Mbi islamin!

A

arabesque

Guest
Re: Mbi islamin!

Kjo Qenka pasuese e Ketij gazetarit se ska mundesi qenka dhe hipnotizues Jack Holland ja paske marre dhe ato dy pare mend.Po abuzimet ndodhin dhe me meshkujt cne vetem tek femrat....Uli kembet mbi toke dhe shkruaj fakte jo perralla.

Singapuras

Primus registratum

Ala ju? Mos t'shoh konflikte fetare kurr ma.
I pari qe te ofendojn ken ka me pas pun direkt me mu.
Ka me u myt en filxhan t'kafes...
Muhabetet klas bani se jeni vllazen e motra mor qypa.
Ka me ju marr malli per njanitjetrin kur t'shperndaheni
tan...
Mos shani shqipnin as fet se kur tlargoheni prej shqipnis ka me ju marr malli edhe per gurt e rrugs

valbona

Primus registratum

acer

Po te kesh studiar nja kater simestra se si behet nje studim dhe me shume si te besh nje vete do te mesosh se kur thuhet dicka sic tha Jack Holland psh mori referenca nga dhjetra studime te tjera. dhe une nuk iu referova vetem Jack holland por iu referova dhe shume gjera te tjera. lexo the i here shkrimin tim.

valbona

Primus registratum

une nuk e kuptoj pse zihemi ne per islamin kur shqiptaret e shqiperise s'jane fare fetare e jo me islamist ( e shpika vete).
vetem shqiptaret e viseve flasin per islamin me pasion.

studenti100

Forumium praecox

Edhe une i jam filluar nje studimi te 'imet' "femra abuzuese" ne google:

Hiti i pare: Mary Jo Fay, autore qe ka fituar cmim, kolumniste dhe mbijetuese e disa marredhenieve narcistike.

Pastaj si te ka shpetuar ky artikull:

Elliott, Michele (Ed.). (1993). Female Sexual Abuse of Children. New York: Guilford Press.

Oh lexo ketu se do gjesh plot referenca per femra abuzuese:
By Jim Hopper, Ph.D.
http://www.jimhopper.com/male-ab/#fem

40% e abuzuesve te meshkujve ishin femra!

Gjithe fajin e ka bibla, islami apo mos te permend disa shtete perendimore, lindore, jugore, veriore dhe sidomos, kryesisht Shqiperia. Se mos je gje shqiptarist ti dhe kur them une shqiperi pse hidhesh perpjet kot? Pastaj cne biblist apo kuranist, apo lindist, perendimist, jugorist, verist, apo ndoshta feminist?

A

arabesque

Guest

Ja ku na doli dhe nje Valbona qe cfare shkruan ne postimin e pare se shkruan ne te dytin.Del nga nje teme ne tjetren..Po mire, qe ta morim vesh nje here e mire bindjet e tua ne cilen kategori futen.Sepse me sa lexova me lart:
une nuk e kuptoj pse zihemi ne per islamin kur shqiptaret e shqiperise s'jane fare fetare e jo me islamist ( e shpika vete).
vetem shqiptaret e viseve flasin per islamin me pasion.

Cfare doje te tregoje me kete se nuk te kuptova si ato njerezit hipokrite qe hedhin gurin dhe fshehin doren.
Ti sikur kishe bere studim rreth femres dhe perceptimi i saj ne Kuran Bibel ne Amerike etj dhe kishe dale ne konkluzionin qe meshkujt e konsideronin femren pleh dhe ne postimin tjeter po na thua qe pse zihemi per islamin,po te lutem shume mi cupe ate qe te nisesh mbaroje te pakten nese ke nje fije ndergjegje.
Me duket shume qarte qe tema ketu shkruan "Mbi Islamin" ti mos na trego pse zihemi se spo zihet njeri nese te pelqen te shkruash dicka apo te debatosh ne ndonje teme bujrum nese jo mund te merresh me dicka tjeter me te mire.
Dhe sa per femren ne Kuran eshte nje Kapitull i plote qe flet vetem per te, "Sura Nisaa" lexoje se ndoshta do perfitosh ndonje gje.

Singapuras

Primus registratum

Ju femnat shkoni e bani noj hajer ..dreken o darken pershembull se lat burrat me dek urie.

Me cka shoh en ju vetem masi te keni varros burrin e pest
keni me kuptu qe shprehja 'ne zemren e burrit shkohet
ndepermjet stomakut' i referohej buks.

