Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) muslimane

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) musli

uhhhhh i pashe vallahi mu mor fryma...

arabesque...ti duhet te falenderosh Allahun tat...qe s'ka parashiku asgje per chatin...s'ka asnje fjale te kurani juj qe te thote qe eshte i nalum per myslimont se per zotin keq do ta kishe punen gjithe diten...me ça do merreshe perveç propagandes per myslimanizmin!

hajt shnet e me bythe e forta...

Ergler

Primus registratum

arabesque said:
Eh mer Elektricisti sa shume te ka vrare jeta.Mos valle Skenderbeu qe ka pasur mjeker mos do te thuash,e mori zakon nga arabet?mos valle Marksi dhe Engel qe kane pasur mjeker e moren nga arabet?Apo Rilindasit tane mos ndoshta dhe keta e moren nga arabet?
Hapini syte mire edhe mos shkruani budallalleqe,thjesht shikoni hixhabin.Pa Komente
hijab18.jpg
Plain-Striped-End-Hijab.jpg
07-04-07-HIJAB-FASHION-001.jpg
24GruajaKatolikengaShkodrangafotografiKelMarubi-full.jpg

A mos Ndoshta kjo fotoja e fundit te kujton ndonje gje?Eshte Grua Katolike nga shkodra.

SHif fotot edhe mos shkruaj gjona te kota tjeter here..

nanees-63.jpg
hijab11-285x291.jpg
hijab_ties_back.jpg

Ky eshte hixhabi qe te keni nje pershkrim te plote kshu qe mos na nxirrni gjona te kota.

Pse nuk na gjen ndonje picture para lindjes se krishtit arap?Une nuk kam nevoje te shoh fotot qe ke postuar ti se i kam pare e shoh cdo dite sorrat.
Vajza vertet te bukura por ne koke e ne trup kane veshur thase.Pastaj per ate gruan qe me thua eshte katolike nuk na bind dot,per arsye se malsoret kane veshur xhubleten e jo citjane,tumane
O arap duhet te me kuptosh mor djale;une nuk e kam problem pse dikush vishet sot ne shekullin e 21 ne mezin e vapes me dolloma gjer ne fund te kembve.Ngulite ne koke se ajo lloj veshje eshte perdorur nga nje pakice grash e paperfilleshme ne vendin tone.Ti mund te gjesh foto sa te duash,por une e kam jetuar nje pjese te atij realiteti vete dhe nuk kam pse te te besoj ty e ndonje tjetri.Une te tregoj ujkun ,ti me tregon mua gjurmet e tij. Kur te shkosh ne Shqiperi shko e vizito ndonje muzeum etnografik, sepse atje do te gjesh kostumet popullore te perdorura ne te gjitha krahinat e Shqiperise e atehere do te bindesh e nuk do na shkruash ketu perralla me arab.
Disa femra shqiptare te veshura me thes me zuri syri edhe ne Maqedoni,por ishin shume pak.Ju duhet te dini se ato gra rrjedhin nga familje teper te prapambetura e qe femren e trajtojne si mall tregu.Patjeter Skenderbeu ka mbajtur mjeker,edhe rilindasit,por edhe ata kane jetuar ne nje vend islamik dhe si pasoj jane ndikuar( nuk dua te diskutoj per jo shqiptare).Kije parasysh edhe kete kur debaton me mua.Dike edhe mund ta sugjestionosh me gjoja faktet,sepse aq di e aq ka pare per arsye te moshes se vogel.Nuk mbanin te gjithe ushtaret e Skenderbeut mjeker arap,pastaj kane qene kohe shume te largta dhe kish apo nuk kish mjete per te hequr mjekren.Jetojme ne shekullin e 21 o arap;ti dhe disa kokrra beni propagande te ktheni rroten e historise 2000 vjet mbrapa.Do beje mire qe te na gjeje ndonje fotografi dasme te atyre viteve ku myslymanet ''pinin uje'' me gota 20 cl.Pyete ijen dhe taten se ata te tregojne.Me qafsh me thuaj te verteten a mban tata jot mjeker si ty?Po ija a mban hixhab?Po jot moter nqse ke keshtu e mbuluar rri? Me vjen keq por je anakronik dhe nuk di asgje per traditat e shqiptarit.Ti dhe ndonje tjeter qe jeni indokritinuar nga arabet nuk keni force t'i ktheni njerzit ne primitivizem.Ti duhet te dish nje dicka,se ne shqiptaret jemi coptuar e trajtuar nga Europa ne kete menyre vetem sepse jemi myslyman.Bile edhe ne kohet moderne Europa na shikon me skepticizem.Nuk mund ta imagjinoj se c'do te ndodh me ne, po qe se gjithe shqiptaret myslyman veshin dolloma me te cara anash dhe lene mjeker!Europa as ne vitin 3000 nuk na pranon ne gjirin e saj.Thirrini mendjes,propaganda juaj eshte e kote.Ju nuk i beni dot shqiptaret si vetja juaj.Eshte e drejta juaj te visheni si te doni e te rrini me mjeker e me mustaqe,te mos pini edhe uje po deshet,por mos beni propagande per te tjeret.Kjo eshte e demshme per situatat ku jetojme.Ne nuk jemi fondamentaliste islamike,pervec disa kokrrave. Fqinjet na akuzojne si fondamentaliste ne syte e Europes edhe pa qene te till per te na demtuar.I pafshi hairin hixhabit dhe mjekres arap!Per mua mos u beje merak se jeta nuk me ka vrare fare.Jam mu si dem edhe jetoj me se miri.

