Mbi islamin!

scadarsko

Locus omnem
Islam i vert et eshte vetem kur nuk ndikohet nga dega e shtremberimeve ajo Medreseja!te gjitha mosmarveshjet e fées islame mes FEVE vijne nga medresete,sepse keto medrese arrijne te ushqejn urrejtje dhe vendosin ligjet e tyre ou vert et déjà islame nuk thote te urresh jo musulmanin!
 

scadarsko

Locus omnem
Ska shanse te kthehet i gjith njerzimi ne fene islame......fejaà me e madhe ne bote eshte dashuria dhe respekti mes njerzimit!dhe se dyti azia eshte budiste e défi ne vit et 2050,do dublohet n popullsi keshtu te bejn llogarin mire Hoxha e prifti.
 

Sweety_boy

Forumium maestatis
Pasimi i traditave të popujve të kaluar

Nga fitnet e mëdha është edhe pasimi i traditave të Jehudëve dhe të krishterëve dhe emitimi i tyre. Disa nga muslimanët kanë emituarë mosbesimarët, i përngjajnë atyre, kanë marrë sjelljet e tyre dhe u kanë pëlqyerë ata. Kjo është vërtetim i asaj që ka lajmëruar Pejgamberi [salallahu alejhi ve selem] në hadithin që transmeton Ebu Hurejra r.a. se i Dërguari [salallahu alejhi ve selem] ka thënë: “Nuk do të ndodhë Kijameti derisa ummeti im të mos vepron atë që kanë vepruar popujt e kaluar, pëllëmb pas pëllëmbe dhe kut pas kuti” i thanë: O i Dërgauar i Allahut! Siç veprojnë Persianët dhe Romakët? Tha: “E kush mund të jetë prej njerëzve përveç atyre”.(Transmeton Buhariut). Ndërsa në transmetimin e Ebu Seid i thamë: O i Dërguar i Allahut! Jehudët dhe të krishterët? Tha: e kush?(nëse jo ata). (transmeton Buhariu dhe Muslimi). Ibn betali thotë: “I Dërguari [salallahu alejhi ve selem] ka lajmëruar se ummeti i tij do të emitojnë gjërat e shpikura, risit dhe epshet, ashtu siç ka ndodhur me popujt e më hershëm para tyre dhe ka lajmëruar në shumë hadithe se të fundit janë më të këqinjë dhe se kijameti nuk ndodhë vetëm në njerëzit më të këqinjë, kurse feja mbetet tek njerëz të veqantë” Ibn Haxheri thotë: “Shumica e asaj që ka lajmëruar i Dërguari [salallahu alejhi ve selem] ka ndodhur dhe do të ndodhë ajo që ka mbetur nga ajo që ka lajmëruarë”. Në këtë kohë ka shumë nga muslimanët që u përngjajnë mosbesimtarëve nga lindja dhe perëndimi, ashtuqë burrat dhe gratë tona u përngjajnë burrave dhe grave të tyre dhe janë sprovuar me ta derisa ka rritur çështja tek disa njerëz të dalin nga feja, duke besuar se nuk mundet të ndodhë përparimi, civlizimi vetëmse me hudhjen e Kur’anit dhe sunnetit pas shpine. Kush e njeh islamin e saktë e kupton se ku kanë rënë muslimanët në shekujt e fundit, nga largimi prej mësimeve të islamit, daljes nga akideja e tij, ashtuqë nuk ka mbet tek disa nga islami përveç emrit. Kanë gjykuar ligjet e mosbesimtarëve dhe janë larguarë nga sheriati (ligji) i Allahut. Prandaj nuk ka cilësim më i plotë se sa përshkrimi i Pejgamberit [salallahu alejhi ve selem] muslimanët në emitimin dhe arbitrimin e tyre te mosbesimtarët, kur thotë: “Pëllëmb pas pëllëmbe, kut pas kuti, derisa nëse hynë në vrimën e hardhucës do ti pasoni”. Imam Neveviu thotë: “Qëllimi me fjalën pëllëmbë, kutë, dhe vrimë është përshkrimi i përgjasimit të madh atyre, ndërsa me fjalën përgjasim ka për qëllim ndjekjen e tyre në mëkate e jo në mosbesim dhe në këtë ka mrekulli të dukshme në të Dërguarin [salallahu alejhi ve selem], ngase ka ndodhur ashtu siç ka paralajmëruar”. Fitnet nuk kanë fund, fitnet e grave, të pasuris, dashuria ndaj epsheve, dashuria ndaj fuqis, sundimit dhe postit, të gjitha këto janë fitne ndoshta e shkatërrojnë njeriun, lusim Allahun të na ruajë dhe të na shpëtojë.
 

bobo

marksist-enverist
uuu dahlia, qenke bere budist/e ti?-sepse ajo seria me koeficient konstant, ose variabel linear, qe ke ne pamjen prezantuese,te shtyn te dyshosh se cila vlere ne parametrat qe ti i vlereson si te mudnshme jane ..., blablabla- pra cti bej asaj qe tha ai/ajo se per ndryshe do isha si ai/ajo qe ..., e thene shkurt! ;)

kot me tpyt princ-o: islami eshte me i mire se kush, cila/i???
 

