Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) muslimane

fajtoreee

Primus registratum
Re: Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) musli

Mos ndoshta kjo teme ka aritur te flase shume per te mundesuar bindjen e zemrave te vulosura??
Zoti i tha Muhammedit a.s.s te mos mundohej kot tu fliste atyre qe kane veshe por nuk degjojne, kane sy por nuk shohin, kane zemer por nuk ndiejne.

A

arabesque

Guest

Ka thene Nje Dijetar(Gazaliu).Debatova me shume dijetare te tjere ata me munden edhe une i munda,debatova me nje budalla me mundi.

Kondrapedali

Kondrapedali

Shyqyr keni tek tuk ndonjë dijetar që ka thënë ndonjë gjë të mençur se përndryshe ... .

Nuk më duken të vështira pyetjet që bëj. Ose ndofta ky kompjuteri im ka problem dhe unë nuk shoh atë që shkruan ti.

Ose, aq ke dhe nuk mund tu hysh më thellë se leximi atyre qê ke shkruar ...

A

arabesque

Guest

Pfffffffff po ti me po te njejtat gjona nga fillimi i temes e deri tani,jo jam i trashe,jo nuk e shof,ku o shamia,ku o koka,ku jane floket.shume forumista te kane sjelle argumente bindese por ti me mendjen tende te ndritur nuk arrin ti perceptosh.Problem ka mendja jote qe te eshte mbyllur,edhe qellimi jot i vetem eshte si e si te degjenerosh dicka qe ty personalisht ste pelqen.
Se kuptoj se cfare argumentash do ti kur ke nje numer te madh argumentash nga Kur'ani
All-llahu (Suabhenhu ve Teala) thotë:
" O ti Pejgamber, thuaju grave tua, bijave tua dhe grave të besimtarëve le të vëjnë shamitë (mbulojë) e veta mbi trupin e tyre, sepse kjo është më afër që ato të njihen (se nuk janë rrugaçe) e të mos ofendohen. All-llahu fal gabimet e kaluara, Ai është Mëshirues."
A ste duket argument bindes ky???Ti thjesht je qorru shok i dashur....

A

arabesque

Guest

Ke bere pyetje ti qe ste eshte dhene pergjigje?Mos shkruj budallalleqe po lexoji ca te eshte shkruar,edhe do e kuptosh..T'lutem mos luaj rolin e injorantit sikur nuk kupton,por analizoje shkrimet qe te jane dhene si argument.

Ergler

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Musliman</div><div class="ubbcode-body">Vrej o elektriçist se po te ze korenti. Ty ene Enveri qe i humte vorri ti ka qit femrat me ferxhe neper filmat e tij. Ferexheja ka qene, eshte dhe do te jete deri sa ta kete caktu i madhi Zot. Sdo men, per nje kontinet nudo nuk eshte e pershtatshme mbulesa. O po mundohen me e shu islamin perendimoret o nuk ka, porse nuk behen gjerat si duan ata. Muslimanet vetem se shtohen, Ferexhet vetem se shtohen, deshe a nuk deshe ti me shoke.
http://www.cyberistan.org
shikoje kete faqe se te ben mire. </div></div>

