedali

N'rrugt e Shqipnis e kom mor patentën un mi Moire ene vjet kur u ktheva e pash që se kisha hum të dhonmen alla shqiptarçe. Sa për t'i dhon makinës me ritmin e muzikës nuk o hiç problem. Mjafto me dal rrugve t'Shqipnis se kërce vet makina /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Moira, jo me i bo qefin vetes po ate që e kom e kom. Jom içik si profesionist në makinë (kom bo ene gara për qef në pista të myllme /pf/images/graemlins/wink.gif ). Dhe pastaj varet se ça qu ti shpejtsi. P.sh. 140 km/orë në autostradë nuk është ndonjë gjë kushedi se çfarë (ditën) pasi ti shikon shumë më larg se ç'mund të frenosh! Në qytet, në varësi të fushës së shikimit mund të hecësh edhe me 70-80 km/orë po rrezikuar njerëzit. Për sa i përket makinave eksperienca më ka provuar që kur hecën ngadalë ke më shumë shance për t'u përplasur nga të tjerët :shrug: (4 herë). Këtej unë heci shpejt sepse i kanë rrugët marshalla me kalu 7 zisa e IFA paralel me njona-tjetrën. E megjithatë nuk them që të hecësh shpejt është gjë e mirë! Po këtu mesatarja është 70 km/orë. Pra siç e shikon nuk ka ndonjë diferencë të madhe shpejtësie që të mund të shkaktojë aksident. Kur në të njëjtën rrugë ka makina që hecin me 10 km/orë dhe të tjera që hecin me 100 km/orë atëherë ndodhin aksidente.

P.S. Me 180 km/orë e më shumë heci vetëm nëpër pista garsh unë motra se rrugëve një gropë të del dhe shkon edhe ti në gropë pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif . Un jam i guximshëm por jo budalla :rolleyes: .

abs

nuk e di...

keni fat qe s keni kamer cdo 100 meter, athere e shifshim kush ec ma shpejt.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb] keni fat qe s keni kamer cdo 100 meter, athere e shifshim kush ec ma shpejt. [/qb]
E kena kundërshtu ne knej se shkel të drejtat e njeriut /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif .

abs

nuk e di...

Kurse na knej e kena pranu si edukimi i njeriut /pf/images/graemlins/laugh.gif dmth t shoferit.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb] Kurse na knej e kena pranu si edukimi i njeriut /pf/images/graemlins/laugh.gif dmth t shoferit. [/qb]
Paguni gjobat pra :goofy: .

abs

nuk e di...

Si kujtove, se Edukata asht qyl :idea:

PS: Respekt per shoferaEt shqiptar!
Simbas mejet Shoferat ma t cmendun jane italiant e afrikant.

Kondrapedali

Kondrapedali

Vallaj kur i shifsha italiont që lexojshin gazetën tu hec me 100 km/orë më hikte petlla fare! Kjo quhet idiotizëm.

abstract, ne knej jemi n'komunizëm e nuk pagujm për edukatë. :tipsy: Ktu ne e kemi po t'kapa ta hapa!!!!!!!!! /pf/images/graemlins/frown.gif

abs

nuk e di...

he se dhe ktu po iken dritat, bahen makinat sallat. /pf/images/graemlins/laugh.gif

medalja ka minimum dy ane /pf/images/graemlins/wink.gif

Guest

Juve skeni pa napoletant :eek: :rockband: ... pike rregullash sperdorim...asi aksident sbojne /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Kur s'i përdor asnjoni rregullat o isoj si me pas rregulla. Problemi lind kur ca i respektojn e ca s'i respektojn /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy: .

Meqe jemi ne teme. Ka sikuracion makinash ne shqiperi? Sa kompani ka? Si eshte procedura pas nje aksidenti? I kerkon targen e makines a patenten shoferit tjeter? Sa perqindje e shofereve mund te jene te siguruar?