Ergler

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Acer</div><div class="ubbcode-body">Po mire, qe ta morim vesh nje here e mire bindjet e tua ne cilen kategori futen.Sepse me sa lexova me lart:
vetem shqiptaret e viseve flasin per islamin me pasion. </div></div>

|Pershendetje Acer.
Kam kohe qe nuk futem tek ky nenforum per shkak se ketu militojne disa patriotet tane te cilet jane bere islamike ne UK.Ata kane lene mjekra,kane cuar ne koke ndonje feste si tantellat qe bejne grate korcare,kane veshur nje fustan me dy te cara anash si arab apo pakistanezo- indian e na cajne derrasat.Gra ose vajza te veshura si gogol nuk kam pare,por djem shqiptare kam pare disa.Te hapin barkun kur i shef me sy.Kur fete ne vendin tone ishin te lejuara gjer me 1967 une isha femije i vogel,por e mbaj mend shume mire ate kohe.Ne qytetin tim,por edhe ne Tirane,Kavaje,Durres qe mbaheshin si myslymanet e thekur te Shqiperise mua nuk me kish zene syri gogola me mjeker,pervecse ndonje hoxhe,por jo sa te ketyre birbive qe u bene myftinjer ne perendim.Persa ju perket grave kishte nga 2-3 cope neper qytetet dhe fshatrat e shqiperise.Ato quheshin baxhi dhe visheshin kesisoj.Une kam pyetur burra e gra te vjetra te cilet kane lindur e jetuar para viteve te diktatures dhe ata me kane pohuar se veshje te tilla e mjekrosher te till nuk jane praktikuar nga myslymanet shqiptar.Qe ne kohet qe nuk mbahen mend shqiptaret kane pire raki me opinge,gje e cila eshte e ndaluar rreptesisht nga feja islame.Edhe baballaret e ketyre qafirve me mjeker e fustane,besoj qe pijne alkol sot e kesaj dite kur binate e tyre kane lene mjeker e pijne vetem uje.Dua te dale tek fjala jote se shqiptaret nuk ja kane varur shume islamit dhe as nuk javarin.Vetem nje pjese e paperfilleshme teper e prapambetur e arkaike injorantesh ne Shqiperi i jane afruar kesaj kulture ose per arsye ekonomike te perfitimit material me nje fjale.Kete e tregojne edhe vrasjet e perplasjet qe ndodhin vit per vit ne komunitetin mysluman shqiptar.Pra eshte mese e vertet se shqiptaret nuk e rruajne fare per fene e islamit.Kjo besoj ka lidhje me origjinen tone te krishter.Perfundimi eshte se keta djem e vajza qe shkuan ne perendim u spodhjaksen dhe u joshen nga imamaer arab qe shikohen me nje sy te shtrember ne ato vende ku jetojne.Jane ne vezhgim te perhershem me CCTV sa here hyjne e dalin neper xhamira.
Kalofsh mire!

studenti100

Forumium praecox

Elektricist,

Nje pyetje kam per ty se sa duhet t'ia varesh nje feje qe te konsiderohesh besimtar i asaj feje? Ti lale qenke ose te behesh perfekt te gjitha, po aman te gjitha ose ia vure vulen qe s'besojne.

Edhe une njoh njerez qe jo pinin, por qe ishin pijanec dhe prape thoshin se ishin myslymane dhe venin ne xhami edhe se nuk duhej te te pinin. Ik tani thoji ti ne fytyre qe s'je myslymane dhe te shikojme se si do reagojne.

Pra diskutimet e tua se sa prakton tjetri apo si i pelqen si me mjeker, raki, pijanec, vete ne kishe apo ne xhami cdo dite, jave, vite apo nuk vete fare, apo varr kryq apo hene si varese, e mjeker, tullac apo me rroba banjo apo koke kembe, nuk tregojne asgje per ca beson personi nqs nuk vete e pyet vete.

Tregohu cik me mendje hapur para se te vesh vulen njerezve me paragjykime.

A

arabesque

Guest

Elektricti ti paske shkruajtur goxha por se mora vesh per ca ishte e gjithe kjo cne gjithe ky inat i jot ndaj muslimaneve dhe fese islame duhet te kesh arsye te forta se ska mundesi duhet te te kete ndodhur ndonje tragjedi sepse dhe nje praktikues i nje feje tjeter nuk do ta shkruante dicka te tille sepse ne rradhe te pare me kete qe ke shkruar ke treguar kush je dhe me ke qendron si sillesh ne shoqeri etj.
Po mire se spo te mor vesh se kane pire ta paret tane duhet me pi dhe ne?
rri aman leri ofendimet sepse je dhe moshe e rritur turp kush e merr vesh qe shkruan si nje 12 vjecar

valbona

Primus registratum

acer

vetem nje problem kam une me fene muslimane:

po te google femrat ne islam do shikosh se si i murosin femrat, se si hedhin acid ne fytyren e tyre etj etj

feja muslimane ke te drejte eshte paqesore dhe Kuran nuk lejon ndoshta ate qe sot bejne cleriket muslimane.

atehere nqs keto clerike nuk do fajesoheshin per crimet qe bejne sepse jane muslimane atehere ndoshta duhet ti fajsojme sepse jane thjesht
MESHKUJ.

valbona

Primus registratum

eshte interesante ideja qe mulimanet besojne qe kur te shkojne ne parajse do priten nga virgjeresha.( keshtu u shpreh mohamed atta). gjithashtu para se te hidhte dynjane ne ere kishte shkuar ne srip club.

i pjekin femrat ne toke dhe per ironi shperblimi ne parajse eshte prap me femra.

