Niçja: idiot apo gjeni?

uni20077

Primus registratum
Re: Nice-Idiot apo Gjeni?

Comme d`habitude, faiin e caan catholict :confused:

Tertullianus,nji i kshtene para 1800 vietsc ca thaan:"Cur bien terremoto, cur Tiberi permbyt Rromenm,turma thrret"Te kshtenet qitiani luâive"!

Historia po persritet? /pf/images/graemlins/frown.gif

Vis Elbasani

Forumium praecox

Madje ne forum ka edhe njerez qe nuk flkasin shqip, si ky ketu siper. Nuk e kuptoj cfare gjuhe eshte, keshtu qe nuk e paragjykoj se c'thote. Por njehere, nuk eshte shqip.

Ju lutem moderatoreve, si anetar me te drejta te plota ne kete forum, t'u behet thirrje postuesve te zbatojne rregulloren dhe te flasnin shqip!

Vis Elbasani

Forumium praecox

Tani, edhe per t'u kthyer ne teme, i bej thirrje seriozisht atij/asaj qe ka shkruar ato rreshta ne emer tim dhe jashteligjerisht qe te dale dhe te identifikohet se kush eshte, sepse ka shkruajtur aq gabim ne emer tim saqe eshte e kote te mohoje qe... eshte i/e kote.

Niçe i drejtohet atij që mohon kotësinë e vet:

Kush mohon se është i kotë, është në përgjithësi i kotë në formë kaq brutale saqë i mbyll instinktivisht sytë para kotësisë me qëllim që të mos ndihet i detyruar të përçmojë veten e vet.

(Nga “Udhëtari dhe hija e tij”, Fridrih Niçe)

Vis Elbasani

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga sailor:
[qb] Me shume pak perjashtime gjeta kryesisht subjektivitet ne kete teme. Me shume lexova mbi formimin e secilit qe ka shkruar ketu, sesa mbi vepren e mendimet e Nietzsche, te cilet jane edhe ne qarqet filozofike te kohes akoma te panjohur plotesisht. Dhe nuk ka se si.
Gjithsesi me ato copeza puzzle qe jane gjetur, deshifruar e interpretuar deri tani mund te krijohet nje fare portreti filozofi edhe pse vetem ne menyre te pjesshme. (Ju lutem te flisni per filozof e jo per gjeni a te cmendur. Kaq gje e meriton nje mendimtar i vdekur. Kaq do t´a meritonte edhe Xingaro pas vdekjes. :tipsy: )
Sot do t´a mbyll kete postim vetem me nje ilustrim qe flet per punen mbinjerezore para se gjithash te dy deshifruesve Colli/ Montinari dhe grupit te tyre shkencor, te cilet ne kushte jo te lehta (deshifrimi i manuskripteve te shkruar me dore eshte kryer ne DDR pasi aty u ndodh arkivi i Nietzsche. Te pakten ajo pjese e vepres e tij qe u ruajt nga qeveria naziste.) kane dhene nje kontribut te madh ne plotesimin e pjesshem te vepres se filozofit Nietzsche. Veshtiresia e punes se tyre qendron para se gjithash ne deshifrimin e atij kaosi te pashmangshem si ne shkrim ashtu edhe ne forme. Shenime te tera thuajse te palidhura me temen kryesore kryqezonin thuajse cdo faqe. "Kishte dite kur lumturia me e madhe ishte deshifrimi i nje faqe te tere." E per me teper meritojne respekt pasi u eshte dashur te deshifrojne nje permbajtje ne gjuhe te huaj. Te dy ishin italiane.

Per ilustrim nje fotografi nga nje bllok shenimesh me shkrimin me te mire te Nietzsche.

