Jeta: realitet apo enderr?

ledioni

Primus registratum
Re: Jeta! Realitet apo nje enderr?

Une e ndjej qe ne keto momente nuk jam duke enderruar por nuk mund ta vertetoj. Nese Zoti vertet ekziston, mendoj se ai enderron dhe enderra e tij eshte bota ku jetojme.

Nostradamus22

Primus registratum

Normalisht qe eshte realitet, nje realitet qe nuk pranon pyetje. Vdekja eshte kushti baze i vazhdishmerise se saj.

Jeta, nje gare ku fiton ai qe "vrapon" me ngadale !!! <font color="red"> </font>

Udhetari

Primus registratum

Jeta eshte e mrekulluesh,e vetem ne realitetin virtual te "counter Strike"

S

Scorpion

Guest

Na eshte dhene një dhurate shume e çmuar , qe eshte JETA por bashke me te nuk na u dha e drejta ta pranojmë ose jo....

Por ajo qe kemi ne dore tani eshte ta ndryshojme kete Jete ashtu si te duam ne dhe mos te lejojme te na ndryshoj ajo neve,ta zoterojme ate perpara se te na zoteroje,ta shfrytezojme perpara se te na shfrytezojme...Çdo i lindur ne kete bote vjen me një mision te caktuar nga Krijuesi.

Jetojme qe te plotesojme misionin e caktuar dhe vdesim.
Kjo është JETA.

GRiZhLa

Primus registratum

Bashkohem me mendimin e parafolsit /pf/images/graemlins/wink.gif

Por do ndryshoja dicka, duke bere nje shtese ne fund:
-vdesim me objektiva te arritura ose duke u munduar me mish e me shpirt per t'i arrit...ose na del shpirti me dicka mangut t'lane pergjys e cila pasohet tek 'amaneti'.

Jeta eshte nje pune, te cilen duhet ta bejme ne kembe. Ngjason me nje lule ku petalet jane iluzionet dhe gjembat realiteti /pf/images/graemlins/wink.gif

minardi

Primus registratum
Re: Jeta: realitet apo enderr?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Jam gjithnje i mendimit qe gota duhet pare gjysem e mbushur ,e jo gjysem e zbrazur

[/ QUOTE ]

Jo duhet /pf/images/graemlins/smash.gif por ESHT "gjysem e mbushur" : gota esht bosh ne origjin(si materjal..)je ti qe e mbush gjysem ate.
[Si jeta...je ti qe e mbush me "endrra"-uj,edhe se ajo faktikisht esht BOSH! /pf/images/graemlins/shrug.gifangel:

/pf/images/graemlins/wave.gif

[/ QUOTE ] /pf/images/graemlins/rolleyes.gifNe shqiptaret edhe kur jemi ne nje mendje e kemi zor te meremi vesh.Ma bone koken me xhunga me ate cekicin /pf/images/graemlins/smirk.gif

zog

Primus registratum

nga vjen fjala JETE ?

fjala JETE vjen nga fjala DHJETE. latinet e ndanin VITIN ( vita = jete) ne dhjete muaj, prandaj sot dhjetori mbetet gjithmone si muaji i fundit i vitit kur ne fakt ai eshte muaji i dymbedhjete.

S

Scorpion

Guest

Te jetosh me qellim, madje te germosh tere jeten (ashtu si nje minator qe nxjerr minerale te vlefshme nga thellesi te panjohura), per te vene ne radhe gjurmet e vullnetit te lire, dhe te gjesh rrugen e drites, dhe kete drite duhet shperndare ne tere qenien e mishte dhe ne qenien shpirterore - do te thote ekzistence. Te jetosh...

Le_Routard

Forumium maestatis

Te jetosh do te thote te enderrosh me sy hap. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Realiteti eshte fizik/materie ndersa endera(mendimi) eshte jo fizik/jo materie.

Pra kesaj i thone te krahasosh token me qiellin.

zoe

Primus registratum

cfare rendesie ka pergjigja. sikur une t'iu thoja (duke jua provuar) se jeta eshte nje enderr, cfare do ndryshonit?

Le_Routard

Forumium maestatis

Si eshte prova me te pickume e? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Per mua po e provove ateher une do ndryshoj firmen! /pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Jeta eshte nje enderr ? s'jam e sigurte.
Kete enderr e jetojme ,pra i bie qe te jete realitet,prape s'jam e sigurte.
A jetojme valle?

pinkparadise

Forumium maestatis

Je pense donc je suis (mendoj, dmth qe jam )
po mendove, je
po ishe, jeton.

ne fakt ka shm njerez qe jetojne realitetin ne nje enderr, nuk jan aspak realista dhe mundohen si e si ti mbyllin syt para se vertetes, ne te shumten e rasteve kjo eshte ne menyre inkoshiente, edhe pse mund te ndodh qe ndonjehere edhe behet me qellim nga mos pranimi i realitetit hidhur.
Jeta realitet apo enderr, kjo varet si zgjedhim ne ta jetojme.

*lind pyetja, ata qe i bejne enderrat realitet, çfare jetojne realitetin apo enderren ???

Prespa

Primus registratum

cfare rendesie ka pergjigja. sikur une t'iu thoja (duke jua provuar) se jeta eshte nje enderr, cfare do ndryshonit?

[/ QUOTE ]
Na e provo njehere!

zoe

Primus registratum

ishte thjeshte nje supozim.nuk ishte qellimi qe t'iu provoja qe jeta eshte enderr, per me teper qe nuk e mendoj aspak nje gje te tille.ishte thjeshte per te thene qe nuk do perbente asnje ndryshim.

ndricim

Primus registratum

me duket se jemi ne enderr vertet, ku i dihet si do jemi kur te na dal gjumi ne ate kohe qe na ka zene, psh ne kohen e Skenderbeut duke luftuar me turqit /pf/images/graemlins/smile.gif

ika une te flej gjume, ju shihni endrra /pf/images/graemlins/wave.gif

zoe

Primus registratum

nese eshte enderr, nuk ke per t'u zgjuar kurre.

zog

Primus registratum

[/ QUOTE ]

fakti qe teza jote kerkon PROVE (per te qene e besuar) nuk do te na e mbushte mendjen kurre, sepse po te ishte jeta me te vertet enderr nuk do te kishte nevoje per prove. ne te gjithe do ta din........(lexo poshte)

asnje nuk rreket sot te provoje qe drita vjen prej diellit. ajo DIHET !

Prespa

Primus registratum

Ej po jeta nuk eshte enderr mo, po atehere mund te me thoni cfare jane endrrat?