Bisede me ateistet!

MrCool

Oldschool
Re: Bisede me ateistet!

Dua te di, kur jane ne hall te madh ateistet, a shpresojne ne "dicka"?

Gjithe te mirat, t'gjithve.

S6T6N6

Forumium maestatis

kur jane ne hall ateistet, mbledhin mendjen dhe mundohen te zgjidhin problemin.... nuk lutemi ke Zoti si ju /pf/images/graemlins/shrug.gif

Sirena

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Le te themi vetem qe nuk jam duke "luajtur".
Erdha shume cilter.
Substance per mua jane gjerat qe i japin jetes kuptim. Si puthja e nje nene apo fjalet e gjyshit qe ka shkuar, Endrrat qe kisha kur isha i vogel, malli qe kam per vellain qe nuk kam me, lotet e nje gruaje, dashurite te cilave u vura shkelmin dhe shkelmat qe me ka dhene jeta mua vet, femijet qe imagjinoj te kem...
Dikush mund t'i quante keto, si sende shpirterore, por mes ateistesh ndoshta duhet nje perzgjedhje me e kujdesshme fjalesh se kaq. Sepse mund te kapemi tek "Shpirt" dhe harrojme te flasim per ato qe kemi deshiruar t'i themi njeri tjetrit.

[/ QUOTE ]
Te ishte per te "luajtur" do kisha pasur 5 mije postime e kusur ne forum,por mqn e mbaj veten per njeri me substance preferoj te shprehem per dicka kur jam e bindur dhe kur jam vertete e interesuar.
Nqs lexon me kujdes postimin tim,une te thashe qe nuk e kuptoj cfare nenkupton me substance KETU,pra e kisha fjalen per kete teme e jo per substancen ne pergjithesi e te gjitha ato qe ke thene i ndjej po aq sa ty e do jepja shume e shume shembuj te tjere vetjake te cilet me kane shenuar rrenjesisht dhe i ndjej deri ne shpirt,por nuk eshte nevoja sepse jane gjera qe TE GJITHE i ndjejne njesoj,por ndoshta i shfaqin ndryshe.
Gabimi yt (mendoj une) megjithe interesin qe mund te kesh ne lidhje me kete ceshtje,eshte se po e trajton ateizmin sikur te ishte nje fe me vete...kerkon platforma kolektive te dickaje qe une vazhdoj dhe e perseris qe eshte individuale.Une e kuptoj dhe e respektoj deshiren tende per te besuar,por ti nuk me dukesh shume i hapur per te pranuar shpjegimet e dikujt qe eshte ateist sepse kerkon nje shpjegim me teper e keshtu me rradhe.Nuk te bind ateizmi dhe nuk ka si te jete ndryshe per dike qe beson.Por me duket e kote te komplikosh gjerat kur te shpjegohen kaq thjesht.
PS.Jepme ndonje detaj tjeter ku te kapem...se me duket spo kuptohemi.

Blendi

Primus registratum

Une me te vertete qe nuk kam ardhur ketu per te evangjelizuar duke bere kinse sikur kam interes ne ateizmin. Une kam interes vertet, jo se po mendoj te behem ateist por se me pelqen te kuptoj, te shoh gjerat me syte e te tjereve, jam i hapur per te nxene me shume. Dua te di gjithcka po te mund. Besimi dhe dija nuk jane vlera te kunderta.

Por deri tani nuk gjej asnje ndryshim midis meje dhe jush. Une nuk besoj se Zoti kontrollon gjitcka, apo se fati im mvaret tek lutjet e ruzares...

Sidoqofte, Ateizmi si nje filozofi kaq qendrore duhet patjeter ta manifestoje veten ne menyren si nje ateist, jeton, mendon dhe vepron. Kur pyes per keto manifestime marr pergjigje standart, "Nuk lutem, nuk besoj, nuk shkoj ne xhami, nuk mbaj ramazan, nuk, nuk, nuk".
ne vend te atyre qe nje Ateist NUK I BEN SEPSE ESHTE ATEIST, dua te di me teper per ato qe I BEN SEPSE ESHTE ATEIST. Pra dua te njoh aktivitetitn jo pasivitetin.

