Nuk dua femije!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Nuk dua femije!

Na me ti, pse i ndërron shkrimet e tua? Duhet me i citu t'gjith tashti.

Ai që s'bo kalamoj quhet i përgjegjshëm? Për mu quhet frykacak e i papërgjegjshëm.

Frykacak me majt përgjegjsit me rrit kalamoj edhe në kët jet të vështir ku puna, karriera, kusuri të lejnë shumë pak kohë të merresh me fëmijën. Të dish të jetosh është art më vete e rritja e fëmijëve është pjesë e këtij arti!

Dolores

Primus registratum

S ka te bej je trim apo je frikacak ......Se ke spurdhjak plot qe bejne femije pastaj i lene grate e tyre per gra te tjera...apo gra qe i lene femijet ne buze te rruges....neper supermarkete apo ne prag kishash s ka te thote fare.....eshte zgjidhje o vella qe s ka pse te gjykohet....disa njerez s kan deshire per arsyet e tyre qe mund te jen te ndryshe...disa kan vuajtur kur kan qene femije ...s duan te kujtojne abuzimet e ndryshme qe u kan ndodhur...kan njerez qe nuk jan te afte te japin dashuri ...femija do plot dashuri ...keshtu qe marrin vendimin te mos bejne femije sepse s jan te afte ta rrisin .....per mendimin tim....kur e kupton veten perpara se te veprosh eshte goxha e pergjegjshme sesa te besh femije edhe te kuptosh qe nuk e perballon dot jeten si nene apo baba edhe neglizhon te sapolindurin

Kondrapedali

Kondrapedali

Kush po i gjykon? Thjesht po japim disa hamendje se përse dikush mund të mos dojë fëmijë.
Fakti që nuk duan fëmijë nuk i bën as më të mirë as më të kqij nga të tjerët.

Mos merr për kot me hajgaret që bëjmë ne ktu /pf/images/graemlins/laugh.gif.

/pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

Dolores

Primus registratum

po edhe une po bej devil's advocate /pf/images/graemlins/laugh.gif por s'jan marrje kot rrushi jan fakte qe une i has perdite /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Deshta me thon që mos i merr seriozisht ato që them un se mo shum e nisa si me tallje /pf/images/graemlins/shrug.gif. /pf/images/graemlins/cry.gif

S'du t'ket keqkuptime mes nesh /pf/images/graemlins/laugh.gif.
/pf/images/graemlins/kiss.gif

Dolores

Primus registratum

po jo mer shpirt /pf/images/graemlins/wub.gif ne po bejme diskutim ktu...c ka te boj dashuria me diskutimin /pf/images/graemlins/kiss.gif...
nejse kam ca statistika po duhet ti skanoj edhe s kam nge tani .....

p.s. moderator mos i fshini kto fjalet dashurore /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Ça lloj statistikash jan se bo vaki i kom ne un që kom nge tashti /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Ti m'sjell buzqeshjen ashti si dielli ngrohtësinë kur del përtej reve /pf/images/graemlins/wub.gif. /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

susglob

Primus registratum

Njerezit qe sduan te bejne femije s'dijne cfare humbin. Kenaqesia me e madhe ne bote ajo eshte.. Me te gjitha problemet e botes kur shkoj ne shtepi dhe me hidhet goca i harroj te gjitha cdo gje.. Kaq kam une pastaj secili e gjykon vete dhe e zgjedh vete se si e ben jeten. Por gezimi me i madh qe ke vetem ai momenti i lindjes i femijes tende dhe cifti qajne si kalamaj (jo nga dhimbjet se shyqyr kemi epidural) nuk mund ta pershkruaj dot as njeri pervec se ta jetosh..

AnaBlue

Forumium maestatis

Te quash egoist ciftet qe zgjedhin mos te kene femije me duket shume e padrejte ne shume raste. Egosite me teper jane ato qe bejne femije, sepse duan ti japin kenaqesi jetes se tyre apo si thone shumica e mamave adoleshente te pamartuara qe duan te bejne femije qe dikush ti doje dhe ti adhuroje. Ka me egoizem se ky? Nuk e di pse mentaliteti i vjeter shqipetar ka qene qe grate qe nuk donin te benin femije ose nuk benin sa duhej quheshin egoiste. Ndoshta kjo ka qene menyra per te shtuar popullsine e fisit.
Po te kalojme ne popullsine boterore nga 1.5 miliarde njerez para luftes se I boterore jemi gati 6 miliarde njerez tani - nje rrtije katastrofike e popullsise qe po asimilon pasurite natyrore. Vendet afrikane vecanerisht qe jane mbushur me femije nga te cilet miliona jane jetime - a quhen egoiste apo jo-egoiste thua prinderit e tyre qe sjellin ne jete 12 femije dhe pastaj shesin trupin per ti mbajtur me buke, marrin AIDS dhe i lene jetime?

