Re: Nuk dua femije!
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
une jam totalisht kunder me ate se ça mendon Pinku. Femra dhe mashkulli te dy kane nje deshire te papermbajtur qe te behen prind me thuaj nje qe ska deshire. ska deshire per momentin por jo me vone. ja mungesa e te ardhurave fakti se nuk eshte legjitime lidhja qe mund te kete nje çift apo ambiciet personale ne karrieren profesionale bejne qe ta ulin kete deshire. por nese ke njeri qe kerkon te mos kete femije eshte pikerisht femra sepse mashkullit nuk i takon shume. te jape kontributin e tij qe ja ka percaktuar Zoti dhe aty mbaron çdo gje.(flas ne pergjithesi).kurse per femren i duhet ta mbaje si barre 9 muaj dhe nje perkujdesje te jashtezakonshme pas lindjes. ato qe jane nena(dhe sidomos ato te qe sapo jane bere)mund ta kuptojne kete qe thashe une. ato qe nuk jane bere prind akoma flasin ne ajer se nuk dine asgje. edhe une ec me opionion dhe nga ndjesite qe kane perjetuar ato qe kam rreth e rrotull por akoma se kam kuptuar ne te vertete nje detyre te tille. thjesht sa e marr me mend. por çdo gje qe eshte per here te pare dhe per gjera te paperjetuara me pare ekziston njefare ndrojtje pastaj marrin nje force te paimagjinueshme.
po i kthehem edhe nje here rreth asaj se sa ekziston te mashkulli. ekziton nje shprehje:"nuk eshte e veshtire te behesh baba e veshtire te jesh baba". edhe une shpresoj te jem baba jo thjesht te behem i tille.
pershendetje nga shkodrani_1980
[/ QUOTE ]
ore albanais d'albanie /pf/images/graemlins/laugh.gif
leje o burr zotin dhe percaktimet e tija...siç un ndoshta kam fol ne ajer (mqse nuk e kam perjetuar kete eksperjence) edhe ti gjithashtu...me hamendje ti, e me hamendje un,
ty te frymezon zoti, e mu me frymezon realiteti dhe jeta perditeshme ...
duhet te kesh nje gje te qarte, dhe kjo eshte absolute, lidhjen qe ka nje nene me femijen e vete, qe e ka qit nga zorret e barkut, e qe i ka fal jeten, nje baba nuk do ta kete kurre,
femrat shoko, kan instiktin e tyre femeror qe i ben me te deshirushme te ken femije se sa meshkujt, pikerisht sepse e mbajne brenda vetes, dmth qe duan te jetojne eksperjencen e shtatzanis, dhe ne kundershtim me ate qe the ti " <font color="red"> kurse per femren i duhet ta mbaje si barre 9 muaj </font>" nuk eshte barre ne kuptimin e "vuajtjes apo problemit" ti e quan sikur eshte noj ndeshkim o shqipe, ta mbaj si barre thot...po kjo nuk eshte vuajtje, kjo eshte nje eksperjence... dhe sa per " <font color="red"> perkujdesje te jashtezakonshme pas lindjes </font> " kjo eshte e vlefteshme per te dyja palet, se nuk jan robt tu lujt "kujt ti ngeli le ta mbaj" te dy prinderit e kan kete pergjejsi, te dy perkujdesen njelloj, te dy kan angazhime ndaj femijes, jo vetem nene (edhe pse ka nje lidhje te veçante)
duhet te kuptosh, qe jo te gjith mund te ken te njjtat pikpamje te jetes si ty apo noj tjeter, dhe se mos dashja e nje femije si pasoje e gjerave qe mund ti ndodhin, vritet, rrexohet,smuret...mua me duket shume humane si ndjenje, frika eshte diçka e temmershme, te ndalon ndonjehere edhe te jetosh, jo vetem mos japesh jeten...
me duket e kuptushme si mendim, nuk e kan te gjithe te percaktuar rrugene e jetes edhe te se ardhmes si disa
fejese -> martese -> femije
tung shkodronco /pf/images/graemlins/wave.gif
[/ QUOTE ]
kjo eshte ana teorike por praktika flet ndryshe dhe duke qene se ti e ke qejf shume praktiken solla dhe une praktiken duke lene menjane teorine. por une e di se me feministet(dhe ne kete rast te thekur) e kam shume te veshtire ti kembej kembimet per fat te keq. pershendetje