N-II-6,6.jpg

Mbi permbajtjen e vepres se Nietzsche do shkruaj me vone. Mbase do te ishte mire te njiheshim si fillim me ngjarjet, personat, e filozofite e njerezimit qe mbrujten mendimtarin, filologun, poetin e filozofin Nietzsche. Ne pjesshmerine e tyre te zakonte sigurisht. Gjithsesi cdo perpjekje e secilit per te sjelle detaje te lexuara diku mbi faktoret qe ndikuan ne formimin e Nietzsche do t´i sherbente nje diskutimi te paante te filozofit Nietzsche e filozofise se tij me shume se cdo mendim subjektiv pas leximit te njerit apo tjetrit liber. Shpresoj qe kjo teme te marre kthesen ne kete pike, per hir te vepres e jetes se nje mbrujtesi te postmodernes e ndikuesi te pashmangshem te shekullit te kaluar. [/qb]
Pse nuk po shkruan dicka mbi Nicen, sic premtove? Do te ishte interesante.

jezerca

Primus registratum

Atman
Vetem se deshta me shpjegue se ne mundemi me e ngaterrue te cmendunin me gjeniun, por jo budallen me gjeniun
Idiot, ashtu sich e di une dmth budalle. Kjo asht dicka e vogel dhe e parandesishme

-----------------
Tre shtyllat kryesore te "Zarathustres" si veper jane:

1- Koncepti i Mbinjeriut (Übermensch)
2- Kthimi i perjetshem i se njejtes (Ewige Wiederkehr des Gleichen)
3- Deshira, tundimi per pushtet. (Wille zur Macht)
-----------------------

Per mendimin tim Wille zur Macht nuk perkthehet ashtu sic e ke perkthye ti.
Ne rralle te pare Wille nuk asht Tundim.
Fjala tundim asht shume elastike. Pra Tundimi mundet me qene i vogel, psh: me ble nji akullore kur asht nxete megjithese e dik se akullorja te dhjamose
por Tundimi mundet me qene me dhane jeten per nji ideal.
Wille = Vullnet

Macht nuk asht pushtet. Macht asht fuqi. Ne fakt macht nuk mundet as me u perkthye si force sepse Macht i Nices asht dicka e mbrendshme dhe personale. Ne nuk thona "me pase force", por "me pase fuqi"
Nji perkthin i Macht si Fuqi do te kishte qene perkthim i drejte simbas fjalorit, por i gabuem simbas kuptimit. Ajo qe ne duem me perkthye asht kuptimi dhe jo fjalori.
Macht/Fuqi dmth me gjete forcen ma optimale te personit. Por kjo kerkon Vullnet (i cili ne kete rast ka shume atribute e properti).
Nji person duhet me pase Vullnet te madh me gjete Fuqine e tij. Kur njeriu arrine me kuptue/gjete/ndje fuqine e tij te vertete, atehere I bahet i plotfuqishe. Ai ngrihet mbi te tashme, shef ma thelle se e kaluemja dhe shef te ardhmen e te ardhmes.
Fuqia per te cilin nice flet nuk asht lufte per pushtet as nuk asht ashtu sic e perkthejne disa filozofe se gjoja kur dikush arrine fuqine, dikujt tjeter i mohohet kjo fuqi (p.sh si lufta per pushtet)

Me arrite ne thellesi te Fuqise simbas nice dmth me arrite ne mbrendesi te vetvetit, me kuptue vetvetin, me dite pse jeton, me e pa ta kaluemen the te ardhmen te mbeshtjellun ne cdo cast te jetes dhe me pase Fuqine dhe Vullnetin qe ne cdo cast te jetes me ba ate qe asht e drejte per te kaluemen dhe te ardhmen tande = me qene i plotfuqishem mbi vetvetin

Prandaj edhe Wille zu Macht une e perkthej keshtu
VULLNET I PLOTFUQISE

Nepermjet vullnetit to plote mundesh me arrite fuqine (kapacitetin) e plote personale

jezerca

Primus registratum

Vis Elbasani:
------------

Me vjen keq qe detyrohem te dal nga tema. Por do te radhis nja dy gabime te ketij mjeshtrit antinicean qe eshte harxhuar te postoje ne vendin tim.
1.Ne radhe te pare, une nuk shprehem kurre me foljen "besoj" ne fillim. Kjo sepse me eshte mesuar nga vete vepra e Nices. Nice (dhe une) shprehemi "une dua" apo "une mendoj". Kurse ky pisi ketu siper shprehet "une besoj"...

2.Fjalen "Nice" vertet nuk e shkruaj gjithnje me shkronjen ç, por nuk e shkruaj gati kurre me shkronje te vogel (dmth "nice"). Kurse ky gjojavis elbasani e shkruan me n te vogel...