Nuk kam patur kohe qe te shihja kete teme,sepse jam i zene me pune,por po i pergjigjem ketij lanetit qe quhet musliman.
Qe ta marresh vesh ti moslahut e velakuvet ne shqip i thuhet myslyman jo ashtu si e ke shkruar ti.Meso se si shkruhet shqipja e jo arbishtja.Na more mos ke filluar te shkruash nga e djathta ne te majte tani qe ke lene Shqiperine?Patjeter do te jesh transformuar.Pa do na kesh lene edhe mjeker,mban edhe nje feste tantelle ne koke e me the e te thashe.Po yt ate ka mbajtur gjona te tilla?Po gjyshi a ka mbajtur?Besoj asnjeri,vetem se gjyshi jot ka mbajtur poturre me shtrat gjer ne fund te kembve dhe qylaf ,i cili nuk ka qene si ajo festja jote,por tradicionale e Shqiperise se mesme.As jot eme as gjyshja jote nuk kane mbajtur dolloma(hitxhab) ,megjithse kane qene gjysme turkoshak.Dolloma mbante hoxha dhe ndonje grua e cila thirrej baxhi.Nga na dolet ju spurdhjaker qe po jua kaloni edhe stergjysherve tuaj duke u veshur si gogola.Mbaj mend kur ishia femije,para 67-s.Vija ne Kavaje,Elbasan apo Tirane me tim ate dhe nuk me kish zene syri sorra te tilla.Aso kohe nuk ish e ndaluar feja.Po sot? Vershun lloj lloj malukati nga Lindja e Mesme dhe arriten te helmonin disa budallenj ne vendin tone,por pjesa me e madhe e tyre jane helmuar ne UK.Keta qafire iken nga buka e misrit dhe rane ne brume atje dhe tani te dehur nga buka e bardhe dhe gjella dalin e pellasin neper forume.Bile shkruajne ketu qe t'ju mbushin mendjen te tjerve.Ikni or merhumer qe jeni bere si dervish misri per te trembur dosbalat.Ne jemi te gjithe shqiptar,vijme nga nje fe e krishtere,prandaj pijme raki edhe ne dasma edhe ne vakira.Yt ate e gjyshi jot ndofta edhe katragjyshi kane pire raki me opinge.U bere ti tani qe t'ju thuash mos pini se keshtu thote kurani.Nuk te merr lopata uje as ty e askujt tjeter,pellisni sa te doni nga maja e minares gjithe diten e gjithe naten.Degjoketu ti mor harremsez.Hoxha shqiptar pinte raki nga ajo me e mira dhe respektohej si ne kuje e ne vaki.Une i kam pare me syte e mij kur hoxhallaret beheshin cakerqef nga rakia.Po t'i cfare ke pare?Asgje.Ti ke marre mesime nga ata qe bejne propagande terroriste se si mund te vriten njerez te pafajshem.Detyra e hoxhallarve arabe ne Uk dhe USA eshte edukimi i njerzve te tyre si terroriste.Mua ke ka rene rasti vet personalisht me nje maskara te till,por ja preva shkurtduke i thene :''Fuck off!''
E di cte beshe ti djale,ha nje kothere buke dhe ndihmo familjen tende me ndonje pare te ndershme e mos u merr me propagande fetare se nuk ta var askush.Shqiptaret e respektojne fene aq sa duhet respektuar e jo me teper.ashtu si gjithe bota e civilizuar,jo si budallenjte e Lindjes se Mesme.Ki kujdes se me mjekren tende si te Abbu Hamzait ,me dollomane me dy te cara anash dhe me festen prej tantelle,e ke ndonje pas dhe po te shkau goja do ta shohesh veten behind bars.Nje veshje te til qe nuk ta ka mbajtur as yt ate,gjyshi e katragjyshi ,e cila nuk eshte veshje tradicionale shqiptare ngjani shume te shpifur e anakronik.Sa per korentin mos u beje merak per mua se me njeh,por kur te kem rast do t'jua vendos juve mbi hitxhab.

A

arabesque

Guest

Keto qe ke shkruar jane vetem shenje e injorances tende.Gjuha qe ke perdorur eshte shume ofenduese.Pastaj nese ti po meson te tjeret te shkruajne shqip shiko veten tende i pari shkruaj nje fjale te hajrit se sjemi ne stalle derrash ketu.Je jashte teme komplet,turp te vije dhe per fjalet qe ke shkruar pasi na qenke dhe njeri ne moshe.Arma e te dobebit eshte Ofendimi.
Pastaj cne kaq urrejtje ti per lindjen e Mesme,a mos jeni me mire ju andej ku martohet burri me burre,ja prisni dhe pak se do ju linde njeri.

jimmy84

Primus registratum

Pa dashur te komentoj pozicionet e njerit apo tjetrit, po me terhoqi nje gje e vockel ashtu shkarazi. Dhe sic thoshte ai i pari "nga ferra e vogel del lepuri i madh".
Ideja e pergjithshme e Elektricistit ishte "Pse beheni si ata katunaret e Lindjes se Mesme".
Por interesante ishte pergjigjja: "....Pse mos jeni me mire JU andej ku martohet burri me burre?"

Tani kush jane keta JU?
Une nuk dua te jap gjykime mbi mendimin e Elektricistit POR ne ate mesazh u permenden SHQIPTARET dhe LINDJA E MESME.

Atehere kush eshte "JU" dhe kush eshte "NE"?
Sigurisht Elektricisti beri edhe nje fare krahasimi midis shqiptareve dhe vendeve te tjera te Europes por ne fund te fundit ka lidhje sepse jemi europiane, por nuk vuri asnjehere shenjen e barazimit. Biles me menyren e pershkrimit evidentoi edhe ndryshimet e "shqiptarit" nga "anglezi" apo "francezi" tipik.

Atehere c`dmth "JU"? Dhe kush jane "NE"?

