Nuk dua femije!

orchidee

Primus registratum
Re: Nuk dua femije!

Deshira e cdo femre eshte qe nje dite te behet nene.Ka momente kur ajo zhgenjehet/dyshon/ngurron, momente kur ajo per te mbijetuar vret endren e saj, por pas kalimit te tyre veshtirsive si dhe kur gjen njeriun e pershtatshem, kthehet perseri ne identitet.

I kuptoj ata qe sduan femije, por me shume kuptoj ata qe duan /pf/images/graemlins/laugh.gif
70% femija i merr nga nena( me te degjuar e kam /pf/images/graemlins/laugh.gif) 30% qe mbetet duhet ta investoj baba (gje qe eshte shume unwahrscheinlich /pf/images/graemlins/laugh.gif)E keqja qendron se kalami behet vetem dyshe edhe puna e 30% eshte me zarar lol

Nejse une per vete i kam dy virtual /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe jam vertet nje nene shume e lumtur /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Edhe une jom dakort me Isabelen, gjeja me stabile qe ka njeriu eshte familja, femijet, ndersa puna dhe paret shkojn e vijne.

Dhe beni kalamoj mos ngjoni keta qe thone mos beni, mendoni per pleqnin, se do njelni pa pensjon. /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Me shkrive, me nje fjale puna dhe parja nuk jane investim per pleqerine por brezi i femijeve qe po krijohet do vije te shofi kur te plakesh dhe do te bej hyzmet, do te japi "pension" dhe do te marri ne telefon 2-3 here ne dite me te pyt si je? Ndoshta ne vendet pa "kurren" akoma i bejne keto femije por ne vendet me "kurrent" kalamojt te shofin xhepin dhe kur ta ken shpraz te thone "gudbaj". /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Na rrofte AF si investim per pleqeni /pf/images/graemlins/laugh.gif
Hajt shnet e pare!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Me beri pershtypje hapsja e temes...

egoist quan personat qe s'duan fmij???
Esht komplet e kunderta...

Njerzit qe si duan merakosen biles... ndoshta kan hapur syt mire e mire ne kte bot,ndoshta i kan dhen rendsin e duhur jetes,ndoshta kan njohur vet'veten dhe rrezikun ose friken qe mbajn brenda dhe s'duan ne asnje menyre te prekin persona te tjer;
ndoshta kan frik te duan dike aq shum dhe dhimbjen e madhe qe mund te shkaktohet ne rrjedhim te saj;
frik per gjykimin e "mishit" kur te rritet;
etj etj.

Nuk dua femij...esht nje thirrje,nje uleritem e fort dhe nje kujdesje per tjetrin.

Pastaj fmijet nuk programohen me i cop letre,te ashtuquajtur martes... kur partneri esht gjysma jote,kur deshira vjen,vijn dhe trokasin pa pyetur : por jo te gjith jan te pershtatur te perballojn nje fmij...dhe jo te gjith jan te aft.
Me mire mos i be /pf/images/graemlins/shrug.gif...sesa ti besh dhe ti trajtosh si nje cop kart higjenike qe t'esht njit n'kpuc.

Bejini,por me men n'kok njerez... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

picasso

Forumium maestatis

hhahahahahah
po mire...pa u mburrur..secili mendon se eshte me i miri(apo me sakte me te mire se ai nuk ka)sic e kam then edhe me siper te thuash nuk dua femi eshte njelloj si te thuash nuk dua te jetoj...
dhe njerezit ne fakt kete te fundit e denojne.ajo qe dua te them me kete eshte se njeriu jeton jo vetem nemermjet vetes...por edhe nepermjet pasardhsit tetij...besoj se ka njerez qe nuk duhen te behen prinder....por kete nuk mund ta gjykoj une ti api kushdo tjeter...per mendimin tim nese dikush i ngre nje pyetje vetes"a do jem nje prind i mire...dhe a ja vlen te bej nje femi?"une besoj se ne vend te pyetjes dhe enerrgjive per a dua apo nuk dua...eshte impenjimi qe duhet te kete secili qe te jete nje individ i mire ne shoqeri...nje prind i mire kur ti vije dita...(gjithnje brenda limiteve te tij)

^Res-Cogitans^

Primus registratum

nuk dua femi = nuk dua te jetoj ??? /pf/images/graemlins/eek.gif

Shoku je shum i varfer ne te gjitha pikpamjet... /pf/images/graemlins/shrug.gif
Nuk esht qellimi i njeriut ne kte bot te ripopulloj me numra njerzit.

