Jeta: realitet apo enderr?

zoe

Primus registratum
Re: Jeta! Realitet apo nje enderr?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
cfare rendesie ka pergjigja. sikur une t'iu thoja (duke jua provuar) se jeta eshte nje enderr, cfare do ndryshonit?

[/ QUOTE ]

fakti qe teza jote kerkon PROVE (per te qene e besuar) nuk do te na e mbushte mendjen kurre, sepse po te ishte jeta me te vertet enderr nuk do te kishte nevoje per prove. ne te gjithe do ta din........(lexo poshte)

asnje nuk rreket sot te provoje qe drita vjen prej diellit. ajo DIHET !

[/ QUOTE ]
po por perseris qe nuk ishte ai qellimi i postimit.
ajo qe doja te thoja une ishte fakti qe ne te gjitha rastet jeta qe kemi do mbetej e tille.nuk kuptoj vleren e nje diskutimi te tille.nese eshte enderr apo jo prape ka nje lindje dhe nje vdekje.

S

Scorpion

Guest

Duke u munduar te gjej kuptimin e jetes, ngrihem ne mengjes, punoj, pi kafe, ha buke, takoj shoke e miq, degjoj muzike, bej dashuri, shpenzoj kohen ne Internet lexoj libra e luaj lloto dhe kur qofte dhe njeri nga keto gjeste me jep kenaqesi, e harroj fare kerkimin e te vertetes filozofike. Ndoshta kenaqesia e thjeshte qe provojme nga gjera krejt banale, qe s'kane asnje rendesi per universin, eshte kuptimi i vete jetes?

zoe

Primus registratum

ketu doja te dilja dhe une. te perpiqesh t'i kthesh pergjigje nje pyetje te tille do te thote t'i humbesh shijen jetes.

zog

Primus registratum

Duke u munduar te gjej kuptimin e jetes, ngrihem ne mengjes, punoj, pi kafe, ha buke, takoj shoke e miq, degjoj muzike, bej dashuri, shpenzoj kohen ne Internet lexoj libra e luaj lloto dhe kur qofte dhe njeri nga keto gjeste me jep kenaqesi, e harroj fare kerkimin e te vertetes filozofike. Ndoshta kenaqesia e thjeshte qe provojme nga gjera krejt banale, qe s'kane asnje rendesi per universin, eshte kuptimi i vete jetes?

[/ QUOTE ]

mos na rrej tani, keto gjera ti i ben se i ke pa ne televizion dhe te duket bukur ti besh. po te kishe lind ne amazoni nuk do ta jepte kenaqesine e as kuptimin e jetes pirja e nje kafeje, ngaqe nuk do ta njihje ate.

ps; pash nerin mos shkruni kot or popull, kur s'keni gjo me thone.

zog

Primus registratum

epo njeriu nuk mund te jetoje ne baze te menyrave te jeteses qe kane gjithe njerezit e tjere anembane botes.

[/ QUOTE ]

po pra, duke mos e bere DOT kete, ose te pakten VENDOSUR veten ne nje posicion te tille, nuk ke si gjykon, pa qene SUBJEKTIV, per çeshtje kaq komplekse e misterioze si "çfare eshte jeta, realitet apo enderr?"

emingueji "plaku dhe deti" e shkruajti kur jetonte ne kube, mes PESHKATAREVE pra. prandaj edhe libri ka vlere artistikisht, moralisht, e per rrjedhoje filozofikisht. ngaqe ai eshte i drejte, I JETUAR !

ps; kete "filozofi" theksova edhe tek tema me parashqevine dhe kengen e saj ilire, qe per koinçidence mu duk si (tema ketu) "a eshte realitet apo enderr ?" e saj. /pf/images/graemlins/laugh.gif

zoe

Primus registratum

cfare te ben te mendosh qe mund te japesh leksione mbi jeten?
secili shijon ate qe e ben te ndihet mire dhe i gjalle ne menyren e vet.

S

Scorpion

Guest

<font color="red">Zogu eshte i lire te filozofoje sa e si te kete qef, ashtu si dhe gjithe ne te tjeret, per sa kohe flet ne veten e trete njejes ose shumes. Ti nuk ka pse i ve note duke e ngelur ne klase! Kjo quhet fyerje dhe ndalohet. Bej kujdes tjeter here. Flm! Geshtenjeza.</font>

GRiZhLa

Primus registratum
Re: Jeta: realitet apo enderr?

