Re: Mbi islamin!
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Acer</div><div class="ubbcode-body">Po mire, qe ta morim vesh nje here e mire bindjet e tua ne cilen kategori futen.Sepse me sa lexova me lart:
une nuk e kuptoj pse zihemi ne per islamin kur shqiptaret e shqiperise s'jane fare fetare e jo me islamist ( e shpika vete).
vetem shqiptaret e viseve flasin per islamin me pasion. </div></div>
|Pershendetje Acer.
Kam kohe qe nuk futem tek ky nenforum per shkak se ketu militojne disa patriotet tane te cilet jane bere islamike ne UK.Ata kane lene mjekra,kane cuar ne koke ndonje feste si tantellat qe bejne grate korcare,kane veshur nje fustan me dy te cara anash si arab apo pakistanezo- indian e na cajne derrasat.Gra ose vajza te veshura si gogol nuk kam pare,por djem shqiptare kam pare disa.Te hapin barkun kur i shef me sy.Kur fete ne vendin tone ishin te lejuara gjer me 1967 une isha femije i vogel,por e mbaj mend shume mire ate kohe.Ne qytetin tim,por edhe ne Tirane,Kavaje,Durres qe mbaheshin si myslymanet e thekur te Shqiperise mua nuk me kish zene syri gogola me mjeker,pervecse ndonje hoxhe,por jo sa te ketyre birbive qe u bene myftinjer ne perendim.Persa ju perket grave kishte nga 2-3 cope neper qytetet dhe fshatrat e shqiperise.Ato quheshin baxhi dhe visheshin kesisoj.Une kam pyetur burra e gra te vjetra te cilet kane lindur e jetuar para viteve te diktatures dhe ata me kane pohuar se veshje te tilla e mjekrosher te till nuk jane praktikuar nga myslymanet shqiptar.Qe ne kohet qe nuk mbahen mend shqiptaret kane pire raki me opinge,gje e cila eshte e ndaluar rreptesisht nga feja islame.Edhe baballaret e ketyre qafirve me mjeker e fustane,besoj qe pijne alkol sot e kesaj dite kur binate e tyre kane lene mjeker e pijne vetem uje.Dua te dale tek fjala jote se shqiptaret nuk ja kane varur shume islamit dhe as nuk javarin.Vetem nje pjese e paperfilleshme teper e prapambetur e arkaike injorantesh ne Shqiperi i jane afruar kesaj kulture ose per arsye ekonomike te perfitimit material me nje fjale.Kete e tregojne edhe vrasjet e perplasjet qe ndodhin vit per vit ne komunitetin mysluman shqiptar.Pra eshte mese e vertet se shqiptaret nuk e rruajne fare per fene e islamit.Kjo besoj ka lidhje me origjinen tone te krishter.Perfundimi eshte se keta djem e vajza qe shkuan ne perendim u spodhjaksen dhe u joshen nga imamaer arab qe shikohen me nje sy te shtrember ne ato vende ku jetojne.Jane ne vezhgim te perhershem me CCTV sa here hyjne e dalin neper xhamira.
Kalofsh mire!