Nuk dua femije!

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: Nuk dua femije!

Sa qenke munduar mi vajze /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/laugh.gif kam qef de me prendre la tete nojhere, meme si ca serre a hiç /pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Jo kjo eshte vertete per tu menduar sepse femrat kane ore biologjike me te shkurter se meshkujt, dmth duhen menduar mire per te bere femije...se kur te iken mosha ehe edhe po u bere pishman eshte shume vone... ndersa meshkujt qe jane per te mbjelle faren... nuk e kane problem edhe ne moshe te madhe... do thuash ti ...sot bejne femije edhe gjyshet...po eshte gje e mire kur je 50 vjeç dhe ben femije!!! ke shume pak shance ta shikosh te rritur ose te martuar ose me femije... femijen tend... Une per vete vdes per femije...edhe 10 burra te kisha...(s'do ishte gje e keqe) /pf/images/graemlins/grin.gif do kisha bere nga nje femije te pakten me secilin...ku ka me mire se te kesh plot femije... te jetosh ne nje ferme te madhe...te kesh edhe nje pyll afer, te kesh plot kafshe, toke, edhe detin pse jo... andej nga Camargue...psh do jetoja me qef te madh... edhe do rrisja femijet edhe do kenaqesha me natyren...vetem se nuk do kisha kohe me shkrujt ne Af... /pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/grin.gifkeshtu qe meqe ajo tjetra eshte e parealizueshme... ja kam Af si shpirt, si femi te vogel e kam /pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/grin.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

mouhahahahahhahahah /pf/images/graemlins/lol.gif ti e di ça mendoj per kete teme /pf/images/graemlins/laugh.gif
qe mi mbledh te gjith sikur jane nga shpija e femijes /pf/images/graemlins/lol.gif

he zemer se i ke qef ti çeshtjet e deshperuara, ne menyre te pa kthyshme ne nje gjendje normale /pf/images/graemlins/laugh.gif

si ke bo as vete /pf/images/graemlins/laugh.gif po i bojne te tjeret edhe ti rrasin ty ti edukosh /pf/images/graemlins/lol.gif

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Menidmi im se përse disa njerëz nuk duan fëmijë është se ata kanë frikë. Është madje edhe e kuptueshme ndjenja e frikës kur analizon jetën e tyre. Shesh marrja e përgjejgjësisë është art më vete.

[/ QUOTE ]

edhe une ashtu mendoj. Frika e ketyre njerezve vjen nga fakti se njohja me realitetin u tregon se kjo bote eshte shume e veshtire dhe nuk duan te sjellin ne jete nje krijese e cila do te vuaje.
Frika e dyte eshte ajo e pergjegjesise. Nje femije nuk eshte loder, qe kur merzitesh e hedh tutje, eshte nje impenjim per 18 vjet.

Personalisht jam kurioze per eksperiencen e lindjes se nje femije, por mendoj se femija im do te ishte me i pavaruri ne bote qe ne moshe te vogel dhe kam frike se kjo do te me etiketonte si nje nene e keqe (gje qe s'me ben asnje efekt meqe ra llafi!).
Gjithesesi, une me heret do ta adoptoja nje femije se ta pillja vete, dhe jo sepse nuk gjej dot 300 gr salcice te me falin faren, por sepse do te ishte njelloj per mua si ta lindja vete si te mos e lindja.

involved = i/e perfshire

Le_Routard

Forumium maestatis

Femijet jane pavdeksia. Njeriu lind per te vdekur, dhe po te mos lindte do ishte shuar si rrace.

Lindja eshte themeli i jetes, eshte instikti kryesor i njeriut pjese e mbijeteses, percjelljes se jetes.

Mendoj qe njeriu i sotem eshte me larg instiktit dhe shume me afer arsyes, e cila eshte teper relative.

alinos

Forumium maestatis

LR arsyeja s'eshte relative! Mja e lexove Kantin /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

[citimiGjithesesi, une me heret do ta adoptoja nje femije se ta pillja vete, dhe jo sepse nuk gjej dot 300 gr salcice te me falin faren, por sepse do te ishte njelloj per mua si ta lindja vete si te mos e lindja.

[/ QUOTE ]

i çuditshem si arsyetim...
mos ndoshta adoptimi do te te jepte "nje arsyje" qe te mos ishe aq e lidhur past femijes, ne kete menyre "frika" jote per te ardhmen e tija do te ishte me e vogel sesa ajo qe do te kishe nese femijen do ta kishe vere ti vete???

