Nuk dua femije!

i_own_u

Primus registratum
Re: Nuk dua femije!

Ali Demsi... pse kaq me frik jeten ti mer çun...?... s'ka neqoftese

ti mbille e do e shikosh... provoje iher me grur n'ar me plot kuptimin e llafin e do e shikosh qe do te dali grur

iren'...? /pf/images/graemlins/smile.gif

Ali_DemsI

Primus registratum

notorius Pa Merak Se Ne Ara Jam Rrit Me Lope E Dhi /pf/images/graemlins/smile.gif Dhe E Di Qe Mbolle Grur Po Grur Do Dali Por Te Njeriu Nuk Eshte Njesoj.

i_own_u

Primus registratum

aha... ka mundsi

gjithsesi disifektohu pra, para se mbiellesh neper ara /pf/images/graemlins/laugh.gif

çte tethem un ty /pf/images/graemlins/shrug.gif

picasso

Forumium maestatis

si gjithnje nuk mungojn shakate edhe ne tema shume serioze si kjo...mua dikur me censuronon...edhe pa qesh ...thjesht se fusja ndonje fjli jasht teme...booooooooooo ...ci ka gjjet keta moderatoret mo...
shikoni kur te me censurojne mua /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/tonguee.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
pink paradise

me duket se dikur the qe jeton ne california.
do shkoj 8 dite atje ne los angeles dhe san diego. do rent makine nga los angeles ne san diego. nga oct 6 deri 13.
mua pelqen architectura, museumet e fine arts, vdes per show
ndonje sugjerim?

[/ QUOTE ]

ahhh... me duket se me ngaterron me dike tjeter /pf/images/graemlins/confused.gif
sjam ne usa, dhe skemi pasur noj here biseda kaq te thella /pf/images/graemlins/shrug.gif
gjithsesi shpresoj te kenaqesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

dikush permendi qe kush merr dashuri nga prinderit do ta japesh dikuj tjeter.

nuk e shikoj te arsyshme te kalosh ne gjykime pa dit asgje.
jo qe prinderit me kane dhene dashuri po akoma kritikohen nga te gjithe per "llastimet" e super jashtzakonshme qe bejne sot e kesaj dite megjithese jam me pushime ne tirane.
mami me tha shpirt kush ta be kafen
une kam shume frike te ndryshoje ato lidhje qe kam pasur me prinderit qe e vogel.

[/ QUOTE ]

Quhet egoisem, e thjeshte, ska lidhje me gjykimin kjo!
Dikush qe pranon te mari e nuk deshiron te japi quhet egoist, e thjeshte per tu kuptuar.

[/ QUOTE ]

MLK, egoiste eshte te sjellesh nje femije ne ket bot, duke ditur se sa e degjenerume eshte,
duke e ditur qe ndoshta nuk do mundesh ti japesh keti femije gjithshka qe ka me te mire,
egoiste eshte te besh nje femije pa e menduar ceshtjen me thelle se sa deshira egoiste per te qene prind ...

sido qoft, egoiste eshte te zgjedhesh te besh femije, dhe egoiste eshte te zgjedhes te mos besh.

nuk eshte thjeshte nje relate marrje-dhenje, sepse nuk behet fjal per dicka materjale, sepse ke marre jeten nga prinderit, nuk do te thot ta japesh detyrimisht pikerisht sepse ti e ke marre...dhe kjo ska te bej aspak me egoismin, thjeshte ceshtje refleksjoni ...

ps: /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

kam vene re se shumica e femrave sot bejne femije te "forcojne" martesen, ose fejesen dhe pak prej tyre duan vertete te bejne femije.

E gjate dhe e frikshme rradha e atyre qe martohen se kane mbetur grate shtatezene! /pf/images/graemlins/shrug.gif

MLK

Primus registratum

Kur thua shumica, ke ber ndonje sondazh ti te femrat shtatzane /pf/images/graemlins/laugh.gif

marina s.

Forumium maestatis

dikush permendi qe kush merr dashuri nga prinderit do ta japesh dikuj tjeter.

nuk e shikoj te arsyshme te kalosh ne gjykime pa dit asgje.
jo qe prinderit me kane dhene dashuri po akoma kritikohen nga te gjithe per "llastimet" e super jashtzakonshme qe bejne sot e kesaj dite megjithese jam me pushime ne tirane.
mami me tha shpirt kush ta be kafen
une kam shume frike te ndryshoje ato lidhje qe kam pasur me prinderit qe e vogel.

