Re: Bisede me ateistet!
Une me te vertete qe nuk kam ardhur ketu per te evangjelizuar duke bere kinse sikur kam interes ne ateizmin. Une kam interes vertet, jo se po mendoj te behem ateist por se me pelqen te kuptoj, te shoh gjerat me syte e te tjereve, jam i hapur per te nxene me shume. Dua te di gjithcka po te mund. Besimi dhe dija nuk jane vlera te kunderta.
Por deri tani nuk gjej asnje ndryshim midis meje dhe jush. Une nuk besoj se Zoti kontrollon gjitcka, apo se fati im mvaret tek lutjet e ruzares...
Sidoqofte, Ateizmi si nje filozofi kaq qendrore duhet patjeter ta manifestoje veten ne menyren si nje ateist, jeton, mendon dhe vepron. Kur pyes per keto manifestime marr pergjigje standart, "Nuk lutem, nuk besoj, nuk shkoj ne xhami, nuk mbaj ramazan, nuk, nuk, nuk".
ne vend te atyre qe nje Ateist NUK I BEN SEPSE ESHTE ATEIST, dua te di me teper per ato qe I BEN SEPSE ESHTE ATEIST. Pra dua te njoh aktivitetitn jo pasivitetin.
Ateizmi vertet nuk eshte FE, por ama eshte i mireorganizuar. Ateistet kane sot axhenda te mirfillta politike, organizata, fundacione, vllazeri, konventa nderkombatare, perfaqsues politike, botime te perditshme, libra, revista, fletushka, faqe interneti e deri tek radioprograme qe degjohen ne vale te shkrutra ne mbare boten. Ateistet sot po luftojne per ndarjen totale te Kishes nga Shteti...per mos recitimin e betimin e flamurit sepse permend zotin...ketu ne amerike ka ateiste qe po mundohen te argumentojne se pas nje teshtime nuk duhet thene "God Bless You" se ata ndihen te ofenduar...
Duken si kalamnlleqe, por ja qe keto axhenta ka ateizmi i organizuar, keto kohe. Ama kur kane pushtet, ateistet dine si sillen. Inkuizicioni do t'i kishte zili. Ateistet shqiptare psh kur erdhen ne pushtet i kthyen vendet e kultit ne teatro kukllash...c'ligjeruan fene, pra ishin POLITIKISHT AKTIVE.
Pra ne rast se identifikohesh si ateist/e duhet te jesh ne gjendje te mbrosh keto vlera ose se paku t'i perkrahesh AKTIVISHT, perndryshe e thua sa per te thene dhe je ne fakt nje person agnostik qe thjesht nuk ka besim qe zoti egziston dhe jeton ne qetesi.