3.Une jam nga Elbasani, por edhe nuk para shkruaj me dialekt elbasani ne forum, por ne gjuhe letrare. Per me teper kam nje antipati te theksuar per dialektin tironco-durrsak, se jam rritur edhe ne Durres dhe e percmoj kete te folme deri ne ne fare mase. Ndaj nuk do t'ia lejoja vetes qe te flisa qofte edhe nje fjale ne dialekt "tironc", sic ben ky kaqoli ketu siper, qe pandeh se eshte Vis Elbasani . Ky shprehet, sic mund ta vini re: ...sot do boj autokritike... por edhe: ...po nejse mo...

4.Une nuk e shkruaj kurre kohen e ardhme me do - ne dialekt - por me do të, ne gjuhe shqipe te rregullt. Kurse ky shen pali vetekamzhikues ketu me siper, qe vuan nga mania per t'u shprehur me gjuhen e Vis Elbasanit te vertete, shprehet me do...

5.Vertetohet lehte qe ky brejtesi acarues eshte diku nga Tirana apo Durresi sepse pervec te tjerave perdor edhe pjesezen tuj ne dialekt. Ata qe me njohin mire nepermjet shkrimeve te mia ketu edhe te gjuhesia(etj.), mund ta vene re lehte se une nuk e perdor kurre pjesezen tuj, por ate gramatikore duke.

6.Kur ndonjehere kam perdorur fjalen bye une? Une jam nismetar i perhapjes se ideve gramatikore dhe te nje shqipeje te paster ne kete forum por edhe ne gazetari e mjedise te tjera. Si mund t'ia lejokam vetes te shprehem me bye, kur kam nje mirupafshim apo shendet?

7.Nuk lodhem duke u marre me kete idiot, prodhim i filozofive semite te tipit kristian, musliman apo edhe te rrymave te mjera kantiane dhe, tani qe po vras mendjen, mund te jete edhe sharlatan nga gjinia femerore.

Ky pacifist i vogel qe ka postuar ne emer tim duhet gjetur dhe duhet perjashtuar nga anet e ketij forumi te ndershem
-----------------------------

Ne rralle te pare ti nuk je nismetar i ndonji gjajet. Ajo qe ti quan nisje asht drejt fundit dhe asht nise perpara se me le ti.

Ne rralle te dyte ku e tin ti se ai qe shkruajti keto rreshta asht katolik.
Natyrisht qe ti nuk e din sepse ti prape po kerkon qe ai me u identifikue.
Megjithese ti nuk e din se ai qe i ka shkrue keto vargje asht katolik apo musliman, ti vazhdon dhe shane katoliket
Kjo kallzon se ti ke deshire me i sha katoliket.

Dhe kjo me ban me dyshue (dyshue) se nisma jote letrare asht nji nisme anti-katolike. Pra ti nuk ke asnji interes per gjuhen e mirfillte shqiptare, por ti ke vetem interes me shkaterrue arsenalin letrar katolik.

Fjalet ofenduese qe ti perdore ne kete shkrim kallzojne se ti je shume i zemeruem me katoliket. PSE?

Pse te shkon mendja se katoliket e kane shkrue ate, kur dihet se katoliket perbajne ma pak se 5% te shqipfolseve????????

cudi me ty

Kur ke ardhe ne forum s'parit ke argumentue me gjakftoftesi, por tash ke kalue ne zemerim te tejanshem. Dicka te ka infketue. Take it easy?

