Re: Bisede me ateistet!
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Gys, nuk qendron kjo qe thua ti "Meqe ka pasur njerez qe kane deshtuar per te vene drejtesine ne bote, atehere kjo tregon qe drejtesia eshte nje utopi dhe qe njeriu nuk duhet te lodhet per ta vendosur ate." por pikerisht e kunderta e kesaj, dmth "Meqe kjo drejtesi hyjnore eshte nje utopi, atehere kjo tregon qe..." (mjaftojne kaq fjale ne kete fjaline e dyte).
[/ QUOTE ]
Une e solla ate citimin per te shpjguar arsyetimet e mesiperme.
Ajo qe thua ti, nuk shpjegon gje.
"Meqe kjo drejtesi hyjnore eshte nje utopi, atehere kjo tregon qe..." (mjaftojne kaq fjale ne kete fjaline e dyte).
Ne qofte se ti do te me provoje qe eshte nje utopi, mbaroi debati, rame dakort. Me siper une kam treguar qe kjo lloj llogjike nuk ka sens, pasi gjithmone te tentosh te vendosesh drejtesi mund te duket si utopi. Por kjo nuk do te thote qe njeriu te heqe dore nga drejtesia.
Drejtesia hyjnore nuk eshte me teper utopi sesa drejtesia ne vetvete.
Pra jane te dy njesoj utopike apo njesoj te realizueshme (flas ne thelb, pasi realisht une mendoj se drejtesia hyjnore eshte me lehtesisht e realizueshme, pikerisht prej efektit qe feja ka mbi zemrat e njerezve).
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Te gjithe ata qe vrasin, ne nje fare menyre "per drejtesi" e kryejne kete akt, dhe cilado nga keto "drejtesi" qofte shkaku, konkluzioni eshte gjithnje i njejti: VRASES!
Thelbi, pas kesaj qe thashe me siper, qendron pikerisht tek fakti qe vrasjet e kryera nga fetaret, njerez keta qe e heqin veten per paqesore (sot te pakten...), permbajne nje HIPOKRIZI jashtezakonisht te peshtire.
[/ QUOTE ]
Ketu nuk po flasim per hipokrizine, pasi ata fetare te cilet kane bere luftera (te drejta po te padrejta qofshin) nuk kane mbrojtur pacifizmin. Hipokrizia e klerikeve (tek ajo pjese e tyre qe e shfaq ate) eshte teme tjeter dhe nuk ka te beje shume me kete.
Te gjithe ata qe vrasin, ne nje fare menyre "per drejtesi" e kryejne kete akt, dhe cilado nga keto "drejtesi" qofte shkaku, konkluzioni eshte gjithnje i njejti: VRASES
Sigurisht, te dyja palet jane vrases, por perpiqu te besh dallimin midis nje vrasesi qe mendon se po vret per drejtesi (pavaresisht sesa e vertete eshte kjo) me nje vrases i cili vret per padrejtesi.