Jeta:
-nje sprove reale per cdo existence humane!
~ecje~rrezime~zhytje~fluturime~ngulitje...

redeemed

Primus registratum

Une besoj qe jeta eshte dhurate.
Fizikanti i njohur Bless Paskal ka thene 'Brenda gjithe secilit ekziston nje boshllek qe vetem Zoti mund ta mbushe'

"There is a god shape vacuum inside everyone that only God can fill"

arsyeja pse gjerat sa do te bukura te jene, na japin nje gezim te perkohshem, eshte sepse ky vakumi ne forme e Zotit, eshte bosh. Eshte si nje puzzle qe duhet copa ekzakte qe perputhet plotesisht, per ta plotesuar krejt tablone.

marina s.

Forumium maestatis

<font color="brown">a eshte jeta realitet apo enderr?? para se t'i pergjigjem kesaj pyetjeje,kam nje tjeter per te bere:ku qendron ndryshimi midis realitetit dhe enderres? </font>

marina s.

Forumium maestatis

Si ta bej dallimin mes Jetes dhe Endrres?
Pervec anes fizike qe mund te shtiret dhe nga psiqika nepermjet endrres, Endrrat jane te kushtezuara nga uni im dhe une mund te ndryshoj rrjedhen e tyre. Qofte me koshience apo pa koshience, une mund te percaktoj vazhdimesine e nje enderre, kalimin ne kohe dhe humbjen e shume ligjeve te tjera qe nuk mund te shmangem ne gjendjen time 1, Jeta reale.
Dallimi i vetem eshte qe ne Realitet (gjendja ime 1) ka ligje te tjera te Natyres qe nuk mund te thyhen. Ne Enderr Apo procese te tjera psiqike keto ligje mund te thyhen. Llogjika mund te beje nje kontroll dhe te percaktoje se kush eshte Jeta dhe kush eshte Endrra (megjithese i gjite ky proces mund te jete shume i veshtire dhe shpeshhere shfaqet ne semundje te ndryshme psiqike).

[/ QUOTE ]

<font color="brown"> ti quan gjendjen 1 me emrin Realitet dhe gjendjen 2 me emrin Enderr...po sikur tua nderrojme vendet???
eshte nje shpjegim mjaft i qarte,por jo i plote;i mungon mbyllja e duhur.
</font>

GRiZhLa

Primus registratum

<font color="brown">a eshte jeta realitet apo enderr?? para se t'i pergjigjem kesaj pyetjeje,kam nje tjeter per te bere:ku qendron ndryshimi midis realitetit dhe enderres? </font>

[/ QUOTE ]

Realiteti - Skultpure
Endrra - muzike

/pf/images/graemlins/wink.gif

marina s.

Forumium maestatis

<font color="blue">Pergjigja qe asnje nuk e dha:
Ne realitet,veprimet e njeriut undhehiqen nga arsyetimi,pra njeriu eshte gjithmone koshient.Ne enderr jo.Ne enderr njeriu nuk arsyeton.Kushtezimi i vazhdimesise se enderres,qe dikush permendi,vertete mund behet ne menyre koshiente,por veprimet qe ndryshojne rrjedhen e ngjarjeve nuk jane te nxitura nga arsyetimi.
Nese gjendjen ne te cilen njeriu mund te arsyetoje e quajme Realitet,atehere jeta eshte realitet.
</font>

TEDI

Valoris scriptorum

GJithe Ceshtja Sceptico eshte qe Endrren Ta Besh Realitet ...

POr Jo Gjithmone ia Arrin Ksaj Gjeje ... Jeta Eshte SI Deti ....

JO gjithmone eshte i Qete KA Dhe Dallge ... POr Enderrat NUk jane Gjithmone Realiteti ...

ala

Forumium praecox

te dyja bashke,dhe realitet dhe enderr.atehere kur eshte e bukur,eshte nje enderr e pafund,nje enderr qe zgjat,e bukur,e bukur...
dhe kur na perplas me force pas dyerve te fatit te pafat jemi mjerueshem ne krahet e nje reliteti te hidhur e zhgenjyes....