PS:Nuk i kam pare ndonjehere ato germa ne alfabetin shqip!Besoj jane nga ato ku shkruhet allasoj ,nga e djathta ne te majte,si bizhdollani.(se prapthi pra)Si te tilla nuk jane te pranueshme per nje forum ku ne shkruajme shqip.Mos merr te tilla foto ne forumet e botes arabe,se del fallco.

Dahlia pershendetje.Te lumte per faktin qe ke kapur.Une jam me prejardhje myslymane sa per dijeni.Stergjyshi im ka patur xhami personale brenda oborrit te shtepise.Ai ka qene i shkolluar ne Stamboll,por sic me ka treguar gjyshja ime me rezulton se ky arapi jone i albforumit eshte me i prapambetur se ai qe ka jetuar 130 vjet perpara tij.

dedegjonluli

Primus registratum

Per mendimin tim jane frikacaket ata qe falemnderojne Perendine, qe i luten Perendise, qe mendojne se Perendia te kufizon rrobat, ushqimin,ta qe mendojne se Perendia vret......

Perendia nuk perzihet ne punet e tona... As qe i duhemi e as qe na duhet.
Momentalisht eshte ne nje galakse tjeter. Ju pershemdete dhe ju thote qe ta kaloni nje vere te mire. Beni plazh dhe rrezitnju, se une u kam krijuar detin dhe diellin.Mos harroni dashurine. Keto jane fjalet e fundit nga Ai... i mora te http://www.totally control.com

A

arabesque

Guest

Dahlia dukesh qe trute te kane zene myk.fjalet e tua te felliqura nuk bejne asnje efekt.A mos do te thuash qe duhet te kishte internet dhe atehere?T,lutem jemi ne 2008 mos u kthe prapa.

Sa per ty Elektricisti te paska ngel fiksim tradita shqiptare,po amon mer cfare tradite me thua ti mua ku visheni si perendimi ku dasmat i beni si perendimi,te lutem mos me trego mua tradite shqiptare se jeni komplet fallco.
Jam teper i madh per te ndare te keqen nga e mira.
Mos do te thuash qe dhe numrat qe kemi ne tani nuk jane te arabeve?
Sa per atdhetar mos me krahaso me veten tende se me llafe ti e con Shqiperine ne qiellin e Shtate,amon kur te pyesin se cfare shtetesie ke si i thua me qafsh?
Pastaj dukesh se cfare kulture dhe edukate po na tregon ku 10 fjale qe shkruan jane ofendime.
Per ca propagande me flet mua ti ore?????Ti sdi cfare shkruan,fjalet e tua pplot ofendime a mos duhet te rri duar kryq edhe mos te shkruaj per ate qe ti je gabim.E di qe te eshte bere nje lemsh ne kraharor por mos u merzit me pak durim cdo gje do te shkoje mire.
Une skam as mjeker as veshje qe ti po na tregon ketu ne forum,te thashe dhe nje here mos shkruaj gjona te kota se thjesht po tregon injorancen tende te tepert.

