Bisede me ateistet!

juxhoxhjaj

Primus registratum
Re: Bisede me ateistet!

Eshte absurde te mendosh se jomyslimanet jane me 8 zora ose njehere te vdekurit do ringjallen edhe se te gjithe jane ne parajse me miliarda njerez qe kane lindur nga frika njerezit kane krijuar nje udheheqesh ate e kane quajtur ZOT!Por edhe kuajt te kishin goje ata do te kishin nje kal sekush e ka thene kete,por une besoj se si nje lule qe fishket dhe kaq ashtu edhe njeriu asgje me shume asgje me pak,duket prap si e trishtuar po ske ctibesh

karamel

Primus registratum

Kete vit, ne provimet e simestrit te dimrit ne seksionin kimi ra nje pytje bonus origjinale : " Si mendoni ju ferri eshte ekzotermik1 apo endotermik2?" (1:zbraz nxehtesine, 2: absorbon nzehtesine)
Shumica e studenteve iu pergjigjen kesaj pyetje duke iu referuar ligjit te Boyle ( kur nje gaz dilatohet, ai ftofet dhe e anasjellta ) dhe varienteve qe ky ligj implikon. Ndersa njeri, ai qe mori noten me te mire dhe terhoqi vemendjen e profesoreve e pati kompozuar pergjigjen e tij si me poshte:

Ne radhe te pare, duhet te njohim si ndryshon masa e ferrit ne funksion te parametrit kohe, per kete duhet fillimisht llogaritur perqindja e shpirtrave qe hyjne dhe dalin nga ferri. Se dyti: mund te konfirmojme qe shpirtrat qe shkojne ne ferr, pa asnje dyshim nuk kthehen me, keshtu pra asnje shpirt nuk del me prej andjej.
Per te estimuar numrin e hyrjeve te shpirtrave ne ferr, duhet per kete, observuar funksionimi teologjik i feve te ndryshme sot ne bote. Shumica e ketyre feve afirmojne qe ne rast se ju nuk jeni anetar i fese se tyre, keni per te perfunduar ne ferr. Dhe meqe ekziston ne shume se nje fe qe mbron kete ide, i bie atehere qe te gjithe shpirtrat te perfundojne ne ferr..

Tani le te shohim shpejtesine e ndryshimit te volumit te ferrit ku ligji Boyle specifikon :<< qe presioni dhe temperatura ne ferr te qendrojne konstante, volumi i ferrit duhet te dilatohet ne menyre propocionale me numrin e hyrjes se shpirtrave >> Rrjedhin prej kesaj dy mundesi:
1) ne rast se ferri dilatohet me nje shpjetise inferiore te asaj te hyrjes se shpirtrave ne ferr, atehere temperatura dhe presioni do te rriten pafundesisht deri sa ai te shperthej.
2) ne rast se ferri dilatohet me nje shpejtesi superiore te asaj te hyrjes se shpirtrave, atehere temperatura do zbresi deri sa ai te ngrij.
Duke marre parasysh, edhe pergjigjen qe me dha nje goce qe pelqeja kur e propozova ne vitin e pare: " kam per te flet me ty diten kur ferri t'jet bere akull", dhe gjithashtu faktin qe mbreme ia arrita qellimit tim, atehere me siguri hipoteza e dyte duhet te jete e verteta dhe me probablja.

Pra ferri eshte ekzotermik por ka ngrire!Keshtu pra smund te pranoj me asnje shpirt, prandaj sot ai nuk ekziton me. Mbetet tani vetem Parajsa, prova e vetme qe verteton ekzistencen e nje Qenie Hyjnore. : )

Bamir Topi

Primus registratum

Gjynah mos i kete vene piket maksimale ai profesori i lendes. fatkeqesisht nuk pranohet nga ana teologjike sepse sipas besimtareve zoti dhe njekohesisht vendet hyjnore nuk bazohen mbi ligjet e natyres.c'ti besh po te jete besimtar zyshi e hengre katren per blasfemi.

