Nuk dua femije!

esenca

Primus registratum
Re: Nuk dua femije!

A ka nje njeri qe thelle-thelle s'do ishte shuuume mirenjohes sikur te mund t'i shtonin edhe nje dite te vetme jetes se tij?? Po sikur te flisnim per te shtuar nje jete??

picasso

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
P.s vetvetja... s'me intereson ; harroje !
Sho' , mo na bo shum vap /pf/images/graemlins/laugh.gif.

O flit dhe shpjego,argumento ose hesht dhe mos kalo ne cepa t'tjera te lutem. /pf/images/graemlins/winkwink.gif

[/ QUOTE ]mossssssssssssssssssssssssssssssssss kur lexova shkrimin tend me siper thashe me vete...me ne fund! u gjetem ne nje pik...por e prishe....me kete komentin per mua...une te thashe se mos e merr per seriozisht...se po te ish gje puna te thoja ne pm...po nejse
une ndihem kaq vetem...dhe thashe se mos do martohesha ketu e te benon nja 12 po 13 fmi(apo 13ta eshte nr terrsi /pf/images/graemlins/smile.gif )
nejse e mos me thuaj qe jam jasht teme...se une e kam dhen mendimin tim...dhe jam dakort me mendimin qe the me siper(pra po jap nje mendim)por jo komplet dakort...ka 1 pike qe nuk me pelqen po do te bejej nje debat i madh(sic ndodh mes nesh)por nje therrime...dhe s do ish e drejte.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Ti sa shembuj kërkon të të jap mbi femra e meshkuj të cilët nuk duan fëmijë pasi i prishen linjat, humbasin kontaktin me realitetin, ndërpresin ngjitjen vertikale të karrierës së tyre , etj. etj.
Këta janë personat për të cilët bëhet fjalë këtu (hera fundit që mundohem ta shpjegoj) /pf/images/graemlins/shrug.gif.

[/ QUOTE ]

...dhe nuk thua SHYQYR qe kto persona nuk duan te bejn fmi ?!?!?!? /pf/images/graemlins/smirk.gif
Kto bejn gjen me te LART qe mund te bejn ne boten me te ulet qe tentojn te arrijn ; dhe une jam plotsisht dakort nese llogjikojn ne kte menyre qe ti i pershkruan.

Me mire nje zgjidhje e medituar (edhe per motive te ulta!)me vet'veten,aty ku s'cenojn te tjer... sesa ti bosh kalamojt edhe ti perdoresh,ti zhgenjesh,ti hedhesh n'plena etj etj.

Pastaj... me fal pak tashi /pf/images/graemlins/smirk.gif;
per njerzit qe perdorin prezervativet&amp;co.,ç'mendon?!
Per abortin (ate te provokuar,gjithmon!)?!
Nuk esht nje menyre per te ndaluar ZINXHIRIN???
Jam kurioze te di mendimin tend.... /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Kur njeriu nuk ka kushtet të mbajë një fëmijë apo t'i ofrojë kushtet që prindi mendon se ka nevojë fëmija, atëherë ai/ajo përdor dhe metodat e latpërmendura.

Për ato rastet e mësipërme, të jap të drejtë kur thua që shyqyr që nuk kanë fëmijë, por asnjëherë nuk i dihet se cili mund të jetë prindi i mirë e cili jo.

Për më tepër, qëllimi i temës është të mundohemi të kuptojmë (ne rraca zinxhirit) mekanizmat që funksionojnë në mendje të tilla.

Njoh shumë njerëz egoistë të cilët duan medoemos të kenë një fëmijë pasi përveç se egoistë janë edhe posesivë.

Por nuk janë të gjithë prindët të kësaj kategorie /pf/images/graemlins/shrug.gif.

moonlight

Primus registratum

Isha per nje kohe ne nje faze 's'dua femije'. Sa me teper rruga e jetes me afronte me kushtet e pershtatshme per te patur femije aq me shume i largohesha mendimit. Me dukej si dicka qe pritej prej meje; kjo me friksonte.
Deshiren per femije e kam por derisa te mos ndihem e sforcuar do pres kohen time.

Dooris07

Primus registratum

Mund te ket shume situata ne te cilet nuk je dhe aq i gatshem per nje femije.. ose se sheh veten akoma "prind" por sidoqofte besoj se te besh femij me ate njeri qe do... ska gje me te bukur.
Femra qe eshte shtatezane mban nje pjes te atij njeriu ne trup qe e do me gjith shpirt... ai femij eshte nje shkrirje e te dyve...dhe ta risesh dhe ta duash ate femij sbesoj te ket dicka me te bukur... /pf/images/graemlins/smile.gif normale qe cdo gje ne kohen e vet... por sidoqofte nuk them qe ata njerez qe sduan te ken femij jan egoista...cdo njeri e di vet... dhe vendos vet per kete, ketu nuk hyn as detyrimi as mentaliteti asgje... sepse te besh femij nuk eshte detyrim!

