Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb]Diku , ti do me besh nje permbledhje te shpejte per vicarious liabilaty se pertoj me lexu materialin... /pf/images/graemlins/laugh.gifEros , kujdes se kshu ma prishi dhe mu menjen ne fillim kjoja [/qb]
Po po te me ishe kushtu vetem mua...s`do i kishe keto probleme tani /pf/images/graemlins/wink.gif .Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb]
bej mire une qe nuk te perkushtohem vetem tyja /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
:lol: po beje o derbardh beje, kur te thote tjetra beje, a thua se kemi marre vesh perhere ca kemi bere /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga eros111:
[qb] gjeti kjo...une se marr vesh cfare eshte ajo, jo me tja bej /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
A po kshu ke per te marre shkollen tija mi? Mjer un qe kam per te mbajt kalamajt edhe pas dhjet vjetesh /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga Penelat e Gogut:
[qb]Diku , ti do me besh nje permbledhje te shpejte per vicarious liabilaty se pertoj me lexu materialin... /pf/images/graemlins/laugh.gif [/QB][/qb]
/pf/images/graemlins/frown.gifFillimisht postuar nga Penelat e Gogut:
[qb] [QUOTEPo po te me ishe kushtu vetem mua...s`do i kishe keto probleme tani /pf/images/graemlins/wink.gif . [/qb]
Prit me iher prit , se me bone lomsh me keq...Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
Ceshte mi, Tort eshte? Mbytja ashtu kot ajo si pergjegjesia e pronarit per nje tort (Wrongdoing) shkaktuar nga nje punonjes i tij ndaj nje tjetri :book: . [/QB]
Cer ke rrusho?! :kiss: Mos mu bo si ato cunat qaraman se atyre i jap duret shpejt e shpejt une... /pf/images/graemlins/wink.gifFillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb]/pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]Fillimisht postuar nga Penelat e Gogut:
[qb] [QUOTEPo po te me ishe kushtu vetem mua...s`do i kishe keto probleme tani /pf/images/graemlins/wink.gif . [/qb]
Fillimisht postuar nga Penelat e Gogut:
[qb]Have you ever had any doubts in what I say?Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
Prit me iher prit , se me bone lomsh me keq...
Nje punonjes i shkakton tort nje punonjesi tjeter dhe ti thu pergjegjesia e pronarit...
Nuk jane kaq te thjeshta gjojnat jo. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kushedi si do i rriske kalamojt me keto ide. /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
E para, duhet te establish employer-employee relationship.
Ketu duhet pak kujdes se shume marredhenie nuk jane pronar-punetor, si psh ne rastet e kontratave te shkurtra, agensite apo vetepunesuarit. Nje test i mire ne rste te caktuara mund te jete kush ka ne pronesi vegalat e punes psh.
e dyta, Duhet qe punonjesi te kete kryer tort
Pra duhet to establish the tort qe do i bija shume gjate per kete dhe mbase nuk te intereson shume.
e treta, the employee must commit a tort in the course of their employment. Kjo eshte me tricky nga te gjitha. Se si mund te establish kete eshte e veshtire por psh mund te pyesesh: e autorizoi pronari veprimin qe po bente punonjesi? Psh, dy shofera autobuzi po benin gara me njeri- tjetrin gjate turnit te tyre. Shkaktojne aksident dhe pronari i tyre was liable for the tort. Tani kjo ka shume gjera te tjera pasi eshte pronari qe zgjedh puntoret, oraganizimi i punes, checks etj.
Nje rast tjeter psh, shoferi i maunes ne nje pike benzine ndez shkrepsen dhe shkaktohet flake. ne kete rast gjykata tha se shoferi nuk po vepronte gjate course of the employment dhe pronari nuk eshte liable
etj etj torte e kam pas icik qef
/pf/images/graemlins/tongue.gif
Fillimisht postuar nga Penelat e Gogut:
[qb]Jo mi jo po ja sa mire do ishte te mesonim kshu bashke. Une te mesoja ligjet e shtetit tyja kurse tija ligjet e natyresCer ke rrusho?! :kiss: Mos mu bo si ato cunat qaraman se atyre i jap duret shpejt e shpejt une... /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
:goofy:
edhe qe te rregullonte noten e shkrimit ngriti me goje gjera te nevojshme per perdorim te perditshem dhe presori u kenaq keq fare, dhe i kujtoi se para laboratorit do bejne fiskulture ku do praktikojn uren, sparkaten dhe po paten kohe kalimin e kalucit /pf/images/graemlins/wink.gif Presori i tha se po i erdhi prap pa kilota nuk do ta pranonte ne msim /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga Penelat e Gogut:
[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pastaj una iki te shpia dhe i them mamit e babit cfare me beri presori te klasa dhe mami me babin vijne tek takimi me prinder. Ato nxefen me presorin per noten e keqe qe i kishte vene tek provimi me shkrim , po Penelja i thote te mos zihen kot se e do e rregullonte kur te ngrihej me goje /pf/images/graemlins/laugh.gif , plus qe ajo e kishte menduar si t`ja ndreqte qefin presorit tek puna e laboratorit... :devil: /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]