karamel

Primus registratum

Faktikisht shkollat republikane franceze mundohen ti edukojne sa me heret femijet e atdheu me kete "esprit cartésien" : )

Kjo pyetja eshte kaq OrigjinalE sa ka minimumi 10 vjet qe qarkullon ne net si barcalete /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

karamel

Primus registratum

Se dija kete gje, ne fakt eshte Universiteti i Shkencave ne Nante (France) qe nzorri kete vit si pyetje bonus, interesante..

kurkushi

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: ORGANZA</div><div class="ubbcode-body">Kete vit, ne provimet e simestrit te dimrit ne seksionin kimi ra nje pytje bonus origjinale : " Si mendoni ju ferri eshte ekzotermik1 apo endotermik2?" (1:zbraz nxehtesine, 2: absorbon nzehtesine)
Shumica e studenteve iu pergjigjen kesaj pyetje duke iu referuar ligjit te Boyle ( kur nje gaz dilatohet, ai ftofet dhe e anasjellta ) dhe varienteve qe ky ligj implikon. Ndersa njeri, ai qe mori noten me te mire dhe terhoqi vemendjen e profesoreve e pati kompozuar pergjigjen e tij si me poshte:

Ne radhe te pare, duhet te njohim si ndryshon masa e ferrit ne funksion te parametrit kohe, per kete duhet fillimisht llogaritur perqindja e shpirtrave qe hyjne dhe dalin nga ferri. Se dyti: mund te konfirmojme qe shpirtrat qe shkojne ne ferr, pa asnje dyshim nuk kthehen me, keshtu pra asnje shpirt nuk del me prej andjej.
Per te estimuar numrin e hyrjeve te shpirtrave ne ferr, duhet per kete, observuar funksionimi teologjik i feve te ndryshme sot ne bote. Shumica e ketyre feve afirmojne qe ne rast se ju nuk jeni anetar i fese se tyre, keni per te perfunduar ne ferr. Dhe meqe ekziston ne shume se nje fe qe mbron kete ide, i bie atehere qe te gjithe shpirtrat te perfundojne ne ferr..

Tani le te shohim shpejtesine e ndryshimit te volumit te ferrit ku ligji Boyle specifikon :&lt;&lt; qe presioni dhe temperatura ne ferr te qendrojne konstante, volumi i ferrit duhet te dilatohet ne menyre propocionale me numrin e hyrjes se shpirtrave &gt;&gt; Rrjedhin prej kesaj dy mundesi:
1) ne rast se ferri dilatohet me nje shpjetise inferiore te asaj te hyrjes se shpirtrave ne ferr, atehere temperatura dhe presioni do te rriten pafundesisht deri sa ai te shperthej.
2) ne rast se ferri dilatohet me nje shpejtesi superiore te asaj te hyrjes se shpirtrave, atehere temperatura do zbresi deri sa ai te ngrij.
Duke marre parasysh, edhe pergjigjen qe me dha nje goce qe pelqeja kur e propozova ne vitin e pare: " kam per te flet me ty diten kur ferri t'jet bere akull", dhe gjithashtu faktin qe mbreme ia arrita qellimit tim, atehere me siguri hipoteza e dyte duhet te jete e verteta dhe me probablja.

Pra ferri eshte ekzotermik por ka ngrire!Keshtu pra smund te pranoj me asnje shpirt, prandaj sot ai nuk ekziton me. Mbetet tani vetem Parajsa, prova e vetme qe verteton ekzistencen e nje Qenie Hyjnore. : ) </div></div>Eh,ç`perralle e bukur kjo e marrur sigurisht nga "1001 net"
Por Qenka edhe perralle demokratike sepse gjyma e fjaleve te shkruara qenkan fjale te huaja e jo shqipe!