Admir

Forumium maestatis

Sigurisht qe per te diskutuar per Nicen duhet te llogaritet cdo detaj i jetes se tij. Per mua, cmenduria e tij nuk konstaktohet ne 11 vjetet e fundit te jetes se tij, por ne fakt ne mungesen e se kuptuarit dhe vleresuarit te natyres se vertete njerezore. Ja pse filozofimet e tija nuk e kalojne pragun e poetizmit. Sidoqofte, teoria e fuqise apo pushtetit me tregon qe filozofi i famshem nuhaste dicka. Padyshimisht, koha ka konfirmuar deme te medha te ndikimit qe kjo teori deformuese ka pasur mbi masat pergjithesisht ne cdo fushe te jetes njerezore.

zog

Primus registratum

ne frengjisht eshte perkthy "VOLONTE DE POUVOIR" dmth vullneti per pushtet (pushteti i pare si mundesia per zoterim). fuqise i thone PUISSANCE. ne fakt fjala POUVOIR (pushtet) ne fr. e tejkalon fjalen PUISSANCE (fuqi) ngaqe perfshin me teper se kaq, psh mundesia per pushtet perfshin dhe inteligjencen, qe ne fakt koncepti i fuqise nuk e permbledh. mund te jemi te fuqishem dhe aspak te zgjut. mirepo cili ka me pushtet, nje i zgjut apo nje i fuqishem.

per ket ka pas plot mosmarveshje ne france. kjo tregon qe shpesh fjalet nuk dalin kur vjen puna me u shpreh por dhe me perkthy ne filozofi.

ne fakt jezerca ka te drejte, me drejt eshte VULLNETI I PLOTFUQISE (ky eshte mendimi edhe i nje mikut tim). ndersa une do te thoja VULLNETI PER PLOTFUQI, sepse po te jemi te plotfuqishem perse na duhet vullneti, mendoj se vullneti eshte pare nga Niçe si mundesia per te arrit plotfuqine.

Vis Elbasani

Forumium praecox

Jezerca, une i luftoj katoliket dhe katolicizmin per te njejtat arsye qe e bente edhe Nice, arsye qe ai i ka shpjeguar mire ne veprat e tij, ku e paraqet dogmen kristiane si shformuese dhe te rrezikshme per njerezimin.

Logos, eshte e vertete qe nje katolik e sheh filozofine e Nices si shkaterruese apo deformuese, sic e sheh edhe ti...

Por nje atesit si une e sheh aye filozofi si formuese dhe ndertuese. Ajo formon njeriun sic duhet te jete, si prodhim i natyres dhe i vullnetit te tij njerezor. Nicja luftoi, me ane te filozofise se tij - edhe pse poetike shpesh - demin qe nje shoqeri e kalbur e mendimit kristian qe predikonte meshiren, dobesine, vuajtjen po i sillte njerezimit prej rreth 1800 vjetesh.

Nice gjithashtu nuk ishte nje nihilist. Vertet ai mohoi gjithcka nga teizmi apo kristianizmi ne vecanti, por ngriti kart shpirtin e njeriut, ngriti lart filozofine e heleneve te lashte, filozofet para Sokratit, si Epikuri, Pirroni, etj.

uni20077

Primus registratum

Rrena,rrena!
Nietzsche asct culmi i nichilismi-t.Asct rriit n`familie protestâisc, m`andaei duel nichil-ist.Per m`e cuptue Nietzsche-n duhet me keen deutsche+protestant.
Cto nuc i caa asgneni prei nesc, pr`andaei i laeni poordht.Philosophia e tii e cioi Nietzsche-n n` spital te te maarrve, gni heer n`Torino, m`andaei dicù n`Preussen.
N`cooh t`vett Zoti kiscte deek, osse per té si person kiscte deek.Po sod Zoti asct ngiaall.

Caa daal tesc e fundit gni liber i thirrun"Il caso Nietzsche".Shum i bucur!

Peshku qelbet kah kryet-thoot i vietri.Ah trùni, trùni.

Cusc nuc pin veen, nuc din me keen :wub:

atman

Forumium maestatis

Macht jam dakort me perkthimin direkt si pushtet, fuqi, force, por mos ndoshta duhet marre ne konsiderate edhe folja bej, ose me sakte koha e tashme e menyres deftore MACHT?
Er macht! Wille zur macht -vullneti te ben...dhe pas kesaj pyetja si...ndoshta vetiu pergjigja eshte SUPERNJERI.
ESHTE VETEM NJE SUGJERIM.

jezerca

Primus registratum

Nietzsche nuk ka urrye katoliket. Me mendue nji dicka te till dmth mos me kuptue nietzsche

Nice nuk urren. Nice re-vlereson

Nice's tendenci drejt fese nuk asht kunder katolikeve, por asht nji kritike kunder fese ne pergjithesi dhe kunder kristianizmit ne vecanti sepse kristianizmi asht ne fund te fundit ajo qe influencon ma shume jeten e tij dhe asht ajo qe ai njef ma mire tue qene se ishte gjenerate e 4 priftash

Mos e hidh urrejten tande per katoliket mbi nicen sepse ajo asht burim i ndjenjave tuaja.

