Bisede me ateistet!

hareid

Papirus rex
View attachment 3311

Kjo eshte e mira e "fese" pra! Ne keto troje cdo gje lejohej por vetem te flitej shqip Jo! Prandaj do jem kunder gjithmone!

Edhe une jam kunder vendimeve te qeverise osmane qe nuk e lejoi hapjen shkollave shqipe. Mirepo perse duhet fajesuar feja aty? Mos feja i tha perandorise osmane hap shkolla ne gjuhen turke, greke, serbe bullgare dhe mos hap ne gjuhen shqipe? Me siguri qe JO!! Edhe ne ate kohe vendimet e shumta qe merreshin, kishin te bejne me politike dhe jo me fe.

Last edited:

gurax

Pan ignoramus
Duke qene se ketu tematika trajtohet ne nje menyre filozofike dhe jo teologjike, me duket disi naive nje mbrojtje e ketij lloji "derisa feja nuk ju ka thene dicka atehere nuk ka pse te kete ndonje faj".
Nese te tere me sa duket jemi dakord qe disa veprime jane te keqia, atehere kjo mund te sherbeje si pikenisje ne kete argument.

edmundburke136431.jpg

Nje perandori plot me njerez te mire - sepse ndjekin ne menyre te devotshme te miren supreme - dhe qe jo vetem rrine pasive dhe ne qetesi perballe nje veprimi qe sic rame dakord eshte dicka e keqe, por jane pikerisht ata qe e implementojne ne jete veprimin e keq, kjo perandori eshte shume e veshtire te besohet qe ka qene vertet plot me njerez te mire.

Mund te thuhet se keta njerez nuk ishin te ditur mjaftueshem per te kuptuar se po implementonin dicka te keqe.
Ok, fair enough. Dmth... kane ndjekur me perpikmeri nje teresi mesimesh se si duhet te jemi njerez te mire, por qe lehtesisht eshte e dukshme qe keto mesime kane qene (minimumi) te heshtura apo te paafta per te dhene orientimin e duhur per te ndaluar perhapjen masive totalitare te kesaj te keqe per te cilen po flasim ketu me lart (pa permendur mungesen absolute te perhapjes se te mires).

i-amp-039-m-drowning-xd_o_2686493.jpg

Ne teori kemi te bejme me nje te mire supreme dhe ideale, por qe ne praktike e pranojme se eshte dicka qe nuk mund te arrihet asnjehere.
Por dicka e mire ne teori eshte edhe gjithcka qe shkruhet tek "Manifesti Komunist". E megjithate perseri komunizmin e njohim per dicka te poshter dhe te keqe.
Hmm...

joetisti_

Locus omnem
Zoti ekziston sepse njerezit kane deshire qe Ai te ekzistoje. Madje kane aq shume deshire saqe disa po e sjellin Zotin ne toke duke vrare ne emer te Tij. Ateistet te pakten kane vrare ne emer te tyre. :p

Zer0

Primus registratum
O vlla sot ndaq beson ndaq nuk beson...eshte e drejta jote......por te them nje gje ta keni prej meje...njeriu do te dali gjithmon i fituar, ok po sikur ti ke kryer te gjitha ritet fetare...falje lutje etj etj...vjen nje kohe dhe ti vdes atehere jan dy mundesi ose "zhdukesh siq thone ateistet pra pushon se ekzistuari" ose mundesia tjeter "te duhet te dalesh perpara krijuesit tend te japesh llogari"...pra ata qe jane lutur, falur pra praktikuan fene e tyre dalin te fituar.....por mjere ata qe nuk besuan..do te dalesh i fituar... "Credendo vides".

joetisti_

Locus omnem
Une nuk besoj tamam-tamam si ateistet. Kam nje besim te nderlikuar dhe, perderisa vetem besimtaret "hidhen" kur thua mendimin tend, ndonese une shprehem lirshem per cdo besim qofte fetare ose jo, kur shpreh mendimin tim nuk kam asnje qellim te ofendoj askend.
Por ama mendimin do ta them sic e mendoj.

Se nuk e besova une s'do te thote se nuk ekziston, dhe se e besova une s'do te thote se ekziston.
Une marr pergjegjesine e veprimeve te mia qofte se do te dal par nje gjykimi nga Zoti, qofte para nje skuadre pushkatimi, qofte ku ta di une.

Nder te tjera, besoj ne mirekuptim, brenda kredos sime.

joetisti_

Locus omnem
Une per lehtesi them se jam ateist sepse ngjasoj ne ide perafersisht. Por sado pra qe jam ateist them se ne nje fare kuptimi Zoti ekziston.

Eshte aty ku s'e prisje, me te shumten e heres...