Vals

Primus registratum

Missi, ke shume te drejte. Kur e shoh vajzen time qe ka tiparet e mia dhe te tim shoqi te mbledhura bashke ne fytyre me jep nje ndjenje shume te bukur, sikur e prek dashurine tone me dore.

I love new york

Primus registratum

Kam 2 jave qe e kam "experienced" te qunurit nene /pf/images/graemlins/wub.gif dhe mgjth veshtiresite e fillimit si netet pa gjume, nuk paska lumturi me te madhe tek e sheh ate krijese tenden qe ke bere me njeriun qe do dhe sheh dashurine te portretizuar ne te dhe dhimshurine te skalitur kaq thelle per kaq pak kohe /pf/images/graemlins/wub.gif
S'ka ndjesi me te bukur tek sheh bebin tend qe "leshohet" krejt mbi ty dhe mban eren me te mire ne bote.
I HAVE FOUND A NEW LOVE /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/wub.gif

jimmy84

Primus registratum

Me jete te gjate bebi edhe prinderit e bebit. /pf/images/graemlins/laugh.gif
P.S Cun apo vajze?

policia

Forumium maestatis

eh ne fakt eshte teme interesante...
une ne fakt fillimisht nuk doja te te kisha femije dhe parteri im donte. une mendoja per karrieren.
me dukej sikur bota do te permbysej dhe une do te behesha nje shtepiake e rendomte. ndersa per linjat nuk e vrisja shume mendjen se jam marre gjithe jeten me sport dhe do te isha ne gjendje ta coja trupin tim aty ku ishte...
me pas ndryshova mendje (shyqyr zotit) dhe tani vajza ime eshte pothuajse 2 vjec. ajo eshte gezimi i diteve tona, harmonia jone, gjithcka qe ne kemi dhe jemi ka vetem nje emer DEA(eshte emri i vajzes).
ah sa per karrieren ne fakt vuajta nja 1 vit por tani karriera ime rritet se bashku me vajzen time. ajo nuk eshte nje pengese por nje stimul me teper per te ecur perpara dhe per ta bere te ndihet krenare per prinderit.

bona

Primus registratum

une per vete nuk kam ndermend te bej femije. vite me pare i thashe burrit tim dua nje femije. ai tha jo per arsye te ndryshme tani mbas 10 vjetesh ai do dhe une jo jo jo.

kam pershtypjen se sic ben zgjedhjen te drejte/gabuar per profesionin, bashkshortin, vendin ku do jetosh i ben ne nje moshe te caktuar.

kur kalojne vite dhe je me e pjekur ne kuptimin shume me eksposuar ne jete i shikon gjerat ndryshe.

une e kam te qarte pak as shume adhurimin qe ke ndaj femijes ne vitet e para te jetes por une e shikoj jeten ne vazhdim deri ne fund.
cfare roli do kete ky person qe do sjell une ne jete?

do je e zonja une ti jap atij/asaj ato qe duhet, dashuri, mbeshtetje finanicare eshume gjera te tjera.

po ai/ajo do jete atje per mua kur te kem nevoje une.
sa raste ka qe pridnerit jane hedh ne rruge ?

jam e sigurte qe shume nga ju keni raste te tilla.

une per vete e kam gjetur kenaqesine tek puna , shkolla, udhetimet e mia te vazhdueshme dhe nuk e shikoj tek femija.

kam plot miq te moshes time qe vazhduan traditen duke punu nga 5 pune per femijet tani femijet kujdesen per veten e tyre dhe gjithashtu dhe sistemi ketu i mbeshtet ata.

ata vete nuk investuan ne jeten e tyre.
cfare do ti thoni atyre prit se do ju rritet femija dhe do t'tju ndihmoje?

bona

bona

Primus registratum

dhe prinderit e mi i thone burrit tim habitem si e mban per grua ti kete gocen tone.

policia

Forumium maestatis

hej bona, ti ke si cdo njeri arsyet e tua per te zgjedhur se cfare do dhe cfare nuk do nga jeta. une nuk do ti hyj fare kesaj por duhet te dish qe une nuk e bera femijen me qellimin qe ajo te me sherbeje kur te plakem. kjo nuk ka lidhje fare. une dua ta nxjerr ne jete ti plotesoj cfare kam mundesi dhe ta shoh te lumtur. nuk pretendoj asgje nga ajo. thjesht mua me pelqen dhe jam e lumtur qe kam ne shtepi nje lepurush te vogel(keshtu i therras vajzes) qe me vjen verdalle. nuk kam kenaqesi me te madhe kur hyj ne shtepi pasdite e lodhur nga puna dhe vajza me thote me ato fjalet e saj gjysma gjysma "mami u lodhe?" dhe fillon te me recitoje vjershat qe ka mesuar ne kopesht per te me "shplodhur".