Sirena

Primus registratum

Pyetje: Cfare (cila arsye) do ta bente nje ateist te kthehej ne besimtar dhe anasjelltas?

kurkushi

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: celjanfr</div><div class="ubbcode-body">Eshte absurde te mendosh se jomyslimanet jane me 8 zora ose njehere te vdekurit do ringjallen edhe se te gjithe jane ne parajse me miliarda njerez qe kane lindur nga frika njerezit kane krijuar nje udheheqesh ate e kane quajtur ZOT!Por edhe kuajt te kishin goje ata do te kishin nje kal sekush e ka thene kete,por une besoj se si nje lule qe fishket dhe kaq ashtu edhe njeriu asgje me shume asgje me pak,duket prap si e trishtuar po ske ctibesh </div></div>
Zotin qe kane krijuar dhe shpallur Romaket e pastaj edhe fete tjera pasuese eshte nje Zot Intern qe u sherben vetem atyre qe e krijuan!Ky Zot i tyre nuk vlene per ne qe dijme se jemi pjese te Zotit te pergjithshem te quajtur NATYRE!
E keqja eshte se as ne ateistet as fetaret nuk jemi ne gjendje te pegjigjemi perse ekzistojme?...Ekzistojme apo jo?Feja ne kete pyetje eshte krejtesisht qesharake dhe e marre sepse ajo Zotin e quan Krijues por pa qene i krijuar prej dikujt...gje qe ketu e tregon naivitetin e saj.Nese Zoti ekziston i pakrijuar nga askushi atehere edhe ne te gjithe ekzistojme njesoj si ai Zoti i fese!...FEja e ndane Zotin nga natyra dhe njerezit per ta pedorur pe qellmet e saja te ndyera kunder njerezve por prapseprap vetem te marret i mashtron...sepse nese dikush eshte Krijues i yni edhe ai e ka nje krijues te tij...nese ai s`ka krijues atehere edhe une s`kam.Nese Ai(Zoti i fese) nuk ka gjyqtar dhe denues te tij ,as une s`kam...dhe te gjithe vyshkemi siq e thate ju me pare si lulet dhe çdo gje me afatin e caktuar Natyror pa vazhdim!
Tani se fundit kam zbuluar se Maria,nena e Jesusit paska qene nje vajze e bukur çifute e cila u ka "sherbyer" ushtareve romake ne lindjen e mesme,Jerusalem.Sipsa studimeve te reja ajo paska mbetur shtatzene me disa eprore dhe ushtare Romake te asaj kohe kur Roma kishte pushtuar Jerusalemin Izraelit.Ajo veq kishte qene e fejuar me pare...por siq dihet ushtaret pushtues kur futen ne nje vend te huaj ata gjahun e pare e kane femren!Ajo i tregoi te fejuarit te saj Jozef qe e kishin mbaresuar ushtaret Romake.Jozefi,i fejuari i saj si shumica e shqiptareve tane te roberuar s`pati se ç`beje me teper por i tha se edhe ashtu e don per grua...Pastaj ata te dy perpiluan planin e shpalljes se rastit te padegjuar gjer ne at kohe se nje femer linde nje femi pa mashkull...Kete ide ia treguan eprorit ushtarak romak te Jerusalemit te pushtuar dhe ai,e pranoi nje variant te tille per hir te rastit dhe sherbimit te mire qe Maria u kishte bere ushtareve te tij...Ideja e Maries dhe Josefit nuk qe qe femiu,i cili nuk dihej se ciles gjini do ti takoje te shpallej Zot por vetem te shpallej se lindi pa prindin mashkull dhe kjo krejtesisht per shkak te ligjeve te egra te asaj kohe ke njerezimi per seksin paramartesor.

Sirena

Primus registratum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

Shiko...shume mire qe je ateist (si shume te tjere, edhe si une), por mos trego perralla me mbret.
Ore njerezit dihen qe kane fantazi te shfrenuar, edhe une po ti futem te sajoj nje histori per kokerr te historise edhe e perhapja ne internet me ato mail-at zinxhire edhe fap ku krijohej kot me kot nje variant i ri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

kurkushi

Primus registratum

ku femra qe kishte bere seks para martese ke hebrenjte do denohej me tortura dhe prerje te organeve trupore...