Se ça bejn njerzit,denojn etj etj...jan probleme t'atyre ;
njerzit veprojn ashtu siç perceptojn drejtsin e te berit,trupi esht i tyre dhe jo i qeveris ti shoku. Llogjikohet me vet'veten i her...aty denohet,organizohet mendja ; te tjeret le te ecin nga fryn era,ose nga fryjn "numrat" sepse kshu na imponon society,sepse kshu duhet.

Ti sheh nje siperfaqe shum te piset... nuk esht kaq e leht ta thuash ate fjal.

[...] /pf/images/graemlins/wink.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Nuk është diçka që e ka vendosur shoqëria Aurora por e ka vendosur natyra. Prandaj dhe femrat ndiejnë nevojën për të patur fëmijë e meshkujt gjëmojnë çdo femër që u kalon para (egzagjeroj pakëz për të ilustruar më qartë).
Sigurisht që këtu nuk bëhet fjalë për të bërë fëmijë me sy mbyllur (pa peshuar kushtet) megjithëse edhe këtu ndërhyn natyra. Ata qê kanë mend të gjykojnë mbi drejtësinë e të bërit fëmijë zakonisht kanë edhe mundësitë të kenë fëmijë (mjete financiare, edukative, etj) ndërsa ata që nuk i kanë këto mundësi zakonisht nuk kanë edhe mendtë për të gjykuar si duhet.

Ata që bëjnë përjashtim nga e zakonshmja kanë frymëzuar edhe hapjen e kësaj teme.

Përsa i përket egoizmit askush nuk mund të thotë se cili është egoist nga të dy palët. Mbetet fakti që ai që ka fëmijë ka një jetë më të vështirë por më të mbushur emocionalisht (gjithmonë flitet për normalen).

besnik_lleshi

Primus registratum

nuk dua femi = nuk dua te jetoj ???

[/ QUOTE ]
e ça se nuk don femije
nuk eshte fundi i botes

Vals

Primus registratum

Puna e femijes eshte me moshe dhe eskperience. Vite me pare nuk doja femije per momemetin sepse kisha plane te tjera. Sa i realizova ato sikur u ndez alarmi biologjik dhe isha gati. ASnjehere nuk je gati tamam se gjithmone eshte hap i madh.
Tani qe e kam them si kam jetuar pa te gjithe keto vite sepse vertet jam lodhur shume por ma ka mbushur zemren ne nje fare menyre si asgje dhe askush tjeter. Sa per barren 9 mujore nuk ishte e lehte por nuk do ta nderroja me asnje eksperience tjeter.
Me vjen keq per njerezit qe nuk kane femije sepse nuk e kuptoje se c'ju mungon. Me vjen keq per ata qe duan por nuk munden dhe nuk arrij ti kuptoj ata qe vendosin te mos kene femije. Megjithate, te gjiteha ta njerez qe njoh qe kane vendosur te mos kene femije kane sa karaktere te perbashketa: rrojne per momentin dhe jane ose shume egioste ose shume dembele. Te kesh femije do te thote te harrosh vetveten ne nje fare menyre.

Vals

Primus registratum

Shtese: eshte gje e mire kur e njef veten aq thelle sa te arrish ne konkluzionin se nuk do femije. Me mire pa femije sesa me femije dhe te behesh nje prind moskokecares.

picasso

Forumium maestatis

nuk dua femi = nuk dua te jetoj ??? /pf/images/graemlins/eek.gif

Shoku je shum i varfer ne te gjitha pikpamjet... /pf/images/graemlins/shrug.gif
Nuk esht qellimi i njeriut ne kte bot te ripopulloj me numra njerzit.