P.S. Me falni per daljen nga tema.

A

arabesque

Guest

Jimmy84 pergjigja ime ishte per Elektricisti pasi reagimi i tij ishte shume i ashper dhe vulgar,sic beri ai krahasimin me vendet e lindjes se mesme,une krahasimin ia bera me vendet e perendimit(me sakte angli se aty qenka),atij si pelqejne veshjet neve sna pelqen ajo qe Nena Angli ka lejuar.
Te lutem lexoji me mire,mos i merr shkarazi.Cdo gje e ke te qarte se cfare ka shkruar Elektricisti e cfare shkuajta une

jimmy84

Primus registratum

Une e di qe edhe ti je nga ata qe i kupton shume qarte gjerat. Po Elektricisti foli si SHQIPTAR dhe jo si "banor i Anglise". Dhe ju konsideroi SHQIPTARE dhe jo TURQ apo ARABE.
Dhe pergjigjja ishte "Pse mos jeni me mire JU andej?"

E kuptova shume mire se cfare doje te thoje me ate JU. Por ja qe Elektricisti nuk te tha vishu si anglez. Nuk te tha martohu me nje burre (apo shume burra). Tha MOS mbaj mjekerr si arabet (perderisa nuk eshte e detyrueshme). Dhe vazhdo traditat e vendit tend.
Une nuk pashe ndonje sugjerim qe te besh pirsing apo ndonje vath ne hunde (sic bejne anglezet sot dhe sic kane bere arabet para shume kohesh).

Dhe arsyeja pse une i bej keto debate eshte ajo pyetja qe behet ne nje film shqiptar:

Ju tek kush hyni, tek JU apo tek NE?

P.S. Po ta kishe kuptuar ate shprehjen me Mbretereshen dhe Papen nuk do ishte e domosdoshme te beja nje pyetje kaq direkte.

Ergler

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: arabesque</div><div class="ubbcode-body">Keto qe ke shkruar jane vetem shenje e injorances tende.Gjuha qe ke perdorur eshte shume ofenduese.Pastaj nese ti po meson te tjeret te shkruajne shqip shiko veten tende i pari shkruaj nje fjale te hajrit se sjemi ne stalle derrash ketu.Je jashte teme komplet,turp te vije dhe per fjalet qe ke shkruar pasi na qenke dhe njeri ne moshe.Arma e te dobebit eshte Ofendimi.
Pastaj cne kaq urrejtje ti per lindjen e Mesme,a mos jeni me mire ju andej ku martohet burri me burre,ja prisni dhe pak se do ju linde njeri.</div></div>

Nuk dua te merrem me njerez te till si ty,por po me detyron.As me shume e as me pak nje pergjigje te till mund te te jap nje ''shqiptar'' i edukuar me mesimet e imamve terrorist.Edhe ti mor djale kur te shohin njerizit kur ecen rruges,me ate veladonin me te cara anash si pakistanez e me mjekren si koshere me blete thone:po kalon gogoli dhe te rrijne shume larg.Me surreter te till nuk denjon njeri te ulet ne autobus apo ne tren,sepse ne cdo moment mund te keni nje gjerdan eksplozivi lidhur ne brez per te vrare njerez te pafajshem.Ti mor djale e ke pak te te thone derr,por vetem djall apo shejtan e meriton me mire.Te paska percelluar bytha si duket.Une kam thene nje realitet qe ti or nasty boy nuk e ke njohur.Pyet te tat po qe se une nuk kam thene nje realitet qe ka egzistuar.
Ti nuk me tregon dot turpin mua or terrorist i bin Ladenve.Turp te te vij ty qe je i pa edukuar.Ti njeh vetem nje gjuhe.Ate te terroristeve.Vendin e ke tek vendi i qenit,mbas hekurave.Do t'i besh shoqeri atij qe e ka njerin dore me grep hekuri.Une as qe dua te dij per burrat gay e lesbiket.Une jam shqiptar e mbroj traditen e vendit tim,nga lugeter si puna jote.Ti edhe ata si puna jote,jeni te paperfillshem, jeni nje hic.Shoqeria shqiptare ju shumzon me zero,bile jeni te urryer me pamjen tuaj si gogola.Ne mesin e djemve e vajzave te mrekullueshem ketu ne forum e ne krejt shoqerine shqiptare ju ngjani si delet e zeza.Nenat shqiptare trembin femijet dhe ju thone fli se erdhi gogoli e do ju haje duke ju treguar ju me gisht.Keshtu jeni katandisur ju.Por ti nuk ke sy te shohesh veten.Botes perendimore une i marre gjerat e mira dhe ju rri larg veseve te saj te liga.Bota arabe me injorancen e saj eshte e zhytur ne padituri,ne injorance e luftra.Pasurite nuk ju mungojne por ju mungojne trut e kokes.Eshte me mire te dish se sa te kesh thote populli.Mesimet qe ke marre andej te kane bere te mos jesh shqiptar,te mos ruash zakonet qe te ka lene yt ate e gjyshi dhe e ke kthyer veten tende ne gogol per te trembur femijet e vegjel.Edhe njehere turpin mund t'ja tregosh atyre qe te kane dhene keto mesime djajsh.Me bere qe te shprehem me gjuhen tende,por e meriton e pak me teper bile.
Te me fali admin,moderatori per menyren e te shprehurit.
Xhimi jam plotesisht dakord me mendimet tuaja.Une kam qene,jam dhe do te mbetem shqiptar me rrenje.Une keshtu i kam edukuar edhe pasardhsit e mij,me dashurine per Atdheun dhe mbare shoqerine shqiptare.Une nuk edukoj kesi lloj boboleshesh e dollomaxhinj.
Rrofshi ju jem e vajza te mrekullueshem shqiptar.Ne sketerr shkofshin ata qe duan te harrojne traditat e popullit tone.Ne jetojme ne Europe nuk jetojme ne mocalet e injorances se L M.