Ateizmi vertet nuk eshte FE, por ama eshte i mireorganizuar. Ateistet kane sot axhenda te mirfillta politike, organizata, fundacione, vllazeri, konventa nderkombatare, perfaqsues politike, botime te perditshme, libra, revista, fletushka, faqe interneti e deri tek radioprograme qe degjohen ne vale te shkrutra ne mbare boten. Ateistet sot po luftojne per ndarjen totale te Kishes nga Shteti...per mos recitimin e betimin e flamurit sepse permend zotin...ketu ne amerike ka ateiste qe po mundohen te argumentojne se pas nje teshtime nuk duhet thene "God Bless You" se ata ndihen te ofenduar...
Duken si kalamnlleqe, por ja qe keto axhenta ka ateizmi i organizuar, keto kohe. Ama kur kane pushtet, ateistet dine si sillen. Inkuizicioni do t'i kishte zili. Ateistet shqiptare psh kur erdhen ne pushtet i kthyen vendet e kultit ne teatro kukllash...c'ligjeruan fene, pra ishin POLITIKISHT AKTIVE.
Pra ne rast se identifikohesh si ateist/e duhet te jesh ne gjendje te mbrosh keto vlera ose se paku t'i perkrahesh AKTIVISHT, perndryshe e thua sa per te thene dhe je ne fakt nje person agnostik qe thjesht nuk ka besim qe zoti egziston dhe jeton ne qetesi.

MrCool

Oldschool

kur jane ne hall ateistet, mbledhin mendjen dhe mundohen te zgjidhin problemin.... nuk lutemi ke Zoti si ju /pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]

Easy mer daje,,,easy.

Une parashtrova pyetjen me respekt, dhe kerkoj qe edhe pergjigja te jete e njejte....

Por, ska pse cuditem. Mjafton te lexosh nofken tende, e te shofesh se cfar tipi je.

/pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

une e kam nofke, edhe mund ta nderroj, nderkohe ti e ke date regjistrimi, nuk e nderron dot /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Sirena

Primus registratum

Ka ndryshim si jo,ti thua qe zoti nuk kontrollon gjithcka,kurse nje ateist thote qe zoti nuk kontrollon asgje sepse nuk ekziston.Dhe nuk eshte agnostik por eshte ateist.Agnostiku thjesht thote qe ekzistenca e zotit apo e shpirtit nuk mund te demonstrohet me siguri.

Ti jeton ne Amerike dhe une realitetin fetar aty nuk e njoh mire,por njoh realitetin fetar ne Itali...dhe mund te te them qe niveli i ateizmit apo i organizimit te tij ashtu sic e ke paraqitur ti eshte thuajse inekzistent.Edhe disa perpjekje sporadike qe u bene para 2-3 vjetesh per heqjen e kryqeve nga institucionet publike(dhe kjo jo per hir te ateizmit por per hir te laicitetit te shtetit) deshtuan menjehere pa filluar mire.Madje di edhe rastin e nje gjykatesi ne qytetin ku jam une qe hiqte kryqin gjate proceseve dhe e hodhen ne gjyq.Paese che vai,usanze che trovi.Smund te te pergjigjem per ato qe kerkon ti ne lidhje me organizimin.Ndersa cfare sjell ne vetvete ateizmi si doktrine e mqn je vertet i interesuar per kete gje mendoj se duhet ti kesh lexuar e rilexuar bindjet e Feuerbach,Marx,Sartre etj..........ato qe te kam thene une deri tani jane bindje vetjake te miat /pf/images/graemlins/smile.gif

PS.Nuk kisha shkruar ndonjehere kaq shume per nje teme ne forum,me lodhe vallai /pf/images/graemlins/tongue.gif

Blendi

Primus registratum

Shyqyr qe e pranove ti e para. Une shkrujta qepari, "u lodha", por pastaj e fshiva. /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

PS.Kam lexuar mbi filozofine Ludvig Feuerbach, por asgje direkt nga Feuerbach, Esenca e Krishterimit sido qe eshte tejet interesante, cuditerisht nuk eshte fort e njohur jashte Gjermanise. Ideja se Zoti eshte misherim i nevojave te njeriut, pra eshte dashuri sepse duam dashuri, eshte i drejte sepse kemi nevoje per drejtesi ndoshta meriton me shume vemendje.
Sa per Sartre. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif. S'ka tjeter! Jam aq i rregullt sa kam prere abonim.

