Mbi islamin!

gurax

Pan ignoramus
Re: Mbi islamin!

Vetem nje budalla arrin ne perfundimin se komunizmi dhe nazizmi jane rrjedhoje e ateizmit. Ka tema ne forum qe trajtojne pikerisht kete gje. Une jam ateist dhe te tere ateistet e tjere qe njoh e denojne po aq sa dhe une krimin dhe kafsherine, njerezit sharlatane, idealin qe vret, etjen e verber per pasuri, vendosjen e individit ne rolin e te gjithediturit dhe plotfuqishmit. Keta, te tere pa dallim ideologjie apo feje apo verja cfare te duash emrin: Edhe ate te Hitlerit, edhe ate te Stalininit, edhe ate te Sharias, edhe ate te Ku-Kluks-Klan, edhe ate te Kryqtareve.

Sic te pelqen te dallosh gabimet dhe te nxjerresh mesime nga historia, nxirri dhe per ato qe dhashe ne shkrimin pak me lart, sepse jane historia e se tashmes dhe jo filma.

Ende s'me ke thene si quhen ata qe deklarojne hapur se do te masakrojne cilindo qe ofendon fene islame.

studenti100

Forumium praecox

Ti po flet me veten tende se ketu vetem ti ke nxjerre konkluzione. Do, s'do ti ata komunistat, nazistat jane ateista sa te vrisnin edhe po permende zotin.

Pra nqs nxorri ndokush konkluzione per ateistat apo fetaret je vetem ti dhe vetem ti se une thashe se nuk pergjithsohesh njerezit qofshin ashtu apo keshtu.

Ata qe nxjerrin shkrime, shko pyeti vete se une nuk i mbaj pishtarin dhe qiririn atyre.

Edhe filmat kane domethenjen dhe idene e tyre. Ndonjehere filmat kane me shume llogjike dhe informacion se imagjinatat e dikujt qe hedh e pret kot se koti.

Kondrapedali

Kondrapedali

144 poste dhe akoma s'ka nxjerrë ndonjë konkluzionn !!!!!

Besimi, siç e tregon edhe emri i tij, kërkon bindje ndaj një dogme të caktuar dhe kjo dogmë është e njëjtë në Shqipëri, Angli, Afganistan e Antarktidë (n.q.se ka nai pinguin që beson dogmën). Nëse dogma mëson të mos vrasësh, të mos pish, të jesh tolerant ndaj tjetrit dhe "besimtari" vret, pin e nuk toleron tjetrin atëherë ku mutin beson ai?

The që duhet të pyesësh besimtarët myslymanë shqiptarë që pinë nëse ata janë ose jo besimtarë. Duhet ti pyesim para apo pasi kanë pirë? Parinë e fesë islame duhet ta pyesim gjithashtu? Para apo pasi kanë vjedhur? Para apo pasi kanë urdhëruar ndonjë krim? Para apo pasi kanë përdhunuar ndonjë besimtare?

Kur udhëheqës shpirtërorë të një feje hedhin parrulla në kundërshtim të plotë me dogmë që ata duhet të përcjellin tek besimtarët a mbjellin në këtë mënyrë mosbesim e keqkuptim?

Sipas llogjikës tënde, në komunizëm jetohet përsmari, njeriu është mbi të gjitha, demokracia jeton apogjenë e saj. Në letër komunizmi është përsosmëria e njeriut por në realitet e dimë (lexo e mbi të gjitha pyet më të moshuarit nëse s'e ke jetuar) se ç'është komunizmi.

Hajt shnet se do iki me punu tashti.

A

arabesque

Guest

Po mire mer Kondrapedali nese dikush thot jam musliman nuk do te thot qe ai eshte praktikues i kryen te gjitha ritet fetare,njerezit jane te ndare ne grupacione disa nuk kryejne fare ritet fetare por e quajne veten muslimane,disa pak me shume e kshu me rradhe ti ca i fut te gjithe ne nje grup?Cdokush mban pergjegjesite e tija para Krijuesit.
Deri kur je rregjistruar ne forum e deri tani po me te njejtat mendime po te shikoj qe nuk kane asnje vlere thjesht ti je si puna a atyre njerezve qe hedh gurin ben lemshin dhe fsheh doren.te lutem meqe je me i pjekur dhe me i rritur nese ste pelqen feja islame pune per ty por ama te ofendosh ste takon,mund te merresh me dicka qe te duket me e mire per ty.