Le te kalojme nga aspekti boteror dhe farefisnor tek ai individual. Pse ne vendet e zhvilluara numuri i lindjeve eshte aq i vogel? Pse perdoren kaq shume mjete kontraceptive per te mos ngelur shtatzane? Thjesht se eshte menyra e jetes e tille, te kesh femije eshte njefare lluksi duke filluar nga ana financiare deri tek koha qe duhet ti perkushtosh, tek karriera qe duhet te lesh, tek menyra e jetesesh nga e cila duhet te heqesh dore, tek gjithe ai studim dhe lufte qe ke bere per te arritur ku je, cdo gje do vihet ne plan te dyte sepse ke nje pergjegjsi te madhe tani - te pasuren e femijes. Jo te gjithe duan te bejne nje sakrifice te tille dhe as e cajne koken se cfare thote bota, fisi, vjehrra... i lumte /pf/images/graemlins/laugh.gif

true confidental

Forumium maestatis

Recently eshte zbulu se ai depresioni pas lindjes eshte jo vetem per mamin por edhe per babin, so mommy and daddy blues /pf/images/graemlins/laugh.gif, kjo me siguri ka shtu numrin e meshkujve qe refuzojne te bejne femije te paafte per te perballuar ksi simptomash te reja stresi, lol /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nejse, per mua te marresh ket vendim.. per te mos patur femije eshte egoizem i paster...ne rastin kur faktoret e tjere jane okey si psh gjendja shendetsore, mosha per femrat, no risk involved, lidhje e qendrueshme etc etc, dihet qe fokusi do spostohet nga vetvetja e kta njerez nuk jane ne gjendje te heqin dore nga ky lloj privilegji .....se kuptoj si mund te refuzosh ket lloj ekperience me vetedije ...eshte si te refuzosh dashurine ne formen e saj me te paster......unconditional and true love

Isabelle

Valoris scriptorum

AnaBlue na fal por nuk jam hic dakort /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Rruga qe pershkojme fillon vetvetiu dhe eshte jashte kontrollit tone; deri ne prove te kundert eshte rruga me e larmishme; detajet perbejne te perditshmen 'e vogel' por permbushin arritje te medha. Normalisht kur kthehet koka pas ne moshen 65 e kacafiu mendoj se arrin te kuptosh qe familja dhe ndjenja/perkushtimi qe i lidh anetaret e saj eshte nga te vetmet gjera stabel qe edhe pse transformohen ne thelb jane gjithmone te pranishme ne jeten tende. Cdo gje tjeter eshte eksperience e perkohshme.

Poshte kapitalizmi dhe zevendesimi i krahut te robit me makine /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Le_Routard

Forumium maestatis

Edhe une jom dakort me Isabelen, gjeja me stabile qe ka njeriu eshte familja, femijet, ndersa puna dhe paret shkojn e vijne.

Dhe meqe ma kujtoj Ana Blue, rritja e popullsis duhet te behet ne menyre statike dhe jo drastike. Me i fjale dy jane pak, tre jane shume, ndersa 12-13 bejne vetem ata qe skan televizor dhe kurrent. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dhe beni kalamoj mos ngjoni keta qe thone mos beni, mendoni per pleqnin, se do njelni pa pensjon. /pf/images/graemlins/laugh.gif Ne shume vende Europjane mosha mesatare e popullsis eshte mbi 40 vjec dhe me kete rritem te plakjes se popullsis i bie qe per nja 20 vjet te kene njel vetem pensjonista, ateher do mbetet te thrresim afrikanet te vine shumezohen ne Europe. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ju uroj nje week-end pjellor,
LR
/pf/images/graemlins/laugh.gif

mozaiku

Primus registratum

Gati gati po me vjen te ndjek keshillen e LR-se... /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S: Lr-je , m'thuj qe s'ka noj gjo te keqe mos me dasht me e bo iher per iher... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/laugh.gif
Jo, jo s'ka gjo te keqe, biles perkundrazi, i durumi i fitumi thot poplli. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Deri perpara se me dal ne pensjon robi ka kohe plot! /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

qyqa pqskq fillu perrqllqt me mbret ky /pf/images/graemlins/laugh.gif

mir mo shoko, ti nuk na the, po ti vete ku futeshe ne ato 3 katergorit qe na the /pf/images/graemlins/laugh.gif ???

alban bala

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
une jam totalisht kunder me ate se ça mendon Pinku. Femra dhe mashkulli te dy kane nje deshire te papermbajtur qe te behen prind me thuaj nje qe ska deshire. ska deshire per momentin por jo me vone. ja mungesa e te ardhurave fakti se nuk eshte legjitime lidhja qe mund te kete nje çift apo ambiciet personale ne karrieren profesionale bejne qe ta ulin kete deshire. por nese ke njeri qe kerkon te mos kete femije eshte pikerisht femra sepse mashkullit nuk i takon shume. te jape kontributin e tij qe ja ka percaktuar Zoti dhe aty mbaron çdo gje.(flas ne pergjithesi).kurse per femren i duhet ta mbaje si barre 9 muaj dhe nje perkujdesje te jashtezakonshme pas lindjes. ato qe jane nena(dhe sidomos ato te qe sapo jane bere)mund ta kuptojne kete qe thashe une. ato qe nuk jane bere prind akoma flasin ne ajer se nuk dine asgje. edhe une ec me opionion dhe nga ndjesite qe kane perjetuar ato qe kam rreth e rrotull por akoma se kam kuptuar ne te vertete nje detyre te tille. thjesht sa e marr me mend. por çdo gje qe eshte per here te pare dhe per gjera te paperjetuara me pare ekziston njefare ndrojtje pastaj marrin nje force te paimagjinueshme.