nese e ben nje femije vete, dhe me dashuri, eshte gjaku jot e mishi jot, detyrimisht lidhja nene-femije nuk eshte tamam tamam i njejti si ajo qe do kishe me nje fmeije te adoptuar (edhe pse mund te jete shume i dehsiruar si xhest)

ti japesh femijes lirin, te termat qe the ti, sme duket te jesh nene e keqe ne syte e askujt...por nga ana tjeter lind pytja, si do ta shiknte femija ne fjale kete liri...???
po shpjegohem,
me perpara shihja shoqerin time, ishin verete autonome per gjithshka, dhe kishin nje liri mjaft te madhe per moshen qe kishin, dhe kur rastesisht dilte pytja "çfare do te thone prinderit apo mami" instiktivisht pergjigja ishte "ajo/ata nuk e vret/çane shume (elle s'en fout)"
dmth qe ne syte e nje femije kjo deshire per ta lene autonom edhe ti mesoj vete gjerat (disa) ndonjehere shihet edhe si nje menefregizem i prindit ndaj tija.
nga ana tjeter te rritesh duke i pasur gjithmon prinderit nga pas, nuk arrin te jesh ai/ajo qe deshiron, dhe je me teper i kondicjonuar nga ata se sa vetvetja...

teab

Primus registratum

Personalisht, nuk jam kundra femijve, por per momentin eshte gjeja e fundit qe do te doja. Nese ndodh ndonje aksident, pastaj, eshte e sigurt qe do ndryshoja mendje.

[/ QUOTE ]

Ti karamele do ndryshoje mendje apo thjesht do u bindeshe pasojave te aksidentit? /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

Tani...me hamendje flas une, por them se ne fillim do u bindesha pasojave te aksidentit, dhe pastaj do ndryshoja mendje. Gjithe robt qe njof une me kalamaqer me thone gjithmone qe kur behesh me femije nuk ka gje me te bukur dhe nuk ka lumturi me te madhe!! /pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Tani po te mundoheshim te gruponim kategorin e njerezve te cilet nuk duan femije mund te dilnim me keto grupe:

1. Fetaret: Per ti perkushtuar jeten Zotit nuk duhet te kene femije. Pra njerezit qe lindin e rriten ne familje dhe vdesin me Zotin. /pf/images/graemlins/laugh.gif

2. Egoistet: Njerez te cilet per te mos cenuar, demtuar, rritmin e tyre te jetes dhe komfortin qe kane, vendosin te vdesin me te mirat e tyre materjale. /pf/images/graemlins/laugh.gif

3. Te Mjeret: Ata qe nuk arriten kurr te gjenin dike per tu riprodhuar dhe vdesin te pafat. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Jom i cik i keq, i meritoj te shamet, por si perfundim do thoja qe une rrespektoj vendimet e njerezve, perderisa kane te bejne vetem me jeten e tyre. Pra nuk mund te them qe kush do te kete femije e ka mire, dhe kush nuk do e ka gabim.

Jeta ka bere qe njeriu te rikrijohet, qofte edhe aksidentalisht.

Le_Routard

Forumium maestatis

Po ti do te mshiesh nga moderatoret per dalje nga tema a si? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ktu o llafi a do a s'do dhe jo sa ke. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

yyyyyyyyyy me kercenime /pf/images/graemlins/laugh.gif ......

nejse dua te dal qe s duhet te behet dramatike fakti qe disave nuk u piqen rrethanat per te patur femije ...jo gjithcka ndiqet rutine ne jete

Kondrapedali

Kondrapedali

Pasja fëmijë rutinë??????????!!!!!!!!!!!! (kaq pika meriton)

Dolke, e mor vesh që ti e ke për rendin e gjërave dhe për uniformitetin e zgjedhjeve por faktikisht ky është realiteti.

Atyre që nuk u piqen rrethanat (sigurisht që po të rrish në hije nuk piqesh) janë veç një nga kategoritë e atyre që nuk duan kalamaqër.

Për mua arsyet kryesore mbeten frika dhe mos mbajtja e përgjegjësisë!

Dolores

Primus registratum

Ore po s pate njerin qe te besh femije....me ke do e besh vetem?.....vetem for the sake of having children?

teab

Primus registratum

Ore po s pate njerin qe te besh femije....me ke do e besh vetem?.....vetem for the sake of having children?

[/ QUOTE ]

haha...Dolke edhe ketij problemi i eshte gjet zgjidhja!! /pf/images/graemlins/lol.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

[/ QUOTE ]

Ta thash më pra mo që po nejte n'hije nuk piqesh. Kta jon ata që nuk u piqen kushtet. Megjithate ka që bojn kalamoqër edhe for the sake of havin children (që menoj se është gabim personalisht).

Dolores

Primus registratum

Pse e beni ju sikur eshte krim po s pate femije ? /pf/images/graemlins/laugh.gif....edhe une do thosha qe ato qe s duan femije jan jashtezakonisht te pergjegjshem .....ne jeten e perditshme ne karriere

Kondrapedali

Kondrapedali

Është krim ndaj njerëzimit sepse sikur të gjithë mos të kenë fëmijë i bie që njerëzimi të zhduket!

Po ti pse nuk e ke nxjerr si duhet ate stërdhomçin? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

nuk zhduket jo sepse ke plot te papergjegjshem qe bejne femije kot me kot ....edhe rruget kudo jan te mbushur me femije qe nuk kan shtepi apo buke per te ngrene .....