Meqenese pushtuesi ishte shtet dheZot i asaj kohe ai vendosi qe rastin ta publikoje si nje risi ne jeten e njerezve gjer atehere...Kur thot pushtuesi atehere ajo gje dihet qe nuk mund te kontestohet.Lindi Jesusi babai i te cilit nuk dihet asnjehere si miliona e miliarda prinder te panjohur te femijeve...por per t`e shmangur pyetjet dhe hulumtimet e metutjeshme ai ne fillim u quajt femi i pa prind...Pas disa kohe,meqenese njerezimi ne Jerusalem ku jetonte elita e njerezve te menqur te tregtise dhe shkolles ishte kureshtar per rastin e nje vajze shume te bukur hebreje te cilen e kishin pare (te gjithe hebrenjte) te shkonte me ushtaret pushtues Romake ,filluan te flasin dhe spekulojne dhe te kundershtojne verzionin romak te lindjes se femiut te saj!Kur kesaj i printe edhe deklarimi unanim i popullit Hebre se ai ishte vetem nje femi i nje lavireje te varfer hebreje-çifute,atehere Roma per te mbrojtur autoritetin e saj para popullit te pushtuar hebre dhe me gjere, e zene ngushte para popullit nxori nje Rrene ku kete dobiç ne fillim kur s`dinte si ta emronte ndryshe e shpalli femi te "Qiellit" te ardhur nga qielli!...Me vone pas studimeve d perpilimeve te strategjive pushtuese e mashtruese,duke pare se sa rendesi paska per popujt e lindjes se mesme rasti i nje femre lavire,romaket ndryshuan taktiken luftarake te dhunes dhe iu kethyen mashtrimit dhe pushtimit verbal!Nga ketu zuri fill angazhimi i dijetareve te asaj kohe qe te shkruajne perralla per Jesusin si gjoja keshtu e ashtu...Edhe vrasjen e tij qe ata e bene vet,e aresyetuan se gjoja Zoti u paska pas dhene urdher atyre(Romakeve) qe per hir te problemeve dhe telasheve qe ai po u shkaktojka popullit Hebre,pjesetar i te cilit ishte ta ekzekutojne ne kryq njesoj si ata te 500 te tjeret qe per çdo dite ekzekutoheshin nga pushtuesi Romak.Romaket vetem (gjoja) ende nuk dijshin se Jesusi pas ekzekutimit te tij ,ai do te ngjallej!Ata(gjoja)s`e dijshin sepse kete nuk ua kishte thene Zoti...Por se si dhe ne ç`gjuhe ata komunikonin me Zotin babain e Jesusit Hebre...kete nuk mund ta thone asnjehere...ndosha ne gjuhe te zogjve...
Dhe keshtu

kurkushi

Primus registratum

U detyruan qe per hir te nevojes se mashtrimit te popujve te pushtuar te aktivizojne detyrojne apo paguajne njerez autoritative te kohes qe te shkruajne per kete Risi boterore ku Zoti lindi nje femi me nje femer hebreje!!!!!!!!!

kurkushi

Primus registratum

Asgje ne kete bote s`eshte e perhershme...as Genjeshtra mbi Jesusin dhe "jesuset" tjere te feve tjera...As Genjeshtrat nuk jane te perhershme...
Eshte atyra Zot dhe Zoti vet eshte Natyra...Ne Ateistet jemi ne avantazh ne krahasim me Fene sepse mund te pyesim Perse?Perse eshte kjo keshtu? Gjersa fetaret nuk guxojne fare te pyesin (as)vetvehten PERSE?
Kur per nje qashtje pyet dhe askush s`te jep pergjigjje atehere vet pyetja yte eshte pergjigjja e pyetjës qe ke bere!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: kurkushi</div><div class="ubbcode-body"> <u>Ne Ateistet jemi ne avantazh</u> ne krahasim me Fene sepse mund te pyesim Perse?Perse eshte kjo keshtu? Gjersa fetaret nuk guxojne fare te pyesin (as)vetvehten PERSE? </div></div>