?????????????????????????????????????????????????????????????????

valbona

Primus registratum

student

natyra njerzore eshte abusuese nuk discutohet. femrat abusojne meshkujt abusojne, prinderit abusojne femijet dhe anasjelltas por dominanten se kush abuson po ja le te gjitheve ta shikojne.

une personalisht e kame pare abusimin e femres nga Harlemi dhe deri ne Zip Code me te pasur ne bote.
abusim per mua nuk eshte thjesht shko murose femren por psh duke mos e lene femren te jete dhe ajo psh pronare. abusim dhe me buseqeshje e kisha fjalen une.

une nuk kam formuar asnje bindje te sacte per asnje fe dhe ndoshta do vdes ashtu.

tani per tani vetem po observoj.

Bona

studenti100

Forumium praecox

Bona,

Pra natyra njerezore eshte arsya? Tani a duhet t'i bejme te gjithe njerezit abuzues? Besoj se te pergjithesosh te gjithe grupet gjinore, fetare apo jo-fetare, pra ca do lloj grupi duke u nisur nga dy shembuj te paperfillshem eshte dicka kapricoze. Nqs duhet analizuar nje grup i caktuar duhet marre parasysh edhe ata qe nuk futen ne abuzues. Pra nqs ti flet per me pak se 0.01% e grupit, atehere ku u futen 99.99%? Pra ajo zona dominante qe po flet edhe vete?

Ti krijon bindje te sakte duke thene se ata duhen fajesuar se ose jane meshkuj ose jane fetare te nje lloj feje. Pse duhet te jete ose kete ose ate. Pse i kufizon gjerat dhe nuk jep zgjidhje tjeter? Pse mos te thuash ata i bejne keto se jane kriminel pra as per 'fajin e te qenit meshkuj' apo 'fajin se besojne'?

Kur vete tjetri ne gjyq si kriminel, une as deri me sot nuk kam pare gjykatesin te penalizoje dike sepse eshte mashkull apo eshte pjesetar i nje feje. Por pikerisht ti behesh gjykates dhe promotoues i kesaj ideje, dhe pastaj thua se s'ke bindje te sakta. Nqs nuk di ca flet, pse kerkon ta shtysh kete bindje qe as vete nuk e di se ca eshte te te tjeret?

gurax

Pan ignoramus

Ka bere ndokush ndonje sondazh apo studim kundrejt krimineleve per pergjigjen e pyetjes: "A je besimtar?" Dhe te behet nje statistike per kete gje.

Cfare quhet dikush qe deklaron hapur se do te masakroje kedo qe ofendon islamin? (Apo qe do te *anihilojne* ata qe ofendojne islamin)

britainislam.jpg

Apo jane me ngushelluese keto thirrje publike?

EveryMuslimTerrorist.jpg

E tha kush e tha, pse e tha.... zgjidheni vete kete cudi dhe mberrini ne ndonje konsensus para se te dilni me pretendime kundrejt te tjereve. Nese cfare thote njeri s'e thote tjetri, nese nuk ekziston nje renie dakord midis vete komunitetit musliman, me cfare sy e faqe kerkohet renie dakord me pjesen tjeter te botes?

studenti100

Forumium praecox

Gurax,

Nqs do nxirrnin ne foto miliona njerez te masakruar nga komunistat, nazistat etj, a duhet te behet ndonje sondazh se ca besojne komunistat, nazistat, fashista, se ne cili 'zot' paska shtyre keta te vrasin e varrosin miliona njerez? Duhet atehere te nxjerrim konkluzion se ateizmi dhe cdo ateist eshte kriminel apo duhet qe ateistat te mblidhen dhe te bien dakort si 'komunitet' qe mos t'i quajme te gjithe masakrues? Keshtu me rradhe si me ateistat, ka grupe kristiane, budhiste, hindu, myslymane, etj...per cdo grup ka nengrupe.

Homogjenizimi i dickaje eshte budallek, sugjerimet e tuaja jane foshnjore. Edhe ne nje parti politike me vetem dy pjesetare dhe prape nuk bien dakort, ti dashke me rrene dakort miliona apo miliard njerez. Pra nqs do flasim per pjesen dominante flasim, nqs do flasim per kriminela ne cdo grup atehere flasim per keta dhe le te pranojme se ka njerez me konshience dhe qe nuk jane sociopat.

E ke pare filmin "Traitor"?

Traitorposter2008.jpg

Sic ka njerez te keq, ka njerez te mire edhe ne kete film.

valbona

Primus registratum

une mendoj feja muslimane promovon pertacine. pse vendet muslimane jane varfanjake. te pakten sheiket vijne e kurohen ne NY a California.