Sdi ca te te them me sepse ne te vertete ti nuk do e kuptosh qe je komplet gabim.

Hajt shnet

Kondrapedali

Kondrapedali

Po të lexosh me mendje më të hapur do shohësh që je gabim.

Unë dallimin di ta bëj mes një njeriu të mirë e me principe, cilatdo qofshin ato, e një njeriu i cili pas principeve që thotë se ka kërkon të arrijë qëllime të tjera.
Por, edhe të them që myslimanët, katolikët, budistët, etj, janë njerëz të mirë sepse besojnë në Perëndi nuk mundem ta them. Kjo për arsyet e shkruara në shkrimin e mësipërm. Ato arsye që unë kam rreshtuar nuk janë përgjithësim i myslymanëve por janë evidentim i problemeve që egzistojnë brenda fesë islame.

Personalisht jam partizan i lirive e të drejtave të njeriut pra në princip jam në "luftë" të vazhdueshme me fetë (gjeje pse). Por pikërisht prej principeve të mia personale nuk mund të jem kundër besimtarëve të këtyre feve. Pra, të kritikoj Islamin (apo çdo fè tjetër) për mua nuk do të thotë aspak të ofendoj apo atakoj besimtarët e kësaj feje. Nëse ti apo dikush tjetër e mendon ndryshe, ka mundësi që kërkon fiq nëpër vreshta.

A

arabesque

Guest

Po e shohim shume qarte se cfare dallimi ben nje shembull konkret eshte dhe femra e mbuluar: Kur ajo vete me bindje te plote dhe me deshiren e saj kerkon te mbulohet ty pse te djeg pse fillon dhe i ofendon?
Leri fiqt diku tjeter se skemi hap pazar frutash por kujdes me ato kritikat pa kripe qe ben nese ty ste duken ofendime i bie qe te ta kthejme dhe ty me te njejten monelle dhe do e kuptosh pastaj qe ti jeton me principe te semura.

gurax

Pan ignoramus

Dmth per ty Acer kritika e mesiperme eshte ofendim? Venia ne dukje e nje elementi te shemtuar eshte ofendim? Ne pergjithesi eshte keshtu, apo vetem ne rastin kur flitet per fene?

A

arabesque

Guest

Epo feja islame nuk perfaqesohet nga persona qe ne te vertete nuk jane aspak fetare me kuptimin e plote te fjales.Ai qe tani eshte kryetari komunitetit musliman nuk e di sa njohuri keni per te,skam pse tju shfletoj biografine e tij sepse prape sdo e kuptoni kshu qe me mire beni nje kerkim tuajin personal /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
Te gjithe e dine shume mire qe feja islame sulmohet nga te gjithe ne Shqiperi nga te gjitha mediat dhe nga vete politika qe luhet ne shqiperi,dhe ketu duket hapur qe njeriu nuk ka liri besimi.

Epo te te kritikoje tjetri pse nje femer pse mbulohet ketu eshte kulmi pse nuk kritikon femrat qe vishen extravagante,apo mos do te thuash qe i mbushet syri duke pare?
Njeriu eshte mekatar dhe kete e dime te gjithe qe cdo kush ben gabime,dhe ka mundesi pendimi.Se ka pire me perpara apo se ka bere mekate nuk i lejohet te ndryshoje,ju lutem kete gje nuk e vendosni.

Hajt shnet

Ergler

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Acer</div><div class="ubbcode-body">Elektricti ti paske shkruajtur goxha por se mora vesh per ca ishte e gjithe kjo cne gjithe ky inat i jot ndaj muslimaneve dhe fese islame duhet te kesh arsye te forta se ska mundesi duhet te te kete ndodhur ndonje tragjedi sepse dhe nje praktikues i nje feje tjeter nuk do ta shkruante dicka te tille sepse ne rradhe te pare me kete qe ke shkruar ke treguar kush je dhe me ke qendron si sillesh ne shoqeri etj.
Po mire se spo te mor vesh se kane pire ta paret tane duhet me pi dhe ne?
rri aman leri ofendimet sepse je dhe moshe e rritur turp kush e merr vesh qe shkruan si nje 12 vjecar </div></div>