Desdemona

Primus registratum

E dashur Bona, nuk mund te gjykosh kaq ngushte per dicka qe nuk e di se c'fare eshte.
Nje femije eshte arsyeja qe zgjohesh ne mengjes, arsyeja qe te kthehesh ne shtepi dhe te shikosh nje gje te vogel, qe nuk kupton asgje ne kete bote, pervecse ndjesise dhe dashurise se pafud qe ka per ty. Nuk ka gje me te bukur dhe asghe qe te ben me shume krenar kur shikon se ajo gjeja e vogel ka syte e tu, buzet e tua dhe cdo gje tenden.
Une di te them nje gje qe shume gjera mund te mos i kem bere ne rregull, por vajza ime, eshte gjeja me e cmuar dhe me vlere qe kam bere.
Dhe qe ti kthehem temes, e dashur bona, nuk mendoj se ti duhet te nxjerresh arsyet e mosarsyes per te patur nje femije, ti, ndoshta nuk je gati, nuk e ndien ose arsye te tjera qe nuk do te doja t'i permendja.
Por s'jam dakort kur diskuton per ceshtjet e "kujdesit reciprok" ti gjithsesi, nqs nuk do te kesh nje femije, vetem do te jesh deri ne fund te jetes, keshtu qe nuk humbet ndonje gje.
Nqs ti ke frike, te heqesh dore nga jeta qe ben dhe ti perkushtohesh nje femije, dhe perseri ke frike se nuk do te jesh aq e mire sa duhet , as kete nuk e besej, pasi te instikti i nenes eshte i brendshem, dhe ti duhet te beje pjese ne grupin e atyre nenave super te kujdeshme(persa kohe ke menduar gjithe ato arsye, e justifikime)
Po e mbyll ligjeraten time /pf/images/graemlins/smile.gif,jo me idene se te kam nderruarr mendje, por vetem per te te kujtuar qe asnje nuk do te lexonte keto apologjite tona, sikur nenat tona te kishin menduar ndryshe /pf/images/graemlins/wink.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

eeehhhh " sikur nenat tona te kishin menduar ndryshe" ...
boffff....sjam edhe shume dakort,

ne kohen e nenave tona, femijet beheshin, sepse ishte mosha e duhur, sepse martoheshin (nje pjese e mire..eee...qe te kuptohemi) pikerisht per te bere femije...dhe sepse nese nuk bonin femije do i linte burri...

shum te pakta jane ato femra (flasim per nenat e gjyshet tona eee) te cilat vertete e kishin menduar mire dhe thelle kete gje, dmth qe vertete qe deshironin etc etc etc
sot gjerat kane ndryshuar, qellimi ne jete i nje femre nuk eshte te jete pjellore /pf/images/graemlins/laugh.gif (sorry per shprehjen, edhe vete e urrej se me duket kafsherore ..) dhe ndoshta pikerishte sepse arrijne te reflektojne pak me shume se nenat tona, qe femrat e sotme e shijojne jeten me shume e me mire...
se di per vete mendoj se me perpara detyra e nje femre ishte te sakrifikonte gjith jeten e saja per cdo gje e ne cdo fushe...sot te pakten ka nje zgjidhje, ka mundesira dhe mqse po civlizohemi pak nga pak po fillojme te behemi me te kujdesshem ndaj personit tone...

nejseeeeeeeee /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Ne cilin fshat e ka pas shpin jot'eme /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

kur bo ne ti, sikur del nga lista ...edhe ti mren je po ho.... mos u boj merak /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Goce mos pergjithseo çdo gje me te kaluaren tende /pf/images/graemlins/wink.gif
Me duket pak kollaj qe te kesh mar prej prinderve deri ne moshen 20 vjeç, e pastaj te thuash qe une per vete si bej sakrificat qe ka bo nona ime!
Ky quhet egoizem, e kushdo qe ka mare dashuri nga prindit ne kete jete eshte i gatshem te japi dashuri e te sakrifikoje per femijet e vet.
Megjithate sejcili ka menien e vet ne jet ne e di sa ça duhet te bej.