[/ QUOTE ]

Quhet egoisem, e thjeshte, ska lidhje me gjykimin kjo!
Dikush qe pranon te mari e nuk deshiron te japi quhet egoist, e thjeshte per tu kuptuar.

[/ QUOTE ]
Nuk eshte saktesishtt keshtu; dashurine qe prinderit u japin femijeve edhe femijet ua japin prinderve. Pra,ia kthejne ate qe marrin /pf/images/graemlins/wink.gif
Nese dikush nuk deshiron te kete femije,nuk mund te konsiderohet egoist pasi vendos vetem per jeten e vet.
Dikush qe deshiron me çdo kusht te kete femije,duke marre parasysh apo jo se çfare eshte ne gjendje t'i siguroje ne jete,ai eshte egoist; vendos ne menyre arbitrare per ekzistencen e dikujt tjeter duke menduar te kenaqe vetem deshiren e tij.

Dikush mund te thote se njeriu ka po ate rol ne natyre si te gjitha gjallesat e tjetra:te shumohet. Ok,po si i behet qe vete natyra i ka dhene njeriut llogjiken e ndenjat perveç instikteve( qe te perziera bashke formojne "njeriun")? Kjo do te thote qe edhe vendimi per te mos patur femije eshte mese i natyrshem: keto jane menyra nepermejt se cilave Natyra e mban njeriun "nen fre" duke mos e lejuar te shtohet aq sa te permbyse ekosistemet.

Shkrut mualibeti, s'ka asgje per tu çuditur e as per tu kritikuar.

Immortal_goddess

Primus registratum

Qellimi kryesor i jetes te njeriut nuk eshte riprodhimi por shijimi i jetes ne nje forme optimale,pa qene nociv per individet e tjere.Nese dy individe jane aq te afte sa te pranojne limitet e tyre,sa ti thone vetes qe nuk do arrinin ti plotesonin kushtet psiqike-fizike nje femije dhe per pasoje vendosin te mos i japin drite atehere e vetmja gje qe mund te bej eshte t'i respektoj.
Me ka rastisur te shoh femije qe vuajne per nevojat baze,familje me shtepi perdhese por me nga 7-8 kalamaj,s'eshte gjynah qe njerez te tille te vazhdojne te nxjerrin femije ne drite?Femije qe ne te vertete s'jane te deshiruar por qe lindin ngaqe prinderit jane te paafte per te marre masa ndaj shtatzanive te padeshiruara.

Poashtu kam pare dhe njerez me gjendje shume te mire ekonomike,sociale etj por qe thjeshte puna s'ju linte kohe te mjaftueshme per te ju dedikuar femijeve e si pasoje ju perfundonin ne rrugen e droges etj.
Te kesh femije eshte nje vendim qe duhet marre ne forme shume koshiente,jo nje detyrim social.

Agon

Primus registratum

Si mendoni ci shtyn njerezit te vendosin perfundimisht qe nuk duan femije?

Per ju qe keni femije, si vendoset? Ishte aksident? /pf/images/graemlins/smile.gif Ishte nje hap i natyrshem ne lidhjen tuaj? U merzitem te dy bashke dhe krijuam nje te trete? Ideja se po kalon mosha? Kishit enderruar gjithmone te ishit prind?

Pse e kemi teper te veshtire te pranojme vendimin e atyre qe nuk duan femije?

[/ QUOTE ]

o nuk vendosin as nuk i shtyn asgje, por se i con Zoti disa debilla, qe e dojne vetem vehten e askend tjeter.

policia

Forumium maestatis

natyra na ka dhene syte, veshet, trurin, na ka dhene dhe mitren, na ka dhene edhe instiktin per te qene prinder, pse pikerisht kete(mitren) ju nuk doni ta vini ne pune, pse nuk doni ta perballoni kete sfide te jetes dhe mrekulli gjithashtu. me vjen keq per disa qe nuk do ta provojne kurre kete kenaqesi...
falenderoj zotin cdo dite, per krijesen qe me ka dhene...
te qenit pa femi, kuptohet e kam provuar, por tani qe jam prind nuk do te doja kurre te jem serish vetem me partnerin pa vajzen time. eshte e lodhshme por eshte kaq bukur...
mos kini frike nga jeta dhe provojini te gjitha kenaqesite e saj qe ju ofron. imagjino sikur shumica e botes te mendonte keshtu si ju, pas shume vitesh bota do katandisej ne nje tufe pleqsh me karriere te shkelqyer, duke u ledhatuar bishtin maceve dhe qenve te shtepise...