po i kthehem edhe nje here rreth asaj se sa ekziston te mashkulli. ekziton nje shprehje:"nuk eshte e veshtire te behesh baba e veshtire te jesh baba". edhe une shpresoj te jem baba jo thjesht te behem i tille.
pershendetje nga shkodrani_1980

[/ QUOTE ]

ore albanais d'albanie /pf/images/graemlins/laugh.gif
leje o burr zotin dhe percaktimet e tija...siç un ndoshta kam fol ne ajer (mqse nuk e kam perjetuar kete eksperjence) edhe ti gjithashtu...me hamendje ti, e me hamendje un,
ty te frymezon zoti, e mu me frymezon realiteti dhe jeta perditeshme ...
duhet te kesh nje gje te qarte, dhe kjo eshte absolute, lidhjen qe ka nje nene me femijen e vete, qe e ka qit nga zorret e barkut, e qe i ka fal jeten, nje baba nuk do ta kete kurre,
femrat shoko, kan instiktin e tyre femeror qe i ben me te deshirushme te ken femije se sa meshkujt, pikerisht sepse e mbajne brenda vetes, dmth qe duan te jetojne eksperjencen e shtatzanis, dhe ne kundershtim me ate qe the ti " <font color="red"> kurse per femren i duhet ta mbaje si barre 9 muaj </font>" nuk eshte barre ne kuptimin e "vuajtjes apo problemit" ti e quan sikur eshte noj ndeshkim o shqipe, ta mbaj si barre thot...po kjo nuk eshte vuajtje, kjo eshte nje eksperjence... dhe sa per " <font color="red"> perkujdesje te jashtezakonshme pas lindjes </font> " kjo eshte e vlefteshme per te dyja palet, se nuk jan robt tu lujt "kujt ti ngeli le ta mbaj" te dy prinderit e kan kete pergjejsi, te dy perkujdesen njelloj, te dy kan angazhime ndaj femijes, jo vetem nene (edhe pse ka nje lidhje te veçante)

duhet te kuptosh, qe jo te gjith mund te ken te njjtat pikpamje te jetes si ty apo noj tjeter, dhe se mos dashja e nje femije si pasoje e gjerave qe mund ti ndodhin, vritet, rrexohet,smuret...mua me duket shume humane si ndjenje, frika eshte diçka e temmershme, te ndalon ndonjehere edhe te jetosh, jo vetem mos japesh jeten...
me duket e kuptushme si mendim, nuk e kan te gjithe te percaktuar rrugene e jetes edhe te se ardhmes si disa
fejese -&gt; martese -&gt; femije

tung shkodronco /pf/images/graemlins/wave.gif

[/ QUOTE ]

kjo eshte ana teorike por praktika flet ndryshe dhe duke qene se ti e ke qejf shume praktiken solla dhe une praktiken duke lene menjane teorine. por une e di se me feministet(dhe ne kete rast te thekur) e kam shume te veshtire ti kembej kembimet per fat te keq. pershendetje

alban bala

Primus registratum

:D kam qef de me prendre la tete nojhere, meme si ca serre a hiç /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

kuku iku shqipja. influenca franceze. aman mos harro shqipen se ste marrim vesh se ça kerkon te thuash pastaj

arturo

Primus registratum

Kohet e fundit kam takuar disa njerez ne moshe madhore (mbi 35 vjec) te cilet jane te vendosur qe nuk duan te kene femije. Disa mund ti quajne egoiste por ata jane shume involved (shqip) ne jeten e familjes/fisit te tyre, te shoqerise, te komunitetit - madje shpenzojne goxha kohe edhe me pune vullnetare.

Si mendoni ci shtyn njerezit te vendosin perfundimisht qe nuk duan femije?

Per ju qe keni femije, si vendoset? Ishte aksident? /pf/images/graemlins/smile.gif Ishte nje hap i natyrshem ne lidhjen tuaj? U merzitem te dy bashke dhe krijuam nje te trete? Ideja se po kalon mosha? Kishit enderruar gjithmone te ishit prind?

Pse e kemi teper te veshtire te pranojme vendimin e atyre qe nuk duan femije?

[/ QUOTE ]

ska problem se bejne kinezet per te gjithe keta tipat qe ke permendur me lart /pf/images/graemlins/tipsy.gif