AMANI

Primus registratum

Nga vjen i gjithe ky inat Elektricist? Na habite! Me tolerant te lutem dhe mbaj nje mendje te hapur ne pergjithsi ne jete, mgjs eshte shume e veshtire per brezin tuaj, qe jeni lind e rrit ne komunizem.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

te jesh lind e rrit ne komunizem nuk eshte fatkeqesi!

te jesh ne mes demokracise dhe te jesh e detyruar te vetmbyllesh apo te te mbyllin (fizikisht dhe intelektualisht) kjo eshte fatkeqesi!

Une e kuptoj Elektriçistin! Nuk me habit fare, ka folur kaq mire sa s'behet! Nuk eshte hiç i nevrikosur, eshte thjesht i revoltuar...

e kur flisni per mendje te hapur...se kuptoj, e keni per te rrejt veten me duket...se kete shprehje vete ju nuk mund ta thoni...me gjithe ate lavazh truri qe ju kane bere!!!

AMANI

Primus registratum

Nuk e thashe me kuptim te keq, kur e permenda kohen dhe brezin e tij. Thjesht e krahasoj, me problemet qe kam has dhe une me prinderit e mi. Qe pak a shume ne nje dite te keqe mund te m'i perveshin te gjitha keto qe tha Elektricisti me lart. Por qe realisht nuk eshte ashtu sic thote ai. E ka bere qimen -tra, le te themi.

Come on Dahlia, s'me besohet qe mbas gjithe kesaj kohe qe ke frekuentuar keto tema, akoma mendon qe; -"te vetmbyllesh apo te te mbyllin (fizikisht dhe intelektualisht)" eshte pjese e Islamit. Cfare eshte kjo e mbyllur Fizikisht??? --se nuk e kuptoj, -dhe intelektualisht?? -qe nuk shkollohemi?? Mbase je dashur te shprehesh ndryshe, nuk e di...

Mendje te hapur, e thashe ne pergjithsi, jo vetem ne lidhje me Islamin. Sepse duhet te jemi me tolerant, dhe kjo vlen edhe me shume per muslimanet, qe mbase kane mungese te theksuar nga kjo ane, jo vetem me te tjeret por edhe ndermjet njeri-tjetrit.

A

arabesque

Guest

Hahahahhahahahahahahhah bjeri Elektricisti se i bike mire po kujdes se te ndodh ndonje ndrydhje muskuli.Po ik mer gjej nje here veten tende se te paska ikur shume larg realitetit,e jo te na shkruash ne forum per gjona qe jane genjeshtra.Qenke dhe burre ne Moshe te paska lene me pasoja Anglia eh duket haptazi shok i dashur,merr ca pushime se ke nevoje se sic duket qenke shume i revoltuar.Pse shkruan gjona qe sjane te verteta,apo sic duket i paske pasion genjeshtrat.Me mire te rrime larg GENJESHTAREVE se jane semundje e shoqerise.Please po te them dhe nje here mos shkruaj gjona qe i mendon para kompjuterit tend duke mos pare realitetin.
You dont even know what u've wrote Mendoji gjerat para se ti shkruash....pssssss na lodhet me keto ide te felliqura qe keni ne koke.