Sirena

Primus registratum

Ma mori mendja,ndaj nuk te citova asgje /pf/images/graemlins/smile.gif
Ideja e Sartre qe kundershtoi ekzistencen e nje zoti te plotfuqishem sepse eshte mohim i cdo lloj lirie te njeriut me pelqen edhe mua /pf/images/graemlins/wink.gif

S

Scorpion

Guest

Per mua ateizmi eshte te kesh bindje tjera nga ato qe te ofrojne shume fe! Dmth te mos ti besosh feve por te krijosh nje bindje tjeter mbi krijimin e universit, pra mbi probalitetin e egzistences se nje qenie superiore(Zotit).

olololol

Primus registratum

As ti askush si jep dot nje pergjigje si u krijua Universi.
Askush nuk mund te marre persiper ti pergjigjet kesaj pyetje.

Por ama Pse duhet ti veme nje Emer qe e ka Krijuar X-si ?!

Se dime o vlla kshu ka qene thjesht kane evoluar gjerat , kane qene me te thjeshta.

Cili qenka teoria juaj e krijimit te universit ?

sonoio

Primus registratum

Hey hey hey,,,,cfare teme...interesante....:-(Une personalisht kam vite qe jetoj ne itali (mese 16 vjet)dhe se nuk e kam vene asjehere ne mendim ti perkrah nje feje apo tjetres fe....sidoqofte une jam rritur ne shqiperi deri ne moshen 16 vjec dhe se dihet shume mire situata ne ate kohe qe nuk kishim asnje te drejte aplikimi feje....keshtu qe kam kaular pothuajse me shume se gjysmen e jetes sime jashte....dhe se sot e kesaj dite nuk kam perkrahur as fene katolike dhe as ate myslimane...nuk me duhet feja sepse i jap prioritet njeriut ne jete dhe jo fese..(me mire keshtu..perderisa po e shikojme qe feja eshte kyci kryesor qe alimenton urrejtjen ne popuj..dhe se feja nuk eshte gje tjeter vecse ndarje, percarje dhe frymezim negativ qe perdoret tek njerezit per te shkaterruar cdo lloj sistemi laik..apo cdo lloj komunikimi ndermjet kulturave dhe traditave te ndryshme qe sot i perkasin edhe shteteve evropjane...sdua te shtoj me teper por vetem se kuptohet qe jam pothuajse Nikilist....dhe se per shume arsye te tjera normalisht jam ne opozicion me menyren sesi reagon LA MADRE CHIESA ROMANA....sidomos kur kisha katolike pohon qe eshte ne sintoni per te miren e popullit..te njeriut apo te njerezve ne pergjithesi..por ne te njejtin moment eshte kunder cdo lloj sistemi demokratik qe mbron te drejtat e njeriut ne shume aspekte te jetes se perditshme...ndoshta u shpreha qarte.

cufi_bardhit

Primus registratum

ciao people. ca bohet kendej nga anet tuaja? Erdha ketu di passagio /pf/images/graemlins/laugh.gif
SE edhe vet kam qen i tille dikur. edhe nje keshille te vogel. Mendoni icik me shume ne ekzistencen tuaj.
Bye

Fla085

Primus registratum

Demokraci eshte kudo , çdokush ka bindjet personale. Une besoj ne nje qenie siperore , personalisht si kam vene ndonjehere emer ose kaste fetare , por kjo sdo te thote qe jam ateiste ose qe gjykoj ata qe jane. /pf/images/graemlins/smile.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

...SE edhe vet kam qen i tille dikur...

[/ QUOTE ]

mos me thuj qe paske pas mend dikur /pf/images/graemlins/tonguee.gif

sick_of_spleen

Primus registratum

bab lymo je i papam plako.e kam seriozisht vetem se inteligjenca jote nuk ka asnje lidhje me nickun tat.nderroje se do besh namin.
dhe sa per zotin:NE P... TE MOTRES TE SHKOJE.
JA KAM Q.. ROPT QE KUR ISHA 12 VJEC.BENI QEJFIN SA TE JENI NE TOKE DHE MOS E KINI FRIK FERRIN NE PARAJSE DO SHKOJM,FERRIN E KEMI KTU NE TOKE. E KA THENE NJE MENDJE E NDRITUR KETE

olololol

Primus registratum

bab lymo je i papam plako.e kam seriozisht vetem se inteligjenca jote nuk ka asnje lidhje me nickun tat.nderroje se do besh namin.

[/ QUOTE ]

hahahha Ska lidhje Nick im me inteligjencen time , ka lidhje me tipin tim ai nick . /pf/images/graemlins/thumbsup.gif