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

jimmy84

Primus registratum

Nje korrigjim. Me sa kam degjuar une fene monoteiste e ka shpikur...nje faraon egjiptian. Tutankateni quhej ne mos gaboj por sjam i sigurte per emrin. Megjithate eshte nja 2 mije vjet para Krishtit /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Sirena

Primus registratum

Ishte Amenhotep IV qe me pas ndryshoi emrin ne Akhenaton pasi zevendesoi perendine Amon me perendine Aton. Tutankhamon ishte i biri, i cili ndryshoi dhe ai emrin ne Tutakhaton (eshte i famshem pasi eshte i vetmi faraon varri i te cilit u gjend i paprekur...por ketu dalim nga tema /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif )
Gjithsesi nuk behet fjale per krijimin e fese monoteiste pasi Akhenaton thjesht zevendesoi nje perendi me nje tjeter...te gjitha perendite e tjera vazhdonin te nderoheshin po njesoj.

jimmy84

Primus registratum

Per pune emrash jam bloze une /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Ke te drejte ishte Akhanateni...POR mesa kam degjuar une nuk zevendesoi nje Zot me nje tjeter por gjithe Zotat me NJE. Tani po me kane genjyer ju genjeva se une jam ca i ri dhe nuk kisha lindur ne kohen e Akhanetenit /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Qerratai

Primus registratum

Zevendesoi te gjithe zotat me nje te vetem, ne rregull je jimmo /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Zoti ne fjale ishte pikerisht Atoni dhe faraoni pikerisht Akhenatoni.

kurkushi

Primus registratum

Fetaret s`guxojne te pyesin sepse po te bejne ata kete pyetje para predikueve apo edhe shokeve te tyre,ata do mallkohen de do denohen.Ne Fe po u fute aty me keq denohesh per Dyshimin qe ben ti duke pyetur"perse" apo " a eshte kjo e vertete" etj se sa per mos zbatimin e rregullt te obligimeve fetare si lutjet,haraçin fetar etj...
Fetaret jane njerez qe nuk kane mundur te ecin vetem neper erresire...dhe per kete i shkojne prapa atij qe ece para tyre me fenjer.Edhe prijesi i tyre eshte njesoj si ata se nuk ka guxim te ece pa fenjer...nga frika prej te padijtures dhe te papritures...Une nuk preferonj fare fenjerin as prijesin e udhes. E adhuroj ecjen neper drite dhe erresire por vetem ashtu si ma tregojne syte e mij dhe mendja ime.Ai qe njeh boten ne erresire apo erresiren e botes,ai i njeh te gjitha mashtrimet dhe te vertetat per te!

kurkushi

Primus registratum

Perderisa ju qenkeni e orientuar vet nga perrallat,merreni si te doni!
Fantazia e dikujt zgjon kontrafantazine e tjetrit.Ne kete rast ne Forum,fantazimi i frenuar apo i çfrenuar ,qe te dyja lejohen...
Nese ju e deshironi si te degjueshem vetem verzionin Romak per lindjen e Jesusit,atehere lexoni Biblat e ndryshme.Nese do te kuptoni diçka apo gjeni diç te vetete ju lutem na e tregoni edhe neve.Une s`kam gjetur asgje te vertete perpos perrallave "me mbreter" ne Bibel dhe Kuran...

Une e studjoj historine e jo vetem ta mesoj qe ta perseris si nje papagall!Historia e fese eshte njesoj sikurse historia e shteteve dhe kombeve,krejtesisht e manipuluar dhe e pergenjeshtruar...Sa here qe vje ne pushtet nje i forte,ai e ndryshon historine sipas qejfit dhe interesit te tij.Kur kesaj i shtohet qe edhe t tjeret para tij njesoj kane vepruar,s`do mend qe historia shkollore(legale) qe mesojme ne teresisht eshte Genjeshter!Historine e vertete e mesojne ata qe vet e studjojne dhe hulumtojne pavaresisht nga shkrimet e sundimtareve te ndryshem.
Marija ishte nje çifute