Se ça bejn njerzit,denojn etj etj...jan probleme t'atyre ;
njerzit veprojn ashtu siç perceptojn drejtsin e te berit,trupi esht i tyre dhe jo i qeveris ti shoku. Llogjikohet me vet'veten i her...aty denohet,organizohet mendja ; te tjeret le te ecin nga fryn era,ose nga fryjn "numrat" sepse kshu na imponon society,sepse kshu duhet.

Ti sheh nje siperfaqe shum te piset... nuk esht kaq e leht ta thuash ate fjal.

[...] /pf/images/graemlins/wink.gif

[/ QUOTE ]se pari faleminderit per "shoku"e di qe eshte me ironi...dhe te falenderoj...
une nuk e kish per ripopullimin e vendit(megjithse ne nje fare menyre eshte detyre morale)po thoja per vazhdimsine...por ti mesaduket nuk mund ti arrish ti kuptosh keto gjera...cili eshte i cekti pastaj...nje njjeri nuk jeton vetem nepermjet vetes(vetem egoistet jetojne ashtu)nje njeri mund te jetoje edhe nepermjet te tjereve...mendo pak nese jeton apo jo nepermjet gjakur tend...frymes tende...pasionit tend...edukates dhe mesime...kjo quhet jete...jeta qe ta kane dhene nuk eshte ne fakt e jotja...ajo qe arrin te ndertosh eshte e jotja...

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Nuk është diçka që e ka vendosur shoqëria Aurora por e ka vendosur natyra. Prandaj dhe femrat ndiejnë nevojën për të patur fëmijë e meshkujt gjëmojnë çdo femër që u kalon para (egzagjeroj pakëz për të ilustruar më qartë).

[/ QUOTE ]

Pikrisht se njeriu gjithmon ka studjuar per ta mbikaluar ate qe ti quan "natyr"... ka nje diçka me teper se nje ushtar natyre;
ka nje te drejt zgjedhjeje.

Pikrisht, njeriu duhet te ndjej ate qe ben , jo te eci i verbuar nga shoqeria dhe natyra sepse kshu kerkon norm'haliteti i te tjerve.

Disa persona qe zgjedhin kte rrug e bejn per nje motiv akoma me te madh dhe te lart morali : te tjeret!
Disa se s'reputojn veten te aft,
disa sepse s'ja ka dhuruar "natyra",
etj etj.
Nje fmi mund te t'ndaloj (mfalni x shprehjen /pf/images/graemlins/angel.gif) nen nje far menyre per t'arritur disa shkembinj te mpreht lartsie(shembuj ne shum kampe ke ne historin botrore /pf/images/graemlins/smile.gif) ... esht thjesht nje zgjidhje !
Nuk esht ne asnje menyre siç thot vetvetja-shoku i nderuar , = "ato qe s'dun jeten".. se ke probleme ti shoku,si kan dhe te tjeret,kupto? /pf/images/graemlins/wink.gif

/pf/images/graemlins/shrug.gif

jimmy84

Primus registratum

Mua nuk me duket "pune ushtrie". Puna eshte se veglat i ke per te bere kalamaj jo per te bere qejf /pf/images/graemlins/laugh.gif (qejfi eshte ca minuta dhe aq).
Per mendimin tim te mos duash te kesh kalamaj nga frika "obobo cfare mund t`i ndodhe kalamanit neser" apo "po sikur kalamani te semuret dhe une do vuaj shume" eshte te kesh frike te jetosh. Mendimi im ky (ose me sakte i Sokratit).
Te mos kesh femije ngaqe jane shume te zene apo te perfshire (involved) ne pune apo me aktivitete shoqerore per mendimin tim ky eshte problem SHOQEROR. Pra shoqeria duhte te ule ritmin e puneve ne menyre qe te gjendet koha edhe per...te bere kalamaj.
Te mos besh femije nga frika e vuajtjeve te lindjes apo se perton te merresh me kalamajte per mendimin tim eshte problem Shoqeror dhe Psikologjik. Me te tille njerez gjithmone per mendimin tim duhet punuar me psikologe qe t`ua heqesh kete frike.
Te treja keto shqetesime kane qene te njohura ne te gjitha koherat me te zhvilluara por qe duhet gjetur zgjidhja. Se po vazhduam keshtu femijet (e atyre qe duan bejne femije /pf/images/graemlins/laugh.gif ) do i bejne femijet ne proveza laboratorike. Do behemi qenie robotike pastaj. Nejse ndoshta me duket mua keshtu.
Psh une per vete po rashe dakort me krahun feminist te familjes time (kur ta kem) kam per te bere nja 5-6 kalamaj qe te terboj lagjen. /pf/images/graemlins/laugh.gif Nejse me te pare e me te bere.

