Re: Filozofi eshte ai qe do Zotin!
Nihilist! Nese filozofet besojne ne instirucionet e besimit, eshte problem tjeter. Ketu po flasim per ekzistencen e Zotit. Tjeter muhabet se si e beson Ate.
Sa per absolutizimin qe ti ben per Zotin e filozofeve moderne, jam absolutisht kundra. Pohime te tilla definitive nuk mund te kete kurrsesi. Idete e njerezve per Zotin sigurisht qe jane te ndryshme, ndaj eshte e pamundur qe, te pakten nje pjese, te mos kete kete ide qe kam une rreth Zotit. Dhe mbi te gjitha nese flasim per filozofe moderne dhe filozofe te "kohes se qepes", ata te qepes jane gjenij dhe qofte edhe njeri prej tyre qendron shume me lart se, ndoshta te gjithe bashke keta te sotmit.
Sa per veren e fyellit, sigurisht qe ketu per dy nota behet fjale: njeres i bini ju, tjetres ne. Problemi qendron se une deri tani jam marre pak me argumentet, pasi besoj qe do te jete e kote, eshte pune e mundimshme te trokasesh ne vesh te shurdhert. Deri tani une kam kritikuar menyrat vendimtare me te cilat gjykohet ndaj pikepamjeve te besimtareve, pasi une e kam shprehur qe, edhe sikur une te mos kem argumente te mjaftueshme, te pakten po kaq te pamjaftueshme i keni edhe ju. Madje dhe me fort kam kritikuar idene e shfaqur nga shume ateiste kur vendosin ateizmin ne piedestalin e arsyes ndersa teizmin e denojne te qendroje me nje kembe ne qoshen e shperfillur te iracionalitetit, pra te mosarsyes (keshtu perkthehet iracionaliteti nga konceptet e tyre).
Se pari une dua qe ju te pranoni qe ateizmi eshte te pakten njesoj i arsyeshem sa teizmi. madje po ta kapesh holle holle argumentet, ose pyetjet me te cilat ateistet pretendojne te hedhin "tuç" besimtaret, jane pyetje iracionale te tipit si "Kush e krijoi Zotin", ndorkohe qe argumentet qe shfaqin besimtaret jane teresisht racionale, si p.sh. argumentet kozmologjike qe i kam cekur disi me lart (tjeter pune nese dikush mund te perdore logjike tjeter, logjike filozofike, e cila perfshin brenda edhe iracionalitetin per te kritikuar).
Tjetra qe shume ketu nuk e kane parasysh eshte fakti qe bota, megjithese funksionon me logjike, gjendet e rrethuar brenda nje iracionaliteti, pothuaj te padepertueshem, ndaj te kerkosh arsye pertej arsyes eshte e palogjikshme, ndaj duhet te kini mire para sysh se cfare kerkoni.
Ju kerkoni argumete. Por deri tani a keni dhene ju ndonje argument?
P.S. Luana edhe vete gjeometria (qe hyn tek shkencat ekzakte) bazohet mbi aksioma dhe postulate, te cilat merren si te sakta megjthese jane te pavertetueshme, ndaj sqaroje mire me veten se c'quan vertetim. Hegeli i pergjgjej idese se filozofia eshte vetem shtrim pyetjesh dhe jo zgjidhje e tyre duke verejtur se problemi qendron se duhet te dime te bejme pyetje te drejta. Ndaj jo cdo pyetje vlen te shtrohet (e kam fjalen per ato pyetje qe shtrojne ateistet per te cialt pretendojne se mbesin pa pergjigje, duke u ndjere keshtu triumfatore ne debat).