Nuk jane frikacaket ata qe falenderojne Perendine.Mos i ngatarro gjonat dhe ti....

jimmy84

Primus registratum

Ehhh Servantes ta lumsha. E dije qe atehere qe do dilnin ca njerez qe do krenoheshin me shpikjet e mesjetes dhe s`do benin cap me tutje. Do e ngulnin hurin (qe D.K-se i dukej heshte e lavdishme), ne shekullin e XI dhe as do u bente pershtypje qe mungonte nje "X".
Per nje "X", qe ti e heq...
(vazhdimin e dini vete)

jimmy84

Primus registratum

Nuk jane frikacaket qe falenderojne Perendine. Frikacaket e kane frike Perendine.

A

arabesque

Guest

Frikacak eshte ai qe ka frike nga e verteta

dedegjonluli

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: arabesque</div><div class="ubbcode-body">Frikacak eshte ai qe ka frike nga e verteta </div></div> Jo por nga e panjohura. Perrallat i quan te vertetta veçse nje nejri qe vuan nga sindromi jahudo-arab. Aty e ke te verteten, ne Egjipt. Nga vendi me i perparuar i kohes paraislamike, sot njerzit dalin ne proteste per buken.Eshte shendrruar ne nej kaos.E di qe eshte kote, por te u thom qe keni pershendetje nga Perendia. Me çoi nje mesazh nga nje galaksi tjeter dhe tha qe fjalet e fetareve jane perralla dhe se jane me frikacaket e botes.
http://www.totallycontrol.com agjencia per kontrollin total te Turkmenisatanit

Kondrapedali

Kondrapedali

Sa jeni tu u lodh ne ju. Ky robi ktu mo nolt nuk ka kapacitet me kuptu gabimet edhe kur ja tregojn (të zezë në të bardhë) e jo më të pranojë "akuzat" tuaja. Madje tani edhe qenka acaruar e ka filluar të ofendojë. Thotë edhe mos ja fusni kot për mjekrat e për pantallonat treçerekshe, për grat e parelinjve që shkojn në xhami sa herë ka ndihma ekonomike për të marrë, për besimtarët që u vjen era qelb se kalojnë gjithë ditën në xhami ku nuk kanë kushte për tu larë (e më pas akuzojnë qafirët-kafirët për mungesë higjene), për femrat që pasi janë marrë me sporte veshin vellon e "perëndisë".
Thotë edhe që vetë nuk ka mjekërr por me ç'flet duket se nuk e ka luksin të mbajë të tillë (se mund të jetë pa lesh i gjori).

arabesque, mund të të thoja shumë gjëra por ti e ke mendjen me 17 kyçe e nuk ka perëndi e Allah që të ta çelë. Nuk e di se si e se ku e ke gjetur "besimin" por di që e ke kapur për së mbrapshti.

P.S. Shamija është traditë semite dhe e rifutur në Shqipëi nga fetë semitike.

A

arabesque

Guest

o Shqiponja po ku e more vesh qe po vuajne per buke ne Egjipt se spo shof gjo demostrata une ketu???dukesh qe qenke lidhur me televizorin shume,por kujdes se te genjen mos i beso verberisht.

Kondrapedali te erdhi frymezimi ty te fillosh me ofendimet?Ik se ke familje te mbash,mos u bej dhe ti si shtriga me borebardhen.Eh sa gjynof me vjen per ty se ske cfare te besh ne jeten reale dhe vjen e c'fryhesh ketu ne forum.
Mos duhet te te sjell dhe nje foto te me shofesh se kush jam??
Lere shamine mos e permend me,te pelqen ty okay ste pelqen ty mbylle gojen mos na hap barkun me idet e tuja brilante se jeni dhe njerez ne moshe por akoma te papjekur.

Se kam kuptuar asnjehere pse vishen murgeshat ne ate lloj menyre?Mos ndoshta mund ta ma shpjegoni pak,apo dhe ato do i ofendoni se nuk vishen ashtu sic i doni ju te vishen?

jimmy84

Primus registratum

O Arabesque, po c`merresh me keta aman. A e kupton qe keta e kane cipen e trurit gri dhe plot rrudha.
Truri psh duhet te jete i jeshilosur nga flora e pasur. Dhe sidomos duhet te jete rrafsh si faqore rakie.
Meqe ra fjala si thua bejme ndonje lufte qe te marrim ca gra per harem? Apo dalim ne pazar dhe i blejme? Pranojne andej nga Egjipti t`i kembejme ca gra me ca lope? Apo duhen patjeter deve?

jimmy84

Primus registratum

Se harrova sa deve kushton ajo goca me hitxhab te fotoja e fundit? E marrim dot per per 5 deve?