picasso

Forumium maestatis

hahhahahha aurora...je njeshe arrin gjithnje te me ktrhesh te qeshuruen...te mos mendoja se do me keqekuptoje sic ben zakonisht...gati gati do te te kerkoja te te njihja me mire...por e di qe ti do me keqkuptosh ndaj nuk po ta kerkoj(mos u kap pas kesaj eee....verte nuk po ta kerkoj)hahhahahhahahahaha faleminderit verte qe me kthen humorin...duhen me shume njerez si ti ne kete forum...pa ty do ish i varfer...te betohem.

Kondrapedali

Kondrapedali

[/ QUOTE ]

Pikrisht se njeriu gjithmon ka studjuar per ta mbikaluar ate qe ti quan "natyr"... ka nje diçka me teper se nje ushtar natyre;
ka nje te drejt zgjedhjeje.

Pikrisht, njeriu duhet te ndjej ate qe ben , jo te eci i verbuar nga shoqeria dhe natyra sepse kshu kerkon norm'haliteti i te tjerve.

Disa persona qe zgjedhin kte rrug e bejn per nje motiv akoma me te madh dhe te lart morali : te tjeret!
Disa se s'reputojn veten te aft,
disa sepse s'ja ka dhuruar "natyra",
etj etj.
Nje fmi mund te t'ndaloj (mfalni x shprehjen /pf/images/graemlins/angel.gif) nen nje far menyre per t'arritur disa shkembinj te mpreht lartsie(shembuj ne shum kampe ke ne historin botrore /pf/images/graemlins/smile.gif) ... esht thjesht nje zgjidhje !
Nuk esht ne asnje menyre siç thot vetvetja-shoku i nderuar , = "ato qe s'dun jeten".. se ke probleme ti shoku,si kan dhe te tjeret,kupto? /pf/images/graemlins/wink.gif

/pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]

Eh njeriu shkret sa ka akoma për të msu. Deri tashti vetëm ka shfrytëzu paksa natyrën se për ta tejkalu as që bohet llaf rrusho.

Këtu nuk bëhet fjalë për ushtri e as për kamp përqëndrimi. Këtu bëhet fjalë për proçesin bazë të zhvillimit të species, i cili nëpërmjet perfeksionizmit të natyrës (90 % e rasteve) shprehet tek impulset seksuale të dy krahëve /pf/images/graemlins/sleep.gif.

Tani, përsa i përket atyre që s'mund të kenë fëmi (sepse nuk lindin dot) ata janë fatkeqë e janë dëshmia më e mirë e "lirisë së zgjedhjes".

Ata/ato që nuk bëjnë fëmijë për të arritur maja më të larta janë pikërisht egoistët për të cilët flitet këtu. Këta janë egoistë dhe nuk e kuptoj se ku qëndron problemi yt me këtë definicion. Egoist quhet dikush që mendon se çdo gjë duhet t'i shërbejë atij. Kjo në vetvete nuk është e keqe por bëhet e tillë kur jeton në një shoqëri. Aty duhet (do apo s'do) t'i përshtatesh shoqërisë /pf/images/graemlins/shrug.gif. Në mos, egzistenca jote bëhet e pamundur dhe egoizmi kthehet në armë kundër vetes.
Megjithatë një egoist i pastër kurrë nuk vihet kundër shoqërisë pasi llogaritë ai i bën sipas leverdisë e leverdia kurrë nuk është kundër rrymës (ligj fizike ky. Më shumë energji e shpenzuar për të arritur nga pika A tek pika B kur ecën kundër rrymës /pf/images/graemlins/laugh.gif).