Sa per ty Dahlia nuk ka thene femer muslimane qe qenka mbyllur fizikisht,jane fjale te kota qe ke shkruar,shife realitetin se cfare ndodh ne Shqiperi,femra te mbuluara duan te studiojne dhe te tjere jane pengese e tyre,a mos valle eshte gabimi i tyre qe shoqeria shqiptare do qe ti ndaloje se si duhet te vishet???Sic e mendoni ju qe cdo kush eshte i lire ne cdo gje qe nuk cenon te tjeret,keshtu e mendojme dhe ne qe jemi te lire deri sa nuk cenojme te tjeret.Ju lutem mos u kapni me gjona qe nuk demtojne asnje.Nese pelqen dikush te vishet me hixhab nuk ka pse te beheni xheloz ju te tjeret,eshte zgjedhje e tyre,pastaj hixhabi nuk eshte veshje arabe mos i ngatarroni gjonat edhe nje here.

A

arabesque

Guest

Edhe dicka se harrova o Jimmy84 Te lutem dhe ty mos i ngatarro gjonat.
ti the: "Tha MOS mbaj mjekerr si arabet (perderisa nuk eshte e detyrueshme). Dhe vazhdo traditat e vendit tend."
Per ca mjekre thua ti se spo te kuptoj?a mos valle dhe te tjeret jo arabe qe mbajne mjeker po ndjekin traditen arabe?Amon mer ca jane keto gjona qe shpikni,mos valle arabet qe nuk kane mjeker po ndjekin perendimin?
Juve ju eshte tiposur qe mjekra eshte e arabeve hixhabi eshte i arabeve,c'jane keto mendime te ceketa.

Ergler

Primus registratum

O arab je komplet pis nga maja e kokes,mjekra,hixhabi e gjer tek thonjte e paprere.Mos e besoni kete o njerez!Ky nuk eshte shqiptar.Ky eshte nje femije qe nuk e ka njohur realitetin qe ka ekzistuar para 67-s.Ky i ka ndrruar traditat,doket dhe zakonet tona me ato te arabve me te cilet na lidh vetem feja,por traditat i kemi te ndryshme.Ti mor djale nuk ke hequr akoma pelenat.Ai qe ju genjen eshte ky,sepse i merr gjerat me mend.Une do ti thosha ketij arapit qe mos te shkoj shume larg,por te pyes nene dhe babane e tij.Une i kam te jetuara gjerat zoti arap,ti ja fut kot.Ti dje i ke hapur syte dhe kerkon qe te te besojne prrallat e tua.Ik or se jeni bere gazi i botes me mendimet tuaja te ndryshkura.jeton me realitetin ti apo jo,po te pyes une.Kush ua var juve or i mjere.Vajzat shqiptare dhe djemte shqiptare duan ta shijojne jeten.Ata as qe pjerdhin per dokrrat tuaja me hixhab.Ato te veshura bukur duken lule ndersa ato me hixhab si larasaka.Je teper i verbuar e i indoktrinuar zoti arap.Si ty ecin vetem ata bullaret qe nuk shohin dot diten.

A

arabesque

Guest

Eh mer Elektricisti sa shume te ka vrare jeta.Mos valle Skenderbeu qe ka pasur mjeker mos do te thuash,e mori zakon nga arabet?mos valle Marksi dhe Engel qe kane pasur mjeker e moren nga arabet?Apo Rilindasit tane mos ndoshta dhe keta e moren nga arabet?
Hapini syte mire edhe mos shkruani budallalleqe,thjesht shikoni hixhabin.Pa Komente
hijab18.jpg
Plain-Striped-End-Hijab.jpg
07-04-07-HIJAB-FASHION-001.jpg
24GruajaKatolikengaShkodrangafotografiKelMarubi-full.jpg

A mos Ndoshta kjo fotoja e fundit te kujton ndonje gje?Eshte Grua Katolike nga shkodra.

SHif fotot edhe mos shkruaj gjona te kota tjeter here..

nanees-63.jpg
hijab11-285x291.jpg
hijab_ties_back.jpg

Ky eshte hixhabi qe te keni nje pershkrim te plote kshu qe mos na nxirrni gjona te kota.

jimmy84

Primus registratum

Ai mesazhi im i meparshem nuk doli i plote per shkak te nje gabimi teknik dhe nuk jam duke e shkruar prape nga e para, sepse edhe s`ja vlen fundja.