E mora vesh se kush je.Ti qe ke nderruar 100nickname gjer tani nuk ke fytyre te me kritikosh mua.Je shume i shperfytyruar.Kur te sheh dikush qe nuk te njeh dukesh tamam si rrobdokop arab.Ne vijme nga kristianizmi si shqiptare,prandaj edhe nuk na kercet shume per asnje fe.Feja islame na eshte imponuar nga pushtuesit.E pra si e tille nga te paret tane ka mbetur tradite e zakon perdorimi i alkolit.Dmth as qe eshte pyetur se cfare thote Kurani,prandaj shqiptaret nuk jane praktikues strikt te kesaj feje.Ne shqiptaret nuk i kemi zbatuar dhe nuk do t'i zbatojme asnjehere ato norma ,te cilat jane anakronike per ne.Ne ditet tona ne Shqiperi kesaj feje i jane perkushtuar nje numer i paperfillshem njerzish.Pjesa me e madhe vijne nga zona te thelle e prapambetura e me kulture te manget qytetare.Civilizimi tek ata ndoshta mbrrin nga mesi i ketij shekulli.Ata qe po luftojne qe te injektojne fene islame nder shqiptare,jane disa djem qe kane studiuar neper shkollat arabe te cilet numerohen me gishtat e nje dore.Por jam shume i bindur se shqiptaret as qe i llogarisin keta mjerane.I pashe se si po protestonin ne Kavaje nje 2 mjekroshe e nja 7-8 budallenj te tjere me ta.Ne Kavaje jetojne mbi 70 mije myslymane se bashku me katundet,por nuk u pa nje mase e madhe njerzish te merrej me keta gogola.Ata ishin te abandonuar e ne mosperfillje nga pjesa vitale e popullit.Ti or femij kopshti me nickname marke kompjuteri,regjistrohu edhe me 100 emra sic ke bere gjer tani do te mbetesh nje ze qyqeje per shqiptaret. Kush e lexon kete nenforum te mesoje nga ana ime,sepse ky PC shkruan njekohesisht me disa pseudonime.je nje mjeran.Miq te mij forumist,si kondrapedali apo ndonje tjeter,pervec kesaj <span style="color: #3366FF"> </span> qyqes me disa pseodonime duhet te keni te qarte: Neqse ne shqiptaret do te ishim me mendjen e veshjen e ketij gogoli,Europa nuk do te na pranonte as ne NATO e as qe do te zhvilloheshin bisedime per tu antaresuar ne BE.Shikoni Turqine,te mbaje mend per ne kalendat greke te futet ne BE.Turqia eshte anetare e NATO-s,sepse i duhej perendimit ne kohen e Luftes se ftohte.Ajo e pengonte daljen e e BRSS per ne Mesdhe nepermjet Dardaneleve.Tani qe Turqia kerkon te hyje ne BE,Europa i thote stop.Je nje vend qe nuk respekton te drejtat dhe lirite e njeriut,kryesisht te grave.Me nje fjale nuk ja thote cop,qe je nje vend islamik e nuk na duhesh,por e mban me uje te grohte e me shpresa te kota.Franca i njeh me mire se kushdo tjeter se kush jane islamiket,sepse i ka pasur koloni.Shyqyr zotit qe nuk jemi te till,sepse do te ishim delja e zeze e kontinentit te vjeter.Edhe keshtu sic jemi europianet jane perseri skeptik karshi nesh.E drejta e lirise se besimit nuk i hiqet askujt,por perendimi i sheh si gogola misri islamiket.Kush te doje le ta kundershtoje dhe kjo per bemat e tyre terroriste.

Ergler

Primus registratum

Pershendetje!

Gurax-i Acer dhe studenti edhe ndonje tjeter jane i njejti person,por me shume surrate.Mesoje nqse nuk e di.Ky mjeran vetm dokrra te tilla di te thote!
Tung

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Acer</div><div class="ubbcode-body">Po mire mer Kondrapedali nese dikush thot jam musliman nuk do te thot qe ai eshte praktikues i kryen te gjitha ritet fetare,njerezit jane te ndare ne grupacione disa nuk kryejne fare ritet fetare por e quajne veten muslimane,disa pak me shume e kshu me rradhe ti ca i fut te gjithe ne nje grup?Cdokush mban pergjegjesite e tija para Krijuesit.
... </div></div>

Ça do me thon "musliman" o Acer? Përgjigja e kësaj pyetje duhet normalisht ti japë fund edhe debatit se cili është e cili nuk është musliman.