Gjithashtu ti harron ate qe asht ma e randesishmja kur flet PER KATOLIKET vs. FENE KATOLIKE.

Ti mundesh me e urrejte Fene Katolike sa te duash, por jo Katoliket, sepse katoliket nuk jane nji ide, por njerez me trup e shpirt

Nuk e di se ku e ke lexue ti se nice ka urrejte njerezit. Nice nuk flet kurre per njerez te vecante, por per ide qe ndersejne jeten e njerezve.

Nji femijet ne fillore ne amerike me i thane se urrej njerezit kishte me te kritikue tue te spjegue se ti nuk urren njerezit por urren disa ide, doktrina apo veprime te disa njerezve.

Nqs ti urren njerezit ti nuk ke vend ne mes njerezve
Me urrejte katoliket dmth me urrejte njerezit dhe jo Fene Katolike

Gjithashtu nqs ti fillon me urretje katoliket sot, neser ke me urejte pretestante, ma vone muslimanet dhe ne fund te fundit kur te perfundojsh tue urrejt t'tane boten, ke me u kthy me urejte vetvetin.

Albinos

Primus registratum

Postuar nga Vis Elbonasi
<ul type="square">
[*]Jezerca, une i luftoj katoliket dhe katolicizmin per te njejtat arsye qe e bente edhe Nice, arsye qe ai i ka shpjeguar mire ne veprat e tij, ku e paraqet dogmen kristiane si shformuese dhe te rrezikshme per njerezimin.

Logos, eshte e vertete qe nje katolik e sheh filozofine e Nices si shkaterruese apo deformuese, sic e sheh edhe ti...

Por nje atesit si une e sheh aye filozofi si formuese dhe ndertuese. Ajo formon njeriun sic duhet te jete, si prodhim i natyres dhe i vullnetit te tij njerezor. Nicja luftoi, me ane te filozofise se tij - edhe pse poetike shpesh - demin qe nje shoqeri e kalbur e mendimit kristian qe predikonte meshiren, dobesine, vuajtjen po i sillte njerezimit prej rreth 1800 vjetesh.

Nice gjithashtu nuk ishte nje nihilist. Vertet ai mohoi gjithcka nga teizmi apo kristianizmi ne vecanti, por ngriti kart shpirtin e njeriut, ngriti lart filozofine e heleneve te lashte, filozofet para Sokratit, si Epikuri, Pirroni, etj.
[/list]
Ahh vísk visk Elbasani cpo na thua tani?
Si urren katoliket dhe mbi cfare bazash arsyetimi krijon kete urrejtje?
Me duket si ti i identifikon ata si prifterinj qe gjithe diten luten Zotit.
Ti vis te jep pershtypjen e nje "ateisti" te flakte por nepermjet mendimeve, ideve te Nices dhe tuaja, pa ditur dhe pa kuptuar rikthehesh ne pozicionin e meparshem tendin ose te paraardhesve tuaj.
Urrejtja per katolicizmin do te thote dashuri per orthodoksizmin ose myslimanizmin(si fe te orientit dhe teper liberale) se ndryshe nuk ka si shpjegohet show i perforcuar me idete e Nices.
<ul type="square">
[*]Nuk duhet te gerricesh aty ku te humb vlera jote si ateist
[/list]
:shrug:

jezerca

Primus registratum

nice urren pushtetin dhe diktaturen
ai afirmon fuqine e individualit

Prandaj Wille zu Macht nuk mundet me pase lidhje me pushtetin. Nice me afirmue pushtetin asht nji paradoks.
Ubermensch nuk jane pjese e nji klike, ata jane nji kast kaq perfekte se masat u binden me deshire.
Idealist?
Prej pamjes se botes se soteshme ku dog-it-dog is the moto, po. por ne teori nji shoqni e nices asht e arriteshme ne gjeneratat e ardhshme, gja qe edhe ai vete e kupton kur thote un nuk flas per bashkohesit e mi