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Behet fjal per proçesin e zhvillimit???

ktu behet fjal vetem per NJEREZ qe mendojn,vuajn,mendojn,aplikojn ate qe reputojn te drejt ;
dhe jo sepse duhet te eci ne evolucjon si proçes .
Shkruan sikur po tregon nje formul te trigonometris Kondre... /pf/images/graemlins/shrug.gif

Ata qe s'bejn fmi,edhe i adoptojn... s'esht çeshtje n'vete kjo jo. Zgjedhin dhe ti ken,ecin me drejtsin dhe dashurin e njeriut dhe tejkalojn "natyren",ne i adoptojn nese duan fmi. S'ka pun fatkeqsie ktu,aspak. Thjesht zgjidhje,te nje jo-zgjidhje;por gjithmon zgjidhje e menduar nen menyre egoiste.

çin quan egoist ti,te lutem???
Te bej nje shembull praktik... ke degjuar per njerez qe ndjekin nje altruizem qe ti dhe une s'mund te imagjinojm ;
dhe jo vetem njerez te lidhur me fen,por thjesht civil qe kan dhuntin,deshiren,ndjenjen,forcen per te ndihmuar te tjeret.
PAstor PAstorum ,e quan egoist? (une i quaj ndryshe...por ne asnje menyre EGOist);
nen Tereza ? /pf/images/graemlins/shrug.gif
M'vjen zor dhe qe i citoj ne budalliqet qe shkruj une,por varja.. /pf/images/graemlins/frown.gif [...]

Te duash veten nuk esht krim,
perkundrazi!
Ne fund te fundit,ta duash esht altruizmi me i madh qe mund te besh;
te duash dike tjeter esht diçka hyjnore /pf/images/graemlins/rolleyes.gif... por s'do te thot qe ky "dikushi" te jet vetem pjesa e mishit tend; fmija.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

P.s vetvetja... s'me intereson ; harroje !
Sho' , mo na bo shum vap /pf/images/graemlins/laugh.gif.

O flit dhe shpjego,argumento ose hesht dhe mos kalo ne cepa t'tjera te lutem. /pf/images/graemlins/winkwink.gif

jimmy84

Primus registratum

Megjithatë një egoist i pastër kurrë nuk vihet kundër shoqërisë pasi llogaritë ai i bën sipas leverdisë e leverdia kurrë nuk është kundër rrymës (ligj fizike ky. Më shumë energji e shpenzuar për të arritur nga pika A tek pika B kur ecën kundër rrymës /pf/images/graemlins/laugh.gif).

[/ QUOTE ]

"Nje egoist i zgjuar" deshe te thoje. Sipas ketij parimi dalim tek formula "egoizem = altruizem". (Kete ide kundershtonte me zjarr Nicja dhe u vinte titullin "hipokrit")
Nejse, se e zgjerova shume muhabetin. Edhe une jam pak a shume dakort me kete ide.

Kondrapedali

Kondrapedali

Aurora, ti ke cituar dy persona të cilët kanë zgjedhur (nënë Tereza në njëfarë mënyre ishte e detyruar nga feja) të mos kenë fëmijë pasi i janë përkushtuar të mirës së të tjerëve.

Ti sa shembuj kërkon të të jap mbi femra e meshkuj të cilët nuk duan fëmijë pasi i prishen linjat, humbasin kontaktin me realitetin, ndërpresin ngjitjen vertikale të karrierës së tyre (që është larg asaj të Nënë Terezës), etj. etj.
Këta janë personat për të cilët bëhet fjalë këtu (hera fundit që mundohem ta shpjegoj) /pf/images/graemlins/shrug.gif.

kurkushi

Primus registratum

Nuk dua femije te padeshiruar,nuk dua te linde femije te paprogramuar.Krijimi i femiut sipas meje duhet te jete me vetedije e jo "gabim" apo aksident! /pf/images/graemlins/smile.gif

Jona bz

Primus registratum

une nuk do ta imagjinoja dote jeten pa femije,femijet jan gjeja me e bukur qe mund te ndodhi ne jet.Pa ata jeta sdo te kishe kuptim.
Them se ata njerez qe kalojne jeten pa femije,duhet te jen te merzitur nga jeta,ose kan frik te jetojne.