A

arabesque

Guest

E ke pyetur veten tende se sa vlen ti?Duket qe ti ecen me kohen te pelqen te ofendosh,apo kjo eshte energji per ty se pa ofendime ndaj te tjereve te merret fryma behesh azmatik...Rri mer cun boll na tregove ironite e tuja.

jimmy84

Primus registratum

Sa thua ti psh? Cfare thote imami i lagjes tende?

jimmy84

Primus registratum

Une fyeva? Nqs ti e quan "fyerje" kur une permend ligjet dhe logjiken e asaj qe mburr ti, pse e mburr atehere?

S

Scorpion

Guest

Tani burra e gra s'eshte nevoja te hapni barkun sa te mundni...

Ah po nqs eshte puna per mbulesen te femrat, nuk duhet ti kundervihemi fese muslimane apo Kur'anit. Bibla e urdheron me qarte se Kur'ani:

1 e Korintasve Kapitulli 11 citati 6

6.- Sepse ne qofte se gruaja nuk mbulohet, le t`ia presin floket; por ne qofte se per gruan eshte turp te qethet a te rruhet, le te mbulojë koken.

Mund dhe ta verifikoni nqs doni. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

E dyta, para se te flisni per (hixhabin) si ligj duhet te keni nje fare njohurie per te, jo te flitet ne ajer. E megjithate nuk dua te jap shume komente, se s'me pelqen te flas sidomos per teologjine, thjesht respektoj fene time Islamin, ashtu sic respektoj dhe fete e tjera.

Dhe ajo qe eshte me e rendesishme, duhet te dime te japim e vleresojme shkrimet apo gjerat per shoqerine tone shqiptare, jo te vendeve te tjera. Kaq kisha...

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: arabesque</div><div class="ubbcode-body">

Kondrapedali te erdhi frymezimi ty te fillosh me ofendimet?Ik se ke familje te mbash,mos u bej dhe ti si shtriga me borebardhen.Eh sa gjynof me vjen per ty se ske cfare te besh ne jeten reale dhe vjen e c'fryhesh ketu ne forum.
Mos duhet te te sjell dhe nje foto te me shofesh se kush jam??
Lere shamine mos e permend me,te pelqen ty okay ste pelqen ty mbylle gojen mos na hap barkun me idet e tuja brilante se jeni dhe njerez ne moshe por akoma te papjekur.

Se kam kuptuar asnjehere pse vishen murgeshat ne ate lloj menyre?Mos ndoshta mund ta ma shpjegoni pak,apo dhe ato do i ofendoni se nuk vishen ashtu sic i doni ju te vishen?

</div></div>

Un nuk ofendoj. Un konstatoj.

Un jetën nuk e lidh mas shamis e as mas xhamis mër "bir" kshuqë nuk kom problem as me shkrujt ktu e as me përmush detyrimet familjare. Foton tate maje për vete se ku i dihet po na le pa gjum ...

Un shamin nuk e kom e as kom për a pas naiher problem. Un kom problem syleshët qëbesojn pa men e që akoma më keq, pretendojnë ti mbushin mendjen edhe të tjereve. Kot nuk e kam nick-un Kondrapedal apo jo ;)?

P.S. Idet brilante nuk i shtroj ktu me ty se duhet të ket edhe pak brillance nga ana tjetër që të ballancohet diskutimi. Këtu jam munduar ti shtroj çështjet sikur flas metim bir 8 vjeçar ... Por edhe kështu nuk kam arritur të kaloj ndonjë fije arsye në kokat e besimtarëve /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/shrug.gif

Hajt shnet e t'mira e tu boft qimja tra inshallah.

A

arabesque

Guest

O Energy po keta mendojne se hixhabi eshte veshje e arabeve.Nuk shikojne realitetin sic e shohin te gjithe por para syve te tyre qendron nje mur qe nuk i lejon te shikojne te verteten.
I tregova dhe nje foto te nje katolikeje shqiptareje qe ishte veshur adresen e keni ketu http://alban.bytyqi.googlepages.com/albanianart

jimmy84 mos une duhet ta jep cmimin se sa vlen?????

A

arabesque

Guest

Ti te jesh i sigurte per ate qe shkruan,qe nuk na e paske problem se pse te tjeret vendosin hixhab nuk na vjen edhe na shprehesh gjithe ironi ketu ne forum.
S'jam fut me te mbush mendjen ty por po i kthej pergjigje budallalleqeve qe shkruan ti bashke me kompani.
Te thashe dhe nje here shprehu me paster se je dhe njeri ne moshe.