Pushteti ne konceptin e sotshem asht nji murtaje ne syte e nices. Aresyeja qe ai urren fene asht bash pse feja asht shenderrue ne nji pushtet sharlatanesh qe manipulojne popullin

atman

Forumium maestatis

Niçe nuk merret me pushtetin si te tille, sepse do ta ngushtonte hapesiren e filozofise se tij dhe do ta shndronte ne mjerane. Niçe merret me vullnetin dhe pikerisht kjo eshte pika e referimit, gjithçka tjeter eshte pasoje ose rrjedhoje e tij. Pra interpretimi i fjales Macht si pushtet ne kete rast nuk ben gje tjeter veç injoron Niçen dhe filozofine e tij. Ndersa duke u interpretuar si BEN, folje, atehere shikojme te mrekulluar mijera fije te tjera qe hap filozofi para nesh.
Wille macht...Po mundohem t'u orientoj edhe njehere duke kapur diçka nga nje veper tjeter e Niçes , nga :"Pertej se mires dhe se keqes" ku qe ne kapitullin e pare, "mbi paragjykimet e filozofeve" shkruan, ose me sakte nis pikerisht keshtu: - Vullneti per te ...verteten...pra siç e shikoni vertetohet edhe njehere qe pika e nisjes eshte VULLNETI dhe jo pushteti apo e verteta. Sepse qe nga vullneti ne shkojme ne te gjitha drejtimet, ndersa tek pushteti mbetemi ne gracke.
Me duket se po e trajtoni Niçen shume pergjithesisht. Per mendimin tim eshte diçka shume e gabuar dhe jo vetem qe nuk sqaron gje, por mbjell edhe konfuzion.
- Pse te mos merren probleme te veçanta dhe te trajtohen. Vetem keshtu mund te behet nje autopsi me e sakte. Une po shkruaj serish diçka nga: "Pertej se mires dhe se keqes", diçka qe ia vlen te diskutohet dhe per me shume ndihmon te kuptohet ne menyre te veçante filozofia e tij: Niçe ngre pyetjen: SI MUND TE LINDE DICKA NGA E KUNDERTA E SAJ?

Vis Elbasani

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga jezerca:
[qb] Nietzsche nuk ka urrye katoliket. Me mendue nji dicka te till dmth mos me kuptue nietzsche

Nice nuk urren. Nice re-vlereson

Nice's tendenci drejt fese nuk asht kunder katolikeve, por asht nji kritike kunder fese ne pergjithesi dhe kunder kristianizmit ne vecanti sepse kristianizmi asht ne fund te fundit ajo qe influencon ma shume jeten e tij dhe asht ajo qe ai njef ma mire tue qene se ishte gjenerate e 4 priftash

Mos e hidh urrejten tande per katoliket mbi nicen sepse ajo asht burim i ndjenjave tuaja.

Gjithashtu ti harron ate qe asht ma e randesishmja kur flet PER KATOLIKET vs. FENE KATOLIKE.

Ti mundesh me e urrejte Fene Katolike sa te duash, por jo Katoliket, sepse katoliket nuk jane nji ide, por njerez me trup e shpirt

Nuk e di se ku e ke lexue ti se nice ka urrejte njerezit. Nice nuk flet kurre per njerez te vecante, por per ide qe ndersejne jeten e njerezve.

Nji femijet ne fillore ne amerike me i thane se urrej njerezit kishte me te kritikue tue te spjegue se ti nuk urren njerezit por urren disa ide, doktrina apo veprime te disa njerezve.

Nqs ti urren njerezit ti nuk ke vend ne mes njerezve
Me urrejte katoliket dmth me urrejte njerezit dhe jo Fene Katolike

Gjithashtu nqs ti fillon me urretje katoliket sot, neser ke me urejte pretestante, ma vone muslimanet dhe ne fund te fundit kur te perfundojsh tue urrejt t'tane boten, ke me u kthy me urejte vetvetin. [/qb]
Kjo verejtje vlen edhe per albinos me siper.