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
uuu dahlia, qenke bere budist/e ti?-sepse ajo seria me koeficient konstant, ose variabel linear, qe ke ne pamjen prezantuese,te shtyn te dyshosh se cila vlere ne parametrat qe ti i vlereson si te mudnshme jane ..., blablabla- pra cti bej asaj qe tha ai/ajo se per ndryshe do isha si ai/ajo qe ..., e thene shkurt! ;)

kot me tpyt princ-o: islami eshte me i mire se kush, cila/i???

:)

e para: me vjen mire qe nje person ( aq me teper nje marksist leninist) intrigohet nga foto e nick-ut tim! s' ka lidhje fare me budizmin!

e dyta: me trego çfare produktesh ilicite ke marre para se te shkruash mesazhin tend kaq te kuptueshem :)
 

bobo

marksist-enverist
Tobestrefkullah, do thoshte dikush qe ndoshta njef dhe ti :D, elhamdyrlah, do thoshte ..., ajo qe kerkon t'i msosh emrin quhet..., me mir spo ta them se na nigjojn amerikont, dhe ti e di: ata i hajn tgjitha pa perjashtim ;) , se na qite jasht teme,tobestrefkullah
 

europeans

Forumium praecox
Me falni per nderhyrje ketu por sikur tejkalohen gjithcka origjinale ne traditen tone shqiptare, me fene e cila ska vend tek ne !mundohuni ta eliminoni tema te tilla vetem nervoze....
 

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
ok une them se duhet te jete nje lloj feje e re shoku bobo! ajo gjeja qe sdo me ja thone emrin; tobestrefkullah !!!!hahahahaaaaaa hera e pare qe e shkruj kete fjale!! u bona muslim thu?:)
 

princ

Valoris scriptorum
 

Hektor12

Locus omnem
Secila fe ka te vecantat e veta nuk te shtrengon njeri te nderrosh fene nga andej ketej ... per veten time rendesi ka te besoj , te besoj ne cka eshte e mire dhe cka eshte e keqe ... se shkon ne kishe a shkon ne xhami eshte ceshtje personale e imja dhe e cdokujt . Problemi eshte tek qetesia qe te jepet ne kete rast, qetesimi i shpirtit te trazuar eshte i rendesishem, si cdo institucion, organizim apo edhe ide, edhe feja islame ka nevoje per teologe ne kete rast mesues, dhe kjo behet me shkollim ... medresete ne vetevete jane kolegje dhe oret shtese pervec lendeve te detyrueshme jane ato fetare ... Nuk ka asgje per mua te lexoj biblen, kuranin apo cdo liber fetar ... jane te arrira dhe edukuese, tashi varet si e kupton dhe si e interpreton ... kjo varet nga njerezit... edhe ne nje familje normale 2 vellezer jane te ndryshem edhe gishtat e dores nuk jane njelloj ...
 

hareid

Papirus rex
e cili ateist e ka pa pra "teorine e rastesise"???? Jeta nuk eshte plot rastesira sic mendoni ju , sepse cdo ndodhi ka nje arsye. Mos bie shi ndoshta rastesisht?? Mos dielli agon dhe perendon rrastesisht?? Dola ne rruge e takova nje shok qe se kisha pare 10 vjet, duhet te themi se kjo ndodhi rastesisht?? Me siguri qe JO sepse arsyeja ishte se ne te njejtin moment dolem te dy ne rruge dhe pas nje kohe te gjate u takuam...... Pra ne jete nuk ka asgje te rastesishme por cdo gje te arsyeshme. Edhe ne krijim nuk ka asgje te rastesishme....keshtu nuk pretendojne vetem fetaret por keshtu pretendon edhe shkenca...
 

scadarsko

Locus omnem
e cili ateist e ka pa pra "teorine e rastesise"???? Jeta nuk eshte plot rastesira sic mendoni ju , sepse cdo ndodhi ka nje arsye. Mos bie shi ndoshta rastesisht?? Mos dielli agon dhe perendon rrastesisht?? Dola ne rruge e takova nje shok qe se kisha pare 10 vjet, duhet te themi se kjo ndodhi rastesisht?? Me siguri qe JO sepse arsyeja ishte se ne te njejtin moment dolem te dy ne rruge dhe pas nje kohe te gjate u takuam...... Pra ne jete nuk ka asgje te rastesishme por cdo gje te arsyeshme. Edhe ne krijim nuk ka asgje te rastesishme....keshtu nuk pretendojne vetem fetaret por keshtu pretendon edhe shkenca...
shokun ta paraqiti rruga islame mas 10 vjetve.......apo deshmiitaret e jehovait!
 
Top