Hajt shnet

P.S. Shkrimet e mia duhet ti morësh vesh i her e masnej ti gjykosh ...

Ergler

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: studenti</div><div class="ubbcode-body">O Elektricisti,

Mullinjte e eres te Donkishotit i njeh ...?

Me shume do ishte e tepert... </div></div>

E kam lexuar Servantesin kur ti ishe ne koqet e babait. Don Kishotin po e bene ti ne kete rast..Ti nuk e kupton qe je nje Don Kihot(keshtu i thone spanjollet) shqiptare qe po grine per t'ju futur ne koke shqiptarve islamin,kur ata nuk e rruajne fare.
Don Kihoti luftonte kunder mullinjve te eres dhe shakujve me vere qe justifikohet,sepse ishin objekte,ndersa ti lufton si i marre me eren.

Ke te fala mga Abbu Hamzai me nje sy te dale e nje dore me kerrabe hekuri.Besoj e di qe te falat t'i con nga hapsanet e GB.Sigurisht qe njeh mulla Nastradinin.sepse ai ka qene ne nje fe me ty...?Ngjani shume me te.....

studenti100

Forumium praecox

Hapi rrugen budallait thote populli....

Zbrase njehere e mire... se ke dy a tre dite qe po flet me veten.... si Don Koqot...vazhdo... me fal nqs te bezdisa...

Ergler

Primus registratum

O Haxhi Qomil je bere si gomari i Nastradinit.Ato qe thua ti shqiptaret i vene ne botom,sepse nja 5-6 ore i kalojne ne klub duke pire cdo dite.Edhe te dielen shkojne ne Dajt ose Durres duke pire e bere qef e jo ne xhami.je katandisur ai ai i mbyturi qe kapej per tu mbajtur per lesh te bythes.Ku e rruajne shqiptaret per islamin dhe per qyqar si puna jote.Ti Don Kishotin e ke ne tru mor i uruar,por nuk e sheh vetem.

A

arabesque

Guest

Elektricisti ty te rujte Zoti se paske rreshkit shoku,qeke dhe parashikues qe mendoke se tre persona jane te njejte,po tregon hapur shenjat e rreshkitjes.

Kondrapedali ca eshte ajo pyetje pa lidhje qe ben se cfare do te thot MUSLIMAN,epo turp te te vije kur ti vete personalisht nuk e di cdo te thot dhe vjen e shkruan keto marrezira pa lidhje.

GET A LIFE

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Acer</div><div class="ubbcode-body"> ...

Kondrapedali ca eshte ajo pyetje pa lidhje qe ben se cfare do te thot MUSLIMAN,epo turp te te vije kur ti vete personalisht nuk e di cdo te thot dhe vjen e shkruan keto marrezira pa lidhje.

GET A LIFE </div></div>

"really slow" qeke ti shoku. Përderisa ti e din se ça do me thon musliman at'here duhet ta dish se nuk mund të qujsh myslimon nji që pi raki, shko me kurva, vret, vjedh, etj. Se ku shkoi masnej përulja ndaj Zotit? Apo jo Acer-i me low life?

A

arabesque

Guest

Po pra duket qe sja ke haberin hic ti Kondrapedali

Nuk e di se sa i informuar je ne lidhje me fjalet:

Believer = Besimtar = مؤمن
Moslem = Musliman = مسلم

Kur ti mesosh se ku eshte ndryshimi hajde shkruaj per rakine vrasjen vjedhjen etj

Se po te ti shpjegoj une prape do kundershtosh,te eshte bere force e zakonit kundershtimi cdokush ka mangesit e veta.

gurax

Pan ignoramus

Meqe ende ka nga ata qe s'e dine kete ndryshim, a mund ta perkufizosh ne jo me shume se 10 fjali, cfare kuptohet me nje musliman (10 fjali) dhe cfare kuptohet me nje besimtar (10 fjali)? Si dhe me pas, ne cilin grup e fut ti veten, si dhe nje shembull te dikujt tjeter qe ben pjese ne grupin tjeter, ate qe ngelet qe nuk eshte grupi ku ben pjese ti vete.