Kush tha more qe i urrej katoliket? Ku jam shprehur se i urrej ? Pa ma gjeni me lart!

Une jam shprehur se i luftoj katoliket, ne kuptimin se i luftoj idete qe ata perhapin, mbrojne apo kultivojne. Vertet, nuk i luftoj me shpate apo me kamzhik, por i luftoj, ne menyren time.

Kush foli per urrejtje??? Kini kujdes kur lexoni mesazhet e te tjereve, se nuk kemi kohe te tepert edhe per vertetime shkrimesh... :book:

Vis Elbasani

Forumium praecox

Oj, po me tregokeni ju mua se Nice nuk i urrente gjerat... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ta pret mendja se Nice nuk i urrente gjerat... Ai i luftonte ato! :smash:

jezerca

Primus registratum

vIS
aSHT E vertete se ti nuk i urren katoliket, por LUFTON katoliket dhe katolikizmin.

Me luftue katolikizmin asht puna jote dhe mundesh me e spjegue

Por ti vete thue se lufton Katoliket. Katoliket jane njerez dhe nuk ke te drejte me i luftue. Nuk luftohen njerezit.
Une nuk di se cka asht ma mire me i Luftue katoliket apo me i Urrjete.
Urrejtja asht gabim por asht personale. Me urrejte katoliket asht dicka imorale dhe e palogjikeshme
Por me luftue katoliket asht shume ma keq.
Me luftue Katoliket asht me vu Ne jete Urretjen tande ndaj katolikeve. Askush nuk lufton dike tjeter pervecse nqs ata kane urrejtje per kete popullesi.
-----------

Nietzsche nuk urren
Nice asht mendimtar aristkrat

Nice nuk ka urrejte per Fene dhe kristianizmin ne pergjithesi. NICE PERCMON
Ti ngaterron Urrejtjen me Percmimin
Me urrejte asht nji ndjenje primordiale dhe fiskine.
Me urrejte asht e barabarte me Adhurimin e Anmikut.
Nice nuk urren fene sepse ai nuk e adhuron fene.

Gjithashtu kur nice flet per ri-vleresimin e te tjitha vlerave ai qarteson tendencine e tij me arrite vleresimin je nepermjet nji tabelet vleresimes te ndertueme mbi ligjet e vjetra te vjeresimit, por nji Tabele Vlerash qe bazohet ne Afirmimin e Jetes asht sic asht.
Kjo asht edhe problemi i nices me Fene sepse feja nuk afirmon jeten ne toke ashtu sic asht, por e mohon ate ne favor te nji jete te pretejme/qiellore ne kete rast

Me vleresue per nice dmth me Afirmue

Me afirmue dmth me pranue te verteten ashtu sic asht dhe jo prej nji kandveshtrimit personal apo doktrinal.

Velresimet rrjellin prej doktrinave, scripturave, etj.

Ne kete menyre vleresimet munden me u klasifikue si te mira apo te keqia.
Por tue qene se nice nuk i pranon doktrinat dhe ne vecanti tabelen e tyne te vlerave, Nice nuk pranon Gjykimet e Vlerave si te mira apo te keqia. Vlerat jane te mira ose te kqia ne varesi nga dokrina, por ne vetveti ato nuk jane as te mira as te Kqia.

Tue mohue nocionin e vlerave si Gjykim Vlerash ose si kategorizim i vlerave si te Mira ose te Kqia, nice e shtyn mendimin Perendimor ne nji faze te re --- PERTEJ TE MIRES E TE KEQES (beyond good and evil)

Nice ka shkrue nji liber per kete teme dhe mundesh me e lexue dhe atje ke me gjete se
NICE NUK URREN
NICE AFIRMON

Simbas nices nji njeri qe nuk ka arrite me "uzurpue" emocionet e veta nuk asht ne gjendje me mendue kthjellet, pavaresisht prej intelektit
Kjo besoj te pershtatet ty, Vis. Shkrimet tuaja jane te pjekuna, por ndjenjat tua anti-katolike, anti-gege kane dale prej shtratit te tyne natyral

Admir

Forumium maestatis

A mund te quhet IDIOT frymezuesi i shkaterrimit te se mires?